Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!!!! Πριν απο λιγες μερες εγινε blackout ενω λειτουργουσε ο υπολογιστης. Μολις τον ανοιξα εμφανιστηκε η μπλε οθονη! Τα Χριστουγεννα παλι ειχε ξαναγινει το ιδιο πραγμα αλλα εντελως τυχαια το εφτιαξα. Το προβλημα ειναι το εξης: εχω τα windows 7 extreme edition R1 32-bit. Πριν γινει το blackout τα windows ετρεχαν κανονικα χωρις κανενα προβλημα. Πιστευα πως με ενα φορματ θα λυθει το προβλημα αλλα τιποτα...Προσπαθησα να τα ξαναπερασω απειρες φορες αλλα παντα ειχα το ιδιο αποτελεσμα...τελειωνε η εγκατασταση και στην πρωτη επανακινηση που εκανε για να συνεχισει το setup εβγαζε την μπλε οθονη και υστερα εκανε restart. Εχω δοκιμασει τα παντα (ετσι πιστευω δηλαδη) χωρις να εχω κανενα αποτελεσμα. Η ειρωνια ειναι οτι αν βαλω οποιοδηποτε αλλο λογισμικο πανω στον δισκο γινεται κανονικη εγκατασταση χωρις κανενα προβλημα. Επεισης δοκιμασα να βαλω τα ιδια windows σε αλλο υπολογιστη και εγκαταστηθηκαν κανονικα!! Πηρα και τον σκληρο τον εβαλα σε αλλο υπολογιστη και παλι εγκαταστηθηκαν κανονικα! Μολις τον εβαλα στον δικο μου υπολογιστη παλι εβγαλε την μπλε οθονη!! Εχω φρικαρει! Δεν ξερω τι αλλο να κανω!!! Αν καποιος νομιζει πως μπορει να βοηθησει πλιζ ας μου γραψει την αποψη του! Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

... εχω τα windows 7 extreme edition R1 32-bit...

Το οτι χρησιμοποιείς πειραγμένα windows μπορεί να ειναι το βασικό πρόβλημα, αλλά κάνε πρώτα τα παρακάτω για σιγουριά.

Καλησπερα!!!! Πριν απο λιγες μερες εγινε blackout ενω λειτουργουσε ο υπολογιστης. Μολις τον ανοιξα εμφανιστηκε η μπλε οθονη! Τα Χριστουγεννα παλι ειχε ξαναγινει το ιδιο πραγμα αλλα εντελως τυχαια το εφτιαξα. Το προβλημα ειναι το εξης: εχω τα windows 7 extreme edition R1 32-bit. Πριν γινει το blackout τα windows ετρεχαν κανονικα χωρις κανενα προβλημα. Πιστευα πως με ενα φορματ θα λυθει το προβλημα αλλα τιποτα...Προσπαθησα να τα ξαναπερασω απειρες φορες αλλα παντα ειχα το ιδιο αποτελεσμα...τελειωνε η εγκατασταση και στην πρωτη επανακινηση που εκανε για να συνεχισει το setup εβγαζε την μπλε οθονη και υστερα εκανε restart. Εχω δοκιμασει τα παντα (ετσι πιστευω δηλαδη) χωρις να εχω κανενα αποτελεσμα. Η ειρωνια ειναι οτι αν βαλω οποιοδηποτε αλλο λογισμικο πανω στον δισκο γινεται κανονικη εγκατασταση χωρις κανενα προβλημα. Επεισης δοκιμασα να βαλω τα ιδια windows σε αλλο υπολογιστη και εγκαταστηθηκαν κανονικα!! Πηρα και τον σκληρο τον εβαλα σε αλλο υπολογιστη και παλι εγκαταστηθηκαν κανονικα! Μολις τον εβαλα στον δικο μου υπολογιστη παλι εβγαλε την μπλε οθονη!! Εχω φρικαρει! Δεν ξερω τι αλλο να κανω!!! Αν καποιος νομιζει πως μπορει να βοηθησει πλιζ ας μου γραψει την αποψη του! Ευχαριστω εκ των προτερων.

1.  
  2. Hard disk sentinel για να δεις την κατάσταση του δίσκου. Τίποτα weak ή bad sectors;
  3. Memtest απο boot CD/usb με έλεγχο μνήμης για τουλάχιστον 4 ώρες. Έβγαλε κάποιο error;
  4. Αν εχεις καλή κάρτα γραφικών, κάνε της ένα stress test
  5. Αν δε βαριέσαι, βρες μια έκδοση των Windows 7 Ultimate 32bit (χωρίς crack) και βάλε προσωρινά.

Αν με τα παραπάνω δεν βγει κάποιο πρόβλημα τοτε ξήλωσε τα windows 7 extreme edition και βάλε ενα σωστό λειτουργικό

Δημοσ.

Καλημερα! :) Τα εχω δοκιμασει ολα οσα μου ειπες! Ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω! Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να τον πεταξω απο το μπαλκονι :-D Πιστευω πως κατι παιζεται με το hardware η καποιος driver! Κατεβασα και το active kill disk το περασα σε usb flash και εκανα one pass zero σε ολους τους σκληρους αλλα και παλι δεν ειχα αποτελεσμα! Αυτο που με τρελενει ειναι οτι ξαναεβαλα τον σκληρο σε αλλο pc και μου τα περασε παλι κανονικα! Μολις τον εβαλα πανω στο δικο μου παλι εβγαλε μπλε οθονη! Σ'ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου!

• Moderators
Δημοσ.

Δίνω ένα link κι ο θεός βοηθός:

http://www.nirsoft.n...creen_view.html

Το συγκεκριμενο δεν αναλυει τις μπλε οθονες, με αποτελεσμα να μην αποτελει και ακριβη ενδειξη του τι συμβαινει, εκτος απο την περιπτωση που το bugcode παραμενει ιδιο σε ενα μεγαλο αριθμο αυτων.

@FacelesS7

Αφου εκανες ολα οσα λεει ο isay, θα σε παραπεμψω εδω

Αν και τα "extreme edition" αποτελουν σημαντικο εμποδιο..

Δημοσ.

Φιλαράκι εγκατέστησε ένα σωστό λειτουργικό (aka Windows 7 Home Premium). Μην μπλέκεις με πειραγμένες εκδόσεις διότι τίποτα και κανείς δεν σου εγγυάτε ότι θα λειτουργ΄ήσουν απροβλημάτιστα.

Δημοσ.

Φίλε γεια σου. το 90% των περιπτώσεων είναι μνήμη RAM ή δίσκος. To άλλο 10% έχει να κάνει με north ή south bridge στην μητρική. Εάν δοκίμασες άλλη RAM και στο 1 slot(dimm 0) τότε πας σε mobo.To bridge μπορεί να φτιαχτεί από ειδικούς.

Δημοσ.

Φίλε γεια σου. το 90% των περιπτώσεων είναι μνήμη RAM ή δίσκος. To άλλο 10% έχει να κάνει με north ή south bridge στην μητρική. Εάν δοκίμασες άλλη RAM και στο 1 slot(dimm 0) τότε πας σε mobo.To bridge μπορεί να φτιαχτεί από ειδικούς.

Παραπάνω λέει ότι έλεγξε δίσκο και ραμ.

Μπορείς να μου πεις πως έβγαλες τα συμπεράσματα για τ bridge...?

Και τέλος, η έκδοση των windows δεν υπάρχει περίπτωση να φταίει..?

• Moderators
Δημοσ.

Το 90% των μπλε οθονων ειναι ram ή δισκος?

Δημοσ.

Gi0 τσκ τσκ, δεν ξέρεις εσύ. :P

Πάει ανάλογα με το τι έχει στοκ ο κάθε έμπορος πχ. στο πλαίσιο οι μπλέ οθόνες είναι 90% ram (αφού έχουμε transcend ή kingston value rams με το τσουβάλι). No pun intented για τον touloupianos, απλώς μου θύμισε τη γνωστή πρακτική κάποιων καταστηματων.

PS: thanks για το υπερπολύτιμο sticky topic, δεν το είχα προσέξει . :wub:

Δημοσ.

filip123go Σε καμια περιπτωση δεν φταιει το λογισμικο! Το ειχα και πριν μεσα και μετα το blackout εγινε η ζημια! Και αν ειχε προβλημα το λογισμικο τοτε πως μπαινει σε αλλους 2 υπολγιστες??? Εχω μια υποψια το τι μπορει να φταιει αλλα δεν ειμαι σιγουρος...πιστευω πως μεσα σε καποιον δισκο εχει κρατησει αποτυπωματα απο το λογισμικο και δεν τον αφηνει να τα ξαναπερασει. Υπαρχει τροπος να καθαριστουν τελειως οι σκληροι???

Δημοσ.

Ενα πειραγμένο λειτουργικό όπως πχ η γνωστή winxp black edition αποδεδειγμένα δημιουργεί προβλήματα σε κάποιους υπολογιστές ενώ σε άλλους όχι. Τέλος πάντων, αν θέλεις καθάρισμα του δίσκου απλά σβήσε το partition (πχ. με το gpart) και δώστου εγκατάσταση windows από boot dvd.

Αν όμως το περιορίζεις ακριβώς πριν+μετά το blackout και δεν έκανες κάποια εγκατάσταση driver εκείνη ακριβώς την ώρα, τότε το πρόβλημα είναι μάλλον hardware. Ακολούθησες τις συμβουλές στο link που έδωσε πιο πάνω ο Gi0 ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...