Προς το περιεχόμενο

ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ 5.1

Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα στο προσκήνιο για να δώσω έναν επίλογο τουλάχιστον από την πλευρά μου

Παιδιά χθες κατέληξα στην αγορά των Altec Lansing 251. Ύστερα από το άκουσμα μίας ημέρας θεωρώ ότι είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που έχω κάνει! Η ποιότητα των ηχείων είναι πολύ υψηλή και η απόδοση τους είναι άριστη σε όλες σχεδόν τις συχνότητες. Ο ήχος τους δηλαδή είναι από τους πιο «ζεστούς» και «ζυγισμένους» που έχω ακούσει. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι δορυφόροι είναι τόσα δα διαολάκια! Περνώντας τώρα στις ταινίες μπορώ να πω ότι έμεινα απλά ενθουσιασμένος! Χωρίς να υπερβάλλω μπορώ να πω ότι μου θύμισε εμπειρία κινηματογράφου η προβολή μιας ταινίας στον υπολογιστή μου. Πολύ καλή η ανάλυση του ήχου και σε εντάσεις που φτάνουν σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα χωρίς βέβαια να ξεπερνάνε το φυσικό.

Και όλα αυτά με μια απλή εσωτερική κάρτα ήχου.

Αν είναι πάντως ένα μικρό πρόβλημα που αντιμετώπισα, είναι το ότι δεν μπόρεσα να ακούσω 5.1 ήχο σε παιχνίδια (ενώ στις ταινίες είναι μια χαρά). Μπορεί μήπως να μου πει κάποιος πιο είναι το πρόβλημα και αν τελικά θα καταφέρω να έχω 5.1 ήχο και εκεί ή όχι? Η κάρτα ήχου που έχω, είναι εσωτερική όπως είπα και είναι η Avance 97.

Πέρα από αυτό πάντως, πιστεύω πως τα Altec Lansing 251 είναι μια άριστη αγορά για οικιακό χώρο, καθώς προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις με 95 ευρώ.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

5.1 hxo se paixnidi tha akouseis mono sto DOOM III file mou :P

egw pou exw ta 5700 digital (exoun diko tous decoder) kanoun 5.1 emulation .Dhladh apo stereo hxo mporoun na bgaloun virtual 5.1.Auto apo oti exw katalabei ginetai mono apo hxeia me enswmatomeno decoder.

Δημοσ.

Φίλε δεν ξέρω, αλλά τελικά τα κατάφερα... Με hardware acceleration στο full. Ακούω για παράδειγμα το Morrowind με 5.1 ήχο (δεν ξέρω αν είναι εξομοίωση, πάντως όταν μου μιλάει κάποιος στο παιχνίδι και γυρνάω το κεφάλι, ακούγεται από πίσω... το ίδιο συμβαίνει και με άλλους ήχους μέσα στο παιχνίδι) καθώς επίσης στο "enter the matrix" όταν, για παράδειγμα, περνάνε οι σφαίρες ακούω το εφέ να σβήνει προς τα πίσω. Σίγουρα το αποτέλεσμα πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο το περιγράφω και σίγουρα δεν έχει σχέση με τον ήχο στις ταινίες, αλλά σίγουρα είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...