MINDER Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Να τι γραφει ο αλλος οτι επαθε στο φορουμ της asus... Funny enough, I have had the exact same problem. I added a Xonar D2X to my system from another machine, but I could only get low sound output unless I always unplugged and replugged the floppy power connector while the system was on. I have now lost bluetooth, and my pci-e wireless card is no longer functioning either. System: Core i5-2500k P8Z68-V PRO/GEN3 4x4GB Kingston DDR3-1600 XFX HD6950 Asus Xonar D2x (Now removed) Intel 6300 WIFI (On mini PCI-E to PCI-E x1 adapter) (Now removed) Απο ε-μαιλ που ειχα στειλη στην ασους μου απαντησαν να επιστρεψω την καρτα ηχου εκει που την αγορασα και εαν διαπιστωσουν το προβλημα να γινει αλλαγη. Πηρα στο καταστημα τους ειπα την περιπτωση με την μητρικη και τα προβληματα που βγαζει και οτι εξαιτιας της καηκε η spdif της καρτας ηχουν και μου ειπε θα παρω τηλεφωνο να ρωτησω την asus εδω στην Ελλαδα. Απο το παραρτημα της asus εδω στην Ελλαδα απαντησαν στο καταστημα να μην κανει τσεκαρισμα της καρτας ηχου και να μην την στειλη για αλλαγη επειδη ειναι εκτος περιοδου εγγυησης. Τοσο καραγκιοζηδες ειναι δεν φτανει που η μητρικη τους μου εκανε ζημια στην καρτα ηχου δεν εχουν την ευαισθησια να την αντικαταστησουν μιας και αυτη της εταιριας τους ειναι.
duffyduck Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 αν η καρτα ειναι εκτος εγγυησης τοτε δυστυχως δεν μπορουν να την αλλαξουν. εισαι ατυχος.
Doc1355 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Μιλάω και εγώ σε λίγο και σας λέω εξελίξεις
MINDER Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Ναι σημερα ελαβα καινουργιο ε-μαιλ που λενε οτι δεν δεχονται να την αντικαταστησουν επειδη ειναι εκτος εγγυησης. Το θεμα ειναι ομως αλλο. Πως μπορει να βγαζουν ενα ελλατωματικο προιον το οποιο οχι μονο δεν λειτουργει οπως θα επρεπε αλλα και οι δυσλειτουργιες του προκαλουν ζημιες σε αλλο hardware και δεν δεχονται τα αποκαταστησουν την ζημια. Ργω απλα επειδη τυχαινει και η καρτα ηχου στην οποια εχει προβληθει η ζημια να ειναι της asus και αυτη ζητησα να την αντικαταστησουν και οχι να με αποζημειωσουν χρηματικα για την ζημια που προκαλεσε η δυσλειτουργια της μητρικης τους. Αν τσεκαριζαν εαν υπαρχει η δυσαλειτουργια που περιγραψα και δεν ηταν οντως ετσι και οφειλοταν σε καποιο λαθος δικο μου δεν ειχα καμμια αξιωση να αντικαταστησουν την καρτα ηχου. Αν ομως ειναι οπως τα περιγραφω ειχαν την ηθικη υποχρεωση να το κανουν ασχετα εαν ειναι σε εγγυηση η οχι. Για να γνωριζετε η δικαιολογια που επικαλεστηκε ο τεχνικος τους ειναι οτι τετια πραγματα λεει συμβαινουν σε συστηματα που συναρμολογητε μονοι σας και δεν φταιει η εταιρια. Μονο εαν αγοραζατε ενα ετοιμο συστημα θα το συζητουσαν ... Οποτε ακολουθωντας την απαντηση του προτεινω σε οσους συναρμολογουν το συστημα τους απο μονοι να μην αγορασουν ξανα προιον της ασους γιατι ακομα και εαν προκληθει απο δυσλειτουργια του ζημια στο υπολοιπο hardware η απαντηση της asus ειναι οτι αυτοι ειναι οι φταιχτες επειδη συναρμολογησαν το συστημα και δεν αγορασαν καποιο ετοιμο. Μαλλον φταιχτες ειμαστε επειδη αφορασαμε asus προιον θα ελεγα. Δεν πειραζει προσωπικα τετιο λαθος δεν ξανακανω να αγορασω κατι κατω απο την επωνυμια asus.
IzoneR_Gaming Development Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Παιδια εχω την maximus iv extreme-z προσφατα αγορασμενη και σημερα τελικα κατεβασα το κανουριο bios το 3203 γιατι μεχρι πριν ειχα το πρωτο bios αυτο που περναει στην αρχη.Η αληθεια ειναι πως διαβαζοντας ολες τις σελιδες απο τα post σας με επιασαν καπιοι ψυχαναγκασμοι καποια τικ κρισεις πανικου και αλλα Το bios αυτο ειναι προβληματικο και ιδιο για ολες τις asus η μονο για τις δικες σας?(P8Z68)και επεισης δημιουργει προβληματα στην ιδια την m/b η σε καρτες ηχου και καρτες γραφικων?
MINDER Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Εδω ειναι το φορουμ της asus για την μητρικη σου μπορεις να διαβασεις τα σχολια αλλων για τυχον προβληματα που μπορει να βγαζει το καινουργιο bios η οποια αλλα της μητρικης σου. http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?board_id=1&model=Maximus+IV+Extreme-Z&SLanguage=en-us Το προβλημα που εγω περιεγραψα στην δικια μου δεν εχει να κανει με το οτι η καρτα που εβαλα ειναι καρτα ηχου. Με αλλα πραγματα εχει να κανει. Φαντασου οτι εχεις δυο συσκευες στο σπιτι που μαζι τραβανε 18 αμπερ ενω οι ασφαλειες στον ηλεκτρολογικο πινακα ειναι 16 αμπερ Συνδεεις τις συσκευες σε δυο συγκεκριμενες μπριζες οι οποιες υποτιθετε πανε σε διαφορετικες ασφαλειες στον ηλεκτρολογικο πινακα. Η μια συσκευη που εχεις βαλει στην μια μπριζα ειναι 14 αμπερ και η αλλη 4. Αν βαλεις μοναχη της την καθε μια απο αυτες τις συσκευες στην αναλογη μπριζα τοτε λειτουργη κανονικα χωρις προβλημα. Αν βαλεις και τις δυο στις διαφορετικες μπριζες αυτη που ειναι 14 αμπερ λειτουργη κανονικα αλλα η αλλη υπολειτουργη η φαινετε σαν βραχυκυκλωμενη πραγμα που της δημιουργη προβλημα και χαλαει. Βλεπεις τα ηλεκτρολογικα σχεδια του σπιτιου και με βαση τα οποια αυτες οι μπριζες στις οποιες συνδεονται οι συσκευες δεν ειναι στην ιδια γραμμη και δεν πανε στην ιδια ασφαλεια στον ηλεκτρολογικο πινακα αρα δεν θα επρεπε να δημιουργητε το παραμικρο προβλημα. Αρα με κανενα τροπο δεν θα επρεπε η μια να επηρεαζετε απο την λειτουργια της αλλης. Σκεψου τωρα οτι απο τον ηλεκτρολογο που εκανε την ηλεκτρολογικη εγκατασταση και την μαλακια εχεις αγορασει και την συσκευη που καηκε. Τον περνεις τηλεφωνο του λες ρε μαλακα κοιτα τα ηλεκτρολογικα σχεδια γιατι εχεις κανει χοντρη μαλακια και καπου γινετε βραχυκυκλωμα και μου καηκε η συσκευη που αγορασα απο σενα οταν την βαζω σε αυτη την μπριζα και εχω και την αλλη στην αλλη μπριζα αλλα υποτιθετε βαση των σχεδιων σου δεν γινεται με κανενα τροπο να επηρεαζετε η μια απο την λειτουργια της αλλης σε αυτες τις μπριζες που τις εβαλα. Δεστα του λες και εαν δεν ειναι οπως στα λεω δεν θελω τιποτα. Αν ομως εχεις κανει μαλακια να μου αντικαταστησεις την συσκευη που καηκε απο την μαλακια σου. Ποια ειναι η απαντηση του ; Δεν σου λεει εαν εχει κανει μαλακια στην ηλεκτρικη εγκατασταση. Σου απανταει οτι η συσκευη που αγορασες και καηκε απο την μαλακια του εχει ληξει η εγγυηση της και δεν σου την αντικαθιστα. Και ρωταω τωρα ... εμπιστευεσε παλι τον ηλεκτρολογο αυτον σε καποια εγκατασταση η αγοραζεις ξανα καποια ηλεκτρικη συσκευη απο αυτον ;
IzoneR_Gaming Development Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 κατσε λιγο ρε φιλε εσενα σου καηκε η καρτα ηχου οχι η μητρικη?γιατι η asus γενικοτερα αλλα και σε προσωπικο επιπεδο την θεωρο πολυ top οχι οτι δεν πιστυεω αυτα που λες αλλα βασικα για πες μου τι ακριβως σου χαλασε μετα απο το bios update?
MINDER Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Και εγω αυτο οπως εσυ θεωρουσα οτι φτιαχνει καλες μητρικες και η αλλη που εχω στο δευτερο συστημα asus ειναι και αυτη ( p5n-t deluxe ) Επειδη πιθανον δεν ισως δεν εχεις διαβασει καλα τα προηγομενα ποστ θα σου το περιγραψω το προβλημα οσο αναλυτικοτερα γινετε και εαν εχεις καποιες γνωσεις και εχεις στησει αρκετα συστηματακια θα καταλαβεις. Εαν αγορασεις καρτα γραφικων γιατι η εσωτερικη καρτα του 2500κ η 2600κ δεν επαρκει για αυτα που θες πρεπει να την βαλεις στην πρωτη pci-e x16. Εγω εγκατασταση την πρωτη φορα κανω με το ελαχιστο hardware και μετα προσθετω ενα ενα εαν τυχον τυχει καποιο προβλημα να ξερω που ειναι. Επειδη ομως δεν ειχα σκοπο να χρησιμοποιησω το ενσωματωμενο στην μητρικη τσιπακι ηχου αποφασισα να βαλω στην πρωτη pci-e x1 asus xonar d2x που ειχα στο αλλο συστημα και σιγουρα ειναι κλασεις καλυτερη στον ηχο και τις ρυθμισεις το καταλαβαινεις αυτο. Οποτε εβαλα τα windows εχοντας μεσα μονο τον δισκο ssd και την asus xonar d2x συνδεδεμενη στην πρωτη mini pci-e x1. Εκει που φυσιολογικα θα την συνδεε ο καθενας μιας και η καρτα την αρκει pci-e x1 για να λειτουργησει. Και λειτουργησε κανονικοτανα και με αναλογικο και ψηφιακο ηχο. Μετα θελησα να εγκαταστησω την καρτα γραφικων sapphire 6970 2gb dual fan. Και την συνδεσα οπως αναγραφετε ατο μανουαλ της μητρικης ακριβως κατω απο την καρτα ηχου στην πρωτη pci-e x16. Εκανα εκκινηση το συστημα και ο ηχος απο τα ηχεια δεν ακουγοταν καθολου. Ειδα στην διαχειρηση συσκευων και εδειχνε οτι η καρτα ηχου εδειχνε οτι λειτουργουσε κανονικα χωρις προβλημα με θαυμαστικο η τα συναφη οταν υπαρχει καποιο προβλημα η διενεξη. Ετσι τουλαχιστον παρουσιαζε. Βαζω ενα τραγουδι να παιζει και αυξανω την ενταση ( ημουν με αναλογικο ηχο ). Και ανακαλυπτω οτι ναι μεν δουλευει η καρτα αλλα ο ηχος που βγαζει ειναι σε ενταση στο 1/100 της εντασης που επρεπε να βγαζει. Στο τερμα τα ηχεια z-5500 ακουγοταν σαν να εχεις καποιον διπλα να σου ψιθυριζει. Τεσπα. Λεω κατσε να εγκαταστησω τους drivers της καρτας γραφικων μπας και μπορει να παιζει τιποτα παραξενο επειδη δεν τους εχω περασει. Βαζω και τους catalst κανω επανεκκινηση. Η καρτα γραφικων αψογη σε ολα η καρτα ηχου παλι τα ιδια. Λεω κατσε να συνδεσω στο ψηφιακο να δω. Και ανακαλυπτω οτι καηκε. Φαινετε αμεσως γιατι μολις βαλω το αναλογο βυσμα μεσα φαινετε ενα κοκινο φως που τωρα δεν υπηρχε. Τι εκανα απο κει και μετα ; Βγαζω την καρτα ηχου και την βαζω στην τελευταια pci-e x1-4 που ειναι για περιπτωση που βαλεις τριτη καρτα γραφικων. Εκει παιζει κανονικα αλλα αναλογικα ο ηχος παλι αλλα ο ψηφιακος καπουτ. Την βγαζω την ξαναβαζω πισω στην μινι pci-e x1 παλι βγαζει προβλημα το ιδιο προβλημα με τον ηχο. Την βαζω στον παλιο υπολογιστη στην στην αναλογη pci-e x1 και βαζω και βγαζω και την καινουργια καρτα γραφικων του νεου και την βαζω στον παλιο και αυτη στην πρωτη pci-e x16 και εκει δεν παρουσιαζει το προβλημα αυτο. Οποτε κατεληξα στο τελος να την εχω στον νεο στην τελευταια pci-e x1-4 αλλα με καμμενη την ψηφιακη της εξοδο. Δεν εχει να κανει με εκδοση του firmware με ολα μεχρι στιγμης το κανει το προβλημα. Αν δεις το μανουαλ της μητρικης αναφερει καποιους περιορισμους. Για παραδειγμα εαν εχω οπως αυτη την στιγμη εχω συνδεδεμενη την καρτα ηχου στην θυρα Pci-e x1-4 τοτε απενεργοποιουντε καποιες συγκεκριμενες usb3 θυρες. Ομως ... πουθενα μα πουθενα στο μανουαλ δεν αναφερετε καποιος περιορισμος η κατι που να σχετιζετε εαν χρησιμοποιεις την pci-e x1 και μαζι την pci-e x16. Εκανα το εξης πειραμα. Εβαλα την παλαια καρτα γραφικων απο το παλιο συστημα στην Pci-e x16 εχοντας την καρτα ηχου στο pci-e x1 και τοτε λειτουργησε κανονικα η καρτα ηχου. Που σημαινει δυο πραγματα ειτε οτι οταν στην pci-e x16 συνδεθει μια καρτα που ειναι ισχυρη που χρειαζετε πολυ ενεργεια για αγνωστο λογο βραχυκυκλωνει καποια κυκλωματα στην καρτα που ειναι συνδεδεμενη στην πρωτη Pci-e x1 ειτε οτι η ισχυρη καρτα γραφικων που συνδεετε στην pci-e x16 χρειαζετε περισοτερους πορους απο το συστημα τους οποιους η μητρικη αφαιρει απο την pci-e x1. Ομως αυτο ειναι ειναι αντικανονικο ... φαουλ πως να στο περιγραψω καλυτερα. Απο την μια δεν αναγραφετε μεσα στο μανουαλ κατι τετιο απο την αλλη ειναι αντιθετο στα στανταρ που γνωριζουμε. Και στην τελικη αντε να πεις ναι οκ τι να κανουμε αν χρειαζοταν πορους ας τους επερνε απο την πρωτη Pci-e x1. Αλλα κανωντας το αυτο θα επρεπε να επενεργοποιησει ταυτοχρονα την εν λογω θυρα ωστε να μην παθει ζημια οποια καρτα ηταν συνδεδεμενη ειναι σε αυτη. Ειτε να λειτουργει κανονικα ειτε οχι. Το να λειτουργη κατα το ημιση κατεστρεψε κυκλωματα της καρτας που ειναι υπευθυνα για την ψηφιακη εξοδο. Υπηρχε και η εκδοχη που λεει ρε φιλε ατυχος εισαι αυτο συμβαινει μονο με την καρτα γραφικων που πηρες . Ομως πετυχα και αλλον που του συμβαινει το ιδιο και εχει την 6850 της msi. Ουφ τελιωσα ... Σορρυ αλλα ειμαι κουρασμενος και ισως σε καποια σημεια τα εγραψα με λαθη και λιγο ακαταλαβιστικα εαν θες καποια διευκρινηση απλα γραψε το.
IzoneR_Gaming Development Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Ok καταλαβα οποτε το προβλημα σου στην ουσια ειναι με τη καρτα ηχου αλλα και οτι αυτο το προβλημα δημιουργηθηκε απο τη μητρικη με λιγα λογια?
duffyduck Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Η Xonar D2X οπως και η Xonar DX παιρνουν ρευμα απο το power cable του floppy disk drive http://www.buildeasypc.com/pics/power_cable_fdd.jpg http://www.hiconn.cn/files/SCP03.jpg
MINDER Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Ναι duffy το γνωριζω πως τροφοδοτειτε η καρτα ηχου. Αλλα με το ιδιο βυσμα τροφοδοσιας η καρτα ηχου λειτουργη οταν δεν υπαρχει η καρτα γραφικων στο αλλο pci-e x16 αρα δεν ειναι προβλημα τροφοδοσιας απο το βυσμα του τροφοδοτικου. Αλλα νομιζω οτι για καποιο λογο δεν διαθετει αυτοματα το συστημα καποιους πορους που πρεπει να δωσει κατα την εκκινηση του υπολογιστη στην θυρα pci-e x1 απο λαθος του firmware ; του σχεδιασμου της μητρικης ; Μπορει να ειναι ομως και θεμα firmware. Και το λεω αυτο σκεπτομενος την αναφορα που εκανε το δευτερο ατομο οτι εχει το ιδιο προβλημα με την ιδια καρτα ηχου αλλα εχοντας συνδεσει την msi 6950 στην pci-e x16. Αυτος τι εκανε. Οταν ειδε το προβλημα που υπηρχε μαλλον υπεθεσε οτι ισως δεν ειχε βαλει σωστα το βυσμα τροφοδοσιας της καρτας. Επιασε λοιπον και το εβγαλε και το ξαναεβαλε ενω ηταν σε λειτουργια ο υπολογιστης και ειπε οτι ετσι του λειτουργησε κανονικα η καρτα ηχου. Αλλα καθε φορα που εκανε επανεκκινηση επρεπε να κανει το ιδιο προκειμενου να λειτουργησει η καρτα ηχου. Οπως καταλαβαινεις στα σιγουρα αυτο δεν αποτελει λυση και εφαρμοζωντας το αυτο υπαρχει ο κινδυνος να προκληθει μεγαλυτερη ζημια στο συστημα. Προφανως κατα την εκκινηση του συστηματος καποια λαθος εντολη δινετε σε αυτη την περιπτωση σε τετιους συνδυασμους καρτας γραφικων απο την μητρικη και προκαλει την δυσλειτουργια στην pci-e x1. Οταν ο φιλος εβγαζε το βυσμα τροφοδοσιας ενω το συστημα λειτουργουσε και το εβαζε εκανε ας πουμε ενα reboot της θυρας pci-e x1 και η μητρικη εστελνε μετα τις σωστες εντολες και στην συνεχεια λειτουργουσε σωστα η καρτα ηχου. Η αυτο συμβαινει απλοικα εξηγωντας το η κατι αλλο που ειναι καπως πιο πολυπτοκο τεχνικα να το εξηγησει καποιος και σιγουρα δεν ειναι δικια μας δουλεια αλλα της asus. Το σιφουρο παντως ειναι οτι δεν εκανα εγω κατι λαθος ωστε να προκαλεσω την ζημια στην καρτα ηχου. Και θα συνεβαινε ειτε ηταν καινουργια η καρτα ειτε 10 χρονων. Αυτο που επρεπε να κανουν φιλε μου στην asus ειναι το εξης. Μιας και η μητρικη και η καρτα ηχου ειναι δικες της. Ενα τεστ εαν οντως δημιουργητε αυτο το προβλημα μετα την αναφορα του πελατη. Εφοσον εβλεπαν οτι οντως υπαρχει τετιο θεμα να εστελναν μια καινουργια καρτουλα ζητωντας συγνωμη για συμβαν και την ταλαιπωρια και συνηστωντας να συνδεθει στην τελευταια pci-e x1-4 μεχρι να προσδιορισουν το προβλημα και να δωσουν λυση σε επομενο firmware εαν ειναι θεμα firmware. Πεσμου τωρα εσυ εαν συμπεριφεροντουσαν με τον παραπανω τροπο. Θα κερδιζαν και εμενα με την συμπεριφορα τους και την υποστηριξη και παρα το προβλημα να συνεχιζω να αγοραζω παλι απο αυτους μητρικες η αλλα περιφεριακα ; Και εσενα επισης που θα διαβαζες κατι τετιο ; Ομως αντι αυτου τι εκαναν ; Εψαξαν να πιαστουν οτι η καρτα δεν εχει λεει εγγυηση και δεν την αλλαζουν. Ουτε λογος για το προβλημα που αναφερα οτι δημιουργητε στην μητρικη εαν ειναι ετσι η οχι. Γιατι δεν μου ειπαν ρε φιλε δεν ειναι οπως τα λες κκαναμε τεστ και δεν δημιουργητε τετιο προβλημα οπως αναφερες και δεν σου αλλαζουμε την καρτα ηχου. Αυτο εσενα δεν σε προβληματιζει; Βρε δεν πα να φτιαχνουν και αεροπλανα και διαστημοπλοια. Μετα τετια αντιμετωπιση δεν αγοραζω τιποτα απο αυτους ξανα ουτε τους εχω εμπιστοσυνη σαν πελατης η καταναλωτης.
MINDER Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Ναι IzoneR_Gaming Development αυτο ακριβως ειναι το θεμα. Οτι το προβλημα στην καρτα ηχου προκληθηκε απο την καινουργια μητρικη της asus. Και παλι μπορεις να πεις ε αυτα συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες που λεμε αλλα επρεπε να το ψαξουν και να αντικαταστησουν την καρτα ηχου εαν εχω δικιο Αυτο ειναι το σωστο και το δικαιο και οχι να κρυβονται πισω απο την εγγυηση της καρτας ηχου και να μην απανταν μαζι και εαν υπαρχει το προβλημα που ανεφερα. Ισως θεωρησαν οτι με το να αντικαταστησουν την καρτα ηχου ταυτοχρονα παραδεχοντουσαν το προβλημα που υπαρχει και οτι πολλοι που φτιαχνουν δυνατα συστηματακια με βαρβατες καρτες μετα διαβαζωντας την περιπτωση θα επελεγαν καποιες ανταγωνιστικες εταιριες για να επιλεξουν μητρικη. Ενω τωρα πεταξαν ενα δεν εχει εγγυηση η καρτα ηχου και σου λεει ξεμπερδεψαμε με δαυτον. Και δεν ειμαστε αναγκασμενοι να απαντησουμε εαν υπαρχει το συγκεκριμενο προβλημα το οποιο εαν παραδεχτουμε θα εχει επιπτωσεις στις πωλησεις. Ο καθενας μη την αποψη του αλλα πιστευω οτι τωρα θα εχουν μεγαλυτερη ζημια οπως ενηργησαν.
Doc1355 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2012 Μανο υπαρχουν εξελιξεις ή ακομα; Mιχάλη εχθές μου είπε οτι περίμενε απάντηση απο τα κεντρικά εντός 48ωρου οπότε δεν πήρα καν σήμερα. Αύριο θα ποστάρω για νεότερα φίλε!
MINDER Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Στο catalyst control center στο μενου Οι ψηφιακες επιπεδες επιφανειες μου εχει μια επιλογη η στις ρυθμισεις DVI που λεει μειωση συχνοτητας dvi σε οθονες υψηλης αναλυσης. Αυτο κατα τα λεγομενα τους λυνει λεει το προβλημα αλλοιωσης η μη εμφανισης εικονας οταν η εικονα εχει ρυθμιστει σε υψηλη τιμη χρονισμου αναλυσης πχ 1600χ1200 60Hz. Αν και δεν νομιζω οτι το προβλημα να ειναι απο εκει δεν χανεις και τιποτα να δοκιμασεις. Εγω το εβαλα επειδη ετυχε μια δυο φορες μεσα στον μηνα να κανει εκκινηση και να μην εχω εικονα αλλα ισως το προβλημα να ηταν θεμα firmware γιατι τωρα εχει καιρο να παρουσιαστει. Ομως δεν διατηρησα την επιλογη αυτη γιατι παρατηρησα οτι ανεβαζε την θερμοκρασια της καρτας γραφικων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα