Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φίλε πήρες την πιό σωστή απόφαση   γιά εσένα καί την οικογένειά σου καί εφυγες από τήν ελλάδα 

γιά την επαγγελματική σου αποκατάσταση ,

γιατί απλά μέλλον  δέν υπάρχει εδώ .

γιατί εδώ μόνο τά λαμόγια οι κλέφτες καί οι απατεώνες  επιβιώνουν καί πλουτίζουν ....

Ας μας γράψει σε κάποια φάση ακριβώς τι παίζει με τα διαλείμματα.

βρέ vairass ...γιατί κάνεις τέτοιες ερωτήσεις ?

γιά νά κλαίμε από τά νεύρα μας από τίς ανθρώπινες συνθήκες πού επικρατούν εκεί καί νά κλαίμε πού γεννηθήκαμε εδώ σέ αυτό τό μπουρδελοκράτος ,οπου τό αφεντικό κλέβει τό κράτος - κλέβει τούς υπαλλήλους του (μή πληρώνοντας ικα - υπερωρίες - αδειες κλπ)

• Like 3
  • Απαντ. 519
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

φίλε πήρες την πιό σωστή απόφαση γιά εσένα καί την οικογένειά σου καί εφυγες από τήν ελλάδα

γιά την επαγγελματική σου αποκατάσταση ,

γιατί απλά μέλλον δέν υπάρχει εδώ .

γιατί εδώ μόνο τά λαμόγια οι κλέφτες καί οι απατεώνες επιβιώνουν καί πλουτίζουν ....

βρέ vairass ...γιατί κάνεις τέτοιες ερωτήσεις ?

γιά νά κλαίμε από τά νεύρα μας από τίς ανθρώπινες συνθήκες πού επικρατούν εκεί καί νά κλαίμε πού γεννηθήκαμε εδώ σέ αυτό τό μπουρδελοκράτος ,οπου τό αφεντικό κλέβει τό κράτος - κλέβει τούς υπαλλήλους του (μή πληρώνοντας ικα - υπερωρίες - αδειες κλπ)

Για Αυτό Ακριβώς.. γιατί εμείς δουλεύουμε σαν μαύροι και παίρνουμε τα μισά και ακούμε τον κάθε βλακα ΠΑΣΟΚο να μας την λέει...

Δημοσ.

Ένα πράγμα που δεν υπολογίσαμε είναι ότι οι Τσέχοι είναι τρομερά τοπικιστες. Έχουν παντού σημαίες της χωρας τους ακόμα και στα προϊόντα του supermarket και κανενας τους δεν είναι διατεθειμένος να σου απαντήσει στα Αγγλικά εκτός από τις επιχειρήσεις εστιασης. Κατά τα άλλα οι πολεις τους είναι τετράγωνες ολα τα δίκτυα είναι υπόγεια από το 50 και απλώνονται σε μεγάλη έκταση δυσανάλογη με τον πληθυσμό με αποτέλεσμα να έχει χώρο για τεράστιους δρόμους όποτε μποτιλιάρισμα δεν υφίσταται. Δεν ξέρω αν το έγραψα πιο πριν δεν θυμάμαι αλλά μετακομίσαμε στο plzen στην καινούρια μονάδα της εταιριας.Το κακό είναι ότι εκεί φέρνουν αποκλειστικά σχεδόν Έλληνες με τα γνωστά προβλήματα που προκαλεί αυτό (νοοτροπίας και με την μη τριβή με την ντόπια γλώσσα. Αν και εγώ θα πάω σε εντατικά μαθήματα της εδώ γλωσσας.)

Τα πάντα εδώ σε επίπεδο παροχών είναι δωρεαν,και αυτό συμπεριλαμβάνει ως ενα βαθμό και τους εργοδότες π.χ η εταιρία επιδοτεί ως και 80% το φαγητό απο το εστιατοριο της είτε τρως εκεί είτε το πάρεις μαζί σου στο σπίτι όπως δίνει και επιδότηση ενοικίου.

Πες μας κι λιγο για τα hostel τι φαση παιζει ακριβως γιατι ψήνομαι εαν το προλαβω

Δημοσ.

Δηλαδή καθαρές ώρες δουλειάς 7;

Αφήνοντας απέξω το διάλειμμα φαγητού που είναι άλλη φάση, είναι περίεργο αυτό; Οι 8 ώρες της οποιασδήποτε δουλειάς δεν είναι 8 ώρες παραγωγικής εργασίας, δε μπορεί να είναι. Πόσο μάλλον όταν έχεις να κάνεις με "επικίνδυνα" πράγματα όπως μηχανήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Καί ἐγώ πού βρίσκομαι Τσεχία σέ πολυεθνική, 30 λεπτά διαλλείματος δικαιούμαι μέσα στό 8ὥρό δηλαδή 7.30 ὧρες καθαρῆς ἐργασίας.

Βέβαια, ἡ ἐταιρία μᾶς παρέχει 25 ἡμέρες διακοπῶν τόν χρόνο καί ὄχι 20.

• Like 2
Δημοσ.

Αφήνοντας απέξω το διάλειμμα φαγητού που είναι άλλη φάση, είναι περίεργο αυτό; Οι 8 ώρες της οποιασδήποτε δουλειάς δεν είναι 8 ώρες παραγωγικής εργασίας, δε μπορεί να είναι. Πόσο μάλλον όταν έχεις να κάνεις με "επικίνδυνα" πράγματα όπως μηχανήματα.

Δεν ξέρω, προφανώς θα είναι το νορμάλ για να το λέτε. Το διάλειμμα φαγητού πάλι έξτρα είναι; Δηλαδή 6μισι ώρες καθαρή δουλειά;

Δεν έτυχε να κάνω διαλείμματα γι'αυτό οι απορίες! :)

Δημοσ.

Δεν ξέρω, προφανώς θα είναι το νορμάλ για να το λέτε. Το διάλειμμα φαγητού πάλι έξτρα είναι; Δηλαδή 6μισι ώρες καθαρή δουλειά;

Μονο εδω δουλευουμε zio, μην το ψαχνεις...  :lol:   :P

Ηθελα να ηξερα απο ποιον ξεκινησε το παραμυθι του "τεμπελη" Ελληνα....

• Like 1
Δημοσ.

Συνήθως είναι 9 ώρες. 8 ώρες δουλειάς και 1 ώρα για φαγητό. Απλά από τις 8 αυτές ένα αρκετό ποσοστό δεν είναι "παραγωγικό"

• Like 1
Δημοσ.

Μονο εδω δουλευουμε zio, μην το ψαχνεις...  :lol:   :P

Ηθελα να ηξερα απο ποιον ξεκινησε το παραμυθι του "τεμπελη" Ελληνα....

Κοίτα, πιστεύω ότι για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να συγκρίνουμε όχι μόνο πόσες ώρες δουλεύει κάποιος αλλά και τι κάνει αυτές τις ώρες.

Από την άλλη έχει και περιπτώσεις που εξαιρούνται. Πχ μπορείς να πεις ότι κάποιος γιατρός δεν κάνει τίποτα αν δεν τύχει κάτι στη βάρδια του; Και αρκετές άλλες περιπτώσεις.

Δημοσ.

Το φαγητό συνήθως είναι εκτός των 8 ωρών, τώρα καταλαβαίνεις ότι ανάλογα τη φύση της δουλειάς κλπ πολλές φορές ούτε θα λείψεις ακριβώς μία ώρα (συχνά λιγότερο δηλαδή) ούτε θα μπαστακωθεί κανένας να χρονομετρήσει πόση ώρα λείπεις.

Αυτό το χωρίς διαλείμματα σίγουρα δεν είναι το νορμάλ, εκτός αν θέλει κανείς απλά να σε ξεζουμίσει και στα τέτοια του.

• Like 2
Δημοσ.

Οι βάρδιες είναι ανα εβδομάδα πρωί απόγευμα και ξενύχτι. Τώρα λιγα για την χωρα. Οντως στο θεμα των επενδύσεων είναι μία άκρως καπιταλιστική χώρα που αναπτύσσεται ραγδαία (σε κάθε γειτονιά υπαρχουν τουλάχιστον τρεις γερανοί) και αυτό το είδα σε ολες τις πολεις που περάσαμε. Αλλά στον τομέα των παροχών του κράτους παραμένει άκρως σοσιαλιστική όλα είναι δωρεάν γιατροί εκπαιδευση κ.τ.λ. Εδώ που ειμαι π.χ λέω να φτιάξω τα δοντια μου,εχω τρία θελουν βγαλσιμο και πέρασμα τεχνητών όπου στην Ελλάδα θα μου έβγαινε κοντά στο διχιλιαρο σε καλό ιατρείο. Η χώρα πατάει σε δύο βάρκες οπως ολες του πρώην ανατολικού μπλοκ,από ότι μας λένε οι ντόπιοι. Και σίγουρα δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι να θυσιάσουν τις παροχές τους στο όνομα της όποιας αναπτυξης. Λεγοντας αυτά άπλα επισημαίνω οτι για να έρθει η ανάπτυξη δεν χρειαζεται το πρότυπο του U.K ή του U.S.A το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι φιλικό σαν κρατος στις επενδυσεις.Ολα τα άλλα ερχονται.Θα έγραφα και για τις υποδομες τους οι οποίες ειναι εκπληκτικές και υπάρχουν απο2τα τέλη του 50 άλλα είναι ήδη μεγάλο το post. Θα αναφερθώ κάποια άλλη στιγμή σε αυτες.

Οδοντίατρος δεν είναι δωρεάν πουθενά, τσέκαρε το πριν βρεθείς πρό εκπλήξεως.

Πιλσεν η καλύτερη μπύρα του κόσμου!

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά και μπορεί να είναι δωρεάν.
Οκά εξαρτώνται από τι ασφάλεια έχεις και τι θα σου καλύψει, εγώ ας πούνε έχω ασφάλεια που για οδοντίατρο δεν πληρώνω μια , μόνο αν πρόκειται για αισθητική δουλειά.
Αλλά τα κλασικά σφραγίσματα, καθαρισμός κτλ τπτ

Δημοσ.

Λοιπόν τα διαλείμματα είναι ανά δύο ώρες δεκάλεπτα και ενα μεγάλο στιην μέση της βάρδιας για φαγητό. Τώρα για το άλλο το παιδί που ρωτάει για τα hostel σε δύο πόλεις που πήγα είναι άθλια και είναι ακομα περισσότερο άθλια αν δεν έχεις οικογενεια. Οι ελεύθεροι μπορεί να κοιμούνται τρία άτομα μέσα σε ένα δωμάτιο με τον αλλον να ροχαλιζει να κλάνει κ.α. Μου τα λέει ένα ελεύθερο παλικαράκι που τα ζει.

Οπότε κάποιος πρέπει να είναι προετοιμασμένος και για αυτό. Πουθενά δεν είναι παράδεισος θέλω να το τονίσω αυτο. Επίσης δεν είναι και εύκολο να νοικιάσεις στην αρχή τουλάχιστον, δεν βγαίνεις οικονομικα.

Εγώ μπορώ γιατί είμαστε δύο άτομα που θα παίρνουν την επιδότηση ενοικίου. Αλλιώς δύσκολα στην αρχή τουλάχιστον παιδια. Οσο και αν φαινεται κουφό παράδεισος είναι ο τόπος εργασιας και οι συνθήκες αυτης.

Κάποια στιγμή θα γράψω και αλλα τωρα την πέφτω για ύπνο.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...