Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν ξέρω για ποιο πράγμα μιλάτε, εγώ ξέρω ότι στο Facebook έχω 1.000.000 φίλους!

Εμ... Συγνώμη...Ναρκισισμος τι σημαίνει; :-D

Δημοσ.

Ιλινόις, μελετώντας τις συνήθειες 294 φοιτητών μεταξύ των ηλικιών 18 με 65 χρόνων. Δύο από τα στοιχεία του

Αυτά είναι ζωάρα στο Ιλινόις

Δημοσ.

Εμ... Συγνώμη...Ναρκισισμος τι σημαίνει; :-D

Ναρκισισμος:Ναρκη+σισμος= είναι το φαινόμενο της σισμικης δόνησης που προκαλείται, μετά από την εκπυρσοκροτήση μιας νάρκης!

Δεν ξέρω για ποιο πράγμα μιλάτε, εγώ ξέρω ότι στο Facebook έχω 1.000.000 φίλους!

ΠΡΟΣΟΧΉ στους 1000 001, παθαίνεις ναρκισισμο-χαιρέτα μου το πλάτανο!

Δημοσ.

Νομίζω ότι όλο αυτό υπήρχε εμφυτο μέσα στο κάθε ένα άτομο ξεχωριστά που έχουν αυτό το αίσθημα κ το Facebook απλά ήταν το μέσο να τ εξωτερίκευσουν κ φυσικά βοήθησε σε αυτό όλα τα λίγουρια που τρέχουν από κάθε φωτο κ σχόλιο πίσω από κάποια να πουν κάτι για να εντυπωσιάσουν κ ίσως να κερδίσουν κάτι κ έτσι οι αυτοπεποίθηση του άλλου ξεφεύγει από τ όρια .

Δημοσ.

δλδ banlist = guestlist.gr , redcarpet.gr και όλα τα alike τους χαχαχα . Σοβαρά τώρα , υπάρχει φίλη φίλου μου που χει 2500 χιλιάδες photo .... ούτε ο Lil Wayne ναταν ffs

Δημοσ.

Μα απόλυτα λογικό δεν είναι όταν ο άλλος έχει τάσεις ναρκισσισμού (ακά ψωνάρα του κερατά), να το δείχνει και μέσω fb αυτό; δεν χρειαζόμασταν κάποια έρευνα για να το καταλάβουμε αυτό! ΛΟΛ

εκτός και αν η έρευνα υποστηρίζει ότι φταίει το fb ΚΑΙ για αυτό οπότε μιλάμε για μεγάλο FAIL!

Συμφωνώ 100% μαζί σου. Ο ναρκισσισμός είναι άτυπη διαταραχή προσωπικότητας (δεν υπάρχει πλεόν στο ψυχιατρικό DSM-4) και διαμορφώνεται πολύ νωρίς μαζί με την προσωπικότητα.

Δεν δημιουργεί νάρκισσους το FB, απλά όσοι είναι ήδη νάρκισσοι αφενός βρίσκουν ελεύθερο πεδίο, αφετέρου κάνουν μπαμ επειδή έχουν πολλούς φίλους.

:shifty:

Δημοσ.

(τα χρωματα εισηχθησαν απο εμενα για να καταδειξω το λαθος λογικης που αναφερω παρακατω)

Ειμαι ο μόνος που βλεπει το λαθος λογικης που εγινε εδω περα ως προς την μομφη κατα του Facebook που προσπαθει η εν λογω λογικη να επιφερει?

Αρχικα το αρθρο λεει οτι ατομα που εχουν μεγαλο αριθμο φιλων στο Facebook, παρουσιαζουν ναρκισσιστικες τασεις.

Προφανως αυτο που θελει να πει το αρθρο ειναι ειτε οτι:

•α)το Facebook δημιουργει ναρκισσιστικα ατομα(με το να λεει "παρουσιασαν ναρκισσιστικες τασεις") ειτε:

•β)μερικοι που εχουν πολλους φιλους στο Facebook εχουν ναρκισσιστικες τασεις.

Μετα παμε στην ερευνα οπου τα τεστ εδειξαν οτι:

•γ)ΕΑΝ ενα ατομο εχει ναρκισσιστικες τασεις(συμφωνα με τα τεστ περι αυτου), ΤΟΤΕ εχει πολλους φιλους στο Facebook.

Το γ) ειναι δεδομενο και προερχεται απο τεστ.

Αν τωρα το αρθρο εννοει το α) τοτε η λογικη του ειναι αστεια και λαθος καθως τα τεστ της ερευνας δειχνουν οτι ΕΑΝ ενας εχει ναρκισσιστικες τασεις τοτε στο Facebook δημιουργει πολλους φιλους. Ετσι το Facebook δεν εμπλεκεται πουθενα ως υπαιτιος της καταστασης. Δεν προκυπτει απο την ερευνα οτι δημιουργει ναρκισσιστικες τασεις στους ανθρωπους.

Η ερευνα απλως λεει οτι εαν καποιος εχει ναρκισσιστικες τασεις θα κανει πολλους φιλους στο Facebook.

Αν το αρθρο εννοει το β) και παλι το Facebook δεν "ενοχοποιειται" πουθενα συμφωνα με την ερευνα ως προς την δημιουργια αλλοιωμενης συμπεριφορας στα ατομα, ως προς την "μεταποιηση" του ατομου δηλαδη, καθως το αρθρο αν εννοει το β) υποστηριζε οτι μερικα ατομα που εχουν πολλους φιλους στο Facebook εχουν ναρκισσιστικες τασεις αλλά μας λεει το αυτονοητο, αφου συμφωνα με την ερευνα ισχυει οτι ατομα με ναρκισσιστικες τασεις εχουν πολλους φιλους στο Facebook, αρα και καποα απο τα ατομα με πολλους φιλους στο Facebook θα εχουν ναρκισσιστικες τασεις. Και παλι το Facebook ως επιρροη μενει τελειως απο εξω!

Αρα ειτε το αρθρο εννοει το α) ειτε το β) το Facebook δεν εμπλεκεται πουθενα στην διαδικασια ως προς το να υπαρξει μια ενοχοποιηση του για συμπεριφορες ατομων.

Με απλα λογια ειναι σαν να λεμε οτι οι κατα συρροην δολοφονοι χρησιμοποιουνε μαχαιρια της εταιριας "ΧΥΖ", οποτε εχουμε συνδεση των εγκληματων δολοφονιων με την εταιρια "ΧΥΖ". Ακριβως το ιδιο πραγμα λενε εδω.

Στην ουσια η ερευνα αναλυσει τις τασεις που εχουν τα ναρκισσιστικα ατομα και το τι κανουν με Facebook απλως ηταν μια απο τις πτυχες της συμπεριφορας τους.

Θα μπορουσα να αναλυσω και εγω την συμπεριφορα αυτων των ατομων σε σχεση με την αγορα καθρεφτων, βρισκοντας οτι ατομα με ναρκισσιστικες τασεις αγοραζουν τους φοβερους καθρεφτες απο την εταιρια "ΚΛΜ" (ωστε να κοιταζονται ολη μερα πχ), και ετσι να γραψω ενα αρθρο και να πω οτι συνδεεται η ναρκισσιστικη συμπεριφορα με την εταιρια καθρεφτων "ΚΛΜ" αφου μερικοι αγοραστες καθρεφτων της "ΚΜΛ" ειναι ατομα με ναρκισσιστικες τασεις.

Ακριβως οπως εκαναν αυτοι στο αρθρο αλλά αντι για την εταιρια καθρεφτων "ΚΛΜ", βαζουν το Facebook.

Ειπες με λιγα λογια αυτο που ανελυσα παραπανω εγω.

Το λογικο λαθος τους ειναι τεραστιο.

Θελουν να ριξουν στο Facebook κατηγοριες (δεν ξερω τον λογο) και βρισκουν ο,τι να'ναι τροπους.

Βεβαια μου την δινει που φαινεται οτι υπερασπιζομαι το Facebook, αλλά στην πραγματικοτητα υπερασπιζομαι την λογικη.

Με ενα causality test εισαι κομπλε! :-D Μαλλον βρηκαν αλληλοσυσχετιση και δεν εξετασαν εαν το ενα προκαλει το αλλο ή το αντιθετο. Μπορει δηλαδη οι ναρκισσιστες να κανουν συνεχη status updates που λεει ο λογος αλλα και το facebook να τους αυξανει αυτην ταση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...