ioannk8 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα στο φορυμ, Το pc μου εχω 2 σκ.δισκους στο 1ο ειχα τα windows7 και επιχειρησα να βαλω ubuntu στον 2ο δισκο, εκανα κανονικα την εγκατασταση με manual επιλογες για τα partition του δισκου που θα μπεναν τα ubuntu , εκανα ενα μερος ext4 και μερος swap .. τελικα μετα την εγκατασταση δεν βγαζει grub menu για επιλογη λειτουργικου , και οταν επιλεγω να μπουταρει απ τον δισκο με τα windows μου βγαζει το μηνυμα BootMGR is missing .. ctrl + alt+delete ενω οταν επιλεγω τον δισκο με τα ubuntu , εκει μπενει κανονικα. Εβαλα το Cd τον windows και παταω repair. στο επομενο μενου "System Recovery Options" δεν μου βγαζει το λειτουργικο windows 7 για να επιδιορθωσω ειτε αυτοματα ειτε απ το command promt. ακομα προσπαθησα να βαλω ως active το partition των windows 7 με των παρακατω τροπο "Mark Windows 7 active, boot the Windows 7 DVD Repair console or Repair CD, click through to Recovery Tool list to run Startup Repair up to 3 separate times with reboots. To mark Windows 7 active, press Shift F10 at first screen when booting DVD or Repair CD, or choose Command Line from Repair Console's Recov Tools list, type: DISKPART LIST DISK SELECT DISK 0 (confirm from list this is Windows 7 HD #) LIST PARTITION SELECT PARTITION # (replace # with Windows 7 part #) ACTIVE EXIT Now return to Recov Tools list to run Startup REpair up to 3 separate times with reboots to write MBR to Windows 7." που διαβασα εδω και παλι ομως δεν εμφανιζετε το λογισμικο των windows 7 ωστε να κανω την επιδιορθωσει . καποια λυση ωστε να μου βγαλει το windows 7 τα οποια για καποιο λογο δεν βλεπει ως λειτουργικο?
TheELF Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Σε αυτά που λέει με το diskpart μεγάλη σημασία έχει να ξέρεις ποιος δίσκος είναι πρώτος στην σειρά από το bios και ποιος δεύτερος,υποψιάζομαι ότι ο δεύτερος δίσκος που έβαλες για τα ubuntu είναι πρώτος στην σειρά με αποτέλεσμα να μπερδεύεσαι και εσύ αλλά και τα προγράμματα. Βγάλε τον ubuntu-δίσκο και δοκίμασε ξανά. Εναλλακτικά μπορείς να κατεβάσεις από εδώ το MiniTool Partition Wizard Home Edition 7,κατέβασε το iso κάνε Boot και θα σου βγάλει τους δίσκους σου,σε αυτόν που έχει τα windows κάνε δεξί κλικ και rebuil mbr. Αλλά και πάλι μπες στο bios(ή και από το minitool)και δες αν ο δίσκος με τα windows είναι πρώτος ή έστω πριν από τον άλλο δίσκο και αν δεν είναι άλλαξε την σειρά τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα