Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια φτιαχνω ενα pc ενως φιλου μου και μετα απο πολλα χρονια(αν δεν κανω λαθως απο το πρωτο μου συστημα που εφτιαξα)συναντω αυτη τη συνδεσιμοτιτα που δειχνω και στη φωτογραφια αμα μπορειτε και ξερετε πως να τα συνδεσω θα με βοηθησετε πολυ γιατι βλεπω να καιω τιποτα απο τα απειρα restart για να το πετυχω,ευχαριστω.post-218140-0-31616300-1331895293_thumb.jpg

Δημοσ.

Πέρα απο το ότι απορώ πως θα τα κουμπώσεις απορώ και γιατί λείπουν τα κλιπς

Επίσης όλοι οι κατασκευαστές δεν ακολουθούν ένα χρωματικό κώδικα στα καλώδια του front panel

Αλλοι βάζουν το Power sw για παράδειγμα πορτοκαλί και άλλοι κίτρινο. Εσύ έχεις και τα δύο

Οπότε μία λύση είναι να ακολουθήσεις τα καλώδια ανάποδα και να δεις που πάει τι.

Αλλά και πάλι πως θα τα κουμπώσεις;

Δημοσ.

Πέρα απο το ότι απορώ πως θα τα κουμπώσεις απορώ και γιατί λείπουν τα κλιπς

Επίσης όλοι οι κατασκευαστές δεν ακολουθούν ένα χρωματικό κώδικα στα καλώδια του front panel

Αλλοι βάζουν το Power sw για παράδειγμα πορτοκαλί και άλλοι κίτρινο. Εσύ έχεις και τα δύο

Οπότε μία λύση είναι να ακολουθήσεις τα καλώδια ανάποδα και να δεις που πάει τι.

Αλλά και πάλι πως θα τα κουμπώσεις;

Ωραια να παω να παρω καλωδιο να το αλαξω τοτε?δεν ξερω και αν πουλιουνται aftermarket

α και μπαινουν στις υποδοχες της μητρικης και εχω πετυχει τ led του πανελ να ανοιγουν τα αλλα δεν γινονται με τιποτα

Δημοσ.

Να αλλαξεις τι;

Το θέμα είναι να μεταφράσεις το κάθε χρώμα σε τι αντιστοιχεί.

Απλά σου εξηγώ ότι τα καλώδια του front panel δεν έχουν κοινό χρωματικό κώδικα

Δεν είναι όπως τα καλώδια των τροφοδοτικών που είναι στάνταρ

Το προβλήμα σου, πέρα απο το ότι δεν μπορείς με σιγουριά να τα αντιστοιχήσεις, είναι πως θα τα κουμπώσεις πάνω στην Mobo?

Το να βρεις τι είναι τι, είναι εύκολο ακολουθώντας τα καλώδια ανάποδα. Να δεις δηλαδή ΠΟΥ πάνε;

Πχ το πορτοκαλί πάει σε κουμπί; Αν ναι είναι το reset ή το Power?

Ανάλογα που πάει λοιπόν διαλέγεις.

Οκ το βρήκες το Power. Για δες την Mobo... Εχει κάτι σαν βελονίτσες για υποδοχές. Πως θα το κουμπώσεις;

Δημοσ.

Να αλλαξεις τι;

Το θέμα είναι να μεταφράσεις το κάθε χρώμα σε τι αντιστοιχεί.

Απλά σου εξηγώ ότι τα καλώδια του front panel δεν έχουν κοινό χρωματικό κώδικα

Δεν είναι όπως τα καλώδια των τροφοδοτικών που είναι στάνταρ

Το προβλήμα σου, πέρα απο το ότι δεν μπορείς με σιγουριά να τα αντιστοιχήσεις, είναι πως θα τα κουμπώσεις πάνω στην Mobo?

Το να βρεις τι είναι τι, είναι εύκολο ακολουθώντας τα καλώδια ανάποδα. Να δεις δηλαδή ΠΟΥ πάνε;

Πχ το πορτοκαλί πάει σε κουμπί; Αν ναι είναι το reset ή το Power?

Ανάλογα που πάει λοιπόν διαλέγεις.

Οκ το βρήκες το Power. Για δες την Mobo... Εχει κάτι σαν βελονίτσες για υποδοχές. Πως θα το κουμπώσεις;

ναι ρε στο ειπα και πιο πανω ειπαμε ειναι παλια αλα asus και rog δεν ειναι και τοσο undergound:P Οποτε η μονη επιλογη ειναι να τα παω αναποδα κε δοκιμαζοντας?

Δημοσ.

Τώρα ή εσύ δεν με πιάνεις ή εγώ

Ναι θα τα βρεις πηγαίνοντας ανάποδα

Αλλά πως θα τα κουμπώσεις;

edit: Κάπως έτσι έπρεπε να είναι

Front-panel-wires-close.jpg

Δημοσ.

Ουτε εγω σας πιανω.

Τεσπα,το manual της μητρικης το εχεις?εαν ναι τα λεει εκει.εαν οχι βρεςτο στο ιντερνετ.κανε και αυτο που λεει η Καρμεν,ακολουθησε που πηγαινει το καθε καλωδιο και θα την βρεις την ακρη.

Περασε τα με μια μονωτικη γυρω στο μεταλλο για να μν ακουμπανε οταν κουμπωσουν και λογικα εισαι οκ

Δημοσ.

Αν δεν έχεις ήδη το manual της Μ/Β το κατεβάζεις από εδώ. Στις σελίδες 64 & 65 (κεφ. 2-38, 2-39) έχει οδηγίες ποιο καλώδιο πάει που + κάποιες φωτό. Τώρα εσύ βέβαια πηγαίνοντας ανάποδα πρέπει να βρεις ποιό καλώδιο κάνει τι. Ξέρουμε το case?

EDIT: Οπωσδήποτε μόνωσε τις επαφές όπως λέει ο Thanos1972 ή ακόμα καλύτερα αγόρασε καινούριες σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών. Θα βρεις εύκολα & θα κάνεις πιο εύκολα τη δουλειά σου.

Δημοσ.

εγω ενα πραγμα δεν εχω καταλαβει,πες βρισκει που αντιστιχει καθε καλωδιο,πως θα το συνδεσει στην μητρικη αφου ειναι γυμνα τα καλωδια?

Δημοσ.

Ναι και εγώ τα είδα γυμνά αρχικά αλλά έχουν crimps.

Νόμιζα ότι τα είχα κόψει. Ασχετο

Οπότε ναι

Δημοσ.

Αν ακολουθησεις τα καλωδια προς το κουτι καπου θα εχει αυτοκολλητο επανω στα καλωδια και θα λεει τι ειναι το καθενα ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...