Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ἐάν ἐργάζεσαι σέ πολυεθνική εἶσαι καλά συνήθως, ἀλλιῶς μιλάμε για μισθοῦς Ἑλλάδας..

760 δίνει η Toyota, φτάνουν για 4 στόματα;;

Ενοίκιο φαγητό κλπ;

• Απαντ. 519
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

@ts Εάν και η γυναίκα σου έχει μισθό παρόμοιο , με σπίτι και λογαριασμούς τζάμπα, είναι ΟΚ για Τσεχία για αρχή. 2013-2014 που ήμουν εκεί, τα βρήκα πιο φτηνά από Ελλάδα.

Μετά θα βρεις και καλύτερα λεφτά, όχι μόνο Τσεχία αλλά και τριγύρω.

Δημοσ.

@ts Εάν και η γυναίκα σου έχει μισθό παρόμοιο , με σπίτι και λογαριασμούς τζάμπα, είναι ΟΚ για Τσεχία για αρχή. 2013-2014 που ήμουν εκεί, τα βρήκα πιο φτηνά από Ελλάδα.

Μετά θα βρεις και καλύτερα λεφτά, όχι μόνο Τσεχία αλλά και τριγύρω.

Σπίτι δεν δίνουν... Από ότι κατάλαβα δίνουν 176 ευρώ για επιδότηση ενοικίου αλλά δεν φτάνουν ούτε για κουκούτσια.

Ρουμανία ο αδερφός μου βρήκε 30 μέτρα επιπλωμένη γκαρσονιέρα στα 300.

Δηλαδη θες ακόμα 176 από τσέπη συν ρεύματα, νερά, θέρμανση.

Δηλαδή κάνα 500; θα παίρνεις 760... Κλαιν μαιν χειρότερα από Ελλάδα λίγο.

Μόνο με υπερωρίες θα την βγάλεις ts.. Για νσ φτάνεις 900-1200 ευρώ αλλά κ πάλι δύσκολα. Παίζει όμως να σου δώσουν καλύτερη θέση αν σε δούν άξιο οπότε εκεί να ποντάρει.

Δημοσ.

Σπίτι δεν δίνουν... Από ότι κατάλαβα δίνουν 176 ευρώ για επιδότηση ενοικίου αλλά δεν φτάνουν ούτε για κουκούτσια.

Ρουμανία ο αδερφός μου βρήκε 30 μέτρα επιπλωμένη γκαρσονιέρα στα 300.

Δηλαδη θες ακόμα 176 από τσέπη συν ρεύματα, νερά, θέρμανση.

Δηλαδή κάνα 500; θα παίρνεις 760... Κλαιν μαιν χειρότερα από Ελλάδα λίγο.

Μόνο με υπερωρίες θα την βγάλεις ts.. Για νσ φτάνεις 900-1200 ευρώ αλλά κ πάλι δύσκολα. Παίζει όμως να σου δώσουν καλύτερη θέση αν σε δούν άξιο οπότε εκεί να ποντάρει.

300€ γκαρσονιέρα; Τόσο ακριβά είναι τα σπίτια εκεί;

Δημοσ.

300€ γκαρσονιέρα; Τόσο ακριβά είναι τα σπίτια εκεί;

Με όλα μέσα όμως.. Έπιπλα, ψυγεία, πλυντήρια όλα :)

Δεκαετία του 70 το σπίτι... Για πιο καινούριο θες 800+++++

Πιστευω γενικά έξω τα βαράνε τα ενοίκια...

Γερμανία σε πόλη δεν βρίσκεις κάτω από 1000, σε χωριό παίζει αλλά θες δύο ώρες να πας δουλειά.

Παντως για Ρουμανία όλα τα υπόλοιπα είναι σχεδόν τσάμπα... Ίσως πάω Νοεμβρίο να δω τον δίδυμο...

Με 100 ευρώ τσέπη απευθείας γίνονται εκεί 450 δικά τους.

Δημοσ.

Με όλα μέσα όμως.. Έπιπλα, ψυγεία, πλυντήρια όλα :)

Δεκαετία του 70 το σπίτι... Για πιο καινούριο θες 800+++++

Πιστευω γενικά έξω τα βαράνε τα ενοίκια...

Γερμανία σε πόλη δεν βρίσκεις κάτω από 1000, σε χωριό παίζει αλλά θες δύο ώρες να πας δουλειά.

Για Αγγλία, Γερμανία και άλλες χώρες ήξερα. Αλλά Ρουμανία πίστευα ότι είναι φτηνά.

• Like 1
Δημοσ.

Για Αγγλία, Γερμανία και άλλες χώρες ήξερα. Αλλά Ρουμανία πίστευα ότι είναι φτηνά.

Εχει και πιο φθηνά εκτός κέντρου στα 200...

Olx.ro... Δεξί κλικ γίνονται αγγλικά αυτόματα στον κρομ, ακόμα και τα κινητά είναι ίδια τιμή με εδώ περίπου.

• Like 1
Δημοσ.

Άρα 760 ευρώ περίπου για 8ωρο....για ενοίκιο σπιτιού πόσες κορώνες θες;

Ούτε δραχμή!Μάλλον ούτε κορώνα.Ακόμα και αν φύγεις από τα δικά τους καταλύματα για να πας σε δικό σου σου δίνουν επιδότηση 4.400 κορώνες το άτομο άρα εγώ με την γυναίκα μου 9. 200 κορώνες.Επίσης εγώ θα κάνω υπερωρίες όχι η γυναίκα, το εργοστάσιο απέχει 4 λεπτά , μακριά.Σε όσες δουλειές πήγα στην ζωή μυ πάντα οι μετακινήσεις μου μου έπαιρναν να πάω και να ρθω δύο ώρες.Τώρα θα τις δουλέψω.

• Like 1
Δημοσ.

Ούτε δραχμή!Μάλλον ούτε κορώνα.Ακόμα και αν φύγεις από τα δικά τους καταλύματα για να πας σε δικό σου σου δίνουν επιδότηση 4.400 κορώνες το άτομο άρα εγώ με την γυναίκα μου 9. 200 κορώνες.Επίσης εγώ θα κάνω υπερωρίες όχι η γυναίκα, το εργοστάσιο απέχει 4 λεπτά , μακριά.Σε όσες δουλειές πήγα στην ζωή μυ πάντα οι μετακινήσεις μου μου έπαιρναν να πάω και να ρθω δύο ώρες.Τώρα θα τις δουλέψω.

Την επιδότηση την δίνει η εταιρία;

Κάτι γίνεται έτσι..

368 ευρώ για επιδότηση ενοικίου είναι καλά πιστεύω. Σε ποια πόλη θα είσαι;

Δημοσ.

Με αυτή τη λογική θα έλεγες ότι η Πολωνία, η Τσεχία ή η Ιαπωνία έχουν το χαμηλότερο κόστο ζωής;

deltagama, απ'ότι κατάλαβα δεν έχεις τη δυνατότητα να πας να τσεκάρεις πρώτα την όλη κατάσταση για αυτό παρά τον όποιο ενθουσιασμό σου θα πρότεινα να τσεκάρεις την επιλογή να πας να δουλέψεις κανά μήνα εσύ προτού ανέβει η οικογένειά σου. Δύσκολο να πείσεις εταιρεία που ψάχνει ανειδίκευτο αλλά είναι απόφαση ζωής, φαντάσου να βρεθείς με μια οικογένεια στη μέση του πουθενά χωρίς να σας αρέσει.

Προσπάθησε να καταλάβεις πόσα θα βάζετε στο λογαριασμό σας κάθε μήνα, πως θα είναι τα ωράρια, αν θα έχει βάρδιες, πόσο δύσκολη είναι η πρόσβαση στο οτιδήποτε που θα χρειαστείτε, από τα βασικά μέχρι νοσοκομείο και σχολείο/σταθμό για τα παιδιά. Τον πρώτο καιρό θα είστε τελείως μόνοι.

Για το θέμα του σπιτιού και ας το επιβεβαιώσουν όσοι μένουν Τσεχία, γνωρίζω από Τσέχους συναδέλφους ότι η ενοικίαση δεν είναι κάτι το εύκολο λόγω μιας σειράς παραγόντων. Δεν είναι από τις χώρες που θα βγεις στο δρόμο και θα ψάχνεις για ενοικιαστήρια ή θα βρεις αγγελίες στο ίντερνετ. Οπότε καλό να το διερευνήσεις προτού ανέβεις.

Φίλε μου επειδή μπορεί να θέλει να πάει και κάποιος άλλος, ας διευκρινίσουμε μερικά πράγματα.Δίπλα από το εργοστάσιο έχει κωμόπολη στην οποία το εργοστάσιο νοικιάζει πολυκατοικίες σε μορφή hostels.Όπως είπα για μένα και την σύζυγο δεν αποτελεί πρόβλημα σε χωριό της Λάρισας μένουμε κι τώρα στο πατρικό μου που είναι της δεκαετίας του 50.Το σπίτι έχει ήδη κρατηθεί για τον κάθε εργαζόμενο, άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς το εργοστάσιο είναι στα σύνορα με την Γερμανία στην μέση του πουθενά.

Από κει και πέρα σίγουρα άλλος μπορεί να ζήσει έτσι και άλλος όχι.Πάντα δουλεύαμε και εγώ και η σύζυγος, και το κουφό είναι ότι από όταν γνωριστήκαμε στα τέλη του 2006, μπόρεσα και την έβαλα στην δουλειά που δούλευα τότε στην ίδια βάρδια 20 μέτρα απόσταση από μένα.Οπότε έχουμε συνηθίσει και το να έχουμε ο ένας τον σβέρκο του άλλου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο,οπότε ούτε αυτού θα υπάρξει πρόβλημα.Ξανά λέω και ξανά τονίζω δεν υπάρχει γη της επαγγελίας, για μας οι συνθήκες κάνουν για άλλους όχι/Εμείς με 45.000 κορώνες και όλα πληρωμένα, σχεδόν και το φαγητό είναι τσάμπα, η κατάσταση είναι σούπερ, θα την βγάλουμε σπαρτιάτικά έναν χρόνο, στο θέμα του σπιτιού και του χρόνου φεύγουμε από το hostel για κάτι καλύτερο.Αν κάποιος έχει και άλλη απορία ρωτάει και θα απαντήσω

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε μου επειδή μπορεί να θέλει να πάει και κάποιος άλλος, ας διευκρινίσουμε μερικά πράγματα.Δίπλα από το εργοστάσιο έχει κωμόπολη στην οποία το εργοστάσιο νοικιάζει πολυκατοικίες σε μορφή hostels.Όπως είπα για μένα και την σύζυγο δεν αποτελεί πρόβλημα σε χωριό της Λάρισας μένουμε κι τώρα στο πατρικό μου που είναι της δεκαετίας του 50.Το σπίτι έχει ήδη κρατηθεί για τον κάθε εργαζόμενο, άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς το εργοστάσιο είναι στα σύνορα με την Γερμανία στην μέση του πουθενά.

Από κει και πέρα σίγουρα άλλος μπορεί να ζήσει έτσι και άλλος όχι.Πάντα δουλεύαμε και εγώ και η σύζυγος, και το κουφό είναι ότι από όταν γνωριστήκαμε στα τέλη του 2006, μπόρεσα και την έβαλα στην δουλειά που δούλευα τότε στην ίδια βάρδια 20 μέτρα απόσταση από μένα.Οπότε έχουμε συνηθίσει και το να έχουμε ο ένας τον σβέρκο του άλλου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο,οπότε ούτε αυτού θα υπάρξει πρόβλημα.Ξανά λέω και ξανά τονίζω δεν υπάρχει γη της επαγγελίας, για μας οι συνθήκες κάνουν για άλλους όχι/Εμείς με 45.000 κορώνες και όλα πληρωμένα, σχεδόν και το φαγητό είναι τσάμπα, η κατάσταση είναι σούπερ, θα την βγάλουμε σπαρτιάτικά έναν χρόνο, στο θέμα του σπιτιού και του χρόνου φεύγουμε από το hostel για κάτι καλύτερο.Αν κάποιος έχει και άλλη απορία ρωτάει και θα απαντήσω

Ερώτηση... Θα δουλεύετε στην ίδια δουλειά; τα παιδιά ποιος θα τα κρατάει;

Δημοσ.

Λοιπόν όπως είπα το εργοστάσιο είναι στα σύνορα με την Γερμανία και έχει δίπλα δύο κωμοπόλεις(σε παρακαλώ μην με κάνεις να τις προφέρω) και επίσης είναι μία ώρα μακριά μπορεί και πιο κοντά από την Δρέσδη στην Γερμανία αν θέλουμε να πάμε σε μία μεγαλούπολη για ξέσκασμα.Τα μικρά τις ώρες που δουλεύουμε θα πάνε στον παιδικό σταθμό.Στις σκέψεις της εταιρίας είναι ότι στην καινούρια επέκταση του εργοστασίου (το 2019) θα φτιάξει εκεί μέσα παιδικό σταθμό,πάντως τώρα έχει εκεί στην κωμόπολη, όπου και θα μένουμε.

Επίσης ναι θα δουλεύουμε στην ίδια δουλειά την ίδια βάρδια πάλι.

Δημοσ.

Λοιπόν όπως είπα το εργοστάσιο είναι στα σύνορα με την Γερμανία και έχει δίπλα δύο κωμοπόλεις(σε παρακαλώ μην με κάνεις να τις προφέρω) και επίσης είναι μία ώρα μακριά μπορεί και πιο κοντά από την Δρέσδη στην Γερμανία αν θέλουμε να πάμε σε μία μεγαλούπολη για ξέσκασμα.Τα μικρά τις ώρες που δουλεύουμε θα πάνε στον παιδικό σταθμό.Στις σκέψεις της εταιρίας είναι ότι στην καινούρια επέκταση του εργοστασίου (το 2019) θα φτιάξει εκεί μέσα παιδικό σταθμό,πάντως τώρα έχει εκεί στην κωμόπολη, όπου και θα μένουμε.

Επίσης ναι θα δουλεύουμε στην ίδια δουλειά την ίδια βάρδια πάλι.

Τέλεια τότε φιλαράκι... Αρκεί η δουλειά να είναι σχετικά εύκολη, κάτι μου είπαν ότι ελέγχεις τα ρομπότ; γνωστός μου το είπε πριν διαβάσω εδώ πληροφορίες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...