Kostasiou Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Το προβλημα μου ειναι το εξης: Εχω εγκατεστημενα τα Win 7 Home Premium και θελω για καποιο διαστημα να εχω ταυτοχρονα και τα XP (dual boot η σωστη εκφραση αν δεν κανω λαθος). Ο λογος ειναι οτι χρησιμοποιω ενα προγραμμα εξομειωσης πνευματικων και ηλεκτρονικων αυτοματισμων, το Automation Studio 5 για οσους το γνωριζουν. Το συγκεκριμενο προγραμμα το χρειαζομαι για την σχολη και ο καθηγητης μας ειπε πως το προγραμμα τρεχει χωρις προβληματα μονο σε XP Service Pack 1. Η αληθεια ειναι οτι οταν το ειχα χρησιμοποιησει παλιοτερα πανω στα XP (δεν θυμαμαι σε ποιο Service Pack) λειτουργουσε κανονικα. Τωρα με τα 7, ναι μεν μπορει και λειτουργει αλλα ειναι εντελως απενεργοποιημενος ο builder που επιτρεπει να επεξεργαστεις τα εξαρτηματα που επιθυμεις να χρησιμοποιησεις. Ο καθηγητης μας ειπε να χρησιμοποιησουμε το VMplayer και μεσα σε αυτο να βαλουμε το φακελο του προγραμματος ετσι ωστε να τρεχει το προγραμμα σε περιβαλλον XP. Επειδη εγω δεν εχω ασχοληθει ποτε με virtual machines, αυτο μου φαινεται λιγο δυσκολο στο να το κατανοησω. Κατεβασα το VMware player και προσπαθησα να βγαλω καποια ακρη ψαχνοντας για οδηγους ή βιντεο που να εξηγουν πως γινεται αυτο. Σε καποια φαση ειπα να ξεκινησω να ασχολουμαι με το VM player αλλα οταν δημιουργουσα νεο virtual machine δεν μου αναγνωριζε πουθενα τα XP παρολο που τα εχω σε αυθεντικο CD. Ισως να συμβαινει το εξης. Διαβασα οτι μονο τα Win 7 Professional & Ultimate υποστηριζουν XP mode. Ακουω γνωμες Ευχαριστω.
TheELF Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Άσχετο το WMplayer με το xpmode,άλλο πρόγραμμα,όταν κάνεις create έχει και ρυθμίσεις όπου μπορείς εκεί να θέσεις το cd-rom σου και να το δει μέσα από το εικονικό και να ξεκινήσει την εγκατάσταση. Η πρώτη οθόνη είναι όπου λέει Installer disc: εκεί ορίζεις το γράμμα μονάδας που έχει το cd σου (όπου έβαλες το δισκάκι) αν έχεις iso πατάς το από κάτω. Πίστεψε το ,ποιο εύκολα με το virtual παρά να κάνεις dualboot(έχουν χάσει πολλοί τα δεδομένα τους )
Kostasiou Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μπορεις αυτο να το εξηγησεις λιγο περισσοτερο; Οπως προειπα δεν εχω ξανασχοληθει με virtualization.
TheELF Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Με το που πατάς create... δεν σου βγάζει ένα παράθυρο που λέει Installer disc: ;; Ε,ποιο γράμμα έχει το cd σου;; D; E ;;ό,τι είναι το βάζεις εκεί με το που θα βρει δισκάκι μέσα θα σε αφήσει να πατήσεις το next,ορίζεις το όνομα με το οποίο θες να εμφανίζεται στην λίστα π.χ. WindowsXP και που θες να αποθηκευτούν τα αρχεία.
Kostasiou Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Συνεχως μου βγαζει το μηνυμα σφαλματος "Could not read from the boot medium! System halted."
TheELF Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Άρα δεν είναι καλό το cd,δοκίμασες να κάνεις reboot να δεις αν κάνει εκκίνηση από αυτό ο Η/Υ σου;;
Kostasiou Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Εβαλα το αυθεντικο CD και ολα φαινεται να λειτουργουν ενταξει. Εχω φτασει στο σημειο που επιλεγω εγκατασταση ή επιδιορθωση μεσω της κονσολας αποκαταστασης. Αυτα τα δυο παντα τα μπερδευα. Εγω θελω να εγκαταστησω τα XP σε ενα αλλο partition του σκληρου. Τι πρεπει να επιλεξω;
TheELF Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Με εκκίνηση στον Η/Υ ή για το player μιλάς;; Για να βρήκε κάτι για επιδιόρθωση μάλλον με εκκίνηση λες. Αν δεν έχεις έτοιμο άδειο διαμέρισμα για να μπουν τα winxp μην κάνεις τίποτα θα σου τα καταστρέψει όλα,εγκατάσταση επιλέγεις κανονικά το επιδιόρθωση είναι αυτό που λέει,αν έχεις πρόβλημα με κάποια εγκατάσταση. Πρέπει πρώτα να φτιάξεις διαμερίσματα αν θες να προχωρήσεις με κανονική εγκατάσταση,αυτό μπορείς να το κάνεις και από την διαχείριση δίσκων μέσα από τα win7.
marios32 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Προφανώς θα πατήσεις εγκατάσταση. Επίσης καθότι είσαι σε εικονικό περιβάλλον και σε εικονικό σκληρό δίσκο, δεν επηρεάζεται ο δίσκος με τα Windows 7. (Αν κατάλαβα καλά από αυτά που έχεις κάνει)
Kostasiou Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Το προβλημα μου αυτη τη στιγμη ειναι το εξης. Προχωρησα στην εγκατασταση κανονικα και τωρα με ρωταει αν θελω να εγκαταστησω τα XP στο C: Ομως αυτο το partition που το ονομαζει C: εχει μεγεθος κατι παραπανω απο 10GB ενω ο κανονικος μου C: εχει μεγεθος τουλαχιστον 100GB. Τωρα ομως εχω μπερδευτει! Αν συνεχισω την εγκατασταση σε αυτο το C: που βλεπουν τα XP, πως θα ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι ο κανονικος C: και οτι δεν θα περασουν τα XP πανω απο τα 7;
corrupted Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Ρε συ, δεν ειναι επιστημη τα virtual machines. Ειναι πολυ απλα τα πραγματα. Φτιαχνεται ενα εικονικο μηχανημα μεσα στο vm, ΣΑ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ WINDOWS. Οποτε ειναι τελειως φυσιολογικο να αναφερουν τον C:\ αφου αυτον βλεπουν σαν δισκο. Ειναι εικονικος δισκος. Γενικως μην ανησυχεις, δεν θα παθουν τιποτα τα 7 σου...
Kostasiou Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Εγω ομως εχω δημιουργησει 3 partition στον σκληρο, γιατι δεν εμφανιζει και τα αλλα 2; Εαν καταλαβα καλα, προκειται για εικονικο Η/Υ, για τον οποιο το virtual box μου ζηταει να προσδιορισω τη μνημη και το μεγεθος του σκληρου; Δηλαδη τελικα οτιδηποτε δημιουργειται μεσα στο virtual box ειναι εικονικο και μονο και δεν επηρεαζει απολυτως τιποτα;
corrupted Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δηλαδη τελικα οτιδηποτε δημιουργειται μεσα στο virtual box ειναι εικονικο και μονο και δεν επηρεαζει απολυτως τιποτα; Ακριβως...
marios32 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Έτσι ακριβώς, όπως σου είπα και εγώ. Προχώρα άφοβα.
Kostasiou Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Ευχαριστω παιδες, μια τελευταια ερωτηση. Εαν υποθεσουμε οτι θελησω να εγκαταστησω κανονικα τα ΧΡ και οχι εικονικα, να κανω δηλαδη dual boot με 7 και XP ταυτοχρονα. Γινεται κατι τετοιο? Νομιζω οτι δεν μπορει να γινει εγκατασταση των XP οταν προυπαρχουν τα 7.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα