Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά μην ακούω μαλακιες περί κακιάς πολυεθνικής κτλ, εγώ με αυτήν άρχισα στην ΙΒΜ , επερνα περισσότερα από έναν συνάδελφο που άρχισε απευθείας και όταν γύρισαν το συμβόλαιο μου απευθείας σε ΙΒΜ πήρα και τα λεφτά ( έξτρα) που δίνανε στην ΜΑΝΡ. σε μένα .

Απλώς η το εργοστάσιο δεν θέλει να έχει το κόστος του ΗR και αναθέτει τις συνέντευξης στην ΜΑΝPOWER το ότι είσαι νοικιασμένος δεν είναι τπτ.

• Like 1
  • Απαντ. 519
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγώ το κάνω, ενίοτε κι εσύ (το πας μέχρι τις τρεις :P)

Δελταγάμα περιμένουμε ανταπόκριση, καλή σταδιοδρομία στην Τσεχία!

Ευχαριστώ θα στείλω και φωτό όταν θα φτάσουμε στο Kadan

Να ευχαριστήσω όλα τα μέλη για τα σχόλια τους καθώς και για τις ευχές τους.Και ειδικά και τον True legent, καθώς τα είπαμε και σε pm.

Εδώ να πω ότι οι ώρες δεν περνάνε καθόλου, αν και έχω σπαστεί και με τον κωλόκαιρο που βρέχει, δεν με αφήνει να κάνω δουλειές.Π.χ να τινάξω από την κάπνα τις σωλήνες της σόμπας για να μπορεί να την κάψει η μητέρα μου τον χειμώνα.Μου ξέμειναν και κάτι μεγάλοι κορμοί με ξύλα έλπιζα να τους έσχιζα σήμερα με το τσεκούρι αλλά δεν αφήνει ο παλιόκαιρος.Τις προηγούμενες μέρες από την ώρα που είδα την Αγγελία το πρωί ήμουν στην Λάρισα για δουλειές το μεσημέρι στο εκκοκκιστήριο.Ας ελπίσουμε ότι θα στρώσει έστω για λίγο πιο πολύ για να τινάξω τις σωλήνες μτ την γκαντεμιά μου γμτ.

Χτες χρειαζόταν η γυναίκα μου το αυτοκίνητο και αφού ήταν καλός ο καιρός το μεσημέρι πήγα με το παπί στην δουλειά. Επειδή την τύχη μου την ξέρω στον γυρισμό και για 14 km έφαγα πολύ βροχή.Γύρισα από το τελευταίο μου μεροκάματο πιο παπί  και από το παπάκι μου.Λες και όλα μου φωνάζουν φύγε από εδώ.

• Like 5
Δημοσ.

Ευχαριστώ θα στείλω και φωτό όταν θα φτάσουμε στο Kadan

Να ευχαριστήσω όλα τα μέλη για τα σχόλια τους καθώς και για τις ευχές τους.Και ειδικά και τον True legent, καθώς τα είπαμε και σε pm.

Εδώ να πω ότι οι ώρες δεν περνάνε καθόλου, αν και έχω σπαστεί και με τον κωλόκαιρο που βρέχει, δεν με αφήνει να κάνω δουλειές.Π.χ να τινάξω από την κάπνα τις σωλήνες της σόμπας για να μπορεί να την κάψει η μητέρα μου τον χειμώνα.Μου ξέμειναν και κάτι μεγάλοι κορμοί με ξύλα έλπιζα να τους έσχιζα σήμερα με το τσεκούρι αλλά δεν αφήνει ο παλιόκαιρος.Τις προηγούμενες μέρες από την ώρα που είδα την Αγγελία το πρωί ήμουν στην Λάρισα για δουλειές το μεσημέρι στο εκκοκκιστήριο.Ας ελπίσουμε ότι θα στρώσει έστω για λίγο πιο πολύ για να τινάξω τις σωλήνες μτ την γκαντεμιά μου γμτ.

Χτες χρειαζόταν η γυναίκα μου το αυτοκίνητο και αφού ήταν καλός ο καιρός το μεσημέρι πήγα με το παπί στην δουλειά. Επειδή την τύχη μου την ξέρω στον γυρισμό και για 14 km έφαγα πολύ βροχή.Γύρισα από το τελευταίο μου μεροκάματο πιο παπί και από το παπάκι μου.Λες και όλα μου φωνάζουν φύγε από εδώ.

Όπου φύγει φύγει φίλε... Μακριά από τον καρκίνο Ελλάδα.

• Like 1
Δημοσ.

Συναρπαστικό θέμα το διάβασα, όλο απνευστί!! 

Καλή τύχη, θέλει πολλά κότσια αυτό που έκανες, ελπίζω σε ότι καλύτερο

• Like 3
Δημοσ.

Εγω ξερω παντως εταιρειες επινοικιασης που πληρωνουν τηλεφωνητες (που δουλευουν για λογαριασμο πολυεθνικων) 800 καθαρα για 8ωρο just (ουτε λεπτο παραπανω) οσο επισης ξερω και εργοδοτες που πληρωνουν τους αμεσα εργαζομενους τους με 400 ευρω για 8ωρο (=12ωρο και πανω) κι ενιοτε τους αφηνουν κι απληρωτους.

Και εγω ξερω εργοδοτες που πληρωνουν στην Ελλαδα 1000 ευρω τον μηνα καθαρα. Που μας οδηγει αυτο το επιχειρημα;

Μιλαμε για τον κανονα και την πλειοψηφια.

Καλο το παραμυθι των συνδικαλιστων με τις κακες πολυεθνικες και τους νταβατζηδες της επινοικιασης, αλλα το δρακο μπορειτε να το βρειτε πιο ευκολα στις κατα τ'αλλα ηρωικες επιχειρησεις που ανηκουν σε ιθαγενεις ελληναραδες "επιχειρηματιες" που πιστολιαζουν κρατος, φορους, ΦΠΑ, προμηθευτες, τραπεζες και ανασφαλιστους εργαζομενους και βαζουν τα παντα στην τσεπη.

Το ενα δεν αναιρει το αλλο. Υπαρχουν πολυεθνικες που φερονται χειροτερα απο ιθαγενη Ελληναρα προκειμενου να μειωσουν το κοστος νομιμα.

Τουλαχιστον οι εταιρειες επινοικιασης πληρωνουν στην ωρα τους, αυτα τα λιγα που πληρωνουν στο ανειδικευτο προσωπικο, τους βαζουν ενσημα/ασφαλιση και πολλες φορες δινουν κι αλλες επιπλεον παροχες. Χωρις φυσικα να λεω οτι ειναι εργασιακος παραδεισος. Αλλα μαλλον το καρκινωμα των συνδικαλιστων εχει βρει εκει περισσοτερο προσφορο εδαφος για τους μικροπολιτικους σκοπους απ'οτι θα εβρισκε στις 1000δες μικρομεσαιες επιχειρησεις των υπερηφανων Ελληνων που πιστολιαζουν οτι κινειται, κι ετσι εχει δαιμονοποιηθει αποκλειστικα και μονο η επινοικιαση των πολυεθνικων (καποιες φορες οχι αδικα).

Εσυ θα με κανεις να φαινομαι κομμουνιστης στο τελος. 

Η λογικη "μου βαζουν ενσημα και πληρωνουν στην ωρα τους" δεν δικαιολογει με τιποτα τα λεφτα που δινουν σε ανειδικευτους. 

Επισης, μιλαμε για ενα μπασταρδεμενο συστημα στο οποιο συνανταμε το φαινομενο κατα το οποιο στον ιδιο χωρο και για την ιδια ακριβως εργασια, συναντας 10 διαφορετικες συμβασεις, ο ενας απο την εταιρια, ο αλλος απο Μanpower, ο αλλος απο τριτοξαδερφο της εταιριας κλπ. Μαντεψε ποιος παιρνει τα λιγοτερα. Αν δεν βλεπεις ποσο τραγικο ειναι αυτο και το προβλημα σου ειναι ο συνδικαλισμος, τι να πω.

Επαναλαμβανω, μιλαμε για μισους μισθους για την ιδια ακριβως εργασια στον ιδιο χωρο με εργαζομενους που εχουν προσληφθει απευθειας απο την εταιρια. (Εν τω μεταξυ, το αστειο ειναι οτι οι πιο χαμηλομισθοι μεσω ενοικιασης ειναι 10 φορες πιο αποδοτικοι. Ισως ειναι και αυτος ενας λογος για αυτο το χαλι. Τα θελει ο κωλος μας γενικως.)

Οσο για το καρκινωμα των συνδικαλιστων στην Ελλαδα, συμφωνω. Στο εξωτερικο ομως υπαρχει "υγιης" συνδικαλισμος με αρχιδια, μην απαξιωνουμε γενικοτερα τη χρησιμοτητα του.

Δημοσ.

Εσυ θα με κανεις να φαινομαι κομμουνιστης στο τελος. 

Η λογικη "μου βαζουν ενσημα και πληρωνουν στην ωρα τους" δεν δικαιολογει με τιποτα τα λεφτα που δινουν σε ανειδικευτους. 

Επισης, μιλαμε για ενα μπασταρδεμενο συστημα στο οποιο συνανταμε το φαινομενο κατα το οποιο στον ιδιο χωρο και για την ιδια ακριβως εργασια, συναντας 10 διαφορετικες συμβασεις, ο ενας απο την εταιρια, ο αλλος απο Μanpower, ο αλλος απο τριτοξαδερφο της εταιριας κλπ. Μαντεψε ποιος παιρνει τα λιγοτερα. Αν δεν βλεπεις ποσο τραγικο ειναι αυτο και το προβλημα σου ειναι ο συνδικαλισμος, τι να πω.

Επαναλαμβανω, μιλαμε για μισους μισθους για την ιδια ακριβως εργασια στον ιδιο χωρο με εργαζομενους που εχουν προσληφθει απευθειας απο την εταιρια. (Εν τω μεταξυ, το αστειο ειναι οτι οι πιο χαμηλομισθοι μεσω ενοικιασης ειναι 10 φορες πιο αποδοτικοι. Ισως ειναι και αυτος ενας λογος για αυτο το χαλι. Τα θελει ο κωλος μας γενικως.)

Οσο για το καρκινωμα των συνδικαλιστων στην Ελλαδα, συμφωνω. Στο εξωτερικο ομως υπαρχει "υγιης" συνδικαλισμος με αρχιδια, μην απαξιωνουμε γενικοτερα τη χρησιμοτητα του.

Είναι σίγουρο αυτό για τους μισούς μισθούς; Επειδή ο militarist πιο πάνω που έχει προσωπική εμπειρία λέει ότι δεν ισχύει. Ακόμα κι αν ισχύει όμως στην περίπτωση του deltagama τον βολεύει αυτό που γίνεται με τον ενδιάμεσο. Δεν πιστεύω ότι θα την έβρισκε τη δουλειά τόσο εύκολα διαφορετικά. Και στην τελική από τη στιγμή που εσύ είσαι ικανοποιημένος (έστω αρχικά) με τη συμφωνία που έκανες τι σε νοιάζει πόσα παίρνει ο διπλανός σου :)

Deltagama, ωραίο συναίσθημα η νέα αρχή, σε καταλαβαίνω! Άντε όλα καλά να πάνε!

• Like 1
Δημοσ.

Απλώς η το εργοστάσιο δεν θέλει να έχει το κόστος του ΗR και αναθέτει τις συνέντευξης στην ΜΑΝPOWER το ότι είσαι νοικιασμένος δεν είναι τπτ.

ή ότι δεν βρίσκει εργαζόμενους και ανεθεσε σε εταιρία να βρούν...

• Like 1
Δημοσ.

ή ότι δεν βρίσκει εργαζόμενους και ανεθεσε σε εταιρία να βρούν...

Ολόκληρη Τσεχία και δεν βρήκε; ίσως θέλουν Έλληνες για κάποιο σκοπό που δεν λένε ακόμα.

Δημοσ.

Ολόκληρη Τσεχία και δεν βρήκε; ίσως θέλουν Έλληνες για κάποιο σκοπό που δεν λένε ακόμα.

Τους κάνουν πειράματα για το DNA! Διαδοσται 1!!1!1!!1!! ΕΝΑ ΕΝΑ
  • Like 4
Δημοσ.

Τους κάνουν πειράματα για το DNA! Διαδοσται 1!!1!1!!1!! ΕΝΑ ΕΝΑ

Μπορεί απλά να μη βρίσκους Τσέχους να δουλέψουν στο συγκεκριμένο τομέα, και ξέρουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει κόσμος που κάνει ΚΡΑΑΑ για δουλειά, επομένως έχει κίνητρο να δουλέψει. Ή βγήκε κάποιος νόμος στη Τσεχία που τον εκμεταλλεύονται προσλαμβάνοντας Έλληνες ή κατοίκους ΕΕ.

Δουλειά να υπάρχει, να είναι καλές οι συνθήκες και να μπορείς να στεριώσεις. 

• Like 2
Δημοσ.

Κάποια site για δουλειά Τσεχία?

2-3 σελίδες πίσω έχει γραφτεί το site μέσω του οποίου βρήκε τη δουλειά και ο deltagama.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί απλά να μη βρίσκους Τσέχους να δουλέψουν στο συγκεκριμένο τομέα, και ξέρουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει κόσμος που κάνει ΚΡΑΑΑ για δουλειά, επομένως έχει κίνητρο να δουλέψει. Ή βγήκε κάποιος νόμος στη Τσεχία που τον εκμεταλλεύονται προσλαμβάνοντας Έλληνες ή κατοίκους ΕΕ.

Δουλειά να υπάρχει, να είναι καλές οι συνθήκες και να μπορείς να στεριώσεις.

Δουλειά και καλή δεν υπάρχει ούτε στον παράδεισο.. Και διευθυντής να είσαι όπως ήμουν εγώ σε μεγάλο όμιλο εταιρειών πάλι τα ίδια σκ@τ@ είναι.. Πάλι υπάλληλος νιώθεις εφόσον υπάρχουν από πάνω τα καραβάνια.

• Like 2
Δημοσ.

Δουλειά και καλή δεν υπάρχει ούτε στον παράδεισο.. Και διευθυντής να είσαι όπως ήμουν εγώ σε μεγάλο όμιλο εταιρειών πάλι τα ίδια σκ@τ@ είναι.. Πάλι υπάλληλος νιώθεις εφόσον υπάρχουν από πάνω τα καραβάνια.

Κι αν είσαι αφεντικό έχεις άλλα ζόρια, οπότε μόνο κανένα τζόκερ μας σώζει! :D

• Like 4
Δημοσ.

Την έκφραση που λέει μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες την έχετε ακούσει;Προφανώς και σε όσο πιο ανώτερη θέση είναι κάποιος, τόσο περισσότερες σκοτούρες έχει.Κατά τα άλλα υπάρχει μεγάλη προσμονή για το αύριο, εμένα το ότι δεν ξέρω τι θα συναντήσω σε ξένο τόπο με ιντριγκάρει δεν με φοβίζει.

Φυσικά και υπάρχει και μία μικρή λύπη αφού αφήνω ότι και όσους ξέρω πίσω μου.Αλλά υπάρχει και τεράστια προσμονή για το τι προκλήσεις υπάρχουν εκεί έξω.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...