vairass Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Λοιπόν τα διαλείμματα είναι ανά δύο ώρες δεκάλεπτα και ενα μεγάλο στιην μέση της βάρδιας για φαγητό. Τώρα για το άλλο το παιδί που ρωτάει για τα hostel σε δύο πόλεις που πήγα είναι άθλια και είναι ακομα περισσότερο άθλια αν δεν έχεις οικογενεια. Οι ελεύθεροι μπορεί να κοιμούνται τρία άτομα μέσα σε ένα δωμάτιο με τον αλλον να ροχαλιζει να κλάνει κ.α. Μου τα λέει ένα ελεύθερο παλικαράκι που τα ζει. Οπότε κάποιος πρέπει να είναι προετοιμασμένος και για αυτό. Πουθενά δεν είναι παράδεισος θέλω να το τονίσω αυτο. Επίσης δεν είναι και εύκολο να νοικιάσεις στην αρχή τουλάχιστον, δεν βγαίνεις οικονομικα. Εγώ μπορώ γιατί είμαστε δύο άτομα που θα παίρνουν την επιδότηση ενοικίου. Αλλιώς δύσκολα στην αρχή τουλάχιστον παιδια. Οσο και αν φαινεται κουφό παράδεισος είναι ο τόπος εργασιας και οι συνθήκες αυτης. Κάποια στιγμή θα γράψω και αλλα τωρα την πέφτω για ύπνο. Σιγα σιγά όλα θα στρώσουν υπομονή. Καλή ξεκούραση.
defacer Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 τα hostel σε δύο πόλεις που πήγα είναι άθλια και είναι ακομα περισσότερο άθλια αν δεν έχεις οικογενεια. Οι ελεύθεροι μπορεί να κοιμούνται τρία άτομα μέσα σε ένα δωμάτιο με τον αλλον να ροχαλιζει να κλάνει κ.α. Μου τα λέει ένα ελεύθερο παλικαράκι που τα ζει. Αυτός είναι ο ορισμός του hostel Είναι σα να λέμε όποιος πάει κάμπινγκ μπορεί να κοιμάται και να ακούει τους παραδίπλα να δίνουν πόνο. 3
harisv Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Οσο και αν φαινεται κουφό παράδεισος είναι ο τόπος εργασιας και οι συνθήκες αυτης. Αυτο ειναι ενα ψεμα που ζουμε στην Ελλαδα," οι καλες εργασιακες συνθηκες της Ελλαδας, και οτι οι Ευρωπαιοι δουλεουν ολη μερα". Οσο ξερω Τσεχια και πολωνια ειναι πια καλυτερα απο Ελλαδα, ενω για Γερμανια δεν υπαρχει λογος να γινει συγκριση.Γνωστος μου στην Πολωνια ειχε πληρωμενο γυμναστηριο και δυο εισητηρια για κινηματογραφο το μηνα απο την εταιρια που δουλευε. Τα προβληματα της μεταναστευσης ειναι αλλα, και οχι οι συνθηκες εργασιας. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2017 από harisv 3
deltagama Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Τελικά δεν με παίρνει ο ύπνος με τίποτα. Και εχω σηκωθεί από τις 04:30. Μου είπαν να πάω αύριο το απόγευμα για δουλειά. Περισσότερος χρόνος ξεκούρασης φυσικα,αλλά είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που θα δουλέψουμε με την σύζυγο χωριστα. Καλλίτερα θα μπορούμε να είμαστε συνέχεια με τα παιδια. Η αλλαγή της βάρδιας ήρθε μέσω e-mail στο κινητό όπως μέσω. e-mail ήρθε και η ειδοποίηση να παω στα γραφεία στην πόλη να παρω το επίδομα συνεχόμενης εβδομαδιαίας παρουσίας ύψους 2000 κορώνες. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Καλη τυχη να εχεις, εσυ και η οικογενεια σου.
deltagama Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Α και επειδή ρώτησε ένα άλλο παλικάρι αν προλαβαίνει να έρθει για φέτος όχι τον Δεκέμβριο δεν κάνουν προσλήψεις από τον Ιανουάριο παλι. Παιδιά εδώ έχει δουλειές το τμήμα που δουλεύω εγω τώρα τον Ιανουάριο ηταν χωραφι,και είναι τεράστιο. Δίπλα χτίζεται άλλη βιομηχανία βλέπουμε τους εκσκαφείς και τους γερανούς να πάνε βολίδα. Όπως μας είπαν στην εταιρία το εργατικό δυναμικό δεν φτάνει να καλύψει τις δουλειές και φέρνουν συνεχώς κοσμο από άλλες χωρες. Μεσα στην Toyoda είναι πάνω από 15 εθνικότητες συν τους ντόπιους. Καλη τυχη να εχεις, εσυ και η οικογενεια σου. Σε ευχαριστώ παρα πολύ καλή τύχη και σε σένα. 1
Lanike71 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Η αίσθηση του να έχεις κάποια αξία, ως εργαζόμενος σε μία εταιρία, είναι ανεκτίμητη. Όπως και το να προσπαθούν οι από πάνω σου, μέσα από συνεχή εκπαίδευση, να σε κάνουν όλο και καλύτερο. Κάτι, που μόνο στο εξωτερικό το έζησα, δυστυχώς. Χαίρομαι για τους ανθρώπους που φεύγουν στο εξωτερικό και αποδεικνύουν στους ντόπιους εργοδότες ότι έκαναν λάθος. Δηλαδή delta πήρες +80 ευρώ επειδή συμπλήρωσες συνεχόμενα 1 εβδομάδα δουλειάς; 7 μέρες δηλαδή; 2
vairass Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Τελικά δεν με παίρνει ο ύπνος με τίποτα. Και εχω σηκωθεί από τις 04:30. Μου είπαν να πάω αύριο το απόγευμα για δουλειά. Περισσότερος χρόνος ξεκούρασης φυσικα,αλλά είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που θα δουλέψουμε με την σύζυγο χωριστα. Καλλίτερα θα μπορούμε να είμαστε συνέχεια με τα παιδια. Η αλλαγή της βάρδιας ήρθε μέσω e-mail στο κινητό όπως μέσω. e-mail ήρθε και η ειδοποίηση να παω στα γραφεία στην πόλη να παρω το επίδομα συνεχόμενης εβδομαδιαίας παρουσίας ύψους 2000 κορώνες. Φυσικα όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν αλλά μετράει το ΤΩΡΑ κύριοι.. Και τώρα η Ελλάδα είναι 200 χρόνια πίσω το λιγότερο στις συνθήκες εργασίας. Φτάνω δουλειά το πρωί και ο τραχανάς που έχουμε με κοιτάει σαν ξένο, λες και δεν δουλεύω εκεί 15 χρόνια, μα είναι δυνατόν;;;; Τόσο κακό έκανε αυτό το βρωμο ΠΑΣΟΚ και οι μπλε; Αυτά τα κομπλεξ για να φύγουν θέλει να περάσουν ακόμα 200 χρόνια το λιγότερο. Κάτσε εκεί μην κουνηθείς και ας έχει κουρασει... Στην Ελλάδα δεν καθόσουν πάλι δούλευες αλλά για τρίχες.
aris1986 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Χαμηλη φορολογηση στον ιδιωτικο τομεα (επομενο του συμαζεμενου δημοσιου τομεα), φιλοξενη χωρα στις ξενες επενδυσεις τοσο ως κρατος οσο και ως λαος, φθηνο εργατικο δυναμικο (το οποιο ΔΕΝ σημαινει δουλεία), ελαστικες μορφες απασχολησης που στο τελος της ημερας λειτουργουν υπερ και των επιχειρησεων αλλα και των ιδιων των εργαζομενων καθως οι επενδυσεις αυξανονται και δημιουργουνται θεσεις εργασιας με αποτελεσμα καθε εργαζομενος να γινεται πιο περιζητητος (και να αποκτα περισσοτερα εργασιακα δικαιωματα), win-win δηλαδη. Υποστηριξε κατι απο τα παραπανω σε μεσο Ελληνα πολιτη και πηρες ταμπελα νεοφιλελε-καπιταλιστη-συστημικου εν ριπη οφθαλμου. Αντιθετως, πες του το γνωστο σοβιετ-αφηγημα οτι πρεπει να μεγαλωσει κι αλλο ο δημοσιος τομεας (με συνεπεια την υπερφορολογηση στον ιδιωτικο), πες του οτι η επινοικιαση ειναι δουλεμπορια by default, πες του οτι οι πολυεθνικες θελουν να μας εκμεταλλευτουν, να μας πιουν το αιμα, να καταστρεψουν το περιβαλλον μας, να μας παρουν τα λεφτακια και να φυγουν και παρτου την ψυχη. Eτσι ακριβως..! Απο ταμπελες αλλο τιποτα.
deltagama Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Η αίσθηση του να έχεις κάποια αξία, ως εργαζόμενος σε μία εταιρία, είναι ανεκτίμητη. Όπως και το να προσπαθούν οι από πάνω σου, μέσα από συνεχή εκπαίδευση, να σε κάνουν όλο και καλύτερο. Κάτι, που μόνο στο εξωτερικό το έζησα, δυστυχώς. Χαίρομαι για τους ανθρώπους που φεύγουν στο εξωτερικό και αποδεικνύουν στους ντόπιους εργοδότες ότι έκαναν λάθος. Δηλαδή delta πήρες +80 ευρώ επειδή συμπλήρωσες συνεχόμενα 1 εβδομάδα δουλειάς; 7 μέρες δηλαδή; Ναι πήρα 80 ευρώ επίδομα και το δικαιούμαι τρεις φορες τον μηνα. Αυτά είναι χωρια από τον μισθό. Αν σας φαίνονται κουφά μην ανησυχείτε έτσι φαίνονται και σε μένα. Τωρα συζητούν και για επίδομα θερμοκρασιας,όταν δηλαδη δουλεύει κάποιος κοντά σε μηχανήματα που παράγουν θερμότητα. Αυτό λένε αν ισχύσει θα ισχύσει από το νέο ετος. Φυσικά δεν είμαι σε θέση να ξέρω το ύψος και την συχνότητα της καταβολής του επιδόματος.
vairass Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Ναι πήρα 80 ευρώ επίδομα και το δικαιούμαι τρεις φορες τον μηνα. Αυτά είναι χωρια από τον μισθό. Αν σας φαίνονται κουφά μην ανησυχείτε έτσι φαίνονται και σε μένα. Τωρα συζητούν και για επίδομα θερμοκρασιας,όταν δηλαδη δουλεύει κοντά σε μηχανήματα που παράγουν θερμότητα. Αυτό λένε αν ισχύσει θα ισχύσει από το νέο ετος. Φυσικά δεν είμαι σε θέση να ξέρω το ύψος και την συχνότητα της καταβολής του επιδόματος. Είσαι ευχαριστημένος;
De@th L0rd Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Λοιπόν τα διαλείμματα είναι ανά δύο ώρες δεκάλεπτα και ενα μεγάλο στιην μέση της βάρδιας για φαγητό. Τώρα για το άλλο το παιδί που ρωτάει για τα hostel σε δύο πόλεις που πήγα είναι άθλια και είναι ακομα περισσότερο άθλια αν δεν έχεις οικογενεια. Οι ελεύθεροι μπορεί να κοιμούνται τρία άτομα μέσα σε ένα δωμάτιο με τον αλλον να ροχαλιζει να κλάνει κ.α. Μου τα λέει ένα ελεύθερο παλικαράκι που τα ζει. Οπότε κάποιος πρέπει να είναι προετοιμασμένος και για αυτό. Πουθενά δεν είναι παράδεισος θέλω να το τονίσω αυτο. Επίσης δεν είναι και εύκολο να νοικιάσεις στην αρχή τουλάχιστον, δεν βγαίνεις οικονομικα. Εγώ μπορώ γιατί είμαστε δύο άτομα που θα παίρνουν την επιδότηση ενοικίου. Αλλιώς δύσκολα στην αρχή τουλάχιστον παιδια. Οσο και αν φαινεται κουφό παράδεισος είναι ο τόπος εργασιας και οι συνθήκες αυτης. Κάποια στιγμή θα γράψω και αλλα τωρα την πέφτω για ύπνο. Mέγα φάουλ αυτό, μέχρι δύο άτομα παλεύεται άλλα τρεις στο ίδιο δωμάτιο; Εντάξει δεν αξίζει. Καλύτερα στη χώρα του κάποιος, αυτοί μάλλον πάνε να το κάνουν σαν τους πακιστανούς. Δεν παλεύονται 3 έλληνες μαζί ξένοι, κι όποιος έχει πάει στρατό, σίγουρα καταλαβαίνει τι εννοώ. Βάλε το γεγονός ότι θέλουν ανειδίκευτους επομένως θα μαζεύεται εκεί πάνω το κάθε πιθήκι, ούγκανος και παρλαπίπας. Δε θα το άντεχα κι αυτό κ το ταξίδι τόσες ώρες με το λεωφορείο. Επίσης οι αλλαγές βάρδιας είναι συχνές; Μη το παίρνεις αψήφιστα γιατί μπορεί να κάνει τη διαφορά αυτό. Αν σου αλλάζουν συνεχώς τις βάρδιες σε διαλύει.
vairass Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Mέγα φάουλ αυτό, μέχρι δύο άτομα παλεύεται άλλα τρεις στο ίδιο δωμάτιο; Εντάξει δεν αξίζει. Καλύτερα στη χώρα του κάποιος, αυτοί μάλλον πάνε να το κάνουν σαν τους πακιστανούς. Δεν παλεύονται 3 έλληνες μαζί ξένοι, κι όποιος έχει πάει στρατό, σίγουρα καταλαβαίνει τι εννοώ. Βάλε το γεγονός ότι θέλουν ανειδίκευτους επομένως θα μαζεύεται εκεί πάνω το κάθε πιθήκι, ούγκανος και παρλαπίπας. Δε θα το άντεχα κι αυτό κ το ταξίδι τόσες ώρες με το λεωφορείο. Σωστός αλλά μετά από 2-3 μηνες φεύγεις πας μόνος.. 1
deltagama Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Mέγα φάουλ αυτό, μέχρι δύο άτομα παλεύεται άλλα τρεις στο ίδιο δωμάτιο; Εντάξει δεν αξίζει. Καλύτερα στη χώρα του κάποιος, αυτοί μάλλον πάνε να το κάνουν σαν τους πακιστανούς. Δεν παλεύονται 3 έλληνες μαζί ξένοι, κι όποιος έχει πάει στρατό, σίγουρα καταλαβαίνει τι εννοώ. Βάλε το γεγονός ότι θέλουν ανειδίκευτους επομένως θα μαζεύεται εκεί πάνω το κάθε πιθήκι, ούγκανος και παρλαπίπας. Δε θα το άντεχα κι αυτό κ το ταξίδι τόσες ώρες με το λεωφορείο. Επίσης οι αλλαγές βάρδιας είναι συχνές; Μη το παίρνεις αψήφιστα γιατί μπορεί να κάνει τη διαφορά αυτό. Αν σου αλλάζουν συνεχώς τις βάρδιες σε διαλύει. Όπως είπα δεν είναι όλα για ολους. Μιλώντας για μένα πάντως θα το έκανα ακόμα και αν ήμουν μόνος μου καθώς στην Ελλάδα πρόσληψη ανειδίκευτου εργάτη στα 42 για δουλειά σε φουλ σαιζόν δεν υφίσταται πια. Εδώ παρόλο που δεν εχω δίπλωμα για κλαρκ πληρώνομαι κανονικά ως κλαρκατζης και σε 5 μήνες θα πάω μία εβδομάδα στην Αυστρία για να πάρω ευρωπαϊκή πιστοποίηση όλα πληρωμένα από την εταιρία. Ετσι και αλλιως και στην Ελλάδα όταν δούλευα βάρδιες τυχαιναν ξαφνικές εναλλαγές. Τίποτα το καινούριο λοιπον. 1
De@th L0rd Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Όπως είπα δεν είναι όλα για ολους. Μιλώντας για μένα πάντως θα το έκανα ακόμα και αν ήμουν μόνος μου καθώς στην Ελλάδα πρόσληψη ανειδίκευτου εργάτη στα 42 για δουλειά σε φουλ σαιζόν δεν υφίσταται πια. Εδώ παρόλο που δεν εχω δίπλωμα για κλαρκ πληρώνομαι κανονικά ως κλαρκατζης και σε 5 μήνες θα πάω μία εβδομάδα στην Αυστρία για να πάρω ευρωπαϊκή πιστοποίηση όλα πληρωμένα από την εταιρία. Ετσι και αλλιως και στην Ελλάδα όταν δούλευα βάρδιες τυχαιναν ξαφνικές εναλλαγές. Τίποτα το καινούριο λοιπον. Τα καταλαβαίνω όλα τα υπόλοιπα, απλά αυτό με τις βάρδιες ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που άφησα την προηγούμενη δουλειά. Δε σας βγάζουν δηλαδή πρόγραμμα σε βάθος χρόνου; γιατί έτσι συνήθως κάνουν σε εργοστάσια στη Γερμανία και τα λοιπά. Έχουν πρόγραμμα με τις βάρδιες τουλάχιστον για ένα μήνα μπροστά, σε κάποιες άλλες μέχρι και 3-4 μήνες μέσα στη σεζόν. Για να καταλάβουν κάποιοι που δεν έχουν δουλέψει βάρδιες αυτό που λέω, έχει ως εξής : Είναι 10 το βράδυ κι σχολάς από την 2η βάρδια. Ενώ έχεις στο μυαλό σου ότι και την επόμενη δουλεύεις απόγευμα κι έχεις σκοπό να ξεκουραστείς, σου έρχεται μήνυμα ότι άλλαξε η βάρδιά σου και πρέπει να πας πρωί. Τονίζω ότι για περιστασιακή δουλειά παλεύεται κάπως, αν όμως είναι τέτοιο το τροπάρι της εταιρίας μπορεί να σου δημιουργήσει μέχρι κ προβλήματα υγείας. Επίσης αυτό το επίδομα που λές, επειδή διάβασα το προσύμφωνο, δε το λέει επίδομα άλλα προκαταβολή! Δηλαδή αφαιρείται από τον τελικό μισθό που θα πάρεις την ημερομηνία που προβλέπεται! Άλλο επίδομα κι άλλο προκαταβολή. Ή είναι δύο διαφορετικά πράγματα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις