Gaddafi's Soldier Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 καταρχην σας χαιρετω καθοτι νεος εδω ... εχω διαβασει αρκετα θεματα με σκληρους αλλα επειδη καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη , θελω να πω την δικια μου. εχω ενα παλιο σκληρο (6ετιας) , ο οποιος πριν 2 χρονια ειχε χαλασει οταν εκανα ινσταλλ ενα προγραμμα ... δεν μπουταρε,δεν γινοταν φορματ απο πουθενα και με τιποτα κτλ ... τον ειχα ξεγραψει (και τον εχω για να ειμαι ειλικρινης χεχεχε) αλλα ειπα να δοκιμασω περαιτερω μπας και κανω τιποτα και με την ελπιδα οτι κατι μπορει να γινει ... ωσπου τον εβαλα σε ενα εξωτερικο κουτι και μου εβγαλε τα εξης ... sentinel : τον αναγνωριζει αλλα δεν βγαζει ενδειξεις το διαγνωστικο της WD : τον αναγνωριζει αλλα δεν βγαζει ενδειξεις AFR : cannot read sectors ... αυτο που με προβληματιζει ειναι το εξης ... γινεται να ειναι ΤΟΣΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΣ ; ουτε ενα σεκτορ να μην ειναι σωστο ; σαν ηχο δεν κανει κατι ξεχωριστο ... αλλα σαν ακουγεται λιγο δυνατα μοτερακι (; δεν ξερω κιολας) θελω οποιος μπορει να μου πει καποια γνωμη και αν υπαρχει περιπτωση να ειναι ζητημα πλακετας ... ευχαριστω
washcloud Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Αν ήταν ζήτημα πλακέτας, δε θα αναγνωριζόταν ως συσκευή από το μηχάνημα. Αυτό έτσι γενικά. Τα λες λίγο μπερδεμένα βέβαια και με ασάφειες, αλλά το πιο σημαντικό απ' όλα είναι το ότι το AFR δεν μπορεί να τον διαβάσει - κι είναι ενδεικτικό ότι ο δίσκος πάπαλα. Για ποιό μοντέλο μιλάς αλήθεια; Όσο για το αν είναι "τόσο διαλυμένος", δεν μπορούμε να ξέρουμε από όσα έγραψες, την πλήρη του κατάσταση. Και πιθανότατα να μην μπορούμε να την ξέρουμε γενικώς, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι "όλος ο δίσκος κατεστραμμένος", αρκεί να είναι ένα τμήμα του. Βέβαια, ενστικτωδώς εγώ πιθανολογώ ΟΝΤΩΣ να είναι "κατεστραμμένος όλος", καθώς υπάρχει περίπτωση να έχει ξυστεί "όλη" η επιφάνεια των platters από την επίστρωση μαγνητικού υλικού όπου αποθηκεύονται τα δεδομένα. Σε αυτήν την περίπτωση, ο δίσκος εσωτερικά θα είναι κάπως έτσι : και αν τον ανοίξεις θα διαπιστώσεις πως είναι γεμάτος από μια σταχτιά σκόνη, όπως φαίνεται στη φωτό...
dimigar Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Στην Πομπηία τον βρήκαν τον συγκεκριμένο; Τον έκαψε ο Βεζούβιος...
Gaddafi's Soldier Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 το μοντελο ειναι WD200AB-00CDB0 , 20 gb καλα, με την φωτο πειστηκα το Sentinel ειναι αξιοπιστο γενικα ; εννοω περα απο ηλεκτρικη βλαβη και λοιπα μηχανικα θεματα,θα ειδοποιησει εγκαιρως οταν ο δισκος εχει παρει πορεια προς το μοιραιο ; δεν γουσταρω να το ξαναπαθω με τιποτα ... τα 20 gb ειναι ενα τιποτα μπροστα στα τερρα ... βεβαια σωζω οτι μπορω σε blue-ray αλλα και παλι μενουν μπολικα ... και μια επιπλεον ερωτηση ... τα BD-R της JVC made by Taiyo Yuden ειναι οκ για αποθηκευση μακρας διαρκειας (χωρις καθολου χρηση τους) ;
washcloud Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Γενικά ναι είναι αξιόπιστο το HDS. Άσε που -επίσης γενικά- αυτά τα προγράμματα δεν κάνουν κάτι άλλο παρά να μας μεταφέρουν αυτά που "λέει" ο ίδιος ο δίσκος (τεχνολογία S.M.A.R.T.). Τώρα για το αν μπορείς να "βασιστείς" ένα πρόγραμμα να σε ειδοποιεί πάντα "εγκαίρως",,,μεγάλη κουβέντα. Γι' αυτό και η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη, έχοντας πάρει απ' την πρώτη κι όλας στιγμή χρήσης ενός δίσκου, αντίγραφα. Κατά τ' άλλα όμως, ναι, ο τρόπος που είναι δομημένο το HDS είναι αρκετά ικανοποιητικός ώστε να έχεις τον νου σου, κι ενδεχομένως να προλάβεις μια κατάρρευση. Οπότε, BD disks (αφού το 'χεις), και ξερό πσωμί... (όσο για το αν τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ είναι "καλά", εγώ τουλάχιστον το μόνο που ξέρω είναι πως η ΤΥ θεωρείται εδώ και χρόνια η τοπ λύση σε ντιβιντάκια/σιντάκια...Τί ρόλο βαράνε τα μπλουρεάκια τους όμως, δεν έχω ιδέαν...Παρ' ολ' αυτά, έχε κατά νου πως η αποθήκευση σε οπτικό μέσο, πρέπει να γίνεται ευλαβικά αναφορικά με τις περιβαλλοντικές συνθήκες = υγρασία/θερμοκρασία/ακτινοβολία, και δεν ξέρω πόσο είναι αυτό πρακτικά εφικτό...Εγώ κάαποτε που έγραφα μπακάπ σε ντιβιντάκια πάντως, συνήθιζα να γράφω 2 για κάθε αντίγραφο...Και ουκ ολίγες φορές αυτό αποδείχτηκε σωτήρια πρακτική) Τέλος, σίγουρα είναι το μοντέλο του 200ΑΒ κι όχι "ΕΒ ή "JB"...;
Gaddafi's Soldier Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 σ'ευχαριστω για τις πληροφοριες και τις συμβουλες φιλε ναι , 200ΑΒ ειναι ... αν ρωτας επειδη σε προβληματιζει το 6ετιας που ειπα ,πιθανον να ειναι και πιο παλιος ... δεν τα παω καθολου καλα με τον παρελθοντα χρονο και τις ημερομηνιες
washcloud Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2012 ...ρώταγα γιατί 20άρηδες έχω για να δοκιμάζαμε, αλλά με τα γράμματα που είπα - κι έλεγα ΜΠΑΣ κι είχες κάνει λάθος στο γράψιμο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα