tsakonas Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 v3nomlink Mπορεις να μας πεις εμπειριες για την εργασια στην Τσεχια; Μου εχουν πει οτι στην Πολωνια και στην Τσεχια εχουν εγκατασταθει πολλοι ευρωπαικοι κολοσσοι και υπαρχει τρομερη αναπτυξη. Ισχύει, όπως και στη Σλοβακία, ακολουθούν αντίθετη πορεία από την Ελλάδα...έχουν κάνει και οι τρεις το εξής 'απλό' ... Χαμηλή φορολογία για επιχειρήσεις, φυσικά οι μισθοί είναι χαμηλότεροι από Αγγλία Γερμανία Γαλλία κλπ με φθηνότερη ζωή όμως, άρα εξισορροπεί την κατάσταση... Το αποτέλεσμα είναι προφανές, δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που πριν δέκα χρόνια δεν υπήρχαν...Όσο για Έλληνες, έρχονται συνέχεια... 1
JohnTehGreek Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Όχι μόνο χαμηλοί μισθοί... Στην Πολωνία συγκεκριμένα μιλάμε για μισθούς πείνας (καθόλου τυχαίο που η Πολωνία έχει αδειάσει απο Πολωνούς) άρα τις εταιρίες τις συμφέρει περισσότερο να έχει γραφεία εκεί (δεν ξέρω τι ισχύει σε Τσεχια - Σλοβακια αλλά σίγουρα οι μισθοί θα είναι χαμηλότεροι από πιο ανεπτυγμένες χώρες τις ΕΕ).
Chrisxxx Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Καπου 1000-1400 καθαρα δινουν για 1η δουλεια - 1ο μισθό στην Πολωνία, δεν το λες και πεινας. Και προφανως δεν πηγαν ολες οι εταιρίες εκει λόγω χαμηλων μισθων αλλά βρηκαν και αλλα στοιχεια που θα τις βοηθησει να εχουν αναπτυξη και ευνοικους ορους μεταχείρισης. Βασικα πραγματα που δεν κανουμε εδω μένοντας στασιμοι.
JohnTehGreek Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δεν έχουν ίδιο κόστος ζωής στην Πολωνία όμως. Ξαναλέω δεν είναι τυχαίο ότι οι Πολωνοί είναι αμέτρητοι στην Αγγλία. Το ότι η Πολωνία κάνει σωστά βήματα για να φέρει επιχειρήσεις δεν το αρνείται κανείς αλλά δεν σημαίνει ότι η Πολωνία γενικά δεν είναι ένα ρημαγμένο κράτος από πολλές μεριές (σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα)
tsakonas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Λάθος κάνεις, μιλάμε μόνο για μεγάλες εταιρείες, χαμηλότερος μισθός από Αγγλία Γερμανία κλπ δε σημαίνει πείνας..Είναι πολύ καλύτεροι από Ελλάδα οι μισθοί.. Επίσης δε μιλάμε για επαρχία... Στην Σλοβακία π. Χ ο χαμηλότερος μισθός είναι 400€ στην επαρχία ενώ Ελλάδα 600€ χοντρικά με βάση τα επίσημα στοιχεία άσχετα αν δεν ισχύει απόλυτα.. Στην Μπρατισλάβα όμως με 2% ανεργία και χαμηλότερο μισθό 800€ που παίρνει το 5% αλλάζουν τα πάντα. Το ίδιο ισχύει και στις μεγάλες πόλεις τις Πολωνίας. Οι πολωνοι που φύγαν, το 80% είναι ανειδίκευτοι εργάτες, 11 χρόνια στο νησί τους ξέρω καλά... Καμία χώρα δεν είναι χειρότερα από την Ελλάδα δυστυχώς... 1
JohnTehGreek Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Με μια πολύ γρήγορη έρευνα βλέπω ότι τα πιο φτηνά διαμερίσματα στην Μπρατισλάβα είναι 500€ τον μήνα (63% πιο ακριβά από την Αθήνα βάση στατιστικών) Αρα τα 800€ είναι μισθός πείνας κανονικά. Τα 1000€ που παίρνει ο μέσος άνθρωπος στην Μπρατισλαβα είναι απλά Ok λεφτά. Είπαμε η Ελλάδα είναι σε μαύρο χάλι... Αλλά δεν θα συγκρίνουμε χώρες που είχαν διαλυθεί στο παρελθόν και ακόμα μαζεύουν τα κομμάτια τους.
StormGr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 H κοπελα ειναι απο την Σλοβακια και εγω εμεινα και εργαστηκα εκει στην επαρχια για περιπου 6 μηνες. Μπορει να λετε οτι θελετε απο στατιστικα και απο οτι διαβαζετε στο ιντερνετ. Αλλα εκει εχουν πραγματικα δωρεαν υγεια και δωρεαν παιδεια. Δεν εχουν ιδεα τι θα πει φροντιστηριο και πραγματικα ηταν πολυ δυσκολο για μενα να της εξηγησω το τι και το πως και το γιατι πληρωνουμε τοσα λεφτα για την "δωρεαν" παιδεια που δεν εχουμε. Επισης πας στο νοσοκομειο και στο γιατρο με την καρτα σου και τελος. Επισης επειδη διαλυθηκε στο παρελθον δεν σημαινει τιποτα, αυτη τη στιγμη ειναι τουλαχιστον 2 φορες καλυτερα απο την ελλαδα που διαλυεται τα τελευταια χρονια. Εισαι στο δρομο και βλεπεις αστυνομια να κανει τη δουλεια τους, βλεπεις συνεχεια περιπολικα και γενικα οι πολιτες ειναι νομοταγεις. (Ενταξει εχουν ενα προβλημα με το αλκοολ) αλλα αμα πιουν εστω και ενα ποτηρι μπυρα δεν οδηγουνε υστερα γιατι αν τους πιασουν οι ποινες ειναι σοβαρες. χμμμ τι αλλο, οι μισθοι ειναι ικανοποιητικοι και παρομοιοι με της ελλαδος, τα ενοικια στην επαρχια παρομοια, τα σουπερμαρκετ λιγο πιο φτηνα, τα εστιατορια πιο φτηνα και το αλκοολ πραγματικα τσαμπα. Αλλα αν θα εμενα εκει για παντα? οχι δεν θα μπορουσα εκει δεν βγαινουν, δεν γλεντανε την ζωη, μονο παρασκευη βραδυ. Ολες τις αλλες μερες ολοι σπιτια τους και ειδικα το χειμωνα, μετα τις 4 το μεσημερι δεν βλεπεις ψυχη να κυκλοφορει. 3
militarist Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Αν κοιτάς για σπίτι στο κέντρο ναι είναι ακριβά αλλά υπάρχουν και φτηνότερα και αυτές οι τιμές είναι με όλους τους λογαριασμούς ( νερό , ΔΕΗ, Ίντερνετ ) μέσα , με 1000 ευρώ περνά καλά , δεν θα γίνεις πλούσιος αλλά και τις διακοπές σου θα πας , και έξω θα βγεις. Το ότι παλιά διαλύθηκαν δεν λέει τπτ .Εγώ όταν έπερνα 1200 , χωρίς έξοδα ενοικίου μιας και έχω δικό μου σπίτι, πήγενα διακοπές στο εξωτερικό 4 φορές το χρόνο ( οι δυο εκτός ΕΕ) έδινα λεφτά στην μητέρα μου και έβγαινα έξω για φαγητό - καφέ αρκετά συχνά, και κάθε χρόνο αύξηση ( αυτό δουλεύοντας σε πολυεθνική).Τώρα εσυ αν πιστεύεις ότι η Ελλάδα είναι καλύτερη από εδώ τι να πω μάλλον δεν έχεις έρθει ποτέ προς τα δω .... Φυσικά το λάθος που κάνουν το 90% των Ελλήνων που έρχονται εδώ είναι ότι πιστεύουν πως από την πρώτη μέρα θα ζουν σαν βασιλιάδες , το πράγμα θέλει οργάνωση και θέληση. Ας πούμε ότι πέρνεις 800 ευρώ , θα κοιτάξεις να νοικιάσεις με συγκάτοικο , με 250 με όλα τα έξοδα θα βρεις καλό σπίτι, μετά αν μαγειρεύεις το σουπερμάρκετ πάνω από 120 - 150 δεν θα βγει και από αυτά τα 70 περίπου θα μπορείς να τα πληρώνεις με lunch tickets , που περνεις κάθε μήνα έξτρα από τον μισθό, πες να βγαίνεις αρκετά έξω , καφέ - ποτό- φαγητό, άρα βάλε κανένα 200 για αυτό, μιλάμε πολύ μισθός πείνας ε;;; και σου περισσεύουν , και αυτό με μισθό 800 ευρώ....... απλώς ο Έλληνας ( ευτιχως όχι όλοι) αυτό που θέλει είναι από την πρώτη μέρα να έχει μεγάλο σπίτι στο κέντρο , κάθε μέρα έξω στο ακριβότερο μαγαζί , εντάξει έτσι ναι 800 ευρώ ελδεν φτάνουν για τπτ. 3
tsakonas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Με μια πολύ γρήγορη έρευνα βλέπω ότι τα πιο φτηνά διαμερίσματα στην Μπρατισλάβα είναι 500€ τον μήνα (63% πιο ακριβά από την Αθήνα βάση στατιστικών) Αρα τα 800€ είναι μισθός πείνας κανονικά. Τα 1000€ που παίρνει ο μέσος άνθρωπος στην Μπρατισλαβα είναι απλά Ok λεφτά. Είπαμε η Ελλάδα είναι σε μαύρο χάλι... Αλλά δεν θα συγκρίνουμε χώρες που είχαν διαλυθεί στο παρελθόν και ακόμα μαζεύουν τα κομμάτια τους. Κάνεις άστοχες συγκρίσεις και δείχνεις αδυναμία κατανόησης , με κάλυψαν οι προλαλησαντες, απλά να σου επισημάνω ότι το 5% του συνόλου που παίρνει 800€ δεν αντιπροσωπεύει τίποτα.. Άσε που έχουν δικά τους σπίτια. Οι χώρες αυτές από φουλ κομμουνισμό πήγαν στο αντίθετο, φουλ καπιταλισμό. Εάν νομίζεις ότι Ελλάδα είναι καλύτερα κάνεις λάθος... Το ξαναλέω, χειρότερη χώρα στην ΕΕ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει από την Ελλάδα... Με 25% ανεργία.. Στα γούστα, στα πιτογυρα και στη θάλασσα είμαστε καλύτεροι 4
v3nomlink Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 v3nomlink Mπορεις να μας πεις εμπειριες για την εργασια στην Τσεχια; Μου εχουν πει οτι στην Πολωνια και στην Τσεχια εχουν εγκατασταθει πολλοι ευρωπαικοι κολοσσοι και υπαρχει τρομερη αναπτυξη. Δεν έχω εργαστεί ακόμη, είμαι στο ψάξιμο. Η Τσεχία αυτή τη στιγμή έχει το 2ο χαμήλοτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη μετά την Ισλανδία. ( Site: Ποσοστάανεργίας για χώρες της Ευρώπης - Eurostat 2017 ). Ένα νούμετο που είναι πολυ ενθαρυντικό πιστεύω. Κοίτα, με δεδομένο ότι εγώ ψάχνω εργασία στον τομέα της πληροφορικής, μόνο για εκεί μπορώ να σου απαντήσω πιο αντικειμενικά. Η Τσεχία τα τελευταία χρόνια αναπτύσεται ραγδαία στο τομέα αυτό, οπότε και οι θέσεις εργασίες είναι πάρα πολλές (καμία σχέση με Ελλάδα /Αθήνα δλδ ). Οι μισθοί για το αντικείμενο μου και που μόλις αποφοίτησε κυμαίνονται από 850- 1100 (και 1200, ανάλογα την εταιρία). Το κόστος ζωής για ένα άτομο είναι γύρω στα 600-700 ευρώ. 400-500 ευρώ ενοίκιο (γκαρσονιέρα/στούντιο, ανακανισμένο, επιπλωμένο + θέρμανση, κοινόχρηστα, ρεύμα, ίντερνετ) 100 για τα έξοδα σου σε φαγητά/σούπερ μάρκετ (με την προυπόθεση οτί μαγειρεύεις). Αρκετά φθηνά τα σούπερ μάρκετ, αλλά ίσως όχι τόσο καλή ποιότητα όσο στην Ελλάδα (δεν μας πειράζει για την ώρα όμως) 100 ευρώ για καφέ, φαγητό, ποτό κτλ. Τα οποία πιστεύω ότι είναι υπέρ αρκετά. Εγώ προσωπικά θα την έβγαζα άνετα και με 50 ευρώ απο τη στιγμή που οι καφέδες έχουν γύρω στο 1.50-2.50, μπύρα 2-3 ευρώ (και γ***τη) και φαγητό στα 6-7 σε μικρό εστιατόριο. Αυτά ξέρω πάνω κάτω μέχρι στιγμής. Ελπίζω να σε κάλυψα. Απλά αν σκοπεύει κάποιος να έρθει καλό είναι να έχει κάποιον γνωστό που μπορεί να τον φιλοξενίσει ή να έχει κάποια χρήματα ώστε να συντηρείται μέχρι να βρει σπίτι και δουλειά. Τέλος, η Πράγα συγκεκριμένα έχει αρκετούς Έλληνες και υπάρχει ελληνική κοινότητα Πράγας ( Site: ΕΚΠράγας - Website και Site: ΕΚ Πράγας Facebook Επικοινωνείστε μαζί τους αν θέλετε κι άλλες πληροφορίες. Πιστεύω θα είναι πολύ πρόθυμοι να σας βοηθήσουν) Αν έχεις ελληνική ταυτότητα δεν χρειάζεσαι visa.Πρεπει απλά να εγγραφείς στην αστυνομία τους σαν temporary resident. Πρέπει να έχεις μαζί σου ταυτότητα,το χαρτί που αποδεικνύει που μενεις(στο δίνει ο landlord) και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης ή την κάρτα ασφάλισης από τον εργοδοτη σου. Google για alien police στην Πραγα,κάπου στην olsanske namesti είναι. Ευχαριστώ πολύ! Θα το τσεκάρω! Είναι και δίπλα στο σπίτι μου
qiL Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δεν έχω εργαστεί ακόμη, είμαι στο ψάξιμο. Η Τσεχία αυτή τη στιγμή έχει το 2ο χαμήλοτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη μετά την Ισλανδία. ( Site: Ποσοστάανεργίας για χώρες της Ευρώπης - Eurostat 2017 ). Ένα νούμετο που είναι πολυ ενθαρυντικό πιστεύω. Κοίτα, με δεδομένο ότι εγώ ψάχνω εργασία στον τομέα της πληροφορικής, μόνο για εκεί μπορώ να σου απαντήσω πιο αντικειμενικά. Η Τσεχία τα τελευταία χρόνια αναπτύσεται ραγδαία στο τομέα αυτό, οπότε και οι θέσεις εργασίες είναι πάρα πολλές (καμία σχέση με Ελλάδα /Αθήνα δλδ ). Οι μισθοί για το αντικείμενο μου και που μόλις αποφοίτησε κυμαίνονται από 850- 1100 (και 1200, ανάλογα την εταιρία). Το κόστος ζωής για ένα άτομο είναι γύρω στα 600-700 ευρώ. 400-500 ευρώ ενοίκιο (γκαρσονιέρα/στούντιο, ανακανισμένο, επιπλωμένο + θέρμανση, κοινόχρηστα, ρεύμα, ίντερνετ) 100 για τα έξοδα σου σε φαγητά/σούπερ μάρκετ (με την προυπόθεση οτί μαγειρεύεις). Αρκετά φθηνά τα σούπερ μάρκετ, αλλά ίσως όχι τόσο καλή ποιότητα όσο στην Ελλάδα (δεν μας πειράζει για την ώρα όμως) 100 ευρώ για καφέ, φαγητό, ποτό κτλ. Τα οποία πιστεύω ότι είναι υπέρ αρκετά. Εγώ προσωπικά θα την έβγαζα άνετα και με 50 ευρώ απο τη στιγμή που οι καφέδες έχουν γύρω στο 1.50-2.50, μπύρα 2-3 ευρώ (και γ***τη) και φαγητό στα 6-7 σε μικρό εστιατόριο. Αυτά ξέρω πάνω κάτω μέχρι στιγμής. Ελπίζω να σε κάλυψα. Απλά αν σκοπεύει κάποιος να έρθει καλό είναι να έχει κάποιον γνωστό που μπορεί να τον φιλοξενίσει ή να έχει κάποια χρήματα ώστε να συντηρείται μέχρι να βρει σπίτι και δουλειά. Τέλος, η Πράγα συγκεκριμένα έχει αρκετούς Έλληνες και υπάρχει ελληνική κοινότητα Πράγας ( Site: ΕΚΠράγας - Website και Site: ΕΚ Πράγας Facebook Επικοινωνείστε μαζί τους αν θέλετε κι άλλες πληροφορίες. Πιστεύω θα είναι πολύ πρόθυμοι να σας βοηθήσουν) Ευχαριστώ πολύ! Θα το τσεκάρω! Είναι και δίπλα στο σπίτι μου Διο μικρές παρεμβάσεις μόνο,please μην μπεις στο τρυπάκι να κάνεις παρέα μόνο με ελληναριό και σταμάτα όσο είναι καιρός να χρυσοπληρώνεις τις μπύρες,άκου 2-3 ευρώ...
v3nomlink Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Διο μικρές παρεμβάσεις μόνο,please μην μπεις στο τρυπάκι να κάνεις παρέα μόνο με ελληναριό και σταμάτα όσο είναι καιρός να χρυσοπληρώνεις τις μπύρες,άκου 2-3 ευρώ... Σωστές οι παρεμβάσεις σου! Η αλήθεια είναι ότι συμφωνώ μαζί σου. Δεν έχω τ διάθεση να κάνω παρέα μόνο με Έλληνες. Και πόσο μάλλον όταν παρατήρησα ότι κάνουν παρέα μόνο μεταξύ τους (10-20 άτομα και ηλικίες απο 20+ μέχρι 50+), κάτι που με ξενέρωσε απίστευτα. Όπως επίσης όταν με ρώτησαν πώς μου φαίνονται εδώ τα πράγματα και τους είπα ότι οι ντόπιοι εδώ μου φάνηκαν πάρα πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί μου λένε: "Αα, ναι; Α, μην τον λες. Έτυχε, έτυχε. Δεν είναι έτσι! Δεν έιναι σαν κι εμάς" Δεν έχω πρόβλημα να κάνω παρέα με 1-2 Έλληνες, αλλά για κανένα λόγο με αυτό το "ελληναριό". Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, δεν θέλω να έχω προκαταλήψεις, με ενθουσιάζει να γνωρίσω διαφορετικά άτομα και ας κρίνω εγώ μόνος μου εκ των υστέρων τι μ' αρέσει και τι όχι. Όχι επειδή κάποιος μου το πε. Τέλος πάντων, ανέφερα την ελληνική κοινότητα επείδη μπορεί κάποιος να έρθει ξέμπαρκος ή να μην ξέρει αγγλικά κτλ κτλ και πιστεύω ότι θα ναι κάλο να χει κάποιον οικείο που μπορεί να απευθυνθεί και να τον βοηθήσει στην αρχή. Όσο για τις μπύρες που θα παει, όλα θα τα μάθω (πρότεινε και τπτ όμως..... )
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Η εκτίμηση της γενικότερης οικονομικής κατάστασης και του επιπέδου ζωής μιας χώρας θα πρέπει να αναλύεται μετά από σύγκριση τόσο των μισθών όσο και του κόστους ζωής για να δούμε τι μένει μετά την αφαίρεση. Μεμονωμένες αναλύσεις μόνο του ενός ή μόνο του άλλου οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα. 1
v3nomlink Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Η εκτίμηση της γενικότερης οικονομικής κατάστασης και του επιπέδου ζωής μιας χώρας θα πρέπει να αναλύεται μετά από σύγκριση τόσο των μισθών όσο και του κόστους ζωής για να δούμε τι μένει μετά την αφαίρεση. Μεμονωμένες αναλύσεις μόνο του ενός ή μόνο του άλλου οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα. Έχεις δίκιο. Εγώ παρέθεσα τα δικά μου νούμερα και εκτιμίσεις από τη διαμονή μου στην Πράγα εδώ και ένα μήνα. Κάποιος άλλος προφανώς και έχει διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότες. Παρ' όλα αυτά στο thread δεν μπορούμε να αναφέρουμε τις προσωπικές μας απόψεις και εκτιμίσεις. Από κει και πέρα ο καθένας κρίνει αναλόγως με βάσει αυτά που διαβάζει και είναι υπεύθυνος για τον ευατό του και για τις αποφάσεις που παιρνει.
Zerg13 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 H κοπελα ειναι απο την Σλοβακια και εγω εμεινα και εργαστηκα εκει στην επαρχια για περιπου 6 μηνες. Μπορει να λετε οτι θελετε απο στατιστικα και απο οτι διαβαζετε στο ιντερνετ. Αλλα εκει εχουν πραγματικα δωρεαν υγεια και δωρεαν παιδεια. Δεν εχουν ιδεα τι θα πει φροντιστηριο και πραγματικα ηταν πολυ δυσκολο για μενα να της εξηγησω το τι και το πως και το γιατι πληρωνουμε τοσα λεφτα για την "δωρεαν" παιδεια που δεν εχουμε. Επισης πας στο νοσοκομειο και στο γιατρο με την καρτα σου και τελος. Επισης επειδη διαλυθηκε στο παρελθον δεν σημαινει τιποτα, αυτη τη στιγμη ειναι τουλαχιστον 2 φορες καλυτερα απο την ελλαδα που διαλυεται τα τελευταια χρονια. Εισαι στο δρομο και βλεπεις αστυνομια να κανει τη δουλεια τους, βλεπεις συνεχεια περιπολικα και γενικα οι πολιτες ειναι νομοταγεις. (Ενταξει εχουν ενα προβλημα με το αλκοολ) αλλα αμα πιουν εστω και ενα ποτηρι μπυρα δεν οδηγουνε υστερα γιατι αν τους πιασουν οι ποινες ειναι σοβαρες. χμμμ τι αλλο, οι μισθοι ειναι ικανοποιητικοι και παρομοιοι με της ελλαδος, τα ενοικια στην επαρχια παρομοια, τα σουπερμαρκετ λιγο πιο φτηνα, τα εστιατορια πιο φτηνα και το αλκοολ πραγματικα τσαμπα. Αλλα αν θα εμενα εκει για παντα? οχι δεν θα μπορουσα εκει δεν βγαινουν, δεν γλεντανε την ζωη, μονο παρασκευη βραδυ. Ολες τις αλλες μερες ολοι σπιτια τους και ειδικα το χειμωνα, μετα τις 4 το μεσημερι δεν βλεπεις ψυχη να κυκλοφορει. Η σλοβακια ειναι η πιο βαρετη χωρα απο Αυστρια, Ουγγαρια , Τσεχια. Εγω προσωπικα βαρεθηκα, οι υπολοιπη βορεια Ευρωπη, απλα καμια σχεση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις