kosfil7 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Ο CEO της Nokia πιστεύει οτι τα διπύρηνα και τετραπύρηνα smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχουν τόσο μεγάλη χρησιμότητα ενώ κυρίως σπαταλούν τις μπαταρίες τους. Τα παραπάνω τα αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη στην εκπομπή Yangcheng Evening News, λίγο πριν την κυκλοφορία του Lumia 800 smartphone στην Κινεζική αγορά εντός του μήνα. Ο CEO παρέπεμψε σε πρόσφατες διθυραμβικές κριτικές από διαγωνισμούς, σαν απόδειξη των λεγομένων του και για να επιβεβαιώσει οτι τα πολυπύρηνα τηλέφωνα δεν είναι πάντα ταχύτερα από τα μονοπύρηνα. Στον ένα διαγωνισμό, η Microsoftείχε 640 ψήφους ενάντια σε μόλις 50 ήττες, αποτέλεσμα διόλου κακό για μονοπύρηνο τηλέφωνο. Η παραπάνω δήλωση πάντως δεν εκπλήσσει αφού το λειτουργικό Windows Phoneδεν υποστηρίζει επεξεργαστές με περισσότερους από έναν πυρήνες και κατ'επέκταση καμία από τις συσκευές της σειράς Lumia της Nokia που τρέχουν το συγκεκριμένο λειτουργικό, δεν διαθέτει πολυπύρηνους επεξεργαστές. Σε συνέντευξή του στο Pocket Now στα τέλη της περασμένης χρονιάς, εκπρόσωπος δήλωσε οτι ηMicrosoft σκόπευε να υιοθετήσει υποστήριξη για περισσότερους από έναν πυρήνες αλλά ήθελε να το κάνει μέ πιο πομπώδη τρόπο και δεν ήταν έτοιμοι αυτή τη στιγμή. Η παρούσα κατάσταση αναμένεται να αλλάξει εντός του έτους με την κυκλοφορία των Windows 8. Τον περασμένο μήνα το The Vergeανέφερε οτι η ομάδα μηχανικών των Windows Phone δοκίμαζε το MSM8960 της Qualcomm, έναν διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.5GHz . Με τα νέα τηλέφωνα της Nokia που είναι εξοπλισμένα με διπύρηνους επεξεργαστές να είναι σχεδόν στη γραμμή παραγωγής, είναι μάλλον θέμα χρόνου το να ανασκευάσει ο Elop τις δηλώσεις του και πλέον να υποστηρίζει ανοιχτά τα πολυπύρηνα τηλέφωνα. Πηγή: www.hitech-arena.blogspot.com
Vasilis 07 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Οι Super Amoled οθόνες να δείς τι μπαταρία καίνε. Επιστροφή τώρα στις μονόχρωμες!!!
sofiathereal Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Γιατι τα 2πυρήνα και 4πυρήνα Πραγματικα χρειαζονται? marketing Και παλι marketing...
eko13 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δεν νομιζω οτι εχει τοσο αδικο ο Ελοπ! Για κινητα τηλεφωνα μιλαμε, αν θελουμε για παραπανω υπαρχουν και τα ταμπλετ... για μενα το Ν8 παραμενει το καλυτερο κινητο αυτην την περιοδο, τωρα αν μου ανοιγει την σελιδα σε 2 δευτερολεπτα αντι για εναμιση δεν νομιζω να με νοιαζει οταν εχω ολα τα αλλα πρωτερηματα του...
FarCry Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 πολυπύρηνα smartphones με android εννοουσε ρε παιδια
Voodooman Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Το android και 600 πυρήνες να του δώσεις πάλι θα τους καταπιεί, τέτοιο μπάχαλο που είναι.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 ναι κι όταν η Nokia βγάλει 2core WP8 θα το δικαιολογήσει ως "απαραίτητο"... ...fail
euklidis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Το android και 600 πυρήνες να του δώσεις πάλι θα τους καταπιεί, τέτοιο μπάχαλο που είναι. Kαλα τωρα εισαι εντελως ακυρος και δηλωνεις ξεκαθαρα οτι εισαι fanboy ακομα και οταν δεν δει καποιος τα αλλα σου post.
lazlo1992 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 καλα είπε! αμα δεν το χρειάζετε το τηλέφωνο τον διπύρηνο επεξεργαστή γιατι να τον βάλεις.. αυτα τα android χαλάσαν την αγορά και τώρα τα κινητά μας καταπίνουν την μπαταρία σαν νεροφίδα! "και τα android έχουν διπύρηνους επεξεργαστές και το iphone εχει μονοπύρηνο.. μπλα μπλα μπλα" και τωρα το iphone 4s που έχω έχει μόνο 5:30 ωρες λειτουργίας και 1 μέρα αναμονή ενώ το 4 έχει 7:30 ωρες λειτουργίας και 1,5 μέρα αναμονή ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ τπτ παραπάνω τπτ παρακάτω( -του siri)!
nikos5800 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 οποίος δεν γουστάρει τα πολυπηρηνα ανδροιδ κινητά ας πάρει windows phone η κινητά 5ετιας ευτηχως επιλογές υπαρχουν για όλα τα γούστα απλως μερικοί σταματήστε να μας πρηζετε για το σε τι μπορεί να είναι χρήσιμα τα πολυπηρηνα smartphone
euklidis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 καλα είπε! αμα δεν το χρειάζετε το τηλέφωνο τον διπύρηνο επεξεργαστή γιατι να τον βάλεις.. αυτα τα android χαλάσαν την αγορά και τώρα τα κινητά μας καταπίνουν την μπαταρία σαν νεροφίδα! "και τα android έχουν διπύρηνους επεξεργαστές και το iphone εχει μονοπύρηνο.. μπλα μπλα μπλα" και τωρα το iphone 4s που έχω έχει μόνο 5:30 ωρες λειτουργίας και 1 μέρα αναμονή ενώ το 4 έχει 7:30 ωρες λειτουργίας και 1,5 μέρα αναμονή ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ τπτ παραπάνω τπτ παρακάτω( -του siri)! Καλα ας χαλαρωσουμε λιγακι. Ηδη απο το 7650 που ειχα ηθελα καθε μερα φορτιση Η Νοκια προσεφερε αυτονομια σε κινητα με πολυ μικρη οθονη οπως και τα android με μικρη οθονη κρατανε 2-4 μερες. Δεν τρωνε μπαταρια οι επεξεργαστες αλλα η οθονες. Αλλωστε τα lumnia εχουν βγει με χειροτερη αποδοση μπαταριας απο οτι android διπυρηνα. Οταν λεμε 2πυρηνο δεν εννοουμε 2 επεξεργαστες αλλα 2 πυρηνες. Γιατι με την λογικη αυτη ο c2q καιει πολυ παραπανω απο εναν P4 αλλα αυτο δεν ισχιει. Και φυσικα πρεπει να υπολογισεις και το συνολικο load του επεξεργαστη. Στο GS2 μου για παραδειγμα σπανια χτυπαω 100% CPU, Το desire που ειχα πριν και το χτυπαγε αρκετα κρατουσε λιγοτερο η μπαταρια του Αλλα και παλι ειναι θεμα χρησης και θεμα οθονης. Απλα στην συγκεκριμενη περιπτωση οσα δεν φτανει η αλεπου... τα κανει κρεμασταρια. Σε ενα εννιαμηνακι ομως θα κανουν στροφη 180 μοιρες. Πηραν ενα λειτουργικο που εχει χτυπησει πατο και προσπαθουν να το ανεβασουν ξανα. Ε δεν θα γινει αυτο τουλαχιστον οχι με τετοιο τροπο. Ειναι σα να μου λες μην παρεις Ferrari γιατι καιει πολυ βενζινη. Παρε ενα 2CV στα χτηματα που κανει η Ferrari για να γλυτωσεις απο καυσιμα. Ε οχι πουλα μου το μονοπυρηνο σε νορμαλ τιμη να το σκεφτω. Μη μου το δινεις σε τιμη 2πυρηνου και συντομα 4πυρηνου λεγοντας μου οτι κανεις οικονομια στην μπαταρια αρα ειναι καλυτερο. Με αυτη την λογικη να παω να παρω ενα SE live with walkman στα 160 ευρω και να εχω τον μονοπυρηνο μου στο 1Ghz και να γλυτωσω και 350 ευρω απο την αγορα συσκευης.
jimex Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι οι παραπάνω πυρήνες δεν σημαίνουν πάντα μεγαλύτερη κατανάλωση; Για παράδειγμα δείτε τον καινούργιο exynos. Διπλασιασμός πυρήνων, αύξηση ~25% σε επιδόσεις CPU, μείωση κατανάλωσης κατά ~50%, κάτι στο οποίο συμβάλλει και η μείωση των nm. Άρα όλες αυτές οι ωραίες θεωρίες, είναι απλά θεωρίες...
mants118 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 για την ώρα οι 4 πυρήνες δεν μου λένε ούτε εμένα κάτι.. ίσως σε μερικά χρόνια να χρειάζονται!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα