Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ζητήσουμε συγνώμη που δεν απαντάμε άμεσα ....;;;;;;;

Κοιτά λίγο ποιο ευγενικός να ήσουν δεν θα έβλαπτε , όπως είπε και ο φίλος από πάνω χτυπάει άσχημα ......

Τέτοιες εταιρίας συνήθως έχουν δικές τους πολυκατοικίες κοντά στο εργοστάσιο , εδώ σε μένα είναι το εργοστάσιο της VW έχει χτίσει της δικές της δίπλα στο εργοστάσιο , τώρα το πως είναι να μένεις εκεί δεν ξέρω, αλλά ρωτά τους θα σου πούνε.

Ακόμα να ρωτήσεις αν 900 ευρώ είναι μικτά η καθαρα, και φυσικά ο μισθός θα είναι στο δικό τους νόμισμα άρα μην νομίζεις ότι πάντα θα ανταποκρίνεται σε αυτό το ποσό.

• Απαντ. 519
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Να ζητήσουμε συγνώμη που δεν απαντάμε άμεσα ....;;;;;;;

Κοιτά λίγο ποιο ευγενικός να ήσουν δεν θα έβλαπτε , όπως είπε και ο φίλος από πάνω χτυπάει άσχημα ......

Τέτοιες εταιρίας συνήθως έχουν δικές τους πολυκατοικίες κοντά στο εργοστάσιο , εδώ σε μένα είναι το εργοστάσιο της VW έχει χτίσει της δικές της δίπλα στο εργοστάσιο , τώρα το πως είναι να μένεις εκεί δεν ξέρω, αλλά ρωτά τους θα σου πούνε.

Ακόμα να ρωτήσεις αν 900 ευρώ είναι μικτά η καθαρα, και φυσικά ο μισθός θα είναι στο δικό τους νόμισμα άρα μην νομίζεις ότι πάντα θα ανταποκρίνεται σε αυτό το ποσό.

Ρε παιδιά λίγο στραβά το είδατε όλοι το post μου, δεν εξέφραζε καταναγκασμό, απλά ανυπομονησία.Επίσης ευχαριστώ για την απάντηση.Τώρα μαζεύοντας χρήματα όλον τον πρώτο χρόνο, αφού ουσιαστικά πέραν του φαγητού όλα είναι δωρεάν θα μπορέσω φαντάζομαι να πάω σε καλύτερη οικία σε έναν χρόνο από τώρα.Τώρα για κοινωνική ζωή και ιστορίες την έκανα την ζωή μου παντρεμένος είμαι, μια δεκαετία πια, με την σύζυγο θα πάμε μαζί, και αυτήν επίσης θα είναι στο ίδιο εργοστάσιο,πάντα με την προϋπόθεση ότι το job interview  σήμερα στην Θεσσαλονίκη θα πάει καλά.

το σπίτι που λες θα ειναι σε καμια παλία καταθλιπτική κομμουνιστική πολυκατοικία, θα πηγαινεις εκει μόνο για ύπνο και πολύ θα ειναι. Και απ΄ότι βλέπω στον χάρτη το εργοστάσιο ειναι και στην μέση του πουθενά, αρα κοινωνική ζωή μηδέν, δεν ξέρω πόσα βγάζουν οι εργάτες στην πτολεμαίδα αλλά η ποιοτητα ζωής δεν νομίζω να διαφέρει και πολύ. 900€ στην τσεχία, και χωρίς ενοικιο δεν ειναι ασχημα, αλλά μην νομίζεις ότι θα κάνεις και κομποδεμα για να επιστρέψεις στην Ελλάδα...

όχι μόνο χωρίς ενοίκιο αλλά, χωρίς ρεύμα  νερό μόνο το τηλέφωνο θα είναι πληρωτέο.Επίσης θα υπάρχει και δεύτερος μισθός.Τώρα σε τι επίπεδο θα είναι η οικία δεν με πολύ ενοχλεί, και το πατρικό που μένω στο χωριό του  1950 σπίτι είναι.Όπως είπα ένας χρόνος υπομονή και θα δούμε να νοικιάσουμε κάτι καλύτερο.

• Like 1
Δημοσ.

Πόσο θα σας κοστίσει όλη η ιστορία να πατε εκεί, να τακτοποιηθείτε κλπ; Μόνο οι ίδιοι θα βγάλετε άκρη και θα δείτε αν σας αρέσει κι αν σας συμφέρει. Οπότε θα έλεγα να πάτε (σημαντικό που θα έχετε ο ένας τον άλλον) και να το δοκιμάσετε. Έχετε να χάσετε μόνο χρόνο και κάποια χρήματα που θα βάλετε για εισιτήρια και τα πρώτα έξοδα. Αυτά λογικά θα τα πάρετε σύντομα πίσω, οπότε στην ουσία μόνο χρόνο βάζετε.

Καλή τύχη! :)

• Like 2
Δημοσ.

Μεταξύ μας επειδή ακούγεται πολύ καλό μήπως θα έπρεπε η κίνηση να γίνει διερευνητικά...του τύπου παίρνω 20 μέρες άδεια απο το εργοστάσιο και πάω εκεί...αν κάτσει καλώς...ειδάλλως γυρνάω σε αυτά που έχω....

• Like 1
Δημοσ.

Πόσο θα σας κοστίσει όλη η ιστορία να πατε εκεί, να τακτοποιηθείτε κλπ; Μόνο οι ίδιοι θα βγάλετε άκρη και θα δείτε αν σας αρέσει κι αν σας συμφέρει. Οπότε θα έλεγα να πάτε (σημαντικό που θα έχετε ο ένας τον άλλον) και να το δοκιμάσετε. Έχετε να χάσετε μόνο χρόνο και κάποια χρήματα που θα βάλετε για εισιτήρια και τα πρώτα έξοδα. Αυτά λογικά θα τα πάρετε σύντομα πίσω, οπότε στην ουσία μόνο χρόνο βάζετε.

Γνωστός μου είπε ότι θες 150 ευρώ για το λεωφορείο τα οποία τα παίρνεις πίσω σε 3 μηνες (3Χ50).

Μεταξύ μας επειδή ακούγεται πολύ καλό μήπως θα έπρεπε η κίνηση να γίνει διερευνητικά...του τύπου παίρνω 20 μέρες άδεια απο το εργοστάσιο και πάω εκεί...αν κάτσει καλώς...ειδάλλως γυρνάω σε αυτά που έχω....

Εγώ απορώ... Γιατί δεν παίρνουν Τσέχους;

Ο Έλληνας είναι πιο φθηνός;

Τα 900 ευρώ είναι καθαρά, δίνουν στέγη, φαγητό κλπ.

Προσοχή... 1 ευρω είναι στην Τσεχία 25 δικά τους... Μιλάμε ότι θα είσαι άρχοντας εκεί με 900.

• Like 1
Δημοσ.

Παρατήρηση: Το ότι 1 ευρώ έχει ισοτιμία 25 κορώνες δε λέει απολύτως τίποτα για το κόστος ζωής στην Τσεχία. Ένας καφές πχ των 3 ευρώ δεν αντιστοιχεί σε 3 κορώνες, μπορεί κάλλιστα να κάνει 50 ή 70 κορώνες.

Δημοσ.

Παρατήρηση: Το ότι 1 ευρώ έχει ισοτιμία 25 κορώνες δε λέει απολύτως τίποτα για το κόστος ζωής στην Τσεχία. Ένας καφές πχ των 3 ευρώ δεν αντιστοιχεί σε 3 κορώνες, μπορεί κάλλιστα να κάνει 50 ή 70 κορώνες.

Χλωμο, Ρουμανία που είναι Χ 4.5 καφές κάνει 0.5 ευρώ, ταξί έως 15 χιλιόμετρα 3 ευρώ,φαγητό μπέργκερ 1.5 ευρώ, αν πάρεις μερίδα κάτι 5 ευρώ.

Φαντάσου τώρα Τσεχία που πέφτει λόρδα.

Δημοσ.

Καταρχήν σε υπέρ ευχαριστώ.Ακόμα και τα έξοδα μετακίνησης είναι δωρεάν, τώρα γύρισα από Θεσσαλονίκη με την γυναίκα μου, το μόνο κακό είναι ότι θα πάμε με πούλμαν με 50 άλλους νοματαίους, και η διάρκεια από Θεσσαλονίκη-Πράγα και Πράγα-έως τα σύνορα με την Γερμανία είναι ακριβώς μου είπαν 24 ώρες.Είπα ήδη ότι είναι δωρεάν τα πάντα αλλά επειδή είμαι παντρεμένος , αν θέλω να κάνω ιδιοκατοίκηση σε σπίτι καλό, έχω επιδότηση ενοικίου περίπου 4.400 κορώνες, το ίδιο και η σύζυγος.Θα πάμε και θα δούμε.όλα αυτά που λέω αναφέρονται στην σύμβαση που έχουμε υπογράψει και η αναχώρηση είναι στις 02:30 pm από τον Ο.Σ.Ε Θεσσαλονίκης με μισθωμένο πούλμαν την Πέπμτη.

Γνωστός μου είπε ότι θες 150 ευρώ για το λεωφορείο τα οποία τα παίρνεις πίσω σε 3 μηνες (3Χ50).

Εγώ απορώ... Γιατί δεν παίρνουν Τσέχους;

Ο Έλληνας είναι πιο φθηνός;

Τα 900 ευρώ είναι καθαρά, δίνουν στέγη, φαγητό κλπ.

Προσοχή... 1 ευρω είναι στην Τσεχία 25 δικά τους... Μιλάμε ότι θα είσαι άρχοντας εκεί με 900.

Αυτό ισχύει αλλά δεν είναι για τα εισιτήρια τα λεφτά, τα λεφτά τα ζητούν ως εγγύηση ότι θα πας στην δουλειά,καθώς λένε δέχονται βροχή από αιτήσεις παντού,οπότε αν κλείσουν το λεωφορείο και κάποιοι δεν εμφανιστούν είναι για αυτούς χασούρα.Θέλουν να έχεις δώσει κάποιο ποσό για να μην το πάρεις ζαμαν φου και είσαι σήμερα πάω και αύριο δεν πάω.Τώρα παρότι είμαι ευγνώμων μέχρι στιγμής που βρέθηκε κάτι καλό δεν μπορώ να μην θλίβομαι όταν αναπολώ ότι κάποιοι άλλοι ερχόταν στην Ελλάδα, με τους ίδιους όρους που φεύγουμε εμείς τώρα σαν τα κοπάδια,50 ψυχές σε ένα λεωφορείο 1500 km μακριά.Φυσικά όπως είπα δεν είμαι αγνώμων, και φυσικά μιλάω ως ανειδίκευτος εργάτης.Υπάρχουν ακόμα Έλληνες που φεύγουν για έξω με πολύ καλύτερους όρους.

Edit:Δεν χρειάζεται να πληρώνουμε ουσιαστικά ούτε το φαγητό μας καθώς έχει  εστιατόριο με πλήρες γεύματα.Το κόστος μας είπε ο προϊστάμενος εκεί για το μεσημεριανό είναι 20 λεπτά του ευρώ(μιλήσαμε τηλεφωνικά) και αν πάρεις και για το σπίτι το βράδυ το κόστος πάει ενάμιση ευρώ το άτομο.Το μόνο που μας είπαν να αγοράσουμε στην κωμόπολη που θα μένουμε είναι πιάτα ποτήρια και μαχαιροπήρουνα, καθώς οι ένοικοι τα τσάμπα δεν τα εκτιμούν και τα σπάνε. :P

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν σε υπέρ ευχαριστώ.Ακόμα και τα έξοδα μετακίνησης είναι δωρεάν, τώρα γύρισα από Θεσσαλονίκη με την γυναίκα μου, το μόνο κακό είναι ότι θα πάμε με πούλμαν με 50 άλλους νοματαίους, και η διάρκεια από Θεσσαλονίκη-Πράγα και Πράγα-έως τα σύνορα με την Γερμανία είναι ακριβώς μου είπαν 24 ώρες.Είπα ήδη ότι είναι δωρεάν τα πάντα αλλά επειδή είμαι παντρεμένος , αν θέλω να κάνω ιδιοκατοίκηση σε σπίτι καλό, έχω επιδότηση ενοικίου περίπου 4.400 κορώνες, το ίδιο και η σύζυγος.Θα πάμε και θα δούμε.όλα αυτά που λέω αναφέρονται στην σύμβαση που έχουμε υπογράψει και η αναχώρηση είναι στις 02:30 pm από τον Ο.Σ.Ε Θεσσαλονίκης με μισθωμένο πούλμαν την Πέπμτη.

Αυτό ισχύει αλλά δεν είναι για τα εισιτήρια τα λεφτά, τα λεφτά τα ζητούν ως εγγύηση ότι θα πας στην δουλειά,καθώς λένε δέχονται βροχή από αιτήσεις παντού,οπότε αν κλείσουν το λεωφορείο και κάποιοι δεν εμφανιστούν είναι για αυτούς χασούρα.Θέλουν να έχεις δώσει κάποιο ποσό για να μην το πάρεις ζαμαν φου και είσαι σήμερα πάω και αύριο δεν πάω.Τώρα παρότι είμαι ευγνώμων μέχρι στιγμής που βρέθηκε κάτι καλό δεν μπορώ να μην θλίβομαι όταν αναπολώ ότι κάποιοι άλλοι ερχόταν στην Ελλάδα, με τους ίδιους όρους που φεύγουμε εμείς τώρα σαν τα κοπάδια,50 ψυχές σε ένα λεωφορείο 1500 km μακριά.Φυσικά όπως είπα δεν είμαι αγνώμων, και φυσικά μιλάω ως ανειδίκευτος εργάτης.Υπάρχουν ακόμα Έλληνες που φεύγουν για έξω με πολύ καλύτερους όρους.

Edit:Δεν χρειάζεται να πληρώνουμε ουσιαστικά ούτε το φαγητό μας καθώς έχει εστιατόριο με πλήρες γεύματα.Το κόστος μας είπε ο προϊστάμενος εκεί για το μεσημεριανό είναι 20 λεπτά του ευρώ(μιλήσαμε τηλεφωνικά) και αν πάρεις και για το σπίτι το βράδυ το κόστος πάει ενάμιση ευρώ το άτομο.Το μόνο που μας είπαν να αγοράσουμε στην κωμόπολη που θα μένουμε είναι πιάτα ποτήρια και μαχαιροπήρουνα, καθώς οι ένοικοι τα τσάμπα δεν τα εκτιμούν και τα σπάνε. :P

Παιδιά έχετε; καλή τύχη εύχομαι, πόσες ώρες ή εργασία;

Τσάμπα είνσι τα πάντα εκεί μην ανησυχείς, η πληρωμή σε ευρώ η κορώνες;

Δημοσ.

Έχω δύο παιδιά μικρά ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι.Για αυτά σκέφτομαι το θέμα του σπιτιού και λέω να κάνω ένα ντου και να πάω με την επιδότηση ενοικίου σε κάτι καλύτερο.Τώρα όσον αφορά την δουλειά ας γράψω λίγες λεπτομέρειες μήπως και ενδιαφερθεί και άλλος.Η δουλειά είναι οκτώ ώρες με μισή ώρα διάλειμμα και 40 ώρες την εβδομάδα που μπορούν να αυξηθούν μόνο αν το θέλεις εσύ ο ίδιος.Για 157 ώρες τον μήνα είναι 19.000 κορώνες για 200 ώρες τον μήνα εκτινάσσεται στις 25.000 κορώνες, πάντως ως ανειδίκευτος μπορείς να πάρεις το ανώτερο εώς 30.000 κορώνες.Τώρα αν πάρεις προαγωγή ή αν έχεις ειδικότητα π.χ χειριστής κλαρκ, ηλεκτρολόγος, μηχανικός, τότε μιλάμε για άλλα λεφτά. :)

sorry αλλά είμαι άυπνος(χτες δεν κοιμήθηκα από την προσμονή) και δεν είδα τις ευχές σου.Σε ευχαριστούμε οικογενειακώς πάρα πολύ.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω δύο παιδιά μικρά ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι.Για αυτά σκέφτομαι το θέμα του σπιτιού και λέω να κάνω ένα ντου και να πάω με την επιδότηση ενοικίου σε κάτι καλύτερο.Τώρα όσον αφορά την δουλειά ας γράψω λίγες λεπτομέρειες μήπως και ενδιαφερθεί και άλλος.Η δουλειά είναι οκτώ ώρες με μισή ώρα διάλειμμα και 40 ώρες την εβδομάδα που μπορούν να αυξηθούν μόνο αν το θέλεις εσύ ο ίδιος.Για 157 ώρες τον μήνα είναι 19.000 κορώνες για 200 ώρες τον μήνα εκτινάσσεται στις 25.000 κορώνες, πάντως ως ανειδίκευτος μπορείς να πάρεις το ανώτερο εώς 30.000 κορώνες.Τώρα αν πάρεις προαγωγή ή αν έχεις ειδικότητα π.χ χειριστής κλαρκ, ηλεκτρολόγος, μηχανικός, τότε μιλάμε για άλλα λεφτά. :)

sorry αλλά είμαι άυπνος(χτες δεν κοιμήθηκα από την προσμονή) και δεν είδα τις ευχές σου.Σε ευχαριστούμε οικογενειακώς πάρα πολύ.

Άρα 760 ευρώ περίπου για 8ωρο....για ενοίκιο σπιτιού πόσες κορώνες θες;
Δημοσ.

Χλωμο, Ρουμανία που είναι Χ 4.5 καφές κάνει 0.5 ευρώ, ταξί έως 15 χιλιόμετρα 3 ευρώ,φαγητό μπέργκερ 1.5 ευρώ, αν πάρεις μερίδα κάτι 5 ευρώ.

Φίλε μού καί ἐγώ Τσεχία εἶμαι καί έχουν ἀλλάξει οἱ ἐποχές...Ὁ καπιταλισμός πήρε τήν θέση τοῦ κομμουνισμοῦ(ἀπό τό κακό στό χειρότερο κατά τήν δική μού άποψη πάντα), καί βλέπεις νά έχουν μισθούς γιά παράδειγμα 15000 κορωνῶν καί ἐνοίκιο 10000 κορωνῶν, καί πρέπει νά βγάλουν τόν μήνα με 5 χιλιάρικα τουτέστιν 200€ πάνω-κάτω.

Δημοσ.

Με αυτή τη λογική θα έλεγες ότι η Πολωνία, η Τσεχία ή η Ιαπωνία έχουν το χαμηλότερο κόστο ζωής;

deltagama, απ'ότι κατάλαβα δεν έχεις τη δυνατότητα να πας να τσεκάρεις πρώτα την όλη κατάσταση για αυτό παρά τον όποιο ενθουσιασμό σου θα πρότεινα να τσεκάρεις την επιλογή να πας να δουλέψεις κανά μήνα εσύ προτού ανέβει η οικογένειά σου. Δύσκολο να πείσεις εταιρεία που ψάχνει ανειδίκευτο αλλά είναι απόφαση ζωής, φαντάσου να βρεθείς με μια οικογένεια στη μέση του πουθενά χωρίς να σας αρέσει.

Προσπάθησε να καταλάβεις πόσα θα βάζετε στο λογαριασμό σας κάθε μήνα, πως θα είναι τα ωράρια, αν θα έχει βάρδιες, πόσο δύσκολη είναι η πρόσβαση στο οτιδήποτε που θα χρειαστείτε, από τα βασικά μέχρι νοσοκομείο και σχολείο/σταθμό για τα παιδιά. Τον πρώτο καιρό θα είστε τελείως μόνοι.

Για το θέμα του σπιτιού και ας το επιβεβαιώσουν όσοι μένουν Τσεχία, γνωρίζω από Τσέχους συναδέλφους ότι η ενοικίαση δεν είναι κάτι το εύκολο λόγω μιας σειράς παραγόντων. Δεν είναι από τις χώρες που θα βγεις στο δρόμο και θα ψάχνεις για ενοικιαστήρια ή θα βρεις αγγελίες στο ίντερνετ. Οπότε καλό να το διερευνήσεις προτού ανέβεις.

Δημοσ.

Φίλε μού καί ἐγώ Τσεχία εἶμαι καί έχουν ἀλλάξει οἱ ἐποχές...Ὁ καπιταλισμός πήρε τήν θέση τοῦ κομμουνισμοῦ(ἀπό τό κακό στό χειρότερο κατά τήν δική μού άποψη πάντα), καί βλέπεις νά έχουν μισθούς γιά παράδειγμα 15000 κορωνῶν καί ἐνοίκιο 10000 κορωνῶν, καί πρέπει νά βγάλουν τόν μήνα με 5 χιλιάρικα τουτέστιν 200€ πάνω-κάτω.

Α μάλιστα άρα συμφέρει να πάει κάποιος μόνο με ευρώ έτσι που το λες..

Ακριβα όλα Δηλσδη;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...