euklidis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Έχει απόλυτο δίκιο γιατι πληρώνουμε αέρα σαν κορόιδα... Tι εννοεις ακριβως και που διαφωνεις σε οτι εχει υποθει στην κουβεντα μεχρι τωρα. τα επιχειρηματα σου;
music_lover Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Για μένα έχει εν μέρη δίκαιο,έχω ένα galaxy s με μονοπύρηνο στο 1ghz και με περασμένη την darknight3 rom με android v4.0.3 και το κινητό πετάει με ένα μόλις έναν πυρήνα,ποιός χρειάζεται τόση πολύ δύναμη σε κινητό?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Tι εννοεις ακριβως και που διαφωνεις σε οτι εχει υποθει στην κουβεντα μεχρι τωρα. τα επιχειρηματα σου; περιμένεις απάντηση από το bot? LOL
Voodooman Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Η αποδοτικοτητα του android ειναι μια χαρα και το scaling απο μονοπυρηνο σε διπυρηνο παραπανω απο εμφανη. Εγω προσωπικα ειχα στα χερια μου το αριστο για 200ε ideos x5 που φοραει παρεμφερη soc με αυτα που παιζουν τα ακριβα nokia, αν εξαιρεσεις την κατωτερη οθονη, πιο χρησιμο κινητο θα αγορασεις λογου το καλυτερου λειτουργικου κυριως και πιο πολυ θα το ευχαριστηθεις. Σε αυτα τα λεφτα παιρνεις και το επισης αριστο xperia neo v και λιγο πιο πανω παιζουν και 2πυρηνα. Τωρα εχω στα χερια μου ενα optimus 3d (300ε το πηρα πριν λιγες μερες) και η διαφορα απο το ideos ειναι τεραστια, οχι τοσο στο λειτουργικο, αλλα στον browser, στα παιχνιδια, στην αποκριση με τα βαρια lwp, στα full hd video mkv που μπορει να παιξει, στα full hd video στο youtube που μπορει να παιξει μεσω hdmi, οποτε ενα καλυτερο soc ειναι πολυ περισσοτερα απο απλα πιο smooth κινηση στα εικονιδια. Α και να σημειωσω οτι εχω στα χερια μου και ενα iphone 4 που ειναι σαφως πιο αργο απο το optimus 3d, αλλα ειναι πιο γρηγορο απο το ideos x5, οποτε αυτο που λενε πολλοι οτι το ios ειναι πιο ελαφρυ ισχυει, αυτο βεβαια εχει και τα αρνητικα του και το σημαντικοτερο ειναι οι ελαχιστες επιλογες παραμετροποιησης και δεν ειναι τυχαιο οτι τα wp7 ειναι τα καλυτερα στο smoothness και στην αποκριση αλλα και τα χειροτερα στην παρεμετροποιηση και στις επιλογες εμφανισης. Γενικα το τι μπορεις να κανεις με το android δεν συγκρινεται με τις αλλες 2 πλατφορμες και το μονο πραγματικα καλυτερο και που θα ηθελα να εχω και στο android απο το ios ειναι οι καλυτερες και περισσοτερες εφαρμογες. Οσο για τα wp7 απλα αδιαφορα, δεν θα επαιρνα καμια συσκευη, ουτε καν μεταχειρισμενη για πειραματισμο. Αυτό ακριβώς λέω και εγώ, ότι όσο ισχυρότερο το κινητό, τόσο καλύτερα τρέχει το android. Αυτό είναι πολύ καλό για κάποιον που έχει διπύρηνο ή τετραπύρηνο μοντέλο, αλλά όχι για κάποιον που έχει κάποιο ταπεινότερο. Τα μικρά android είναι πολύ καλά για τα λεφτά τους, αλλά δεν τα λες και ευχάριστα στη χρήση με απόλυτα κριτήρια. Άλλωστε, αν έκαναν άψογα τη δουλειά τους, πώς θα πουλούσαν τα ακριβότερα μοντέλα; Αλλά αρκετά, ας πω κάτι και για την είδηση αυτή καθεαυτή. Φυσικά ο Elop λέει αυτό που τον συμφέρει. Για κάποιον-άγνωστο σε εμένα-λόγο η Nokia σε αυτήν τη φάση δεν μπορεί να έχει πολυπύρηνα μοντέλα. Δεν έχει χρήματα να αγοράσει τσιπάκια, δεν μπορεί να τα ενσωματώσει στα λειτουργικά της, δεν ξέρω. Απλά είναι τυχερή, γιατί τα λειτουργικά της αυτή τη στιγμή δεν δείχνουν να έχουν ανάγκη τους πολλούς πυρήνες. Ούτως ή άλλως βέβαια, τόσο τα WP όσο και το Symbian ετοιμάζονται για την υποστήριξη περισσότερων πυρήνων και τότε, φυσικά, θα βγουν και θα θριαμβολογούν. Είχα πρόβλημα, δεν ήξερα από πού να στείλω την απάντηση. Από τον imac, το macbook, το ipad ή το iphone μου; Tα έχω όλα βλέπετε, μηλόκηπος το σπίτι μου.
pW Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 "Χίλια καλά έχει το android, αλλά η αποδοτικότητα (efficiency) δεν είναι ένα από αυτά." πιστέυω οτι έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου!!! έχει να κάνει με το πόσο ανεκτικός εισαι με το κινητό που δουλέυεις. έχοντας αυτά τα κινητά για περίπου 2 μήνες HD2 με wp7.5 mango iphone 4s Samsung galaxy note 1. έχω να πω οτι το HD2 είναι πραγματικά γρήγορο μεσα στα μενού (αρκετά πιο γρήγορο απο το galaxy). Σίγουρα δεν είναι ώριμο το λειτουργικό το wp αλλά έχει πολλά καλά και θεωρώ ότι θ α γίνει σε λίγο καιρό πολύ καλύτερο. Να τονίσω οτι είναι πραγματικά σταθερό!!! 2. ΤΟ iphone πάλι πολύ σταθερό και αρκετά πιο ώριμο από το wp7 αλλά κουραστικό τώρα πια… Χρήστης Blackberry Storm για ενάμιση χρόνο… Περιμένω να βγουν τα Windows 8 phones.. Επίσης πουλάω το iPhone και φυσικά το Samsung galaxy note γιατί πραγματικά το Android σου σπαταλά πολύ από τον χρόνο και μερικές φορές απλά θέλω να κάνω ένα τηλ και παιδεύομαι…!!! (έχω μια ελπίδα μήπως παίρνει Win8 λέτε????)
euklidis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 "Χίλια καλά έχει το android, αλλά η αποδοτικότητα (efficiency) δεν είναι ένα από αυτά." πιστέυω οτι έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου!!! έχει να κάνει με το πόσο ανεκτικός εισαι με το κινητό που δουλέυεις. έχοντας αυτά τα κινητά για περίπου 2 μήνες HD2 με wp7.5 mango iphone 4s Samsung galaxy note 1. έχω να πω οτι το HD2 είναι πραγματικά γρήγορο μεσα στα μενού (αρκετά πιο γρήγορο απο το galaxy). Σίγουρα δεν είναι ώριμο το λειτουργικό το wp αλλά έχει πολλά καλά και θεωρώ ότι θ α γίνει σε λίγο καιρό πολύ καλύτερο. Να τονίσω οτι είναι πραγματικά σταθερό!!! 2. ΤΟ iphone πάλι πολύ σταθερό και αρκετά πιο ώριμο από το wp7 αλλά κουραστικό τώρα πια… Χρήστης Blackberry Storm για ενάμιση χρόνο… Περιμένω να βγουν τα Windows 8 phones.. Επίσης πουλάω το iPhone και φυσικά το Samsung galaxy note γιατί πραγματικά το Android σου σπαταλά πολύ από τον χρόνο και μερικές φορές απλά θέλω να κάνω ένα τηλ και παιδεύομαι…!!! (έχω μια ελπίδα μήπως παίρνει Win8 λέτε????) Ασχολιαστο... Καναμε κρα να φυγουμε απο τα WP τοσα χρονια και τωρα περιμενεις να γυρισουμε; Ακομα και στο HD2 βγαλαν τροπο να παρει android. Που ακριβως σε βασανισε και που ακριβως δε βρηκες αμεσως αυτο που θες. Η μικρη μου αδερφη και η κοπελια μου που δεν εχουν ιδεα απο τεχνολογια μια φορα δεν με εχουν ρωτησει πως να κανουν κατι γιατι πολυ απλα το βρισκουν αμεσως. Δηλαδη μπορεις να χρησιμοποιησεις Blackberry και το android σου φαινεται δυσκολο; Μην τρελαθουμε τωρα...
Jophiel Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Χαιρετώ όλους, Βλέποντας ότι το θέμα εξελισσεται και γύρω από τα λειτουργικά, με αφορμή την παραπάνω δήλωση (αρχή του topic), θα ήθελα να πω και γω τη γνώμη μου. Τα WP 7.5 δεν τα έχω χειριστεί εκτανέστερα, παρά μόνο σε ένα HTC Radar (προς επιδειξη) σε κάποιο κατάστημα... Θυμήθηκα την εποχή που τα πρώτα smartphones υπόσχονταν παραμετροποίηση και πολλές εφαρμογες, δυνατότητα εκτενεστερης αναπαραγωγής πολυμέσων και απρόσκοπτης ανταλλαγής δεδομένων (είτε με το δίκτυο, είτε με άλλα smartphones, είτε μέσω τοπικών δικτύων). Μετά λοιπόν από μία και πλεόν 10ετία βλέπω ότι η φύση τους αλλαζει, αποκλείνει από το παλαιότερο πρότυπο : χαμηλή παραμετροποίηση (WP7), κατεύθυνση του χρήστη προς το κατέβασμα πολυμέσων από το διαδίκτυο με ταυτόχρονη απαγόρευση (κλείδωμα) του Bluetooth κτλ... Πείτε μου : έχασα κάπου επεισόδια ή αρχίζουν πλεόν (κάποια) smartphones να μοιάζουν με φορητές ρουφήχτρες χρήματος με ενσωματωμένη πλύση εγκεφάλου προς τον υπερκαταναλωτισμό και την υπερυψηλή τιμή τους ως το "κερασάκι στην τούρτα"; Η Apple ακολούθησε το δρόμο της ολοκληρωμένης λύσης (Hardware/software), οπότε λογικό να κάνει το λειτουργικό της καλύτερη διαχείρηση των πόρων του κινητού (γι αυτό, μάλλον, μείωσε και τη συχνότητα του A5 από το 1GHz που είναι η κανονική λειτουργία του, στα 800MHz ), ένα συνολάκι που φορέθηκε πολύ και πληρώθηκε ακριβά από εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, όχι μόνο κατά την αγορά, αλλά και κατά τη χρήση (itunes, αξεσουάρ κτλ) και με κόλπα μάρκετιγκ μας εμφύτευσε στο μυαλό μας κάθε τι που ήθελε. Πολύ φοβάμαι ότι στο μέλλον θα αλλάξουμε και την ορθογραφία μας για να ταιριάζει με αυτήν της εταιρείας, πχ iΒασίλης (φέρνει δώρα ΜΟΝΟ προϊόντα Apple), iθαλές (για δέντρα, η μηλιά θα ενταχθεί στην κατήγορία κι ας είναι φυλλοβόλο) κτλ... Δεν έγινε κανένα θαύμα, απλά η εταιρεία κατασκεύασε λειτουργικό για συγκεκριμένο hardware και βγήκε πολύ καλό το αποτέλεσμα, αναμενόμενο από μία εταιρεία της συναμικότητας της Apple, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το λέει smartphone, από τη στιγμή που δεν μπορεί να αναταλλάξει δεδομένα (απαραίτητη λειτουργία ενός smartphone κατά τη γνώμη μου);... Multimedia phone έπρεπε να το πει ή έστω ipad - phone edition ή τελοσπάντων κάτι τέτοιο... Τα WP, μετά από μια μεγάλη αποχή, από μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά απόφάσισαν να επιστρέψουν πιο... κλειδωμένα από ποτέ! Αν συνυπολογίσω και το γεγονός ότι δεν υποστηρίζουν παρά μονοπύρηνους, μάλλον τα 7.5 είναι beta ή πειραματική έκδοση των WP8 για να δούνε τις αντιδράσεις του κόσμου στην καινούρια φιλοσοφία (interface, αλλά και κλειδωμένο bluetooth, αδυναμία επέκτασης μνήμης κτλ)...Σου λένε : στην Apple έπιασε,σε μας γιατί να αποτύχει:... Παραδοσιακά, λοιπόν θα δηλώσω υπέρ εκείνων που επιτρέπουν το μεγαλύτερο βαθμό παραμετροποίησης. Ακόμα κι αν κάνουν "σπατάλη μπαταρίας", δεν κάνουν σπατάλη χρήματος και μένουν πιστοί στην ιδέα του smartphone και όχι του multimedia phone βαπτισμένο σε "smartphone". Είμαι υπέρ της εξέλιξης του Hardware των κινητών και ευελπιστώ στο μέλλον να μπορέσουν να συκλίνουν περισσότερο με τους υπολογιστές (τουλάχιστον στην υπολογιστική ισχύ, καθότι RISK δεν το θεωρώ απίθανο) και το software να συμβαδίζει φυσικά... Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι : Μα καλά, για πόσο χαζό με περνάνε; Κάνουν θέμα για την μπαταρία, αλλά χρησιμοποιούν μικρότερη από άλλους ανταγωνιστές και ταυτόχρονα, ακόμα και με αυτές τις συνθήκες, έχουν και οι ίδιοι πρόβλημα αυτονομίας(lumia 800);... Σκέψου να χρησιμοποιούσαν και 4πύρηνο... Μάλλον με μπαταρία αυτοκινήτου την έβλεπα τη δουλειά :-D
oldnew Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Στην καταναλωση ειναι ιδιοι. Το ιδιο ρευμα θελουν και οι 2 για να δουλεψουν. Ο μονοπυρηνος ομως θα δουλευει 100% και ο τετρα στο 20%. ποιος καταναλωνει περισσοτερο; Αν βαλεις και τον παραγοντα λιθογραφια μεσα καταλαβαινεις οτι ειναι καλη διαφορα. Το βλεπω στο GS2 μου που κραταει περισσοτερο απο το Desire που ειχα πριν και ας τρεχει παραπανω εφαρμογες στο παρασκηνιο. Ακομα και οι εφαρμογες να μην ειναι για πολυπυρινο και παλι ο τετραπυρηνος θα τρεχει στο 25% ενω ο μονοπυρηνος στο 20%. Η διαφορα ξερεις ποια ειναι; Η αποδοση. Στο ν δυπηρινο και στον τετραπυρηνο θα εισαι πιο smooth' date=' θα τραβας το fullhd βιντεο σου και θα το αναπαραγεις ανετα, θα παιζεις καλυτερα games, Θα τρεχεις facebook, skype, viber, whatsapp, msn , teamviewer ταυτοχρονα και δεν θα μασαει το κινητο. Στον μονοπυρινο θα τα βρει σκουρα τρεχοντας μονο το skype και το Viber (συγκεκριμενα το viber κολλαει ελαφρος και στο iphone 4 και στο desire και σε ολα τα μονοπυρηνα και κατα συνεπεια σκιζει και την μπαταρια) Ακριβως αυτο. Τι να τον κανεις τον πολυπυρηνο αν ειναι να τρεχεις 1-2 εφαρμογες μονο? χαχαχαχα[/quote'] Καταρχήν να πω ότι ως συνηθως, το θεμα έχει ξεφύγει, και έχει γίνει ένα versus ποιο λειτουργικό γουσταρει ο καθένας και θάψιμο των υπόλοιπων.. anyway.. Σε αυτά που απαντάς παραπάνω κανεις λαθος. Όταν ένας 1πυρηνος δουλεύει 100%, ένας 4πυρηνος ΔΕΝ δουλεύει 20%.. Αυτό ειναι απλοϊκή λογική η οποία δεν ισχύει. Αν έσπαγε η συγκεκριμενη εφαρμογή στα 4, κάτι εντελώς αδύνατο, αλλα ας υποθέσουμε ότι γινόταν, θα δούλευαν καπου στο 40-60% οι 4 πυρήνες. Πως και γιατί ειναι ολόκληρη ιστορία, αλλα πίστεψε με, ξέρω τι γραφω. Δεδομένου ότι το 99.9% των εφαρμογών ΔΕΝ σπανε, οι πυρήνες ητε κάθονται, ητε σπαταλανε ενεργεια άσκοπα αναλόγως της καλης ή κακης διαχειρησης του λειτουργικού και του ποσο σωστά προγραματιστηκε η εκάστοτε εφαρμογή. Ειδικά στο android το 90% των εφαρμογών φτιάχνονται απλα να δουλεύουν και ο προγραματιστης δεν δινει δεκάρα στο θεμα εξοικονομισης ενεργειας. Στο fullhd video έχεις απολυτο δικιο. Εκεί αξιοποιούνται πληρως οι πυρήνες. Η συμπιεση του βίντεο ειναι μια απο τις ελάχιστες εργασίας που σπασει σε νήματά πληρως, και απαιτεί μεγάλη επεξ ισχυ. Ένας 2πυρηνος φτάνει και περισευει. Ένας 1πυρηνος δεν φτάνει. Τουλάχιστον απο τις σημερινές γενιες. Ξαναλέω το θεμα ειναι οι πυρήνες καθαρά. Το να λεμε οτι το sgs2 ενεργειακα ειναι καλυτερο πχ απο ένα παλαιότερο 1πυρηνο htc δε λέει τίποτα.. Ειναι τα παντα διαφορετικά και δε μπορείς να συγκρινεις. Ήδη εχω αναφέρει ότι οι 4πυρηνοι που έρχονται ειναι ενεργειακα καλύτεροί. Κατά 90% όμως πιστεύω ότι οφείλετε στην αρχιτεκτονική τους, λιθογραφία κλπ και όχι στους πυρήνες. Οι οποίοι έτσι και αλλιώς στο σημερινό android, στο 90% της χρησης απλα. ... κάθονται! ! για λογους οικονομίας. Πολλές φορές μάλιστα κάθονται και οι 4 και δουλεύει ο εφεδρικός.. Μη τα μπερδεύετε με τα pc που ειναι συνδεμενα στην πριζα, ούτε καν με τα λαπτοπ. Στα κινητα η εξοικονομιση ενεργειας προηγειτε εναντι όλων. Και καπου εκεί ο elop έχει ένα δίκιο για τους πυρήνες. Σε custom kernel που εχω βαλει στο sgs2 στο παρελθόν, ριθμισμενο να βλέπει την cpu ως 1πυρηνο κυρίως, ΔΕΝ εχω δει σοβαρή διαφορα σε καθημερινή χρηση πλην λήψη βίντεο hd και μερικών άλλων. Αντιθετως εχω δει καλητερη αυτονομια. Επίσης τα WP με 1πυρηνο στα 1.4 μια χαρά και multitasking έχουν και επιδόσεις... Δε θα επαιρνα WP για πολους λογους, αλλα η αυτονομια και οι επιδόσεις σίγουρα δεν ειναι μέσα σε αυτούς. Ότι τα γραφω εγω που εχω 2πυρηνο έχει μεγαλύτερη αξία. Ούτε πιστεύω ότι οι 2πυρηνοι ειναι άχρηστοι. Αλλα απο εκεί και περα 4πυρηνοι κλπ, μονο σε επιδόσεις μπορούν να βοηθήσουν. Όχι σε αυτονομια. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App
euklidis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Oldnew ακομα και καποιοι πυρηνες να καθονται και παλι σπαταλανε πολυ λιγοτερη ενεργεια απο οτι ενας μονοπυρηνος που δουλευει ο ενας στο full. Αν βαλεις το cpu spy στο κινητο σου και σε ενα desire για παραδειγμα θα δεις οτι κανενας πυρηνας δεν φτανει στο 100% πολυ συχνα σε αντιθεση με το desire που πολυ συχνα βαραει κοφτες.
oldnew Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Oldnew ακομα και καποιοι πυρηνες να καθονται και παλι σπαταλανε πολυ λιγοτερη ενεργεια απο οτι ενας μονοπυρηνος που δουλευει ο ενας στο full. Αν βαλεις το cpu spy στο κινητο σου και σε ενα desire για παραδειγμα θα δεις οτι κανενας πυρηνας δεν φτανει στο 100% πολυ συχνα σε αντιθεση με το desire που πολυ συχνα βαραει κοφτες. Σχετικό ειναι αυτό. Εδω βγαίνουν 2πυρηνοι με καλύτερες επιδόσεις απο 4πυρηνους , και 1πυρηνοι με καλύτερες επιδόσεις απο 2πυρηνους.. Τα πραγματα ειναι αρκετά μπερδεμένα. Επίσης στο cpu spy θα δεις επισης ότι σπανία κάποια cpu δουλεύει 100% Μονο σε πολυ βαριες εφαρμογές. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App
euklidis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Σχετικό ειναι αυτό. Εδω βγαίνουν 2πυρηνοι με καλύτερες επιδόσεις απο 4πυρηνους , και 1πυρηνοι με καλύτερες επιδόσεις απο 2πυρηνους.. Τα πραγματα ειναι αρκετά μπερδεμένα. Επίσης στο cpu spy θα δεις επισης ότι σπανία κάποια cpu δουλεύει 100% Μονο σε πολυ βαριες εφαρμογές. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App To ξερω οτι δεν δουλευουν 100% οι πολυπηρινοι τουλ. Στο desire μια χαρα εβλεπα συχνα πυκνα 100αρια στο cpu. Προσωπικα δεν εχω δει ακομα 2πυρηνο καλυτερο απο τετρα, ουτε single core καλυτερο απο dual. Εχεις καποιο παραδειγμα;
oldnew Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 To ξερω οτι δεν δουλευουν 100% οι πολυπηρινοι τουλ. Στο desire μια χαρα εβλεπα συχνα πυκνα 100αρια στο cpu. Προσωπικα δεν εχω δει ακομα 2πυρηνο καλυτερο απο τετρα' date=' ουτε single core καλυτερο απο dual. Εχεις καποιο παραδειγμα;[/quote'] Δεν ειναι το καλυτερο link, αλλα παρε ένα παράδειγμα http://vr-zone.com/articles/intel-s-32nm-medfield-mobile-chip-surprising-performance-power-consumption-leaked/14355.html οπου ο 1πυρηνος έχει καλύτερες επιδόσεις απο 2πυρηνο nvidia. Επίσης ο 2πυρηνος qualcom που έρχεται στις περισσότερες μετρήσεις υπερισχύει του 4πυρηνου nvidia. Google it.. Αυτό που συμβαίνει σημερα με τα πολυπυρινα mobile soc, είναι σαν να παίρνεις ένα αυτοκινητο 4.000 κυβικα, και να του βαζεις κοφτή στα 100 χμ, για να κανεις οικονομια στη βενζίνη.. Ο κόσμος τσιμπάει με το 4.000 κυβικά και δεν το ψαχνει παραπέρα ότι και ένα φιατακι 1200 δεν υστερεί πολυ.. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App
euklidis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δεν ειναι το καλυτερο link, αλλα παρε ένα παράδειγμα http://vr-zone.com/a...aked/14355.html οπου ο 1πυρηνος έχει καλύτερες επιδόσεις απο 2πυρηνο nvidia. Επίσης ο 2πυρηνος qualcom που έρχεται στις περισσότερες μετρήσεις υπερισχύει του 4πυρηνου nvidia. Google it.. Αυτό που συμβαίνει σημερα με τα πολυπυρινα mobile soc, είναι σαν να παίρνεις ένα αυτοκινητο 4.000 κυβικα, και να του βαζεις κοφτή στα 100 χμ, για να κανεις οικονομια στη βενζίνη.. Ο κόσμος τσιμπάει με το 4.000 κυβικά και δεν το ψαχνει παραπέρα ότι και ένα φιατακι 1200 δεν υστερεί πολυ.. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App Ναι αλλα της ιντελ δεν νομιζω να ειναι ΑRM το cpu αλλα Χ86 και εκει εχει διαφορα Anyway με παραπανω πυρηνες κανεις παραπανω πραγματα και εχεις αυτη την δυνατοτητα. Επισης καποια απο τα τεστ που γινονται εχουν να κανουν και με το αν ειναι γραμμενα για πολυπυρηνους. Αν δεν ειναι τοτε ο 1.4 του Νοκια ειναι καλυτερ απο το 1.2 του GS2 οταν τρεχει μια και μονο εφαμοργη. Απο την αλλη ομως το Νοκια δεν μπορει να κανει τιποτα απο αυτα που εκανα σημερα εγω (περαν του να παιξει youtube) http://www.youtube.com/watch?v=l6KZ7hcHz38&feature=youtu.be
oldnew Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Ναι αλλα της ιντελ δεν νομιζω να ειναι ΑRM το cpu αλλα Χ86 και εκει εχει διαφορα Anyway με παραπανω πυρηνες κανεις παραπανω πραγματα και εχεις αυτη την δυνατοτητα. Επισης καποια απο τα τεστ που γινονται εχουν να κανουν και με το αν ειναι γραμμενα για πολυπυρηνους. Αν δεν ειναι τοτε ο 1.4 του Νοκια ειναι καλυτερ απο το 1.2 του GS2 οταν τρεχει μια και μονο εφαμοργη. Απο την αλλη ομως το Νοκια δεν μπορει να κανει τιποτα απο αυτα που εκανα σημερα εγω (περαν του να παιξει youtube) http://www.youtube.com/watch?v=l6KZ7hcHz38&feature=youtu.be Ok, μονο που το παραπάνω τσιπ θα τρεχει και android, και αυτό ειναι που ενδιαφέρει τον τελικό χρήστη. Γι αυτό τι έχεις να πεις; http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2400411,00.asp The MSM8960's dual-core, 1.5-Ghz is much more than 30 percent faster than the Galaxy Nexus's processor, and it's sometimes faster than the Tegra 3, which has double the cores. Ο 2πυρηνος της qualcomm που ειναι γρηγορότερος στα περισσότερα τεστ απο τον 4πυρηνο tegra3. Και ενοειτε, και σε τεστ βελτιστοποίημενα για πολυπυρινους.. Βλέπεις τα πράγματά δεν ειναι τόσο απλα με τους πυρήνες στα κινητα.. Γι αυτό γραφω εξ αρχης ότι ο elop έχει σίγουρα καποιο δίκιο.. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App
FarCry Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Ναι αλλα της ιντελ δεν νομιζω να ειναι ΑRM το cpu αλλα Χ86 και εκει εχει διαφορα βασικα η διαφορα ειναι στο hyper threading. στα single thread βγαζει παραπανω απο τα διπυρηνα και στα dual thread βγαζει αρκετα κοντα με τα διπυρηνα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα