MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Καλησπερα. Θα ηθελα να μου προτεινετε μια καλη αεροψυκτρα για i5 2500k που θα clockαριστει σε λογικα πλαισια (οχι benches οχι voltage στα ορια του unstable), απλα για να τον εκμεταλευτω πληρως, χωρις να εχω θεματακι με τις θερμοκρασιες. Επειτα για να βελτιωσω το airflow στο κουτι μου, θα ηθελα να μου προτεινετε ενα καλο 140mm fan καθως και αλλο ενα 120mm. Με ενδιαφερει αρκετα το χαμηλο επιπεδο θορυβου. Budget για ολα μαζι γυρω στα 50 ευρω, αν αξιζει τον κοπο βαζω και κατι τις παραπανω. Αν δεν αξιζει τον κοπο αναβαλλω προσωρινα την αγορα των ανεμιστηρων για να παρω καλη ψυκτρα που προεχει. Και να κανω και μια ερωτηση. Στο παρακατω κουτι που και πως θα τοποθετουσατεε ανεμιστηρες για να πετυχετε ιδανικο airflow? Δεν με απασχολει να το γεμισω ανεμιστηρες σε καθε slot θελω 1-2 ανεμιστηρες για να υπαρχει flow. Το pc δεν ειναι πολυ ζεστο ουτως η αλλως (i5 2500k και amd6870 που δεν θα παει για clock). (Το τροφοδοτικο ειναι κατω, υπαρχει προεγκατεστημενος ενας 120ρης πισω και εχω 2 slots επανω, 1 μπροστα και 2 πλαγια). Εγω σκεφτομαι να βαλω ενα μπροστα να βαζει αερα και ενα πανω να βγαζει. http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=2990
IzoneR_Gaming Development Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Φιλε οτι case fan και να παρεις στα mm που θες πανω κατω το ιδιο ειναι αμα δεν σε ενδιαφερει η εμφανηση(εννοω να εχουν led τα fans παρε οτι πιο φθινο)τωρα για ψυκτρα αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806760 και για τα λεφτα που διαθετεις ειναι πολυ καλη επιλογη και επεισης checkare και απο το stock στο πλαισιο αυτη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Prolimatech-Mega-Shadow-CPU-Cooler.htm με δυο extra ανεμηστιρακια θα εισαι πολυ comple δεν ξερω σιγουρα αμα κανει για 1155 επειδη αναγραφει 1156 socket αν και μαλλον θα κανει.Τωρα στο κουτι μπροστα ειναι καλυτερα να μπει ενα fan και μετα να βαλεις και στο πανω μερος και για μενα ασε το πλαινο και το κατω μερος για πιο μελοντικα ***Αν θες να βαλεις σε προτερεοτητα τη ψυκτρα και να αφησεις τα fans καλη επιλογη για τα λεφτα που διαθετεις +κατι παραπανω ειναι αυτο http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/1281 (υπαρχει και φθηνοτερα στο pixmania αλλα δεν θα στο προτεινα γιατι λογο παλαιωτερων αναμνησεων μου ειμαι πολυ απογοητευμενος απο τη συνεργασια τους)
MoviemakerGr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Και να κανω και μια ερωτηση. Στο παρακατω κουτι που και πως θα τοποθετουσατεε ανεμιστηρες για να πετυχετε ιδανικο airflow? Δεν με απασχολει να το γεμισω ανεμιστηρες σε καθε slot θελω 1-2 ανεμιστηρες για να υπαρχει flow. Το pc δεν ειναι πολυ ζεστο ουτως η αλλως (i5 2500k και amd6870 που δεν θα παει για clock). Γι'αυτο το σκέλος εγώ θα: Έκλεινα κατ'αρχην εσωτερικά με αυτοκόλλητη αλουμινοταινια τις υπάρχοντες τρύπες 7,2,5,8 για να έχει ο αέρας μια ροή και όχι να τραβάει από την μια και να βγάζει από την άλλη ανεξέλεγκτα. 6,4, τροφοδοτικό > Εξαγωγή 1,3, ίσως κ τις μισές 8 > Εισαγωγή (όχι 8 όμως αν είναι στο πάτωμα το κουτί για να μην γίνει Hooveraki)) ότι ανεμιστήρα βάλεις στην λαμαρίνα (1,4) κοίταξε να βρεις λαστιχάκια για να μην έχεις μεταφορά κραδασμών.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Την megahalems την εχω σε αλλο pc παλαιοτερο, εξαιρετικοτατη ψυκτρα, καλυτερη και απο ορισμενες υδροψυκτρες, αλλα δεν μπαινει σε 2500k (s1155). Αν εμπαινε θα την εβγαζα απτο παλιο pc και θα την εβαζα απευθειας στο νεο. Η coolermaster καλη φαινεται αν και λιγο τσιμπημενη στην τιμη, δεν ξερω αν χρειαζομαι μια τοσο καλη ψυκτρα για τον 2500κ γιατι ουτως η αλλως δεν ειναι πολυ ζεστος. Σχετικα με τα ανεμιστηρακια, οπως ειπα με απασχολει το θεμα του θορυβου, συνεπως απο προηγουμενη εμπειρια μου να καταθεσω οτι ανεμιστηρας με ανεμιστηρας εχουν σημαντικες διαφορες στο θεμα αυτο. Οι φθηνοι συνηθως εχουν vibrations και κακη ροη αερα μεσα στα πτερυγια τους με αποτελεσμα ο θορυβος σε ορισμενες περιπτωσεις να ειναι ενοχλητικος. Γι'αυτο το σκέλος εγώ θα: Έκλεινα κατ'αρχην εσωτερικά με αυτοκόλλητη αλουμινοταινια τις υπάρχοντες τρύπες 7,2,5,8 για να έχει ο αέρας μια ροή και όχι να τραβάει από την μια και να βγάζει από την άλλη ανεξέλεγκτα. 6,4, τροφοδοτικό > Εξαγωγή 1,3, ίσως κ τις μισές 8 > Εισαγωγή (όχι 8 όμως αν είναι στο πάτωμα το κουτί για να μην γίνει Hooveraki)) ότι ανεμιστήρα βάλεις στην λαμαρίνα (1,4) κοίταξε να βρεις λαστιχάκια για να μην έχεις μεταφορά κραδασμών. Το κουτι θα ειναι πανω σε επιπλο. Τι λαστιχακια εννοεις να βαλω στην 1,4? Υπαρχουν συγκεκριμενα λαστιχακια για αυτη τη δουλεια, η οτι προχειρο βρω, πχ απο τα κλασσικα λαστιχακια που δενουμε συσκευασιες? Αυτο που λες με την αλουμινοταινια εχει point τοσο για το airflow οσο και για το θεμα σκονης. Αλλα παλι δεν ξερω τι ειναι η αλουμινοταινια, εκτος αν εννοουμε το γνωστο αλουμινοχαρτο κουζινας. Στην 7 τι ακριβως θα πρεπει να κλεισω? Δεν ειναι ηδη κλειστη απο τα πλαστικα? Να κλεισω εντελως και τις χαραμαδες? Στην 1 και την 8 πιστευεις οτι θα εχω σημαντικο ωφελος βαζοντας αερα μεσα? Σκεφτομουν intake να κανει μονο η 3. Και out η 4 με την 6 και το τροφοδοτικο.
MoviemakerGr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Υπάρχουν συγκεκριμένα που τα τεντώνεις και ασφαλίζουν στις τρύπες,δεν βάζεις καμιά βίδα παρά μόνο αυτά. είναι πάρα πολύ σταθερά και κάνουν άριστη δουλειά .. αν βρω φώτο θα σου ανεβάσω.
IzoneR_Gaming Development Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Την megahalems την εχω σε αλλο pc παλαιοτερο, εξαιρετικοτατη ψυκτρα, καλυτερη και απο ορισμενες υδροψυκτρες, αλλα δεν μπαινει σε 2500k (s1155). Αν εμπαινε θα την εβγαζα απτο παλιο pc και θα την εβαζα απευθειας στο νεο. Η coolermaster καλη φαινεται αν και λιγο τσιμπημενη στην τιμη, δεν ξερω αν χρειαζομαι μια τοσο καλη ψυκτρα για τον 2500κ γιατι ουτως η αλλως δεν ειναι πολυ ζεστος. Σχετικα με τα ανεμιστηρακια, οπως ειπα με απασχολει το θεμα του θορυβου, συνεπως απο προηγουμενη εμπειρια μου να καταθεσω οτι ανεμιστηρας με ανεμιστηρας εχουν σημαντικες διαφορες στο θεμα αυτο. Οι φθηνοι συνηθως εχουν vibrations και κακη ροη αερα μεσα στα πτερυγια τους με αποτελεσμα ο θορυβος σε ορισμενες περιπτωσεις να ειναι ενοχλητικος. μμμ...μουφα που δεν μπενει οντως θα ηταν καλη επιλογη βασικα κοιτα και λιγο παλι τιν απαντηση μου εκανα μια επεξεργασια και για τα fans καταλαβα οτι σε ενδιαφερει το οικονομικο θεμα αφου παιζει ρολο για σενα και ο θορυβος τι να σου πω...εγω στο κουτι μου εχω 8 fans της revoltec αγορασμενα απο checkmate και δεν ξερω αν φενετε περιεργο γιατι πολυ την θεωρουν κιτς ετερια παντως απο θεμα θορυβου πραγματικα ειμαι πολυ ευχαριστημενως
κοκολινος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 δεν ξερω αν χρειαζομαι μια τοσο καλη ψυκτρα για τον 2500κ γιατι ουτως η αλλως δεν ειναι πολυ ζεστος. Link ή Link και θα εισαι μια χαρα.!!!!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Ενδιαφερουσα η Xigmatek παιζει και σε χαμηλες στροφες οπως βλεπω. @MovieMaker οποτε θα πρεπει να ζητησω αυτα τα ειδικα λαστιχακια σε καταστηματα πληροφορικης φανταζομαι.
IzoneR_Gaming Development Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Υπάρχουν συγκεκριμένα που τα τεντώνεις και ασφαλίζουν στις τρύπες,δεν βάζεις καμιά βίδα παρά μόνο αυτά. είναι πάρα πολύ σταθερά και κάνουν άριστη δουλειά .. αν βρω φώτο θα σου ανεβάσω. MoviemakerGr αυτα εννοεις? Αν ενοεις αυτα εμενα τα revoltec αλλα και κατι aerocool (απο e-shop) που χει ενας φιλος τα ειχε μεσα στη συσκευασια
MoviemakerGr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Υπάρχουν συγκεκριμένα που τα τεντώνεις και ασφαλίζουν στις τρύπες,δεν βάζεις καμιά βίδα παρά μόνο αυτά. είναι πάρα πολύ σταθερά και κάνουν άριστη δουλειά .. αν βρω φώτο θα σου ανεβάσω. Σου έβγαλα το δικό μου κουτί για να δεις αυτό που σου περιέγραψα, τα λαστιχάκια,και την ψήκτρα της Intel που τα έχω "ακούσει" εδώ μέσα γι'αυτην αλλά εγώ την βρίσκω εξαιρετική.. με τσιμπημένο τον i7 δεν ανεβάζω σε game mode με τίποτα πάνω από 50 βαθμούς,και το κουτί είναι δίπλα στ'αυτι μου.. τα δεξιά λαστιχάκια τα έχω τσεκουρεψει για να κλείνει το πλαϊνό καλά. MoviemakerGr αυτα εννοεις? Αν ενοεις αυτα εμενα τα revoltec αλλα και κατι aerocool (απο e-shop) που χει ενας φιλος τα ειχε μεσα στη συσκευασια Ναι παρόμοια αλλά φαντάζομαι την ιδία δουλειά κάνουν. @MovieMaker οποτε θα πρεπει να ζητησω αυτα τα ειδικα λαστιχακια σε καταστηματα πληροφορικης φανταζομαι. Όπως είπε ο φίλος δες αν υπάρχουν στην συσκευασία μέσα,αν όχι εγώ θα τ'αναζητουσα σε παλιό μαγαζί με hardware τύπου Cosmodata η Στουρναρη γενικότερα.
Thanos1972 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Οπως ειπε και ο κοκολινος δεν χρειαζεσαι κατι παραπανω απο αυτην Thermalright True 120 30.00
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα