Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια asus 6950 2gb.Πηγα και γω να της φλασαρω το bios για να τη γυρίσω σε 6970. Μετά το ρεστάρτ μου βγάζε και μένα μαύρη οθόνη (η διαδικασια POST {Τα λεγόμενα μπιπ απο το speaker} γινόταν κανονικά αλλά δεν έβλεπα εικονα).Στο πλαίσιο που πηγα μου παν πως είναι χαλασμένη 100%. Ωστόσο επειδή ξερω πως ορισμένοι τεχνικοί εκει μεσα ουτε format δεν εχουν μαθει να κάνουν δοκίμασα μετά την κάρτα σε άλλη μητρική.Για να μην τα πολυλεω πάλι μαύρη οθόνη μου βγάζε εως ότου έκανα την εξής διαδικασία. Γύρισα το κουμπάκι πάνω στη κάρτα σε single dvi και έβαλα το καλώδιο του monitor μου στην αντίστοιχη θύρα.Δοκιμασε το και συ και πες μου.

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Υπαρχει τετοιο κουμπακι επανω στην καρτα?μηπως εννοεις οτι γυρισες το διακοπτακι στο εργοστασιακο bios και γιαυτο σου δουλευει η καρτα σαν 6950?

Δημοσ.

Έχω μια asus 6950 2gb.Πηγα και γω να της φλασαρω το bios για να τη γυρίσω σε 6970. Μετά το ρεστάρτ μου βγάζε και μένα μαύρη οθόνη (η διαδικασια POST {Τα λεγόμενα μπιπ απο το speaker} γινόταν κανονικά αλλά δεν έβλεπα εικονα).Στο πλαίσιο που πηγα μου παν πως είναι χαλασμένη 100%. Ωστόσο επειδή ξερω πως ορισμένοι τεχνικοί εκει μεσα ουτε format δεν εχουν μαθει να κάνουν δοκίμασα μετά την κάρτα σε άλλη μητρική.Για να μην τα πολυλεω πάλι μαύρη οθόνη μου βγάζε εως ότου έκανα την εξής διαδικασία. Γύρισα το κουμπάκι πάνω στη κάρτα σε single dvi και έβαλα το καλώδιο του monitor μου στην αντίστοιχη θύρα.Δοκιμασε το και συ και πες μου.

Ποιό κουμπάκι; :confused:

Δημοσ.

Ποιό κουμπάκι;

Αυτο που την γυρναει σε single dvi ντεεεεε.κανεις πως δεν καταλαβαινεις :P

(sorry απο τον jim αλλα ηθελα να σου το πω γιατρε,ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΚΑΡΤΑ ΣΟΥ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ).σορρυ δεινοσαυρε :P

Δημοσ.

Αυτο που την γυρναει σε single dvi ντεεεεε.κανεις πως δεν καταλαβαινεις :P

(sorry απο τον jim αλλα ηθελα να σου το πω γιατρε,ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΚΑΡΤΑ ΣΟΥ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ).σορρυ δεινοσαυρε :P

Δηλαδή η DCII έχει και άλλο κουμπί για dual/single dvi;

Δημοσ.

Πωωωω,εισαι βλακας τελικα.....χαχαχαχαχαχα

Ε τι να πω ρε με αυτά που διαβάζω;

Δημοσ.

Τελικα και οι 2 ειμαστε γιατρε...... :confused:

The switch merely switches the dual link DVI port on the I/O panel to a Single Link port and “unlocks” one of the four DisplayPorts linked to it.

ASUS HD6950 2GB DirectCU II Review

Kαι εγώ αυτό διάβαζα τώρα..είδες για να προτρέχεις;

Το θέμα είναι οτι και στο 1 να το έχω με κανένα dvi port δεν δουλεύει..το vga led στην μητρική είναι πάντα αναμμένο!

Δημοσ.

Με παρεξηγησες.να σε πω βλακα ηθελα και εψαχνα αφορμη (ελα μην παρεξηγεις) :P :P :P

Ας επερνες μητρικη χωρις vga led.η μαλλον,αποσυνδεσε το led καπως :P

Ontopic εχω ξεφυγει.

Δημοσ.

Μπουρδελο τα εχουν κανει στην asus ειδικα με τα καινουργια bios.

Στην gen3 ακομα χειροτερα τα πραγματα.

Γενικα.

Παγιως σε ολα τα bios μεχρι τωρα η θερμοκρασια που διχνει για επεξεργαστη ειναι 10 βαθμοι κατω απο την πραγματικη.

Το bluetooth δεν παιζει εαν το εγκαταστησεις οπως συνηθως.

Μονο εαν εγκαταστησεις τους drivers του πριν οποιοδηποτε αλλο ακομα και του chipset.

Ακομα και τοτε εαν συνδεσεις καποια συσκευη που δεν ειναι τηλεφωνο οπως πχ το remote control του wii η καποια bluetooth ακουστικα που ειδα σε μια αλλη περιπτωση τοτε μετα απο μερικες επανεκκινησεις τι κανει.

Με το που φορτωνουν τα windows μαυριζει η οθονη και το πληκτρολογιο (g19).

Αναγκαστικα παταω το πληκτρο reset.

Μετα που κανει επανεκκινηση ολα λειτουργουν κανονικα εκτος απο την bluetooth που πλεων δεν μπορεις να την κανεις να λειτουργησει με τιποτα παρα μονο με καινουργια εγκατασταση με τον τροπο που περιεγραψα η εαν κανω restore του δισκου c: με το backup που εχω παρει.

Το τσεκαρα αυτο και μου το εχει κανει το ιδιο τρεις φορες στης σειρα απο την στιγμη που συνδεσα και το remote control του wii.

Μονο στην τριτη δεν σταματησε η οθονη αλλα απλα δεν λειτουργουσε απλα το bluetooth.

Με το κινητο κανενα προβλημα.

Με τα καινουργια bios εαν πειραχτει ο boot loader τοτε δεν τελειωνει η εκκινηση των windows κανωντας reboot γιατι κατα την εκκινηση απενεργοποιητε η ενσωματωμενη καρτα γραφικων του επεξεργαστη ... πολυ κουλο προβλημα.

Μπορει να μπει καποιος στα windows μονο εαν εχει ξεχωριστη καρτα γραφικων στην pci-e.

Εγω οταν εβαλα την 6970 ναι μεν δουλευει κανονικα αλλα μου προκαλεσε προβλημα στο οτι δεν λειτουργουσε κανονικα η καρτα ηχου πανω απο την καρτα γραφικων στο μικρο pci-e χ1 και απο την δυσλειτουργια αυτη καηκε η spdif.

Σε αλλον που διαβασα στο φορουμ της asus με gen3 παντα δεν του παιζει καμια καρτα γραφικων στην pci-e με το 3101 και εχει και αυτος 6970.

Σημειωτεον οτι και αυτος και εγω εχουμε κανονικες 6970 οχι αναβαθμισμενες απο 6950.

Αλλα αυτος μετα οτι εχει ακουσει για το τελευταιο το 3202 φοβατε μαλλον να το βαλει μην του χαλασει τελειως η μητρικη.

Αυτο που πιθανολογω ειναι το παρακατω.

Oι p8z68-v pro ειτε ειναι gen3 ειτε οχι μαλλον εχουν καποιο σοβαρο σχεδιαστικο προβλημα.

Πιθανων να προσπαθουν να μπαλωσουν τις επιπτωσεις απο αυτο με τα νεα bios και τα εχουν κανει χειροτερα.

Καταλαβαινετε οτι εαν ισχυει κατι τετιο εαν το παραδεχοντουσαν τι θα σημαινε και τι επιπτωσεις οικονομικες θα ειχε για την εταιρια.

Αυτο που θα σημειωσω ειναι το εξης.

Οταν μιλουσα με τον υποτιθετε τεχνικο για μητρικες της asus στην Ελλαδα μια στιγμη με ρωταει η καρτα γραφικων λειτουργουσε κανονικα ;

Ναι το λεω.

Και διεκρινα ενα προβληματισμο και ειχε.

Και αρχιζω να αναρωτιεμε απο αυτα που διαβαζω ... μηπως η δυσλειτουργια δεν ειναι οτι δεν επαιζε η καρτα ηχου αλλα οτι δεν επρεπε να παιζει η καρτα γραφικων και παιζει και για αυτο τον προβληματισε η απαντηση μου ; :-D

Δημοσ.

Και εγω σήμερα που μιλούσα με τον τεχνικό (λογικά με τον ίδιο με εσένα γιατί απο ότι κατάλαβα αυτός είναι ο υπεύθυνος του τομέα) μου έδωσε ενα προγραμμα για downgrade το οποίο πάλι δεν δούλεψε..

Αυριο θα πέσει γέλιο!!!

btw και εμένα δουλεύει κανονικά ο υπολογιστής, ΜΟΝΟ όταν γυρίζω την κάρτα σε 6970 bios δεν παίζει.

Δημοσ.

Οταν λες λειτουργει κανονικα ο υπολογιστης τι ακριβως εννοεις οτι δεν παρουσιαζει τα προβληματα με το bluetooth για παραδειγμα ;

Αν εισαι σιγουρος και εχεις κανενα remote control του wii δοκιμασε να το συνδεσεις στην bluetooth που εχει η μητρικη.

Θα δουλεψει κανονικοτατα αλλα εντος 2 ημερων θα συμβει αυτο που περιεφραψα.

Η καρτα ηχου η ενσωματωμενη στην μητρικη σαφως μια χαρα δουλευει.

Απλα επειδη εγω ειχα απο τον προηγομενο υπολογιστη την asus xonar d2x την εβαλα στον καινουργιο.

Μια χαρα δουλεψε στην πρωτη pci-e χ1.

Μεχρι που εβαλα στο συστημα την καινουργια καρτα γραφικων 6970 στην πρωτη pci-e x16.

Και απο οτι φαινετε αυτες τις δυο καρτες το νορμαλ και το πρεπον ειναι να τις συνδεσεις σε αυτες τις θυρες σε αυτη την μητρικη παρουσιαζει προβλημα.

Αυτο δεν συμβαινει ομως με ολες τις καρτες γραφικων.

Μεχρι τωρα συνεβει με 6970 και 6950.

Με μια 8800gr που εβαζα για τεσταρισμα δεν το εκανε αυτο αλλα αλλους πορους τραβανε απο το συστημα οι οι παραπανω και αλλους η 8800gt.

Αυτο ειναι καθαρα δυσλειτουργια της μητρικης.

Ο αλλος με το ιδιο προβλημα εγραφε οτι αφαιρουσε το βυσμα που τροφοδοτει εχτρα την καρτα ηχου και το εβαζε παλι ενω ηταν σε λειτουργια ο υπολογιστης και τοτε λειτουργουσε η καρτα ηχου κανονικα.

Μετα που εκλεινε τον υπολογιστη και τον ανοιγε παλι επρεπε να κανει το ιδιο.

Εγω τετια πειραματα δεν κανω οταν λειτουργει ο υπολογιστης γιατι μπορει να προκληθει μεγαλυτερη ζημια.

Ανεφερε παντως οτι ειχε συνδεσει και μια pci-e καρτα δικτυου και επαθε προβλημα και αυτη.

Αμα εχεις ορεξη τσεκαρε επειδη εχεις 6950 και βαλε μια καρτα ηχου pci-e πανω στην μινι pci-e x1 που βρισκεται πανω απο την καρτα γραφικων.

Η δευτερη ιδια θυρα pci-e x1 καλυπτετε απο την καρτα γραφικων.

Ομως εαν η καρτα ηχου μπει στην τελευταια pci-e x1-4 ( την υποτιθεμενη θυρα για να μπει τριτη καρτα γραφικων ) τοτε λειτουργει χωρις προβλημα με την διαφορα οτι απενεργοποιουνται οι 2 μπροστινες usb3 θυρες εαν τις εχεις συνδεσει.

Αυτο το αναφερει και στο μανουαλ οτι σε αυτη την περιπτωση απενεργοποιουνται ειναι οκ δεν ειναι προβλημα.

Ομως το παραπανω ειναι οντως προβλημα και δεν αναφερετε πουθενα στο μανουαλ συσχετισμος των δυο θυρων η καποιος περιορισμος στην μεταξυ τους λειτουργια.

Αυτο που γραφω για την απενεργοποιηση καρτας γραφικων του επεξεργαστη συμβαινει οταν περασεις Loader για να κανεις ενεργοποιηση ( οχι κανονικη ) των windows η παρατηρηθηκε και οταν καποιοι ειχαν δυο λειτουργικα εγκατεστημενα ασχετα με το εαν το δευτερο ειναι windows η linux.

Δημοσ.

Nαι και εγώ παρατηρώ ότι υπάρχει γενικότερα ένα θέμα,ειδικά με τα τελευταία BIOS...

Δεν έχω κάρτα ήχου δυστυχώς αλλα μπορώ να δοκιμάσω με φίλου μου αν είναι! Οταν λέω λειτουργεί κανονικά εννοώ ότι το πρόβλημα με το vga led και την μαύρη οθόνη μου το κάνει

μόνο όταν bootάρω με 6970 BIOS.. Τεσπα περίμενε απάντηση απο την ASUS σήμερα το απόγευμα ο υπεύθυνος,θα δώ τι θα μου πεί και αύριο και πάω να κάνω αυτό που προτείνει ο ninos30..

Το πολύ πολύ να brickάρει και να την στείλω απο κει που ήρθε!

Απλά στο τηλέφωνο θα πέσει γέλιο αν αναφέρουν κάτι σχετικό με εγγύηση :devil:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...