spirit)earth)aflame Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα. Μικρή αναβάθμιση, περιμένω τον "AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.40GHz 8MB Cache AM3 (HDZ965FBGMBOX)" να έρθει, και η απορία αφορά τα TDP. To TDP αυτού του επεξεργαστή είναι στα 125W. Μέχρι τώρα είχα τον AMD PHENOM 9550 2.2GHZ QUAD-CORE με TDP:95W , και ψύκτρα την THERMALTAKE CL-P0220 GOLDEN ORB 2. Κοιτώντας για το αν θα χρησιμοποιήσω την ίδια ψύκτρα με τον καινούργιο επεξεργαστή, βλέπω στην Οfficial σελίδα της ψύκτρας ότι υποστηρίζει επεξεργαστές μέχρι τα 80W TDP. Ποτέ όμως δεν είχα πρόβλημα με θερμοκρασίες,σε βαρύ φόρτο του επεξεργαστή, παρόλο που 95W>80W που υποστηρίζει η ψύκτρα. Η διαφορά όμως στα TDP του νέου επεξεργαστή και της μέχρι τώρα ψύκτρας είναι αρκετά μεγαλύτερη: 125W>>80W. Καλύτερα λοιπόν να χρησιμοποιήσω την stock ψύκτρα του Phenom II, αντί της Thermaltake; Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις.
duffyduck Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 καλυτερα να παρεις νεα ψυκτρα, π.χ. μια Arctic Freezer 13 CO ή μια Cooler Master Hyper TX3 Evo εγω παντως θα επερνα μια Arctic Freezer 13 Pro ή μια Xigmatek Gaia SD1283 ή μια Cooler Master Hyper 212 Evo ή μια Arctic Freezer A30 η προτιμηση μου ειναι αναμεσα στις Xigmatek Gaia SD1283 και Cooler Master Hyper 212 Evo
spirit)earth)aflame Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Ευχαριστώ για την απάντηση. Διάβασα πως το fan της stock ψύκτρας είναι ιδιαίτερα θορυβώδες σε μεγάλο φορτίο, και πως η μητρική μου με τα 125W TDP θα δουλεύει οριακά, οπότε μάλλον πρέπει να παίξει και νέα ψύκτρα. Με βάση αυτά: Mobo GA-MA770-DS3 και παλιά Thermaltake, οι προτάσεις σου παραμένουν οι ίδιες; Αναφέρομαι σε διαστάσεις/συμβατότητα. Και πάλι ευχαριστώ
Thanos1972 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Κοιτα τα πραγματα ειναι απλα.οταν θα παρεις τον επεξεργαστη εαν εχεις παστα (αληθεια εχεις?) θα βαλεις επανω αυτη που εχεις.εαν δεις οτι ζεστενεται πολυ στους πυρηνες του τοτε θα την βγαλεις και θα βαλεις την εργοστασιακη επανω να δεις τις διαφορες.αν και με μια πρωτη ματια,η εργοστασιακη παιζει να ειναι καλυτερη γιατι εχει τα heatpipes. Τωρα το να παιξεις με ρευματα για να δεις με ποσο λιγοτερο ρευμα μπορεις να εισαι stable σε εργοστασιακα ρολογια,ειναι και αυτο μια λυση.αλλα παρε τον επεξεργαστη πρωτα και δοκιμασε. Edit:η μητρικη αυτη δεν παιρνει PhenomII
spirit)earth)aflame Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Της έχω κάνει το bios update πριν κανα 2μηνο και παίρνει ΑM3, δες εδώ. Όχι πάστα δεν έχω, θα πάρω. Πρωτάρης σε αλλαγή cpu/cooler, γι'αυτό και οι πολλές ερωτήσεις
Thanos1972 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Ακυρο εγω κοιτασουσα το revision 1.δεν μπορουσα να ξερω πιο εχεις Δες εδω Βασικα ριξε και εσυ μια ματια πιο εχεις για να εισαι σιγουρος.
spirit)earth)aflame Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Χαχα ναι το φαντάστηκα ότι κοίταγες το rev 1.0 . Νο problem To 'χα κοιτάξει μ'ενα φίλο, πρέπει να'μαι οκ με το νέο bios. Έψαξα λιγάκι πριν ανοίξω το θέμα, δες εδω τι λέει ο τύπος ακόμα και για rev 1.0 http://club.myce.com/f7/gigabyte-ga-ma770-ds3-rev-1-0-supports-am3-cpu-306295/ Θα δω πως πάει αύριο που θα τον έχω με την εργοστασιακή ψύκτρα και βλέπουμε. Αν θερμοκρασίες/θόρυβος είναι σε λογικά πλαίσια θα μείνει έτσι για λίγο καιρό.
Thanos1972 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μαλιστα.ε οκ τοτε.με δοκιμες θα δεις τι γινετε με το θεμα της ψυξης.
spirit)earth)aflame Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Λοιπόν, ο Phenom II x4 965 BE στα 125W TDP μπήκε πάνω στην GA-MA770-DS3 rev 1.0. (Είχα διαβάσει ότι μπαίνει και σε rev 1.0 φίλε Thanos1972. Το ήξερα ότι στη σελίδα rev 1.0 έλεγε N/A, αλλά πολλά posts στο net έλεγαν ότι ισχύει το αντίθετο, και το update στο bios είχε γίνει με επιτυχία. Ήταν ρίσκο, εις γνώση μου το πήρα, απλά δεν ήθελα να πάει εκεί η κουβέντα.) Screenshots από CPUz CPU MOTHERBOARD Και το sensor tab από Everest. Με την stock ψύκτρα πάνω τελικά, σε idle. Ευχαριστώ για τις απόψεις σας και την βοήθεια. Αν κάτι βλέπετε στα screenshots που δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά, πείτε. edit- απ'οτι φαίνεται πρέπει να περάσω το F8F bios. To πέρασα, πρέπει να'μαι εντάξει τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα