Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε πολύ παλιό σπίτι (αρκετών δεκαετιών) μπορεί να τοποθετηθεί ο βοηθητικός αγωγός νυκτερινού ρεύματος εκ των υστέρων ?

Μου φαίνεται δύσκολο να τον περάσει ο ηλεκτολόγος (από 1ο όροφο στα ρολόγια).

ΥΓ: Δε νομίζω να έχει εγκατασταθεί αρχικά ? Μπορώ να το επιβεβαιώσω ?

Δημοσ.

Σε πολύ παλιό σπίτι (αρκετών δεκαετιών) μπορεί να τοποθετηθεί ο βοηθητικός αγωγός νυκτερινού ρεύματος εκ των υστέρων ?

Μου φαίνεται δύσκολο να τον περάσει ο ηλεκτολόγος (από 1ο όροφο στα ρολόγια).

ΥΓ: Δε νομίζω να έχει εγκατασταθαιώσω ?Μπορώ να το επιβεβεί αρχικά ?

Δες το ρολοι θα πρεπει να εχει ενα 4ο καλωδιο

Δημοσ.

Δες το ρολοι θα πρεπει να εχει ενα 4ο καλωδιο

Ναι το αντιλαμβάνομαι αυτό αλλά δε νομίζω ότι υπάρχουν εμφανή καλώδια στο ρολόι. Ίσως να κάνω λάθος. Θα πάω αυριο στο εν λόγω σπίτι και θα κοιτάξω

Αν δεν υπάρχει τι γίνεται συνήθως ? Το περνάνε από άλλη διαδρομή η το τραβάνε με τη βοήθεια των παλιών ? (χλωμό το κόβω)

Δημοσ.

Ναι το αντιλαμβάνομαι αυτό αλλά δε νομίζω ότι υπάρχουν εμφανή καλώδια στο ρολόι. Ίσως να κάνω λάθος. Θα πάω αυριο στο εν λόγω σπίτι και θα κοιτάξω

Αν δεν υπάρχει τι γίνεται συνήθως ? Το περνάνε από άλλη διαδρομή η το τραβάνε με τη βοήθεια των παλιών ? (χλωμό το κόβω)

Δεν ξερω τη γινεται ακριβως αλλα την δευτερα μπορω να ξερω σιγουρα για το τι γινεται αμα θες!

Δημοσ.

Ο βοηθητικός αγωγός του νυχτερινού (ένα εναμισάρι μπλε) χρησιμοποιείται τόσο για να ανάψει το λαμπάκι στο πίνακα που σου δείχνει ότι τιμολογείσαι με το μειωμένο, όσο και για να οπλίσουν τα ρελέ των θερμοσυσσωρευτών ώστε να φορτίζουν μόνο με το μειωμένο.

Εάν δεν έχεις θερμοσυσσώρευση και συνεπώς θες το νυχτερινό για να δουλεύεις ενεργοβόρες συσκευές (πλυντήριο, στεγνωτήριο κλπ) κοίτα μήπως μπορείς να βάλεις νυχτερινό χωρίς τον βοηθητικό αγωγό (στην περίπτωση αυτή το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν θα έχεις ένδειξη στον πίνακά σου ότι τιμολογείσαι με μειωμένο).

Δημοσ.

Ο βοηθητικός αγωγός του νυχτερινού (ένα εναμισάρι μπλε) χρησιμοποιείται τόσο για να ανάψει το λαμπάκι στο πίνακα που σου δείχνει ότι τιμολογείσαι με το μειωμένο, όσο και για να οπλίσουν τα ρελέ των θερμοσυσσωρευτών ώστε να φορτίζουν μόνο με το μειωμένο.

Εάν δεν έχεις θερμοσυσσώρευση και συνεπώς θες το νυχτερινό για να δουλεύεις ενεργοβόρες συσκευές (πλυντήριο, στεγνωτήριο κλπ) κοίτα μήπως μπορείς να βάλεις νυχτερινό χωρίς τον βοηθητικό αγωγό (στην περίπτωση αυτή το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν θα έχεις ένδειξη στον πίνακά σου ότι τιμολογείσαι με μειωμένο).

Δε νομίζω να γίνεται. Η ΔΕΗ το αναφέρει ως προυπόθεση

Διαδικασία χορήγησης

Στην περίπτωση που επιθυμείτε το Οικιακό Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση' date=' απαιτείται :

[b']Να τοποθετηθεί, εάν δεν υπάρχει ήδη, από ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη ο αγωγός πρόσθετης εξυπηρέτησης (χρώματος μπλέ, διατομής 1,5 τετρ. χιλ.) μεταξύ του μετρητή της ΔΕΗ και του γενικού πίνακα της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης (απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη).

[/b] Να επισκεφτείτε οποιοδήποτε Κατάστημά μας, έχοντας μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να:

- Υποβάλετε σχετική αίτηση και νέα Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου (ΥΔΕ),

στην οποία θα αναφέρεται ο αγωγός πρόσθετης εξυπηρέτησης

- Υπογράψετε νέο συμβόλαιο στο όνομά σας και

- Καταβάλετε 34€* πλέον ΦΠΑ, που αποτελεί τη συμμετοχή σας στις δαπάνες στις οποίες

υποβάλλεται το Δίκτυο της ΔΕΗ

*η τιμή ισχύει για το έτος 2012

Δημοσ.

θα χρειαστείς και άλλο ρολόι με διπλό μετρητή,ρώτησε στη ΔΕΗ της περιοχής σου και ένα ηλεκτρολόγο για τα σχετικά.

Δημοσ.

θα χρειαστείς και άλλο ρολόι με διπλό μετρητή,ρώτησε στη ΔΕΗ της περιοχής σου και ένα ηλεκτρολόγο για τα σχετικά.

Το έχω υπόψη μου αλλά το Ρολόι ανήκει στη ΔΕΗ και το βάζει αυτή υποθέτω (γι' αυτό και τα 34 ευρώ από όσο καταλαβαίνω). Εσύ ξεκινάς από τις επαφές του και μέσα.

Δημοσ.

Ανάλογα. Αν οι σωληνώσεις είναι τύπου μπέργκμαν, σχεδόν αδύνατο να περάσει επιπλέον καλώδιο χωρίς να βγούν τα παλιά. Αν είναι οι πιό σύγχρονες πλαστικές, υπάρχουν (λίγες) πιθανότητες... Πάντως σε περίπτωση που δεν περνάει, μπορεί να εγκατασταθεί εξωτερικά ο επιπλέον αγωγός σε σωλήνα ή κανάλι.

Εφόσον μιλάς γιά πολύ παλιό σπίτι όμως, γιά να πάρεις πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου πιθανότατα θα χρειαστούν επισκευές στην εγκατάσταση.

Δημοσ.

Ανάλογα. Αν οι σωληνώσεις είναι τύπου μπέργκμαν, σχεδόν αδύνατο να περάσει επιπλέον καλώδιο χωρίς να βγούν τα παλιά. Αν είναι οι πιό σύγχρονες πλαστικές, υπάρχουν (λίγες) πιθανότητες... Πάντως σε περίπτωση που δεν περνάει, μπορεί να εγκατασταθεί εξωτερικά ο επιπλέον αγωγός σε σωλήνα ή κανάλι.

Εφόσον μιλάς γιά πολύ παλιό σπίτι όμως, γιά να πάρεις πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου πιθανότατα θα χρειαστούν επισκευές στην εγκατάσταση.

Είμαι μηχανικός, πιστοποιητικό βγάζω και εγώ. Με ενδιαφέρει το πρακτικό του πράγματος ... πως θα περάσει το καλώδιο.

Δημοσ.

πες μας ομως, το καλωδιο το θες οντως η οχι; θες ενδειξη στον πινακα σου η οχι;

σε διαφορετικη περιπτωση..ουκ ολιγα τα παραδειγματα που εχει μπει τυφλο καλωδιο, το οποιο μεν βγαινει προς το ρολοι, αλλα πηγαινει μονο κανα δυο μετρα μεσα στη σωληνα και παπαλα. δεν μπαινουν βλεπεις στον κοπο οι της ΔΕΗ να το ελεγξουν αν οντως τερματιζει στον πινακα του σπιτιου η οχι :rolleyes:

Δημοσ.

πες μας ομως, το καλωδιο το θες οντως η οχι; θες ενδειξη στον πινακα σου η οχι;

σε διαφορετικη περιπτωση..ουκ ολιγα τα παραδειγματα που εχει μπει τυφλο καλωδιο, το οποιο μεν βγαινει προς το ρολοι, αλλα πηγαινει μονο κανα δυο μετρα μεσα στη σωληνα και παπαλα. δεν μπαινουν βλεπεις στον κοπο οι της ΔΕΗ να το ελεγξουν αν οντως τερματιζει στον πινακα του σπιτιου η οχι :rolleyes:

Δε το είχα σκεφτεί αυτό ... α, ρε αθάνατη Ελλάδα !!!

Δε πήγα σήμερα στο σπίτι ... θα πάω μάλλον αυριο να δω.

Αφού μπορώ να δω την κατανάλωση από το κάτω ρολόι δε με ενδιαφέρει να υπάρχει ένδειξη στον πίνακα

Δημοσ.

κοιτα, ειναι χρησιμο. εμεις παρολο που υπηρχε το καλωδιο, δεν ειχαμε βαλει ενδειξη στον πινακα. ελα ομως που πριν κανα χρονο χαλασε το μηχανηματακι που παιρνει την εντολη απο τη δεη και το γυρναει σε νυχτερινο, ειχε κολλησει μονιμα σε ημερησιο! το πηρα εγω χαμπαρι ενα βραδυ που γυρισα πολυ αργα και ειχε ησυχια η γειτονια και εκανε ενα περιεργο θορυβο αυτο. το τσεκαρισα και το επομενο βραδυ οτι δεν ειχε γυρισει, οποτε το δωσαμε σαν βλαβη. αποδειχτηκε οτι 2.5-3 μηνες χρεωνομαστε μονο ημερησιο. εγινε βεβαια αντιλογισμος, αλλα τελικα βαλαμε κι ενα ενδεικτικο λαμπακι σε εμφανες σημειο, οποτε με το που γυριζει σε νυχτερινο εχουμε ενδειξη. μπορει να συνεβει μια και μοναδικη φορα στα 15+ χρονια που το εχουμε..αλλα αν δεν το ειχα παρει τυχαια χαμπαρι; μονο αν, παλι τυχαια μετα απο μπολικους μηνες, βλεπαμε σε εκκαθαριστικο λογαριασμο οτι δεν υπηρχε χρεωση νυχτερινου παρα μονο ημερησιου.

κατα τα αλλα, οπως ειπα, ουκ ολιγοι εκεινοι που βαζουν τυφλο καλωδιο. κι αφου μπορεις να υπογραψεις ο ιδιος..το προβλημα σου ειναι σαν να μην το εχεις καν :P

Δημοσ.

κοιτα, ειναι χρησιμο. εμεις παρολο που υπηρχε το καλωδιο, δεν ειχαμε βαλει ενδειξη στον πινακα. ελα ομως που πριν κανα χρονο χαλασε το μηχανηματακι που παιρνει την εντολη απο τη δεη και το γυρναει σε νυχτερινο, ειχε κολλησει μονιμα σε ημερησιο! το πηρα εγω χαμπαρι ενα βραδυ που γυρισα πολυ αργα και ειχε ησυχια η γειτονια και εκανε ενα περιεργο θορυβο αυτο. το τσεκαρισα και το επομενο βραδυ οτι δεν ειχε γυρισει, οποτε το δωσαμε σαν βλαβη. αποδειχτηκε οτι 2.5-3 μηνες χρεωνομαστε μονο ημερησιο. εγινε βεβαια αντιλογισμος, αλλα τελικα βαλαμε κι ενα ενδεικτικο λαμπακι σε εμφανες σημειο, οποτε με το που γυριζει σε νυχτερινο εχουμε ενδειξη. μπορει να συνεβει μια και μοναδικη φορα στα 15+ χρονια που το εχουμε..αλλα αν δεν το ειχα παρει τυχαια χαμπαρι; μονο αν, παλι τυχαια μετα απο μπολικους μηνες, βλεπαμε σε εκκαθαριστικο λογαριασμο οτι δεν υπηρχε χρεωση νυχτερινου παρα μονο ημερησιου.

κατα τα αλλα, οπως ειπα, ουκ ολιγοι εκεινοι που βαζουν τυφλο καλωδιο. κι αφου μπορεις να υπογραψεις ο ιδιος..το προβλημα σου ειναι σαν να μην το εχεις καν :P

Χμ, και αυτό χρήσιμο, θα το κοιτάξω και στη τελική δε μπορώ να βάλω το λαμπάκι οπουδήποτε αλλού ? (η διαδρομή ρολοί όροφος μπορεί να πάει και εξωτερικά.

Θα δω τα καλώδια αυριο.

Δημοσ.

κανονικα πρεπει να ειναι εντος του πινακα. αλλα ειπαμε, απεχει η θεωρια απο την πραξη. κι εμεις τραβηξαμε προεκταση, πηραμε το καλωδιο απο τον πινακα και εχουμε βαλει το ενδεικτικο σε αλλο, πιο εμφανες, σημειο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...