neggo Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Έχω σκαναρισμένα κάποια βιβλία αλλά δε γίνεται να υπογραμμίσω κάποια σημεία στις σελίδες που με ενδιαφέρουν. Μήπως υπάρχει κάποια εφαρμογή που να βοηθάει σε αυτό ωστέ να μπορώ να υπογραμμίζω όπως στο adobe reader με κίτρινο χρώμα;
TheELF Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Από την στιγμή που είναι εικόνες μόνο με πρόγραμμα ζωγραφικής π.χ. paint.net gimp
accipio Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Με το Acrobat Pro ή με το Finereader μπορείς να εφαρμόσεις ocr στο pdf (αρκεί να είναι σχετικά καλής ποιότητας οι σκαναρισμένες σελίδες, ευανάγνωστες, με καλή ανάλυση κτλ.), ώστε στη συνέχεια να μπορείς να υπογραμμίζεις το κείμενο που σε ενδιαφέρει.
neggo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Με το Acrobat Pro ή με το Finereader μπορείς να εφαρμόσεις ocr στο pdf (αρκεί να είναι σχετικά καλής ποιότητας οι σκαναρισμένες σελίδες, ευανάγνωστες, με καλή ανάλυση κτλ.), ώστε στη συνέχεια να μπορείς να υπογραμμίζεις το κείμενο που σε ενδιαφέρει. Το finereader το απέκτησα αλλα δεν έχω ιδεα πως να το κάνω. Παιδευόμουν μια όλοκληρη μέρα και τίποτα. Μήπως ξερεις να με βοηθήσεις?
accipio Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Αφού εφαρμόσεις ocr με το Finereader επιλέγεις να αποθηκεύσεις το αποτέλεσμα ως pdf αρχείο. Στο πλαίσιο που εμφανίζεται πατάς το Options κάτω δεξιά. Στην καρτέλα PDF και στο πεδίο Save mode επιλέγεις είτε Text under the page image (διατηρεί την εμφάνιση του πρωτότυπου εφαρμόζοντας μη ορατό text layer - προτείνω αυτή την επιλογή για να μην είναι ορατά τα λάθη) είτε Text over the page image (αντικαθιστά το πρωτότυπο κείμενο με το αναγνωρισμένο - τα λάθη της αναγνώρισης είναι ορατά). Αφού κάνεις και όποιες άλλες επιλογές θέλεις (μέγεθος σελίδας, ρυθμίσεις εικόνων κτλ.) πατάς ΟΚ και στη συνέχεια Αποθήκευση, και παίρνεις ένα searchable pdf αρχείο (που βέβαια είναι σχεδόν σίγουρο ότι περιέχει λάθη, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση). Όλα αυτά ισχύουν για την έκδοση 11, αλλά νομίζω ότι και για τη 10 τα ίδια είναι.
neggo Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2012 Το έκανα αυτο που μου λες αλλά αποθηκεύει μονάχα τη πρώτη σελίδα και όχι όλο το e-book. Ξέρεις γιατί? Έκδοση 11 εχω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα