Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για αρχή να αναφερθώ ότι απλά το σκέφτομαι και αναλόγος θα κρίνω.

Ο υπολογιστής που διαθέτω είναι 5ετίας+ και αποτελείτε απο τα εξής:

Μητρική: http://www.msi.com/product/mb/K9N-Neo-V2.html#/?div=Basic (αλαγμένη λόγο ψησίματος εδώ και 2χρόνια περίπου)

Cpu: Althon 64 x2 3600 στα 2.1

Τροφοδοτικό:http://www.computeruniverse.net/products/e90210243/d7/links-drivers/inter-tech-sl-500.asp#InfoDataHeader (αλαγμένο και αυτό κάπου στα 2-3 χρόνια)

Ram: 2x1g ddr2 kingston 667mhz (1,8v)

Γραφικών: randeon hd 3650 512mb (αλλαγμένη και αυτή κοντα 2 χρόνια, μεταχειρισμένη)

Σκληρός: Seagate 160 barracuda 7200

Η χρήση εκτός από τα κλασικά του internet/ταινείες είναι κυρίος gaming και περισσότερο lineageII (μιλάμε για interlude) άρα όχι κάτι βαρύ.Γενικά μέχρι τώρα δεν είχα πρόβλημα από θέμα επεξεργαστή και το σκεπτικό μου είναι το εξής, για αρχή επέκταση ram στα 4giga και αλλαγή γραφικών.

Σκεφτόμουν για κάτι τέτοιο http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Asus-5450-SVGA-PCI-Express-1GB-DDR3-90-C1CNX0-L0UANABZ.htm

Το όλο σκεπτικό είναι να πέξει και αναβάθμιση σε win7 (αθάνατα xp!!!) και δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει και αν θα υπάρξει ουσιώδης διαφορά. Και στην τελική αν αξίζει μια τέτοια κίνηση (για την γραφικών) με αυτά τα λεφτά πάνω-κάτω, μιας και θα φύγει καμιά 30άρα στις ram και την σκέφτομαι για μια ψύκτρα για την cpu που λογικά θα πάει στο 20άρικο+.

Και μιας και το έφερε η κουβέντα (σήμερα που ψαχούλεβα το φόρουμ) ο σκληρός φαίνεται να βρίσκεται στο 9% life/9 μέρες ακόμα σύμφωνα με το Hds (ποτέ δεν την ψάχτηκα με hd άρα δεν έχω και ιδέα τι παίζει) και αν κλατάρει μιλάμε για καμιά 80αριά euros extra.

Τα φώτα σας (κατά κύριο λόγο για την γραφικών) και όλες οι γνώμες/απόψεις καλοδεχούμενες.

Δημοσ.

μπορεις να βαλεις απλα 2χ1 γιγα ραμ ακομα ωστε να ξεμπουκωσει λιγο το μηχανημα σου.... και να πουλησεις την καρτουλα που εχεις και να βαλεις μια μετ/νη σε στυλ 4850-4870 ετσι ωστε ουτε πολλα λεφτα να δωσεις και θα δεις και διαφορα!γτ το μηχανημα σου ειναι λιγο παλιο σχετικα..τωρα απο τα *παραθυρα* αφου παιζεις l2 και δν εχεις τρελες απαιτησεις αστα ετσι οπως ειναι λεω εγω....κανε και κανα καθαρισμο δισκου κλπ κ θα εισαι τζετ...

Δημοσ.

Απο την στιγμη που δεν εχεις θεμα και παιζεις το lineage οπως λες τοτε δεν βρισκω λογω να προβεςις σε αυτη την αναβαθμιση.ουτε η μνημη θα σε βοηθησει ουτε η καρτα που επιλεγεις.

Κρατησου λιγο ακομα,μαζεψε κανενα 200αρι για να πας αργοτερα σε κατι μεταχειρισμενο η καινουργιο ακομα (ενας Lliano για παραδειγμα) και θα πουλησεις τα δικα σου (μιας και ο επεξεργαστης θα φυγει κανενα 20ρικο λογω διπυρηνου σε 939 socket,και η μητρικη σου θα φυγει κανενα 30αρι μπορει και παραπανω λογω 939 socket αλλα και Pciexpress και η μνημη κανενα 15αρι και τα 2 μαζι και καμια 30 ακομα το τροφοδοτικο με την καρτα μαζι.να ευχεσαι μονο να σε βγαλει ο δισκος.

εαν μπορεις να διαθεσεις καμια 200αρα + οτι βγαλεις απο αυτα που θα πουλησεις,τοτε μιλαμε.

σε τι αναλυση παιζεις?

Δεν συμφωνω να βαλεις καρτα 4850-4870 οχι γιατι δεν ειναι καλες,απεναντιας.απλα θα χρειαστεις σιγουρα τροφοδοτικο.σε οτι και εαν κανεις.

Edit:οποτε εχουμε 20+35 πες η μητρικη+15+30=100 +200 που θα βαλεις και πας

επεξεργαστης AMD A6-3650 2.6 GHz Quad Core Socket FM1 ΤΙΜΗ 97.88 €

μητρικη Asrock Socket FM1 A75M-HVS ΤΙΜΗ 57.79 €

τροφοδοτικο Corsair Power Supply 430W ATX 24 pin CX V2 ΤΙΜΗ 43.71 €

μνημη Kingston Hyper X Blu 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz ΤΙΜΗ 28.44 €

συνολο 227.82 ειδες,ακομη λιγοτερα οποτε εαν τα φτυσει ο δισκος πας σε αλλον.

Δημοσ.

Απο την στιγμη που δεν εχεις θεμα και παιζεις το lineage οπως λες τοτε δεν βρισκω λογω να προβεςις σε αυτη την αναβαθμιση.ουτε η μνημη θα σε βοηθησει ουτε η καρτα που επιλεγεις.

Κρατησου λιγο ακομα,μαζεψε κανενα 200αρι για να πας αργοτερα σε κατι μεταχειρισμενο η καινουργιο ακομα (ενας Lliano για παραδειγμα) και θα πουλησεις τα δικα σου (μιας και ο επεξεργαστης θα φυγει κανενα 20ρικο λογω διπυρηνου σε 939 socket,και η μητρικη σου θα φυγει κανενα 30αρι μπορει και παραπανω λογω 939 socket αλλα και Pciexpress και η μνημη κανενα 15αρι και τα 2 μαζι και καμια 30 ακομα το τροφοδοτικο με την καρτα μαζι.να ευχεσαι μονο να σε βγαλει ο δισκος.

εαν μπορεις να διαθεσεις καμια 200αρα + οτι βγαλεις απο αυτα που θα πουλησεις,τοτε μιλαμε.

σε τι αναλυση παιζεις?

Δεν συμφωνω να βαλεις καρτα 4850-4870 οχι γιατι δεν ειναι καλες,απεναντιας.απλα θα χρειαστεις σιγουρα τροφοδοτικο.σε οτι και εαν κανεις.

γτ θελει τροφοδοτικο?εγω ετρεχα 4870 1γιγα με c2q 6600+ δισκο +αναμηστηρια κλπ με 430αρι κινεζικο κιολας!και μαλιστα αρκετα χρονακια!

Δημοσ.

μπορεις να βαλεις απλα 2χ1 γιγα ραμ ακομα ωστε να ξεμπουκωσει λιγο το μηχανημα σου.... και να πουλησεις την καρτουλα που εχεις και να βαλεις μια μετ/νη σε στυλ 4850-4870 ετσι ωστε ουτε πολλα λεφτα να δωσεις και θα δεις και διαφορα!γτ το μηχανημα σου ειναι λιγο παλιο σχετικα..τωρα απο τα *παραθυρα* αφου παιζεις l2 και δν εχεις τρελες απαιτησεις αστα ετσι οπως ειναι λεω εγω....κανε και κανα καθαρισμο δισκου κλπ κ θα εισαι τζετ...

Ακριβώς επειδή είναι παλιό δεν αξίζει να πάω σε ριζικές αλλαγές (πεταμένα λεφτά με την ένοια ότι πρέπει να αλλάξουν τα πάντα). Και επειδή δεν το κατέχω το θέμα με πούλημα της κάρτας και αγορά μεταχειρησμένης έχουμε κανά μαγαζί/site μπας και βγει καμιά άκρη (Μιλάμε για Πάτρα).

Δημοσ.

γτ θελει τροφοδοτικο?εγω ετρεχα 4870 1γιγα με c2q 6600+ δισκο +αναμηστηρια κλπ με 430αρι κινεζικο κιολας!και μαλιστα αρκετα χρονακια!

Εισαι τυχερος.και εγω ετρεχα σε ενα 500αρι κινεζικο του 20ευρου εναν διπυρηνο σαν του φιλου απο πανω με μια 1950pro agp για εναν χρονο και καηκε.το εχω εδω διπλα μου για ανταλλακτικα γιατι και αυτο που το αλλαξε,ενα ακριβως ιδιο ηταν.

θα βρεις αρκετα παραδειγματα τροφοδοτικων noname που δουλευουν,δεν διαφωνω.αλλα δεν μπορω να του προτεινω να βαλει επανω μια 4870 που κακα τα ψεμματα εχει απαιτησεις σε θεμα τροφοδοσιας.

Edit:εχει γινει edit στο πρωτο μου μηνυμα δες το.

Δημοσ.

σε τι αναλυση παιζεις?

Minimum Requirements

CPU: Pentium 3 800MHz or better

RAM: Higher than 256M

Graphics Card: GeForce2 or better 3D graphics card

Connection: 56K Internet Connection

HDD Space: 8GB

Recommended Specifications

CPU: Pentium 4 2.4GHz or better

RAM: 1GB or higher

Graphics Card: GeForceFX 5700 or better 3D graphics card

Connection: Broadband Internet Connection

HDD Space: 10GB or higher

Να σκεφτείς η ncsoft κάποτε (μιας και το interlude που ανέφερα είναι παλιό) έδεινε τα παραπάνω χαρακτηριστήκα αλλά όσο να΄ναι μιλάμε για online παντα.

Μάλλον θα την βγάλω με κανα φορματάκι για τώρα να δω πως θα εξελιχθεί και ο δίσκος και από καλοκαιράκι βλέπουμε.

Δημοσ.

Εαν ειναι μονο για το Lineage και ταινιες οπως λες τοτε φυσικα και δεν θα κανεις τιποτα και θα μεινεις οπως εισαι.

(οπως σου ειπα εχω παρομοιο συστημα με 3800Χ2 και 2gb μνημη ddr400 κιολας και μια καρτα Χ1300 προσωρινα γιατι η Χ1950pro....να δω πως θα την φτιαξω,οποτε ξερω στο περιπου τι μπορει να κανει ενα τετοιο συστημα και σε καμια περιπτωση δεν το λες αχρηστο.ειδικα με τα xp,μια χαρα σου φτανουν 2gb οποτε και η προσθηκη μνημης ψιλοαχρηστη θα ηταν.

Δημοσ.

Εαν ειναι μονο για το Lineage και ταινιες οπως λες τοτε φυσικα και δεν θα κανεις τιποτα και θα μεινεις οπως εισαι.

(οπως σου ειπα εχω παρομοιο συστημα με 3800Χ2 και 2gb μνημη ddr400 κιολας και μια καρτα Χ1300 προσωρινα γιατι η Χ1950pro....να δω πως θα την φτιαξω,οποτε ξερω στο περιπου τι μπορει να κανει ενα τετοιο συστημα και σε καμια περιπτωση δεν το λες αχρηστο.ειδικα με τα xp,μια χαρα σου φτανουν 2gb οποτε και η προσθηκη μνημης ψιλοαχρηστη θα ηταν.

Να σκεφτείς ασχολούμαι με το l2 6ετία+ και όπως σου πα δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το συγκεκριμένο pc (μικρές οι απαιτήσεις του l2), και κυρίως έχω μείνει στα xp λόγο χαμηλής ραμ (και ευχρηστίας στα games ;p ). Απλά για μια στιγμή σκέφτηκα ότι θα υπήρχε κάποια μικρή βελτίωση με την 1γιγα. Αλλά αφού πέζουν θέματα με τροφοδοτηκα κλπ θα αρκεστώ στο format.

Δημοσ.

Ένα γρήγορο ξέθαμα.

Αφού το ψάχνω από εχθές διαβάζοντας διάφορα θεματάκια με θέμα το oc,βρίσκωντας μερικά που αναφέρονται για τον athlon64x2 3600+ και ότι πάει άνετα τα 2.8-3.0 (με συγκριτικά χειρότερα συστήματα απ'το δικό μου),με πολύ ρίσκο (μιας και είμαι παντελός άσχετος με το θέμα) και με αρκετούς οδηγούς/threads από εδώ επιχείρησα και το ανέβασα στα 2.7 (το fsb κατέληξε 280x9.5) και εδώ και κανά μισάωρο τρέχει το test από το prime95. Μέχρι τώρα σε full load η θερμοκρασία πέζει στους 40-45 (με αρκετά σκονισμένο pc/την μαμίσια ψύκτρα και απαρχαιωμένη πάστα λογικά).

http://img193.imageshack.us/img193/6396/cpup.png

Λογικά αυτή την βδομάδα θα κοιτάξω για καμιά καλύτερη ψύκτρα (η τωρινή στα 3.1-3.2k rpm είναι κάπως θορυβώδης),να πάω να τσιμπίσω και μια πάστα και ο θεός βοηθός.

Τώρα για το θέμα του oc και σε τι δρόμο είμαι και στην τελική αν αξίζει κάθε άποψη σεβαστή (άσχετος ξαναλέω ;p ).

Αν πέζει και καμια προτασούλα για την ψύκτρα (αν χρειάζετε) πολύ ευχαρίστως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...