Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε μου δεν κοιτάς μια και Σλοβακία παίζουν πολλές και ποιο αξιόπιστες εταιρίες, ασε που ειναι στο ευρώ.

Εγώ είμαι 1,5 χρόνια περίπου εδώ.

• Απαντ. 519
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Sorry, μάλλον το θέμα έχει ξεφύγει. Δε διευκρίνησα σωστά από την αρχή τι παίζει. Οι θέσεις ειναι για μεγάλες εταιρίες στον τομέα της πληροφορικής. Ο μισθός αρκετά καλός.

Αν έχει ανάλογη εμπειρία κανείς. Γιατί στην όλη διαδικασία υπάρχουν κάποια στοιχεία που μου φαίνονται περίεργα.

Η μια εταιρεία που μου δίνει ένα μέρος των χρημάτων για την πρώτη συνέντευξη, έχει τους εξής όρους.

Αν πιάσω τελικά τη δουλειά, οκ, ευκολάκι, παιρνω τα χρήματα αυτά + ένα άλλο ποσό για τη μόνιμη εγκατάσταση.

Αν τελικά δε την πάρω τη δουλειά επειδή δε με θέλουν, θα μου δώσουν αυτό το ποσο για τα έξοδα της συνέντευξης. Αλλά αυτά στο μέλλον, όχι από τώρα. Πώς λοιπόν εγώ είμαι εξασφαλισμένος; Απλά επειδή μου το είπανε σε ένα mail;

Αν μου κάνουν προσφορά και δε τη δεχτώ, τότε δεν παίρνω τίποτα. Λογικό μεν, αλλά που να ξέρω ποια θα είναι η τελική προσφορά. Α πχ συζητάμε για 10 ευρώ και η τελική προσφορά είναι στα 2 ευρώ; Δε θα έπρεπε να έχω κάποιο χαρτί με όλα αυτά;

Έκανα μια αρχική νύξη, αλλά δεν είδα να συγκινούνται. Απλά μου ξαναγράψανε τα ίδια. Το ταξίδι, θα μου βγει καμιά 500αρα χαλαρά. αν δε μου μπληρώσουνε τίποτα τελικά. Δεν είναι και λίγα...

Δημοσ.

Δεν θελω να σε επηρεασω κατα οποιοδηποτε τροπο αλλα επειδη ειναι και μεγαλη εταιρια θα μπορουσε να σου κανει μια συνεντευξη με το Σκαιπ ή τηλεφωνικως..

Οι εταιριες που σε καλουν εκει για συνεντευξη συνηθως πληρωνουν τα εξοδα..

Δημοσ.

Δεν θελω να σε επηρεασω κατα οποιοδηποτε τροπο αλλα επειδη ειναι και μεγαλη εταιρια θα μπορουσε να σου κανει μια συνεντευξη με το Σκαιπ ή τηλεφωνικως..

Οι εταιριες που σε καλουν εκει για συνεντευξη συνηθως πληρωνουν τα εξοδα..

Δυο τηλεφωνικές τις πέρασα. Συμφωνώ μαζί σου. Και γω έτσι ήξερα. Πως σου στέλνουν τα εισητήρια.

Και ειδικά το θέμα με το αν δε συμφωνήσεις σε μια προσφορά που δεν έχω δει καν, μου φαίνεται περίεργο. Εννοείται πως θα ζητήσω περισσότερες διευκρινήσεις. Απλά έλεγα μήπως το βλέπω λάθος το θέμα και είναι κάτι που συνηθίζεται.

Δημοσ.

και βεβαια υπαρχουν και αλλες χωρες οχι μονο η τσεχια.

Nαι αλλά δεν έχουν Τσέχες..   :(

Δημοσ.

Η μια εταιρεία που μου δίνει ένα μέρος των χρημάτων για την πρώτη συνέντευξη, έχει τους εξής όρους.

Αν πιάσω τελικά τη δουλειά, οκ, ευκολάκι, παιρνω τα χρήματα αυτά + ένα άλλο ποσό για τη μόνιμη εγκατάσταση.

Θα πρεπει να εχει κι εναν συμπληρωματικο ορο οτι δεσμευεσαι να μεινεις για καποιο διαστημα πχ εναν χρονο. Για δες το.

Αν τελικά δε την πάρω τη δουλειά επειδή δε με θέλουν, θα μου δώσουν αυτό το ποσο για τα έξοδα της συνέντευξης. Αλλά αυτά στο μέλλον, όχι από τώρα. Πώς λοιπόν εγώ είμαι εξασφαλισμένος; Απλά επειδή μου το είπανε σε ένα mail;

Παραμυθι.

Αν μου κάνουν προσφορά και δε τη δεχτώ, τότε δεν παίρνω τίποτα. Λογικό μεν, αλλά που να ξέρω ποια θα είναι η τελική προσφορά. Α πχ συζητάμε για 10 ευρώ και η τελική προσφορά είναι στα 2 ευρώ; Δε θα έπρεπε να έχω κάποιο χαρτί με όλα αυτά;

Βρωμαει.

Ζητα μια αναλυτικη προσφορα εργασιας με contractual χαρακτηρα (δηλαδη οσα λεει θα συμπεριληφθουν στο συμβολαιο και δεν θα ειναι ενδεικτικα στοιχεια). Σε ευνομουμενες χωρες εχει νομικη ισχυ, αλλα για Τσεχια δεν ξερω τι γινεται. Συνεντευξη εκτος των τηλεφωνικων, κοιτα να τους πεισεις να δεχτουν με skype, αλλα ειναι δικαιωμα τους να απαιτησουν να σε δουν επι τοπου χωρις να ειναι υποχρεωμενοι να σου πληρωσουν τα εξοδα μεταβασης.

Καλο ειναι να ψαξεις στο ιντερνετ οσα περισσοτερα μπορεις για αυτην την εταιρεια και μαρτυριες ατομων για να δεις κατα ποσον ειναι αξιοπιστη.

Δημοσ.

Περίεργο πάντως πως δεν κάνουν την συνέντευξη και την τελική μέσω τηλεφώνου ή Skype. Εγώ όλες από το τηλέφωνο τις πέρασα και όταν μου είπαν ότι με θέλουν τότε πήγα, ψάξε καλά μην βρεθείς ότι εκπλήξεων.

Δημοσ.

κυριε μου εχω παει στην Τσεχια και ξερω τι σας λεω.. Πρωην κομμουνιστικη χωρα της ΕΣΣΔ ειναι που τους αγορασαν τα εργοστασια οι Γερμανοι και τους εχουν βαλει να δουλευουν για 300 Ευρω το μηνα.. Παντου Ελλαδα ειναι τα πραγματα! 

Η μονη βιομηχανια που ανθει στην Τσεχια ειναι η βιομηχανια πορνο που συναγωνιζεται επαξια την Ουγγαρια που ωστοσο παραμενει η μεγαλυτερη στην Ευρωπη!

Στην Πραγα μαλιστα μου εκανε εντυπωση αυτο το κακο με τους πορτοφολαδες.. Απιστευτο! Φοβομουν μην μου παρουν και το παντελονι μαζι με το πορτοφολι!

Επειδη πας σε ενα αλλο κρατος για δουλεια δε σημαινει οτι ειναι και η ευκαιρια της ζωης σου.. θελω να πω και στην Ανταρκτικη περνουν μηχανικους για τις αντλιες πετρελαιου και τους πληρωνουν καλα αλλα ειναι σιγουρο οτι θα σου μεινει κατι ψυχολογικο..

Για να τα λές κάτι θα ξέρεις. Πάντως πρόσφατα έψαχνα διάφορες φωτογραφίες από την Πράγα σε κάποιο site και χάζευα τα μέρη της πόλης και τα κτίρια. Ζήλεψα πολύ......

Δημοσ.

Σα να πηγαινεις για δουλεια στην Βουλγαρια ειναι... Καλυτερα ανεργος και στην Αθηνα!!!

τη τυφλα σου δε ξερεις.

συγκρινεις τη βουλγαρια που εχει νοοτροπιες χειροτερες με του ελληναρα,υποδομες και βιομηχανιες ανυπαρκτες με τη τσεχια η οποια ειναι μια χωρα που ολοι εχουν μαθει να δουλεουν και να παραγουν,να ζουν με λιγα και με σωστες προτεραιοτητες, και με βιομηχανιες και τεχνολογιες που στην ελλαδα ουτε το 2050 δε θα δουμε.

κατσε στην αθηνα να γινεις επαγγελματιας ανεργος και να παιρνεις μοχιτο με 15 ευρω,και ασε τους τσεχους να φτιαχνουν πυρηνικους αντιδραστηρες και αυτοκινητα και να αγοραζουν το γαλα στη μιση τιμη απ οτι εσυ.

• Like 6
Δημοσ.

τη τυφλα σου δε ξερεις.

συγκρινεις τη βουλγαρια που εχει νοοτροπιες χειροτερες με του ελληναρα,υποδομες και βιομηχανιες ανυπαρκτες με τη τσεχια η οποια ειναι μια χωρα που ολοι εχουν μαθει να δουλεουν και να παραγουν,να ζουν με λιγα και με σωστες προτεραιοτητες, και με βιομηχανιες και τεχνολογιες που στην ελλαδα ουτε το 2050 δε θα δουμε.

κατσε στην αθηνα να γινεις επαγγελματιας ανεργος και να παιρνεις μοχιτο με 15 ευρω,και ασε τους τσεχους να φτιαχνουν πυρηνικους αντιδραστηρες και αυτοκινητα και να αγοραζουν το γαλα στη μιση τιμη απ οτι εσυ.

Ετσι ειναι όπως τα λες, τα ίδια μου λέγανε όταν ήταν να φύγω για Σλοβακία και τελικά εδώ ειναι παρά πολύ καλύτερα από Ελλάδα,

• Like 1
Δημοσ.

τη τυφλα σου δε ξερεις.

Για να καταλαβεις τι μπουρδες λες..

Η Τσεχια δεν ειναι ακομα στο Ευρω και θα κανει και πολλα χρονια να μπει με τα χαλια που εχει..

Οτι ειχε η Τσεχια τα εκμεταλευονται οι Γερμανοι..

Η Τσεχια ειναι καλυτερη απο τη Βουλγαρια γιατι δινει ευκαιριες καριερας στον κινηματογραφο..

Ποιος σου ειπε οτι θα κατσω στην Ελλαδα.. Εσυ θα κατσεις στην Ελλαδα και θα γραφεις μηνυματα στο ινσομνια για να παρηγοριεσαι

Δημοσ.

Για να καταλαβεις τι μπουρδες λες..

Η Τσεχια δεν ειναι ακομα στο Ευρω και θα κανει και πολλα χρονια να μπει με τα χαλια που εχει..

Οτι ειχε η Τσεχια τα εκμεταλευονται οι Γερμανοι..

Η Τσεχια ειναι καλυτερη απο τη Βουλγαρια γιατι δινει ευκαιριες καριερας στον κινηματογραφο..

Ποιος σου ειπε οτι θα κατσω στην Ελλαδα.. Εσυ θα κατσεις στην Ελλαδα και θα γραφεις μηνυματα στο ινσομνια για να παρηγοριεσαι

Α και ξέρω ότι είσαι τρολλάκι που κάνει flamming σε όλα τα θέματα θα απαντήσω μόνο και μόνο για τους άλλους.

Η Τσεχία είχε και έχει βαριά και ελαφριά βιομηχανία,τουρισμό και υποδομές.

Στα τελευταία 10 χρόνια που πηγαίνω/έχω ζήσει έχει τεράστια διαφορά με αλματώδη ανάπτυξη.

Αν και έχει υποστεί πλήγματα τον τελευταίο καιρό (λόγω κρίσης),ανακάμπτει.

Η Τσέχικη κορώνα ήταν και είναι πολύ ισχυρότερη από όσο ήταν ποτέ η δραχμή.

Όποιος γενικά το σκέφτεται δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Από άποψη οργάνωσης και χώρας είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο.Καλύτερο, πιστεύω, από Σλοβακία που αναφέρθηκε παραπάνω.

Για επίπεδο ζωής και πολιτισμό είναι τοις πάσι γνωστά,δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα.

Δημοσ.

Μη βλεπετε μονο το επιπεδο ζωης της Τσεχιας. Καθε δουλεια μετραει στο βιογραφικο κι επισης ανοιγει ευκαιριες για εξελιξη. Το ζητημα ειναι να καταλαβεις αν η προταση εργασιας ειναι σοβαρη. Δεν ειναι διπλα, θελει καποια εξοδα για να πας.

Δημοσ.

Μη βλεπετε μονο το επιπεδο ζωης της Τσεχιας. Καθε δουλεια μετραει στο βιογραφικο κι επισης ανοιγει ευκαιριες για εξελιξη. Το ζητημα ειναι να καταλαβεις αν η προταση εργασιας ειναι σοβαρη. Δεν ειναι διπλα, θελει καποια εξοδα για να πας.

Από εξυπακούεται,αλλά μιλάμε γενικά το τι θα δει/ζήσει κάποιος που θα θέλει να μετακομίσει στην Τσεχία.

Δημοσ.

Από εξυπακούεται,αλλά μιλάμε γενικά το τι θα δει/ζήσει κάποιος που θα θέλει να μετακομίσει στην Τσεχία.

Δεν εξυπακουεται για ολους, πχ «Σα να πηγαινεις για δουλεια στην Βουλγαρια ειναι... Καλυτερα ανεργος και στην Αθηνα!!!»

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...