John_F_L Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Καλημέρα. Έχω ένα HP Pavilion DV6000 με Windows XP Home το οποίο κάθε φορά που είναι εκτός ρεύματος και το ξεκινάω, προσπαθεί να μου ξεκινήσει τα Windows XP Embedded τα οποία βέβαια δεν υπάρχουν πουθενά και μου βγάζει μπλε οθόνη(0x00000024). Αν πριν ξεκινήσει σε αυτά τα Windows πατήσω Ctrl+Alt+Del και κάνω επανεκκίνηση μου ξεκινάει από τα Windows XP Home Edition τα οποία είναι τα σωστά. Υπάρχει κάποια λύση να μην προσπαθεί να ξεκινήσει από τα Windows XP Embedded; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Lost1 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Εναρξη / run / γραψε msconfig / boot / επελεξε λειτουργικο που θελεις να μπουταρει / apply / ok ... Μην σβησεις την αλλη επιλογη γιατι ειναι laptop μην φαει κανενα κολλημα ...
John_F_L Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Lost1 ευχαριστώ για την απάντηση. Όταν το μηχάνημα φορτώσει τα σωστά Windows, το boot είναι σωστό. Έχει μόνο τα Windows Xp Home που χρειάζομαι. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να βρω από που μπουτάρει τα Windows XP Embedded. Δεν υπάρχει κανένα άλλο boot αρχείο στο σύστημα.
TheELF Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 « κάθε φορά που είναι εκτός ρεύματος » = το πρόβλημά σου κατά 99% οφείλεται στην μπαταρία,δεν κρατάει της ρυθμίσεις της μπερδεύει; κάτι γίνεται εκεί λογικά,αν μπορείς μπες και στο bios και δες αν έχει σχετικές επιλογές για να το επιβεβαιώσεις ότι είναι από εκεί. Μπορεί να έχει δηλαδή κάποιο σύστημα ανάκτησης ή κάτι τέτοιο σε άλλο διαμέρισμα.
Lost1 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Ειχες dual boot ή καποια αποτυχημενη εγκατασταση Windows XP Embedded ή υπηρχαν οταν το αγορασες ? Εχεις recovery partition ή recovery dvd (που σου εδωσαν οταν αγορασες το laptop) + windows product key ?
John_F_L Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Ευχαριστώ TheELF. Την έχω ελέγξει την μπαταρία. Κάθε φορά που βγαίνει εκτός ρεύματος, δεν μου χάνει καμία απολύτως ρύθμιση από το bios. Ότι έχω ρυθμίσει παραμένει όπως το ρύθμισα. Αλλά θα κάνω μια προσπάθεια αλλαγής της μπαταρίας μήπως και... Lost1 δεν υπάρχει dual boot ούτε υπήρξε ποτέ εγκατάσταση Windows Embedded. Υπάρχει recovery partition αλλά δεν θέλω να κάνω επανεγκατάσταση Windows.
TheELF Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Lost1 δεν υπάρχει dual boot ούτε υπήρξε ποτέ εγκατάσταση Windows Embedded. Υπάρχει recovery partition αλλά δεν θέλω να κάνω επανεγκατάσταση Windows. Το θέμα είναι να μην το βλέπει σαν πρόβλημα και να προσπαθεί να το κάνει από μόνο του,να τρέχει το recovery partition από κάποιο embedded δηλαδή.
John_F_L Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Καλημέρα. Δυστυχώς το partition που τρέχει δεν είναι το recovery, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω. Προσπάθησα να απενεργοποιήσω βέβαια με κάποιο τρόπο το recovery partition, αλλά χωρίς επιτυχία. Ευχαριστώ πάντως για τις μέχρι τώρα απαντήσεις.
John_F_L Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Επιτέλους βρήκα τι ευθύνεται, αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει την επίλυσή του ακόμα. Το πρόβλημα μου είναι ότι επειδή έχει χαλάσει η πλακέτα του powerbutton το άνοιγα από το quickplay και άνοιγε κανονικά. Τώρα πλέον αντί να ανοίγει, μου βγάζει μπλε οθόνη. Υπάρχει τρόπος επαναφοράς του quickplay στην εκκίνηση του μηχανήματος, πριν τα Windows; Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα