EvilHawk Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 kosfil7 κάνε και τον κόπο, αφού ανέβασες την είδηση, να διορθώσεις και απο που έκανες copy & paste, που φυσικά δεν είναι το blog σου αλλά αυτά που αντιγράφεις εκεί ...
clav Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Βλέπω καταιγισμό ψεύτικων ειδήσεων. Οθόνες αφής με latency 100ms (ενώ είναι 10-20ms), ενεργοβόροι οι πυρήνες. Μαύρη, κατάπτιστη διαφήμιση. Κρίμα για την Nokia, κακές παρέες.
lazlo1992 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Κρίμα για την Nokia, κακές παρέες. Οντος.. καλύτερα να κράταγε το symbian και να εβγαζε και μερικές(η μόνο android) android συσκευές. σκεφτείτε αυτο μονο... ΝΟΚΙΑ Ν9-ANDROID ICS!!! <3 ονειρική συσκευή
Haldol Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Έχει ένα point πάντως η Nokia. Είναι γνωστό ότι το Android δε χειρίζεται καλά το hardware και σπαταλάει πόρους. Γι αυτό και καταλήγει να έχει ίδιες ή και χειρότερες επιδόσεις με το iOS ή το WP ενώ οι συσκευές που το τρέχουν «φοράνε» πιο δυνατό hardware. Βέβαια αυτές τις δηλώσεις που βγαίνει και κάνει η Nokia θα τις πάρει πίσω σύντομα, μόλις βγει η νέα έκδοση του WP που θα υποστηρίζει πολυπύρηνα SoC's. Οι πολλοί πυρήνες δεν είναι σίγουρα άχρηστοι, και αυτές οι «εκ του ασφαλούς» δηλώσεις θα ξεχαστούν σύντομα... μόλις μπει και η Nokia στο παιχνίδι των πολλών πυρήνων.
johnko1 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα με τους περισσότερους πυρήνες αλλά με τους προγραμματιστές.Με την αυξανόμενη ισχύ των επεξεργαστων αυξάνουν περισσότερο και αυτοι τις απαιτησεις...
oldnew Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Ασχέτως των λόγων που έχει η nokia, έχει σε ένα βαθμο ένα δίκιο. Στα κινητα συνέχεια βρίσκονται σε σύγκρουσή 2 αντίθετοι παράγοντες. Ταχύτητα και οικονομία στην μπαταριά. Σχεδόν ολοι οι 4πυρηνοι στο 95% της λειτουργίας τους δουλευουν ως 1πυρηνοι, ή έστω 2πυρηνοι. Να το θέσω διαφορετικά. Έστω 2 επεξεργαστές 1.5 giga. Ο Α 1πυρηνος , ο Β 4πυρηνος. Και έστω ότι κάνουν κάποια εργασία. Έστω ο Α για να την κανει δουλεύει στα 1000 mhz, ενώ ο Β δουλεύουν πχ 3 πυρήνες στα 400mhz, και ο 4ος κάθεται. Ας πουμε ότι το αποτέλεσμά οπτικά ειναι ακριβώς το ιδιο σε χρόνους κλπ. Υπάρχει κανεις με το χερι στην καρδία να ειναι βέβαιος ότι ο 4πυρηνος ειναι ποιο οικονομικός σε μπαταρια; Μπορεί και να ειναι, αλλα παω στοίχημα ότι θα παίζει αναλόγως την εργασία. Δεδομένου ότι το 95% των εφαρμογών δεν ειναι βελτιστοποιημενες για πολυπυρινους, δεν αποκλείω η nokia να έχει καποιο ή εντελώς δίκιο. Edit. Υποθέτουμε ότι τεχνολογικά ειναι ιδιοι οι Α κα Β. Δεν αμφιβάλω καθόλου ότι οι 4πυρηνοι θα ειναι καλύτεροί σε μπαταριά των 2πυρηνων και 1πυρηνων. Αμφιβάλω αν αυτό οφείλεται στους πυρήνες ή κυρίως της μικρότερης λειθογραφιας και βελτιώσεων νεας γενιας. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App
lagman Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Αυτο που θέλει να πει ο CEO είναι ότι τα Nokia δεν έχουν και πολλές εφαρμογές να τρέξουν άρα μεγαλύτερη εξοικονόμηση μπαταρίας.
euklidis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Ασχέτως των λόγων που έχει η nokia, έχει σε ένα βαθμο ένα δίκιο. Στα κινητα συνέχεια βρίσκονται σε σύγκρουσή 2 αντίθετοι παράγοντες. Ταχύτητα και οικονομία στην μπαταριά. Σχεδόν ολοι οι 4πυρηνοι στο 95% της λειτουργίας τους δουλευουν ως 1πυρηνοι, ή έστω 2πυρηνοι. Να το θέσω διαφορετικά. Έστω 2 επεξεργαστές 1.5 giga. Ο Α 1πυρηνος , ο Β 4πυρηνος. Και έστω ότι κάνουν κάποια εργασία. Έστω ο Α για να την κανει δουλεύει στα 1000 mhz, ενώ ο Β δουλεύουν πχ 3 πυρήνες στα 400mhz, και ο 4ος κάθεται. Ας πουμε ότι το αποτέλεσμά οπτικά ειναι ακριβώς το ιδιο σε χρόνους κλπ. Υπάρχει κανεις με το χερι στην καρδία να ειναι βέβαιος ότι ο 4πυρηνος ειναι ποιο οικονομικός σε μπαταρια; Μπορεί και να ειναι, αλλα παω στοίχημα ότι θα παίζει αναλόγως την εργασία. Δεδομένου ότι το 95% των εφαρμογών δεν ειναι βελτιστοποιημενες για πολυπυρινους, δεν αποκλείω η nokia να έχει καποιο ή εντελώς δίκιο. Edit. Υποθέτουμε ότι τεχνολογικά ειναι ιδιοι οι Α κα Β. Δεν αμφιβάλω καθόλου ότι οι 4πυρηνοι θα ειναι καλύτεροί σε μπαταριά των 2πυρηνων και 1πυρηνων. Αμφιβάλω αν αυτό οφείλεται στους πυρήνες ή κυρίως της μικρότερης λειθογραφιας και βελτιώσεων νεας γενιας. Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App Στην καταναλωση ειναι ιδιοι. Το ιδιο ρευμα θελουν και οι 2 για να δουλεψουν. Ο μονοπυρηνος ομως θα δουλευει 100% και ο τετρα στο 20%. ποιος καταναλωνει περισσοτερο; Αν βαλεις και τον παραγοντα λιθογραφια μεσα καταλαβαινεις οτι ειναι καλη διαφορα. Το βλεπω στο GS2 μου που κραταει περισσοτερο απο το Desire που ειχα πριν και ας τρεχει παραπανω εφαρμογες στο παρασκηνιο. Ακομα και οι εφαρμογες να μην ειναι για πολυπυρινο και παλι ο τετραπυρηνος θα τρεχει στο 25% ενω ο μονοπυρηνος στο 20%. Η διαφορα ξερεις ποια ειναι; Η αποδοση. Στο ν δυπηρινο και στον τετραπυρηνο θα εισαι πιο smooth, θα τραβας το fullhd βιντεο σου και θα το αναπαραγεις ανετα, θα παιζεις καλυτερα games, Θα τρεχεις facebook, skype, viber, whatsapp, msn , teamviewer ταυτοχρονα και δεν θα μασαει το κινητο. Στον μονοπυρινο θα τα βρει σκουρα τρεχοντας μονο το skype και το Viber (συγκεκριμενα το viber κολλαει ελαφρος και στο iphone 4 και στο desire και σε ολα τα μονοπυρηνα και κατα συνεπεια σκιζει και την μπαταρια) Αυτο που θέλει να πει ο CEO είναι ότι τα Nokia δεν έχουν και πολλές εφαρμογές να τρέξουν άρα μεγαλύτερη εξοικονόμηση μπαταρίας. Ακριβως αυτο. Τι να τον κανεις τον πολυπυρηνο αν ειναι να τρεχεις 1-2 εφαρμογες μονο? χαχαχαχα
Voodooman Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Kαλα τωρα εισαι εντελως ακυρος και δηλωνεις ξεκαθαρα οτι εισαι fanboy ακομα και οταν δεν δει καποιος τα αλλα σου post. Καταρχάς να σε ευχαριστήσω που παρακολουθείς γενικότερα αυτά που γράφω. Αλλά μία διόρθωση, δεν είμαι fanboy, αλλά κάτοχος ενός σημαντικού πακέτου μετοχών της Nokia. Πριν από εμένα ο killik (και δεν έχω τίποτα με τον φίλο) έκανε μία δήλωση εξίσου έντονη με την δική μου, αλλά εκείνον δεν τον είπες fanboy και άκυρο, μάλλον σε βόλευε αυτό που έγραφε. Πέρα από αυτό, άκυρος είναι αυτός που πιστεύει ότι το android είναι ένα καλογραμμένο λειτουργικό. Πόσο καλό μπορεί να είναι ένα λειτουργικό που καλείται να τρέξει σε τόσα διαφορετικά μηχανήματα με τόσο μεγάλο εύρος δυνατοτήτων; Πες μου ότι η εμπειρία χρήσης ενός android των €200 είναι άριστη και εγώ θα πουλήσω όλες τις μετοχές που έχω στη Nokia. Fanboy είναι αυτός που δεν βλέπει ξεκάθαρα την αλήθεια. Χίλια καλά έχει το android, αλλά η αποδοτικότητα (efficiency) δεν είναι ένα από αυτά.
euklidis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Καταρχάς να σε ευχαριστήσω που παρακολουθείς γενικότερα αυτά που γράφω. Αλλά μία διόρθωση, δεν είμαι fanboy, αλλά κάτοχος ενός σημαντικού πακέτου μετοχών της Nokia. Πριν από εμένα ο killik (και δεν έχω τίποτα με τον φίλο) έκανε μία δήλωση εξίσου έντονη με την δική μου, αλλά εκείνον δεν τον είπες fanboy και άκυρο, μάλλον σε βόλευε αυτό που έγραφε. Πέρα από αυτό, άκυρος είναι αυτός που πιστεύει ότι το android είναι ένα καλογραμμένο λειτουργικό. Πόσο καλό μπορεί να είναι ένα λειτουργικό που καλείται να τρέξει σε τόσα διαφορετικά μηχανήματα με τόσο μεγάλο εύρος δυνατοτήτων; Πες μου ότι η εμπειρία χρήσης ενός android των €200 είναι άριστη και εγώ θα πουλήσω όλες τις μετοχές που έχω στη Nokia. Fanboy είναι αυτός που δεν βλέπει ξεκάθαρα την αλήθεια. Χίλια καλά έχει το android, αλλά η αποδοτικότητα (efficiency) δεν είναι ένα από αυτά. Μα δεν ειπα οτι εισαι της Νοκια ειναι γνωστο σε ποιο στρατοπεδο εισαι...
Greatape Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Καταρχάς να σε ευχαριστήσω που παρακολουθείς γενικότερα αυτά που γράφω. Αλλά μία διόρθωση, δεν είμαι fanboy, αλλά κάτοχος ενός σημαντικού πακέτου μετοχών της Nokia. Πριν από εμένα ο killik (και δεν έχω τίποτα με τον φίλο) έκανε μία δήλωση εξίσου έντονη με την δική μου, αλλά εκείνον δεν τον είπες fanboy και άκυρο, μάλλον σε βόλευε αυτό που έγραφε. Πέρα από αυτό, άκυρος είναι αυτός που πιστεύει ότι το android είναι ένα καλογραμμένο λειτουργικό. Πόσο καλό μπορεί να είναι ένα λειτουργικό που καλείται να τρέξει σε τόσα διαφορετικά μηχανήματα με τόσο μεγάλο εύρος δυνατοτήτων; Πες μου ότι η εμπειρία χρήσης ενός android των €200 είναι άριστη και εγώ θα πουλήσω όλες τις μετοχές που έχω στη Nokia. Fanboy είναι αυτός που δεν βλέπει ξεκάθαρα την αλήθεια. Χίλια καλά έχει το android, αλλά η αποδοτικότητα (efficiency) δεν είναι ένα από αυτά. Για τον μέσο χρήστη το android κάνει την δουλειά του και με το παραπάνω. Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος ως προς την αποδοτικότητα, γιατί είναι μια πολύ γενική λέξη.
Razor333 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Καταρχάς να σε ευχαριστήσω που παρακολουθείς γενικότερα αυτά που γράφω. Αλλά μία διόρθωση, δεν είμαι fanboy, αλλά κάτοχος ενός σημαντικού πακέτου μετοχών της Nokia. Πριν από εμένα ο killik (και δεν έχω τίποτα με τον φίλο) έκανε μία δήλωση εξίσου έντονη με την δική μου, αλλά εκείνον δεν τον είπες fanboy και άκυρο, μάλλον σε βόλευε αυτό που έγραφε. Πέρα από αυτό, άκυρος είναι αυτός που πιστεύει ότι το android είναι ένα καλογραμμένο λειτουργικό. Πόσο καλό μπορεί να είναι ένα λειτουργικό που καλείται να τρέξει σε τόσα διαφορετικά μηχανήματα με τόσο μεγάλο εύρος δυνατοτήτων; Πες μου ότι η εμπειρία χρήσης ενός android των €200 είναι άριστη και εγώ θα πουλήσω όλες τις μετοχές που έχω στη Nokia. Fanboy είναι αυτός που δεν βλέπει ξεκάθαρα την αλήθεια. Χίλια καλά έχει το android, αλλά η αποδοτικότητα (efficiency) δεν είναι ένα από αυτά. Η αποδοτικοτητα του android ειναι μια χαρα και το scaling απο μονοπυρηνο σε διπυρηνο παραπανω απο εμφανη. Εγω προσωπικα ειχα στα χερια μου το αριστο για 200ε ideos x5 που φοραει παρεμφερη soc με αυτα που παιζουν τα ακριβα nokia, αν εξαιρεσεις την κατωτερη οθονη, πιο χρησιμο κινητο θα αγορασεις λογου το καλυτερου λειτουργικου κυριως και πιο πολυ θα το ευχαριστηθεις. Σε αυτα τα λεφτα παιρνεις και το επισης αριστο xperia neo v και λιγο πιο πανω παιζουν και 2πυρηνα. Τωρα εχω στα χερια μου ενα optimus 3d (300ε το πηρα πριν λιγες μερες) και η διαφορα απο το ideos ειναι τεραστια, οχι τοσο στο λειτουργικο, αλλα στον browser, στα παιχνιδια, στην αποκριση με τα βαρια lwp, στα full hd video mkv που μπορει να παιξει, στα full hd video στο youtube που μπορει να παιξει μεσω hdmi, οποτε ενα καλυτερο soc ειναι πολυ περισσοτερα απο απλα πιο smooth κινηση στα εικονιδια. Α και να σημειωσω οτι εχω στα χερια μου και ενα iphone 4 που ειναι σαφως πιο αργο απο το optimus 3d, αλλα ειναι πιο γρηγορο απο το ideos x5, οποτε αυτο που λενε πολλοι οτι το ios ειναι πιο ελαφρυ ισχυει, αυτο βεβαια εχει και τα αρνητικα του και το σημαντικοτερο ειναι οι ελαχιστες επιλογες παραμετροποιησης και δεν ειναι τυχαιο οτι τα wp7 ειναι τα καλυτερα στο smoothness και στην αποκριση αλλα και τα χειροτερα στην παρεμετροποιηση και στις επιλογες εμφανισης. Γενικα το τι μπορεις να κανεις με το android δεν συγκρινεται με τις αλλες 2 πλατφορμες και το μονο πραγματικα καλυτερο και που θα ηθελα να εχω και στο android απο το ios ειναι οι καλυτερες και περισσοτερες εφαρμογες. Οσο για τα wp7 απλα αδιαφορα, δεν θα επαιρνα καμια συσκευη, ουτε καν μεταχειρισμενη για πειραματισμο.
sigamhsoupw Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Για τον μέσο χρήστη το android κάνει την δουλειά του και με το παραπάνω. Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος ως προς την αποδοτικότητα, γιατί είναι μια πολύ γενική λέξη. Για τον μέσο χρήστη λοιπόν, όλα τα πρόσφατα λειτουργικά κάνουν τη δουλειά τους και με το (πολύ) παραπάνω... Το efficiency στο οποίο ο Voodoo αναφέρεται σαν μειονέκτημα του Android, δεν χωρά ιδιαίτερες διευκρινήσεις και κατ'εμέ δεν έχει και άδικο... Παρ'όλα αυτά, και για να μείνουμε ontopic, ψιλομπαρούφες λέει ο Elop και σίγουρα θα τα γυρίσει αμέσως μετά τη παρουσίαση του πρώτου διπύρηνου Nokia. Αλλά έτσι είναι, αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει mr Elop!
euklidis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Για τον μέσο χρήστη το android κάνει την δουλειά του και με το παραπάνω. Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος ως προς την αποδοτικότητα, γιατί είναι μια πολύ γενική λέξη. O Φιλος ειναι παιδι της apple. ειναι το κλασσικο που λενε για fragmentation του android. Λες και τα windows μπαινουν μονο σε Nokia και μονο σε μια συσκευη.
21century Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Έχει απόλυτο δίκιο γιατι πληρώνουμε αέρα σαν κορόιδα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα