Da_rudakos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Καλημέρα παιδιά,πριν μερικά χρόνια που έφτιαξα το σπίτι μου έριξα καλώδια δικτύου μέσα στους τοίχους σε μερικά σημεία που ήθελα να έχω internet. Συνολικά τα καλώδια είναι 5 αν και δεν νομίζω να παίζει ρόλο σε αυτό που θα ρωτήσω. Αυτά είναι όλα πάνω σε ένα switch. Πίσω απο τη τηλεόραση λοιπόν έχω μια πρίζα για δίκτυο και πλέον χρειάζομαι 2,ένα για τη τηλεόραση και ένα για media player. Θα μπορέσω με κάποιο τρόπο να δώσω internet και στις 2 συσκευές,χωρίς να είμαι βάλε-βγάλε το καλώδιο ? Ευχαριστώ!!
gallaki Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Χωρίς να είμαι σίγουρος νομίζω με ένα τέτοιο θα μπορείς να κάνεις δουλειά. Και στο δικό μου το ρουτερ είχα πάνω μερικά τέτοια αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν στου τηλεφώνου το βύσμα ή στο lan :/
Da_rudakos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μάλλον για τηλεφώνου πρέπει να είναι αυτό,έχω ένα ολόιδιο!! Βρήκα σε μαγαζί με ηλεκτρολογικά ένα τέτοιο αλλά δικτύου,ελπίζω να δουλεύει ταυτόχρονα και στις 2 συσκευές!
The_Judas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Υπάρχει κάτι τέτοιο αλλά δεν είναι προτεινόμενη η χρήση του σε δίκτυα. Το πιο σωστό είναι να βάλεις ένα switch. Εχει ορισμένα φθηνά tplink με λιγότερα από 10 ευρώ.
Da_rudakos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Υπάρχει ήδη ένα switch εκεί που πάνε όλα τα καλώδια..Βαριέμαι πάλι μετασχηματιστές κλπ κλπ.. Λες να μη κάνει δουλειά το άλλο ?
cb_papi Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Το 100 Μbps ethernet χρειάζεται μόνο τα 2 από τα 4 ζεύγη που υπάρχουν μέσα σε 1 καλώδιο δικτύου. Επομένως μπορείς να συνδέσεις 2 συσκευές αν το κάνεις σωστά. Αν πάρεις το εξάρτημα που είπε ο gallaki πιθανώς να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δίκτυο από τον media player και την τηλεόραση ταυτόχρονα. Εγώ είχα φτιάξει 2 παρόμοιες κατασκευές που έμπαιναν στα άκρα του καλωδίου και έβγαιναν σε πρίζες ethernet (2 από την μία και 2 από την άλλη). Έτσι συνδέονταν οι 2 συσκευές σε 2 διαφορετικές θύρες του switch.
The_Judas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Υπάρχει ήδη ένα switch εκεί που πάνε όλα τα καλώδια..Βαριέμαι πάλι μετασχηματιστές κλπ κλπ.. Λες να μη κάνει δουλειά το άλλο ? Θα δουλέψει αλλά θα έχεις 2 συσκευές να "παλεύουν" για μια θύρα. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν διενέξεις και να έχεις αργό δίκτυο.
Da_rudakos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δεν με ενδιαφέρει το ταυτόχρονα είναι η αλήθεια, οπότε λογικά θα είμαι οκ ε ? Καλή ακούγεται η πατέντα !! Θα δουλέψει αλλά θα έχεις 2 συσκευές να "παλεύουν" για μια θύρα. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν διενέξεις και να έχεις αργό δίκτυο. Με switch θα δουλέψει σίγουρα και γρήγορα ? Σας ευχαριστώ όλους παιδιά!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 H μια λυση ειναι το switch. Η αλλη λυση για να αποφευγεις επιπλεον συσκευες/ρευματα κλπ θελει να πιανουν λιγο τα χερια σου η να βρεις καποιον να στο κανει: Πρεπει να κοψεις το καλωδιο και στις 2 ακρες του και να πρεσαρεις απτην αρχη 4 φυσσες με συγκεκριμενα ζευγη και σειρα την καθε μια. Ετσι αφου ολοκληρωσεις τη διαδικασια θα εχεις ενα καλωδιο με 2 φυσες σε καθε πλευρα. Σαν να ειναι 2 ξεχωριστα καλωδια δηλαδη, που ενωνονται σε 1. Αυτο που δειχνει ο gallaki δεν κανει, ειναι αλλο πραγμα.
Da_rudakos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 H μια λυση ειναι το switch. Η αλλη λυση για να αποφευγεις επιπλεον συσκευες/ρευματα κλπ θελει να πιανουν λιγο τα χερια σου η να βρεις καποιον να στο κανει: Πρεπει να κοψεις το καλωδιο και στις 2 ακρες του και να πρεσαρεις απτην αρχη 4 φυσσες με συγκεκριμενα ζευγη και σειρα την καθε μια. Ετσι αφου ολοκληρωσεις τη διαδικασια θα εχεις ενα καλωδιο με 2 φυσες σε καθε πλευρα. Σαν να ειναι 2 ξεχωριστα καλωδια δηλαδη, που ενωνονται σε 1. Αυτο που δειχνει ο gallaki δεν κανει, ειναι αλλο πραγμα. MiDi_MiLiZ πιάνουν τα χεράκια μου,πατσάρω καλώδια κανονικά,απλά δεν κατάλαβα τι συνδεσμολογία πρέπει να ακολουθήσω. Να βάλω πχ πρασινο κοκκινο κιτρινο μπλε σε ένα βύσμα απο τη μια πλευρά και τα υπόλοιπα χρώματα σε άλλο βυσματάκι ? Βάζω τυχαία χρώματα ή θέλει απλά την ίδια συγκεκριμένη σειρά σε κάθε πλευρα ?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 MiDi_MiLiZ πιάνουν τα χεράκια μου,πατσάρω καλώδια κανονικά,απλά δεν κατάλαβα τι συνδεσμολογία πρέπει να ακολουθήσω. Να βάλω πχ πρασινο κοκκινο κιτρινο μπλε σε ένα βύσμα απο τη μια πλευρά και τα υπόλοιπα χρώματα σε άλλο βυσματάκι ? Βάζω τυχαία χρώματα ή θέλει απλά την ίδια συγκεκριμένη σειρά σε κάθε πλευρα ? Gια την δευτερη φυσα θα παρεις το ζευγος του μπλε και το ζευγος του καφε και θα τα βαλεις ως εξης: Aσπρο/μπλε στη θεση 1 μπλε στη θεση 2 ασπρο/καφε θεση 3 καφε θεση 6 Με λιγα λογια το ζευγος του μπλε αντικαθιστα το ζευγος του προτοκαλι. Και το ζευγος του καφε αντικαθιστα αυτο του πρασινου. Τα υπολοιπα μπαινουν στη θεση τους στην αλλη φυσα: ασπρο/πορτοκαλι θεση 1 πορτοκαλι θεση 2 ασπρο/πρασινο θεση 3 πρασινο θεση 6 Κανεις το ιδιο και στις 2 πλευρες του καλωδιου και voila! 2 x 100mbps ethernet connections με το ιδιο καλωδιο
Da_rudakos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Ότι και να πω είναι λίγο,ευχαριστώ πολυ!!
Pantelwolf Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Και σχηματικά.. οι 2 ρόμβοι θα είναι όπως τα πριζάκια κάτω. Αφού καταλήγουν σε switch θα είναι ίδια και στις 2 άκρες.
pournaras Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Ότι και να πω είναι λίγο,ευχαριστώ πολυ!! Και για να μην κανεις διπλη δουλεια, μην κοψεις τα υπαρχοντα βυσματα. Κοιτα ποια καλωδια πανε στο 1-2-3-6 (συνηθως αυτα που ειπε ο midi).Κανε 2-3 εκατοστα πιο πισω απο το καθε βυσμα, μια μικρη τομη, και απαλα αφαιρεσε το περιβλημα, και με ενα κοφτακι, κοψε τα μπλε και τα καφε, κι εκει βαλε τα νεα βυσματα, ωστε να βαλεις μονο 2 νεα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα