Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aξιζει να δεις κανεις παλιοτερες κλασσικες (οχι ομως και τελειως αρχαιες, πριν το '70) ταινιες, σε Blu-Ray Format? Εχουν κανει καλες μεταφορες? Αναφερομαι σε ταινιες οπως Indiana Jones Ι-ΙΙ-ΙΙΙ, Stars Wars IV-V-VI, Alien Quadrilogy, Back To The Future Ι-ΙΙ-ΙΙΙ, Jaws, κτλ.

Εχει κανεις εμπειρια απο τετοια ταινια σε υψηλη αναλυση?

Δημοσ.

Εγώ που έιδα πρόσφατα τα Back to The Future, τα Star Wars και τα Alien θα έλεγα ότι σίγουρα αξίζει. Ειδικά στα BTTF έκαναν τρομερή μεταφορά.

Δημοσ.

Φυσικα και αξιζει. HD δεν σημαινει οτι πρεπει να ειναι τωρινη η ταινια. Δες το 12 angry men και πες μου αν μπορεις να βρεις τετοιο κοκκο σε τωρινη ταινια.

Δημοσ.

Ας πουμε Annie Hall και Manhattan που ειδα φετος, πιστευω πως και σε DVD ποιοτητα να τα χα δει, δεν θα ειχα αντιληφθει και τρελλη διαφορα.

Οι παλιοτερες ταινιες βασιζονταν στο περιεχομενο για να σε γεμισουν και οχι σε οπτικα τρικ, σε τρελλα σκηνικα, ουτε επισης χρησιμοποιουν εντονα χρωματα σε ποικιλες διαβαθμισεις. Αυτα δλδ εχω στο μυαλο μου κανωντας αυτο το ερωτημα.

Δημοσ.

Ας πουμε Annie Hall και Manhattan που ειδα φετος, πιστευω πως και σε DVD ποιοτητα να τα χα δει, δεν θα ειχα αντιληφθει και τρελλη διαφορα.

Οι παλιοτερες ταινιες βασιζονταν στο περιεχομενο για να σε γεμισουν και οχι σε οπτικα τρικ, σε τρελλα σκηνικα, ουτε επισης χρησιμοποιουν εντονα χρωματα σε ποικιλες διαβαθμισεις. Αυτα δλδ εχω στο μυαλο μου κανωντας αυτο το ερωτημα.

Παιζει ΠΟΛΥ μεγαλο ρολο το group/encode. Δεν σημαινει απαραιτητα οτι επειδη ειναι 720/1080 το mkv θα ειναι καλη ποιοτητα. Ουτε το μεγεθος παιζει ρολο.

Δημοσ.

Ναι ενταξει σιγουρα, αλλα και στο Raging Bull που και απο πολυ καλο Group ηταν, και 16GΒ αρχειο και παλι πιστευω οτι θα μπορουσα να το χα δει ανετα και σε DVD...

Δημοσ.

το encoding/compressed release/release group δεν έχει σχέση με τις διαφορές μεταξύ των 'source release' που είναι το θέμα μας και δεν έχει και νόημα εκτός αν κάτσουμε να συγκρίνουμε όλα τα release που κυκλοφορούν στο internet για κάθε ταινία ξεχωριστά

@therock:

αυτό που θέτεις είναι θέμα γούστου και μοιάζει σαν να μας ρωτάς ποιο χρώμα σου αρέσει

το μόνο που μπορούμε να σου πούμε είναι ποια είναι τα χρώματα, δλδ ποιες οι διαφορές μεταξύ των δύο 'source' release

αναλόγως με το αν είναι rescan/remaster/reimage το νέο 'source' release μπορεί έχει

υψηλότερη ανάλυση περιεχομένου και επομένως υψηλότερη ευκρίνεια (γιατί το film στο οποίο γυρίστηκαν οι ταινίες 'αποδίδει' μεγαλύτερη ανάλυση από τα μέσα στα οποία διατέθηκαν αρχικά για οικιακή χρήση (dvd/vhs) και από τα οποία προήλθαν τα οποιαδήποτε internet release και που ανεξαρτήτως ανάλυσης αρχείου δεν μπορεί να έχουν καλύτερη ανάλυση περιεχομένου)

να αλλάζει το post editing (δλδ κυρίως contrast, saturation κτλ) ή να έχει γίνει μετατροπή από ασπρόμαυρη σε έγχρωμη

να προστίθενται πληροφορίες που αλλάζουν από την ποιότητα της εικόνας γενικά μέχρι και το θέμα (πχ σε sci-fi ταινίες έχουν αλλαγχθεί ακόμη και visual fx αλλά και σκηνές)

από εκεί και πέρα το κατά πόσο αξίζει εξαρτάται από τα γούστα του θεατή, από το μέγεθος της οθόνης του και από τη ταινία και τις διαφορές μεταξύ της αρχικής και της νέας έκδοσης

για κάποιους δεν υπάρχει σημαντική διαφορά εμπειρίας σε ταινίες χωρίς τα μεγαλοπρεπή σκηνικά των παλιών επικών ταινιών ή τα visual fx των νεότερων ταινιών γιατί αυτές οι ταινίες μετράνε σε άλλα πράγματα που δεν χάνονται στη χαμηλότερη ανάλυση αφού δεν είναι οπτικά

για άλλους μετράει πολύ να δουν μια άψογη κλασσική ταινία σε καλή ανάλυση κι ευκρίνεια κι όπως προβλήθηκαν στις αίθουσες περίπου

Δημοσ.

Οχι ενταξει τα γνωριζω αυτα που λες, και το καταλαβαινω πως δεν ειναι απλη υποθεση που μπορει να λυθει μονολεκτικα με χαλαρη κουβεντα, αλλιως θα ειχα αποκτησει κατανοηση και απο μονος μου. B) Γιαυτο εδωσα και πιο συγκεκριμενα παραδειγματα απο ταινιες που με ενδιαφερουν κυριως.

-Για το BTFF απαντησαν ηδη 2 παιδια πως ειναι αξιολογη μεταφορα.

-Για τα Star Wars ειχα ακουσει παλιοτερα απο φιλο πως δεν αξιζει, γιατι εχουν προσθεσει σκηνες και εφε και αλλοιωνουν το περιεχομενο με αρνητικο τροπο. (Αυτο που ανεφερες και εσυ δλδ)

-Για τα Indiana Jones δεν ξερω απο source, αλλα ενω τα Blu-Ray κυκλοφορουν στο εμποριο, κανενα group δεν εχει κατορθωσει να βγαλει release γιατι ακομα προσπαθουν να παραγωγουν ικανοποιητικο αποτελσμα και τα μονα 720p/1080p ειναι απο HDTV Source τα οποια και μαλλον δεν αξιζουν.

Για Jaws/Alien δεν εχω ιδεα.

Μια πιο γενικη ερωτηση. Υπαρχει τροπος να αποφανθεις πριν κρινεις στην πραξη το τελικο αποτελεσμα?

Γιατι ενταξει οπως ειναι προφανες, το να τα βλεπες ολα και ανεξαρτητως σε υψηλη ευκρινεια και να λες αυτο μαρεσε και αυτο οχι, ειναι οτι πιο σιγουρο, αλλα οχι και οτι πιο πρακτικο. Απο πριν ποια ειναι η καλυτερη μεθοδος για να κανεις την επιλογη του φορματ? Να ψαχνεις σε δεκαδες review αν εεχουν προστεθει σκηνες, αν ειναι rescan ή remaster και κριτικες στο δισκακι?

Ειδικα για το τελευταιο, το Raging Bull επαιρνα ψηλες βαθμολογιες σαν Blu-Ray Release αλλα εμενα δεν μαρεσε. Η εικονα παραπανω (προηγ. ποστ) εσενα που σου φαιεται? Απλα θελω να δω αν ειμαι μονος μου σε αυτη την κριση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...