Αστροβασίλης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Ρε θα το ξαναπω... ηρθε ελλαδα ο 965 ΒΕ με 1.4V παει στα 4GHZ και τον κοιταει απο μακρυα ο Ι3... και ο 4100.. Νταξει καιει το διπλασιο αλλα αποδιδει και καλυτερα... Νταξει ενα 50% των 960Τ ξεκλειδωνουν.. ομως... σιγουρα το Ε0 step εχει καλυτερο IMC και ως τετραπυρηνος καιει λιγοτερο απο 965
Δεινόσαυρος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Και μια παρατήρηση ... απο την υπογραφή του ... αν νομίζεις οτι έχει 1156/1366 socket MOBO:Asus Sabertooth 990FX CPU:Phenom IIX4 945 3.612MHz Το έγραψα και παραπάνω ρε συ: "σε περίπτωση που γίνεται να του στείλουν intel μητρική". Kατά τα άλλα ακόμα και ένας ξεκλειδωμένος, δηλαδή εξαπύρηνος, υπολείπεται του i5. Δεν μπήκε πουθενά ο i3 στην κουβέντα για να τον αγοράσει. Μια χαρά επεξεργαστής είναι ο 960t αλλά εδώ μέσα έχει λάβει εξωπραγματικές διαστάσεις.
Αστροβασίλης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Ε οχι ρε φιλε.... Με 150 Ε εχεις Χ6 1055 Ε που παει στα 4GHZ με 1.45 V ( οταν ο Ι7 930 ειχε 250 Ε το 2010) Αυτα μονο η AMD τα κανει.... Ειδικα ο X6 στα 4.2GHZ ειναι τσοντα για τον BD.... και παλιοτερο μοντελο Ε μη λεμε τωρα.... Οποιος εχει Χ6 πρεπει να ειναι αρκετα περηφανος..... Η καταναλωση σαν Χ4 και οι MT επιδοσεις +40%... Επισης κριμα οποιος πηρε Ι5 να μην παρει τον "Κ" ΠΟΛΥ κριμα...
Δεινόσαυρος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 1) Όταν συγκρίνουμε επεξεργαστές, θα το ξαναπω, τους συγκρίνουμε στοκ. Από το ράφι που λέμε. 2) Ο καθένας αγοράζει με βάση τις ανάγκες του. Αν είναι στην ευτυχή θέση να τις γνωρίζει εκ των προτέρων, ακόμα καλύτερα. Προφανώς έχεις τα δικά σου κριτήρια και καλά κάνεις αλλά σκέψου ότι αυτά δεν είναι ίδια για όλους. Επίσης θα σου πω κάτι που θα σε σοκάρει, αλλά η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών H/Y δεν κάνει overclocking. 3) Κανένας -κατ εμέ- δεν έχει κάποιο λογο να είναι περήφανος για κάτι που κατεχει. Μόνο για κάτι που είναι. 4) Οι μόνοι amd επεξεργαστές τη στιγμή που μιλάμε που παίζουν χωρίς αντίπαλο είναι οι Llano (κι αυτοί λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους). Σε όλες τις άλλες κατηγορίες η intel έχει αντιπροτάσεις.
Αστροβασίλης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Πτεροσαυρε ( χεχε ) δεν ειμαι χθεσινος..... ξερω πως παει η δουλεια... μηχανικος ειμαι.... Πες μου ποια ειναι η αντιπροταση του 1055 Χ6... στα 150 Ε... με ΟC...
Δεινόσαυρος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δεν είπα πουθενά ότι είσαι χθεσινός. Fanboy είπα ότι είσαι και μάλιστα από τα μεγαλύτερα. Κατά τα άλλα η αντιπρόταση είναι ο 2400 που κοστίζει 20 ευρώ παραπάνω και υπερέχει σε όλα. Mε ο/c δεν υπάρχει αντιπρόταση. Κανένας δεν κατασκευάζει αντιπροτάσεις με βαση αυτο το χαρακτηριστικό. Δόθηκε και δίνεται μια άτυπη μάχη. H intel επένδυσε στο core performance και με βάση α) Την τεράτια υπεροχή της εκεί β) την απροθυμία των σχεδιαστών - προγραμματιστών να αξιοποίησουν πάνω από 4 πυρήνες, κέρδισε. Αυτό ούτε αιώνιο είναι, ούτε κάτι πρωτοφάνες. Το γεγονός ότι και η επόμενη γενιά (ivy) θα αποτελείται απο τετραπύρηνους λέει πολλά. Έχουν πολλά ψωμιά ακόμα.
Αστροβασίλης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Sympathizer ειμαι οχι fanboy... Τον 8150 αποτυχια τον λεω... 8 πυρηνοι υπαρχουν σε servers ήδη... αλλα θελει μεγιστα κερδη η ιντελ ( μαγκια ) με 220mm^... die size... ΥΓ ο BD αυτο ειναι ενας 2400, 2320 αρα και ο X6...
Δεινόσαυρος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Aν είσαι ο ίδιος που γράφεις και στο myplasio, κατά την άποψή μου είσαι fanboy, χωρίς παρεξήγηση. Δικαιωμά σου. Όσο για τον 8150 αυτό έλειπε να μην τον έλεγες αποτυχία. Δεν λέει κάτι αυτό. Έχεις να σχολιάσεις κάτι για τα άλλα? Οι servers δεν κολλάνε πουθενά μα πουθενά στην κουβέντα.
Αστροβασίλης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Στο myplaisio κανενας δε μου τι λεει ομως .. μονο αντιπροσωπο εταιριων με μενε... αυτο ελειεπε κιολας... Απλως αναφερω οτι υπαρχουν ήδη 8 πυρηνοι στην αγορα και ο SB-E 8 πυρηνος ειναι 8 πυρηνος με δυο να ειναι off.. Σιγουρα εχεις δικιο δυσκολα να παμε σε πανω απο 6 νηματα... ολα βγαινουν 2-4-6.. αλλα εφαρμογες με 8 και νηματα υπαρχουν ( trancoding rendering κτλ ) Οι ivy ειναι die shink λογικοο.. Θα υπαρξουν και hexa kai okta cores.... Εγω απλως αποτυπωνω την αληθεια για την ΑΤΙ και την AMD δεν λεω ψεμματα... κανενας δε λεει οτι λεω ψεμματα απλως οτι τους υποστηριζω χωρις λογο.... ( αν ομως υποστηριζα αλλους θα ημουν σωστος ομως χεχε )
Δεινόσαυρος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Όπως βλέπεις η κάρτα γραφικών μου είναι ATI/AMD, δεν έχω κανένα πρόβλημα με την εταιρία, γιατί να έχω άλλωστε? Για τα παραπάνω πάλι δεν λες τίποτα όμως...
Αστροβασίλης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Σιγουρα σε default τα πραγματα ειναι ζορικα .... δε λεωω.... αλλα ειμαστε σε τεχνολογικο φορουμ... πρεπει να ακουγονται και αλλες αποψεις... στα φορουμ αρκετοι κανουν ΟC.... Εγω παντα προτεινω P II X4 X6 με τη λογικη ΔΩΣ τα στη GPU τα φραγμα απλα.. η σε SSD... ποτε δεν ειπε κανενας οτι λεω ψεμματα απλως στην ελλαδα αμα εισαι με τους λιγους εισαι καπως... Σε rendering trancoding που κανουν πολλοι εξαρταται την εφαρμογη υπαρχουν εφαρμογες με 4-6-8 νηματα... ή και GPGPU...
Δεινόσαυρος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Σιγουρα σε default τα πραγματα ειναι ζορικα .... δε λεωω.... αλλα ειμαστε σε τεχνολογικο φορουμ... πρεπει να ακουγονται και αλλες αποψεις... στα φορουμ αρκετοι κανουν ΟC.... Moυ αρκεί.
Αστροβασίλης Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Την υπεροχη της απο το 2008 ολοι τη βλεπουν χαλαρα.. Απλα θεωρω χαζομαρα να δινει για ερασιτεχνικη χρηση καποιος ΠΑΝΩ απο 150 Ε για CPU και να μην αγοραζει μια καλη GPU ,MB ,SSD κ.α..
Δεινόσαυρος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Το παν είναι η ισορροπία εντός του προκαθορισμένου μπάτζετ. Αν χρειάζεται gpu και ποιά κτλ κτλ. Όλες οι σημερινές mobo των 100 ευρώ είναι άριστες.
maik42 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 ρε παιδια, να οργανωθουμε λιγο. αφηστε τις αντιπαραθεσεις. αλλωστε οι αποψεις και των δυο σας ειναι γνωστες. Αστροβασιλις, γιατι να παρω τον 960 και οχι το 6100, που ειναι και απολυτα συμβατος με την μητρικη; ετσι και αλλιως πυρηνες δεν θελω να ξεκλειδωνω. (που δεν ξεκλειδωνουν παντα) το να ανεβασω λιγο τον πολλαπλασιαστη, εν'ταξη το θεωρω δεδομενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα