Herculess Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Θα ήθελα να φτιάξω ένα κατεβαστήρι(κύρια χρήση) htpc/σερβερ ταινιών(δευτερεύων) με όσο το δυνατόν λιγότερη ηλεκτρική κατανάλωση. Είναι δυνατόν να πετύχω 30-40 watt κατανάλωση μιας και θα δουλεύει 24/7? Έχω μερικά εξαρτήματα διαθέσιμα όπως τροφοδοτικά απο παλιά htpc κάποια στικ ddr2 2gb (για 775 socket) και παλιούς σκληρούς δίσκους που θα τους χρησιμοποιήσω μέχρι να πέσουν λίγο οι τιμές. Το διαθέσιμο ποσό είναι 100 με 130 ευρώ μαχ για μητρική, επεξεργαστή, ίσως ραμ αν παμε σε ddr3. Η μητρική να έχει VGA on board και αν γίνεται με έξοδο HDMI και να ειναι γενικά σε μικρές διαστάσεις. Έχω έναν celeron 430 με κατανάλωση 25 watt αλλά πάνω σε μητρική χωρις vga on board, αξίζει να πάρω μητρική με σοκετ 775? Ο συνδυασμός θα μπορεί να παίξει ταινίες 720p 1080p? Υπόψιν ότι υπάρχουν και οι ραμ ddr 2 οπότε θα παίσει και το κόστος. Γενικά αν κάποιος έχει φτιάξει κατι ανάλογο ας μου προτείνει εξαρτήματα . Θα προτιμούσα απο το αμαζον.co.uk μιας και μένω στο εξωτερικό προς το παρών. Ευχαριστώ παιδια εκ των προτέρων!
Herculess Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Κάτι σε intel atom / amd e-350 ; Το σκεφτηκα για atom, αλλά πολύ μικρές επιδόσεις για αυτά τα λεφτα. Με 50 +50 ευρώ επεξεργαστής και μητρική αντίστοιχα δεν κάνεις κάτι καλύτερο? Γενικά τι κατανάλωση έχει ένα τέτοιο σύστημα? Για md e350 που λες δεν ήξερα αλλά βρήκα αυτό Asus E35M1-M Pro. είναι καλή υλοποίηση ή έχεις να προτείνεις κάποια άλλη στα ίδια λεφτα?
NT1G Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Να μερικά άρθρα να πάρεις μια ιδέα. AMD Brazos Platform and AMD E-350 (Zacate) CPU Review AMD's E-350 Fusion APU on the desktop Dueling Zacate motherboards from Asus Intel Celeron G540 and Celeron G440 Processors Review Τώρα για επιδόσεις και καταναλώσεις δεν ξέρω να σου πω αλλά γενικά ο ε-350 έχει αρκετά χαμηλή. Βέβαια το ίδιο πιθανόν να έχει και ο πιο φτηνός celeron οπότε.
Errik Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Ενας τετραπύρηνος AMD Phenom 2 945, με DDR3, ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, με 4 σκληρούς δίσκους WD Black (οχι green) και έναν green, και τροφοδοτικό seasonic 350watt με απόδοση ~ 80% καίει σε idle περίπου 80watt, μετρημένα στο APC UPS μου. Πριν δώσεις παραπάνω λεφτά για να πάρεις κάτι που έχει λιγότερες από τις μισές επιδόσεις για να γλιτώσεις το κόστος περίπου μιας τυρόπιτας τον μήνα σε ρεύμα, σκέψου το καλά! Το τροφοδοτικό είναι αρκετά σημαντικό να είναι καλής ποιότητας (και όχι πολλά watt). EDIT: για το budget σου θα πρότεινα κάτι σε AMD E-350. Έχω ακούσει - διαβάσει τα καλύτερα.
Herculess Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Να μερικά άρθρα να πάρεις μια ιδέα. AMD Brazos Platform and AMD E-350 (Zacate) CPU Review AMD's E-350 Fusion APU on the desktop Dueling Zacate motherboards from Asus Intel Celeron G540 and Celeron G440 Processors Review Τώρα για επιδόσεις και καταναλώσεις δεν ξέρω να σου πω αλλά γενικά ο ε-350 έχει αρκετά χαμηλή. Βέβαια το ίδιο πιθανόν να έχει και ο πιο φτηνός celeron οπότε. Φαινεται πολλά υποσχόμενος ο e350 και εχει καλα σχολια στα ριβιου, οποτε θα προσανατολιστώ προς τα εκει, μιας και ο celeron 430 εχει μικροτερες επιδόσεις με βαση τα benchmarks. Ενας τετραπύρηνος AMD Phenom 2 945, με DDR3, ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, με 4 σκληρούς δίσκους WD Black (οχι green) και έναν green, και τροφοδοτικό seasonic 350watt με απόδοση ~ 80% καίει σε idle περίπου 80watt, μετρημένα στο APC UPS μου. Πριν δώσεις παραπάνω λεφτά για να πάρεις κάτι που έχει λιγότερες από τις μισές επιδόσεις για να γλιτώσεις το κόστος περίπου μιας τυρόπιτας τον μήνα σε ρεύμα, σκέψου το καλά! Το τροφοδοτικό είναι αρκετά σημαντικό να είναι καλής ποιότητας (και όχι πολλά watt). EDIT: για το budget σου θα πρότεινα κάτι σε AMD E-350. Έχω ακούσει - διαβάσει τα καλύτερα. Δεν εχεις άδικο σε αυτο που λες φίλε μου, αλλά θα είναι δευτερεύον υπολογιστής που θα χρησιμοποιείται "ελαφρια" πραγματα. Ο δικος μου I5 με μητρική z68 σε idle ξοδεύει 70-72 watt ο οποίος αν δουλευει 24/7 είναι 60kwh το μήνα περιπου 9 ευρώ, ενώ ενα pc με 35 watt θα ξοδεύει τα μισά. Όντος είναι σχεδόν μια τυροπιτα , ποτέ δεν το σκέφτηκα έτσι! Πάντος θα πάω για Ε350 μιας και είναι οικονομικός και μικρός σε μεγεθος για να μπει και σε μικρο κουτι.
Oakenfold_ Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Ένα 90ρι τροφοδοτικό θα ανταπεξέλθει στις ενεργειακές ανάγκες του δλδ; Τί ram & hdd θα βάζατε;
Errik Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Όχι 90άρι τροφοδοτικό (δνε νομίζω να υπάρχει άλλωστε για κανονικό pc) αλλά από 200 και πάνω είσαι άνετα.
Herculess Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 φιλε errik ξέρεις τι παίζει για αυτα τα pico PSU όπως αυτό. Βλέπω πολλούς που κάνουν μοντες σε htpc βάζουν τέτοια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα