KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 http://www.ideashop.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=yagendoo_VaMazing_2.tpl&product_id=8003&category_id=359&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=9 αυτο δηλαδη θα μου κανει σαν κολλητηρι?? ειπες 30w..
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 εγινε θανο ευχαριστω και παλι...θα αγορασω τα πραγματα και οταν ερθει η ωρα για την εγχειρηση των πυκνωτων ξαναμιλαμε
firewalker Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Υπόψιν πως μια μητρική μπορεί να έχει 6+ layers στο τυπωμένο κύκλωμα με ground plane πάνω κάτω και στην μέση. Κατά μεγάλο ποσοστό αυτοί οι πυκνωτές συνδέονται στο ground plane, που σημαίνει μεγάλη θερμική αγωγιμότητα. Με τέτοια εργαλεία όπως τα παραπάνω και χωρίς εμπειρία μάλλον ζημιά θα γίνει.
Errik Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Πιστεύω οτι είναι πολύ εύκολο να γίνει ζημιά, αλλα δεν νομίζω οτι είναι εντελώς αδύνατο να δουλέψει! Πάντως καλού κακού, κάνε μερικές πρόβες σε κάτι άλλο πέρα από την motherboard πρώτα! Επίσης πρόσεχε! ΟΙ ΠΥΚΝΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙΣ ΑΝΑΠΟΔΑ γιατί τότε ανατινάζονται. Δυστυχώς το ξέρω από πρώτο χέρι, αν δεν φορούσα γυαλιά θα μπορούσα να είχα τραυματιστεί στο μάτι
Invader Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Για να αλλάξεις πυκνωτές στη μητρική θέλεις σταθμό αποκόλλησης...Οτιδήποτε άλλο και από μη έμπειρο τεχνικό μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει.Το μόνο που μπορείς να προσπαθήσεις με δικιά σου ευθύνη είναι να ακουμπάς το κολλητήρι μια στο ένα και μια στο άλλο πόδι του πυκνωτή μέχρι να λιώσει το καλάι και να τραβάς ταυτόχρονα τον πυκνωτή μέχρι να βγει.Με την τρόμπα θα σηκώσεις τυπωμένο όπως και να χει.Προσεκτικά το τράβηγμα για να μη γίνει ζημιά.Προσοχή στην πολικότητα και να ζητήσεις πυκνωτές στους 110 βαθμούς.Καλή επιτυχία.
Thanos1972 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Ρε παιδια για ηδη χαλασμενη μητρικη μιλαμε με φουσκωμενους πυκνωτες.σιγα μην παρουμε και σταθμο αποκολλησης για να αλλαξουμε εναν πυκνωτη σε μια μητρικη.
v5net Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Ρε παιδια για ηδη χαλασμενη μητρικη μιλαμε με φουσκωμενους πυκνωτες.σιγα μην παρουμε και σταθμο αποκολλησης για να αλλαξουμε εναν πυκνωτη σε μια μητρικη. ναι αλλά το πιο σωστό είναι να λες ότι έχεις γερή μητρική με φουσκωμένους πυκνωτές., και όπως πολύ σωστά επεσήμαναν τα παιδια παραπάνω είναι πολύ δύσκολο να τους αλλάξεις χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία. να σου πω μόνο ότι εγώ με 25 χρόνια πείρας κατέστρεψα κάρτα γραφικών επειδή προσπαθησα να αλλάξω πυκνωτή μόνο με ένα κολητήρι. τα 6+ layers της μητρικής σημαίνουν ότι δεν πρέπει να ασκηθεί στον πυκνωτή καμμία δύναμη τραβώντας τον γιατί πάει, βραχυκύκλωσαν σίγουρα οι εσωτερικές στρώσεις της μητρικής. θέλει σταθμό αποκόλλησης με ζεστό αέρα που θα λιώσει την κόληση και ο πυκνωτής να πέσει μόνος του από το βάρος του, τόσο πολύ.. φυσικά και δε θα αγοράσεις σταθμό αποκόλλησης, μπορείς όμως να την πας σε κάποιο γνωστό τεχνικό που έχει τέτοια, αν γνωρίζεις φυσικά, και στο κάτω κάτω αυτα καλό είναι που τα γράφουμε για να προσέχουν και άλλοι που θα προσπαθήσουν κάτι παρόμοιο.
Thanos1972 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Ναι δεν διαφωνω οτι οσο καλυτερα εργαλεια εχεις,τοσο καλυτερη δουλεια θα κανεις.αλλα..τι να πω.πρεπει να ειμαι υπερηρωας που χωρις εμπειρια αλλαξα πυκνοτες και σε μητρικη και δουλευουν και σε καρτα γραφικων και δουλευουν και σε τροφοδοτικο και δουλευουν...τι να πω,δεν ξερω.
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 παιδια προσωπικα ουτε εγω εχω πειρα σε πειραγμα μητρικης..αρχαριος "τεχνικος" ειμαι..και δεν θελω να το παιξω μαγκας...ξερω τα βασικα..πως να βγαινουν ιοι..γιατι δεν βγαζει οθονη..γιατι βγαζει μπλε οθονη..πως φτιαχνεται και τετοια..παντα προσπαθω να μαθω οτι μπορω γιατι ειναι καλο για την δουλεια μου γιατι ενα απλο επαλ ειχα τελειωσει και εχω το πτυχιο..και μιας και το εχω..οτι κανω θελω να το κανω σωστα και οχι προχειρα και λαθος και θελω παντα να μαθαινω οσο περισσοτερα γινεται και να ξερω πως φτιαχνεται το καθε ενα προβλημα που εχει ο υπολογιστης..ειτε αυτο ειναι software ειτε hardware..μητρικη δεν εχω πειραξει ποτε μου και θα ειναι η πρωτη φορα...θα προσπαθησω να βρω καποιο τεχνικο γνωστο για να μου δειξει πως ακριβως γινεται..γιατι αυτα τα 6+layers που ειπε το παιδι με μπερδεψανε αρκετα και με φοβιζουνε γιατι οπως ειπε μπορει να δημιουργηθει βραχυκυκλωμα
gate1908 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2012 παιδες κατι ασχετο αλλα σχετικο παραλληλα με πυκνωτες.εχω ενα speed control ετσι λεγετε ειναι μια συσκευουλα για τηλεκατευθυνομενα.αυτο παιρνει το ρευμα απο τη μπαταρια λιπο που φτανει και μεχρι 12 volt και το διαμοιραζει στο μοτερακι και την τηλεκατευθυνση.επι του θεματος τωρα... αυτο το speed control εχει 2 πυκνωτες των 220uf & 25 volt το καθενα.η ονομαστικη του δυναμη σε αμπερ ειναι 50 maximum.αν αλλαξω πυκνωτες και βαλω περισσοτερων volt π.χ 50 το καθενα θα κερδισω μεγαλυτερη αντοχη σε πανω απο 50 ampere??καποιος που να γνωριζει ας μου πει αν γινεται...θα με βοηθουσε και θα με γλιτωνε απο πολλα λεφτα αυτο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα