jimmakosthrylos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Καλημέρα!! Έχω στην κατοχή μου έναν p4 και θέλω να του κάνω αναβάθμιση... λοιπόν η χρήση του θα είναι απλή 24ωρες το 24ωρο να είναι ανοιχτός (αυτός είναι και ο λόγος που θέλω να είναι οικονομικός) Απο τον παλιό υπολογιστή τα κρατήσω 1.το κουτί (Asus Vento Ta-863) 2.wd 250gb blue 3.chieftec 350watt Το ποσό που διαθέτω είναι μέχρι 120-150 ευρώ
nick#18 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δηλαδη θελουμε cpu-ram-mobo-gpu με 150 ευρω? Τι χρηση θα κανεις? Εννοηται οτι πας μονο σε μεταχειρισμενα πραγματα....
jimmakosthrylos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δηλαδη θελουμε cpu-ram-mobo-gpu με 150 ευρω? Τι χρηση θα κανεις? Εννοηται οτι πας μονο σε μεταχειρισμενα πραγματα.... Ναι για αυτα μιλάμε με εξαίρεση την gpu...ίσως θα μπορούσα να πάω σε κάποιο liano για αυτο θα ήθελα να ακούσω και τις προτάσεις σας... η χρήση του δε θα είναι τπτ το ιδιαίτερο κανα office,internet και ίσως καμια ταινία.Απλώς επειδή θα τον έχω συνέχεια ανοικτό θέλω να είναι οσο το δυνατόν πιο οικονομικό σε watt εννοώ...
κοκολινος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 cpu + mobo + ram Γυρω στα 140 βγαινουν... Μητρικη 1155 οπου αυριο μεθαυριο πας σε ενα i3,i5 και εισαι αρχοντας και 4αρα μνημη με κενο το ενα σλοτ σε περιπτωση αναβαθμισης.!!!Γραφικα ενσωματομενα του επεξεργαστη πιστευω σε καλυπτουν!!!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Αν αποκλεισεις τελειως τα τρισδιαστατα παιχνιδια, μπορεις πολυ ανετα να πας σε: Καποια μητρικη socket 1155 (όποια σου αρεσει. Θες καποιο συγκεκριμενο χαρακτηριστικο, π.χ. usb 3.0?) [55-80€] Celeron G530. Μη σε γελαει το "celeron", ειναι αξιοπρεπεστατος διπυρηνος 32nm αρχιτεκτονικης SandyBridge και περναει τους αντιστοιχους Athlon II X2 εκεινης της κατηγοριας τιμης. [40€] 4GB Ram [25€] --> Η καρτα γραφικων ειναι ενσωματωμενη στον επεξεργαστη και ειναι ο,τι πρεπει και για ταινιες και για εξοδο σε δευτερο monitor και γενικα στα παντα εκτος απο παιχνιδια. --> Ειχα παρομοιο συστημα και σε κατασταση ηρεμιας (π.χ. να κατεβαζει ενα torrent το βραδυ) εκαιγε μολις 35W μετρημενα στην πριζα! --> Μην πληρωσεις για Pentium Gxxx. Η μονη τους διαφορα ειναι λιγα MHz πανω και 1MB L2 cache που δεν κανουν μεγαλη διαφορα στις επιδοσεις, ενω η τιμη αυξανει αρκετα. Επομενος επεξεργαστης που να αξιζει ειναι ο Core i3. --> Με τις περισσοτερες μητρικες θα μπορεις με ενα απλο bios update να βαλεις τους επομενους επεξεργαστες που θα βγουν φετος, ακομα και τους τετραπυρηνους και ετσι να μετατρεψεις το μικρο σου PCάκι σε τερατάκι! Ολες οι συγχρονες υλοποιησεις ομως δεν διαθετουν καθολου IDE συνδεσεις, οποτε πρεπει να εχεις Sata δισκο και DVD rom. PS: Llano δεν παιρνεις με 150 (μητρικη+APU+ram), παρα μονο τα χειροτερα μοντελα, που εχουν επιδοσεις επεξεργαστικης ισχυος χειροτερες απο αυτα της Intel. Η ενσωματωμενη μοναδα γραφικων ειναι σαφως καλυτερη, αλλα αχρηστη για σενα. Συν οτι τα Intel αναβαθμιζονται οπως ειπα, ενω τα Llano οχι.
jimmakosthrylos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 cpu + mobo + ram Γυρω στα 140 βγαινουν... Μητρικη 1155 οπου αυριο μεθαυριο πας σε ενα i3,i5 και εισαι αρχοντας και 4αρα μνημη με κενο το ενα σλοτ σε περιπτωση αναβαθμισης.!!!Γραφικα ενσωματομενα του επεξεργαστη πιστευω σε καλυπτουν!!! η msi λίγο με "χαλάει" έχεις να μου προτείνεις κάποια άλλη μητρική? κατα τ άλλα εξαιρετική η σύνθεση σου ίσως να πάω στον g620 να γλιτώσω και λίγα ευρώπουλα...
κοκολινος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Οταν λες σε χαλαει??Θες να χει κατι ξεχωριστο δλδ??Οπως ειπε ο George απο πανω...USB3???Αυτη ειναι η πιο απλη...!! (δες λιγο τα μηνυματα σου) Edit: Απλα νομιζω οτι δεν χρειαζεσαι κτ παραπανω απο αυτο.!!!Και μη κοψεις απο καπου!!!
nick#18 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 cpu + mobo + ram Γυρω στα 140 βγαινουν... Μητρικη 1155 οπου αυριο μεθαυριο πας σε ενα i3,i5 και εισαι αρχοντας και 4αρα μνημη με κενο το ενα σλοτ σε περιπτωση αναβαθμισης.!!!Γραφικα ενσωματομενα του επεξεργαστη πιστευω σε καλυπτουν!!! Αυτα τα ειχα παραληψει πως υπαρχουν :|
jimmakosthrylos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Οταν λες σε χαλαει??Θες να χει κατι ξεχωριστο δλδ??Οπως ειπε ο George απο πανω...USB3???Αυτη ειναι η πιο απλη...!! (δες λιγο τα μηνυματα σου) Edit: Απλα νομιζω οτι δεν χρειαζεσαι κτ παραπανω απο αυτο.!!!Και μη κοψεις απο καπου!!! sorry που δεν το εξήγησα καμμένος 2φορές απο msi.έχουν περάσει απο τα χέρια μου μητρικές όπως οι asus,ashrock,lanparty μονο οι msi έβγαζαν προβληματάκια αλλα για να μην είμαι απόλυτος ίσως να έτυχε σ εμένα...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Πανω εχω κανει ενα γκουμουτσοποστ που περιεχει και μια ερωτηση. Αν θελεις καποια συγκεκριμενη απαντηση απο εμενα, καλα θα κανεις να το διαβασεις και να μου πεις.
κοκολινος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 sorry που δεν το εξήγησα καμμένος 2φορές απο msi.έχουν περάσει απο τα χέρια μου μητρικές όπως οι asus,ashrock,lanparty μονο οι msi έβγαζαν προβληματάκια αλλα για να μην είμαι απόλυτος ίσως να έτυχε σ εμένα... Αααα..Δεν ξερω ισως...Εμενα 2 εχουν περασει msi κιχ δεν παθανε..!!! Ναι διαβασε και το ποστ του George ειναι πιο αναλυτικος και θα σε βοηθησει πιο πολυ καθως φαινεται να το κατεχει περισσοτερο το θεματακι...!!! Απο μενα πηρες μια γνωμη.!!!
jimmakosthrylos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Αν αποκλεισεις τελειως τα τρισδιαστατα παιχνιδια, μπορεις πολυ ανετα να πας σε: Καποια μητρικη socket 1155 (όποια σου αρεσει. Θες καποιο συγκεκριμενο χαρακτηριστικο, π.χ. usb 3.0?) [55-80€] Celeron G530. Μη σε γελαει το "celeron", ειναι αξιοπρεπεστατος διπυρηνος 32nm αρχιτεκτονικης SandyBridge και περναει τους αντιστοιχους Athlon II X2 εκεινης της κατηγοριας τιμης. [40€] 4GB Ram [25€] --> Η καρτα γραφικων ειναι ενσωματωμενη στον επεξεργαστη και ειναι ο,τι πρεπει και για ταινιες και για εξοδο σε δευτερο monitor και γενικα στα παντα εκτος απο παιχνιδια. --> Ειχα παρομοιο συστημα και σε κατασταση ηρεμιας (π.χ. να κατεβαζει ενα torrent το βραδυ) εκαιγε μολις 35W μετρημενα στην πριζα! --> Μην πληρωσεις για Pentium Gxxx. Η μονη τους διαφορα ειναι λιγα MHz πανω και 1MB L2 cache που δεν κανουν μεγαλη διαφορα στις επιδοσεις, ενω η τιμη αυξανει αρκετα. Επομενος επεξεργαστης που να αξιζει ειναι ο Core i3. --> Με τις περισσοτερες μητρικες θα μπορεις με ενα απλο bios update να βαλεις τους επομενους επεξεργαστες που θα βγουν φετος, ακομα και τους τετραπυρηνους και ετσι να μετατρεψεις το μικρο σου PCάκι σε τερατάκι! Ολες οι συγχρονες υλοποιησεις ομως δεν διαθετουν καθολου IDE συνδεσεις, οποτε πρεπει να εχεις Sata δισκο και DVD rom. PS: Llano δεν παιρνεις με 150 (μητρικη+APU+ram), παρα μονο τα χειροτερα μοντελα, που εχουν επιδοσεις επεξεργαστικης ισχυος χειροτερες απο αυτα της Intel. Η ενσωματωμενη μοναδα γραφικων ειναι σαφως καλυτερη, αλλα αχρηστη για σενα. Συν οτι τα Intel αναβαθμιζονται οπως ειπα, ενω τα Llano οχι. ακριβώς για αυτή την δουλειά το θέλω..να μια σύνθεση που είδα 1. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522917 2. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558340 και ράμ αυτη που μου προτείνατε παραπάνω α,και ο σκληρός και το dvd είναι sata
angel2525 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 +1 στον George δεν αξιζει τα παραπανω λεφτα ο Pentium g630 ο celeron G530 ειναι εξισου δυνατος και πιο οικονομικος μπορεις ανετα να παιξεις και κανα παιχνιδακι με μετρια γραφικα!
jimmakosthrylos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Αααα..Δεν ξερω ισως...Εμενα 2 εχουν περασει msi κιχ δεν παθανε..!!! Ναι διαβασε και το ποστ του George ειναι πιο αναλυτικος και θα σε βοηθησει πιο πολυ καθως φαινεται να το κατεχει περισσοτερο το θεματακι...!!! Απο μενα πηρες μια γνωμη.!!! ok ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα