Προς το περιεχόμενο

Samsung Omnia W I8350 - Window Phone 7.5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι να πω και εγω που εχω επιδοτηση απο vodafone και κοιτουσα αυτο το κινητο και το εχουν 300 ευρώ...

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τι να πω και εγω που εχω επιδοτηση απο vodafone και κοιτουσα αυτο το κινητο και το εχουν 300 ευρώ...

Νομίζω ότι στη MediaMarkt μπορείς να χρησιμοποιήσεις επιδότηση Vodafone. Δεν είμαι σίγουρος αλλά δεν κάνει κακό να ρωτήσεις. Στο Πλαίσιο πχ μπορείς σίγουρα.

Δημοσ.

To wm εχουν πολλες δυσάρεστες εκπλήκεις. Πχ ξέρετε γιατί δεν εχει εξ. μνήμη δλδ κάρτα SD? Θα το καταλάβετε όταν θα πάτε να βάλετε αρχεία στην ενσωματωμένη μημη 8gb που έχει (και ειναι αρκετή δε λέω). Από όσο ξέρω απλά θα διαπιστώσετε μετά λύπης ότι τα wp ΔΕΝ επιτρέπουν σύνδεση τύπου usb flash drive με τον Η/Υ (δεν βλέπεις συστημα αρχείων ώστε πχ να γράψεις απ ευθείας αρχεία mp3). Επειδή ωστόσο δεν εχω τέτοιο κινητό αλλα μονο διαβάζω, αν κάνω λαθος ας μου το πεί κάποιος..

Ευχαριστω.

Οσοι από εσάς έχετε android είμαι της άποψης ότι θα φάτε μεγάλη ήτα αν μεταβείτε στα wm.. Ουτε loucher δεν μπορείτε να αλλάξετε και πολλλλλααααα αλλα.. Ισως τοτε καταλάβεται γιατί το ποσοστό αυτού του "νέου" λειτουργικού είναι ΟΧΙ τυχαία ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΟ και ας κουβάλάει το όνομα microsoft.

Ο δρόμος βέβαια είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα.. Καλή αγορά. :rolleyes:

Δημοσ.

Και βέβαια μπορείς να περάσεις mp3 & photos & video από και προς τα WP7 κινητά, υπάρχει για αυτήν τη δουλειά το Zune, ένα πρόγραμμα σαν το iTunes.. Το iPhone δηλαδή δουλεύει σαν usb storage? Η μήπως εκεί δεν ενοχλεί αυτή η "έλλειψη";

Σε πειράζει που η Microsoft προτίμησε να κάνει το κινητό πιο ασφαλές, παρά να το αφήσει ξεκλείδωτο και εκτεθειμένο σε malware όπως το αγαπημένο σου android?

Εγώ που έχω WP7 και έχω δουλέψει και πολλά android, βλέπω ότι με τα WP7 κάνω πιο γρήγορα και πιο εύκολα αυτά που θέλω με το κινητό μου! Το δε metro user interface, η google έχει ήδη αρχίσει να το αντιγράφει...

Στην τελική, εξαρτάται από το τι ψάχνει ο καθένας. Εγώ έψαχνα ένα λειτουργικό γρήγορο, εύκολο, το οποίο να μην χρειάζεται reboot κάθε βράδυ (πρέπει να έκανα reboot πριν από ένα μήνα - και αυτό όχι γιατί έπρεπε αλλά γιατί ήθελα)!

Όσο για το μικρό ποσοστό των WP7, θα αλλάξει σύντομα τώρα που μπήκε και η Nokia στο παιχνίδι... Άσε που έρχονται και τα Windows 8 / Windows phone 8 σε λίγους μήνες!

Δημοσ.

Εσύ το Zune και το itunes το βλέπεις οτι υπάρχει για λόγους ασφάλειας?? λολ λολ :-D

Για λόγους DRM και να σου κάνουν την ζωή δύσκολη υπάρχουν. Τι σχέση ε΄χει το zune με ασφάλεια?? Υπάρχει malware σε *.mp3 και δεν το ξέρω..

Για την ασφάλεια φίλε μου υπάρχουν άλλες μέθοδοι που δουλευουν στην πράξη και δεν έχουν σχεση με το κάθε zune. (πχ υπογεγραμμένος κώδικας που βέβαια θέλει €€€ να δείνει ο προγραμματιστής σε κάθε νταβατζή CA)

Το android δεν είναι ακριβώς το αγαπημένο μου και το επικρίνω και αυτό κυρίως για το "χαφιεδοσύστημα" που ακολουθεί (και αυτό, όχι οι αλλοι ειναι καλύτεροι) με το gmail και τα δικαιώματα των εφαρμογών, θέση μέσω GPS, GSM κτλ. Μπορούσε να τα κάνει πιο διακριτηκά. ΚΑΙ ΔΕΝ χρειάζεται το android καθε μερα reboot. Δεν ξέρω τι android είχες ή τι χρήση τα έκανες. Το Galaxy Y pro duos που έχω (2.3.6) κρατάει 5-7 μερες με μια φόρτιση (από τα λίγα μοντέλα βεβαια με τετοια αυτονομία) και το έχω κάνει ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ φορές reboot και πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους.

Και επίσης ΔΕΝ τα έχω με την microsoft. Να σου πώ ότι λάτρεψα το WM 6.X με όλες τις αδυναμίες του που ΔΕΝ χρειάστηκε 40 αναβαθμίσεις για να παίζει mp3 (χωρίς zune) και να τα παίζει και ringtones (φτιάξε μου ένα ringtone για wp λολ, με 10 περιορισμούς γίνεται διαβάζω λολ). Το wm επέτρεπε πολυεπεξεργασία, αλλαγή κελύφους, είχε κανονικό filesystem,και ξεκλείδωτο BT. Και ΟΛΑ αυτά στο "καινούριο" της mobile OS τα έκοψε (?!) Και κάποιοι αυτό το λέτε ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ ?!?. Το αναποδο θα έλεγα αναβάθμιση, αν δεν τα είχε και τα αποκτούσε.

Τες πά.. Οποιος θέλει το παίρνει, εγώ απλά λέω μερικά "γεγονότα" (facts) να τα ξέρει ο κόσμος πρίν το επιλέξει.

Y.Γ. ΟΤΑΝ βγει το wp 8 και δούμε τι καπνό φουμάρει τα ξαναλέμε. Εύχομαι να "συνέλθει" η ms και να ξεκλειδώσει τα αυτονόητα. Ισως το πάρω και εγώ τότε :P

Δημοσ.

Εγω εδω και μερικες μερες εχω το Lumia 800 και εχω μεινει παρα πολυ ευχαριστημενη (μεχρι τωρα ειχα ενα Nexus S). Αν και lower budget το omnia w δεν νομιζω να εχουν πολλες διαφορες οσον αφορα την αποδοση τους.. Οποτε στα 199 ειναι οντως πολυ καλη επιλογη.

Δημοσ.

Εσύ το Zune και το itunes το βλέπεις οτι υπάρχει για λόγους ασφάλειας?? λολ λολ :-D

Για λόγους DRM και να σου κάνουν την ζωή δύσκολη υπάρχουν. Τι σχέση ε΄χει το zune με ασφάλεια?? Υπάρχει malware σε *.mp3 και δεν το ξέρω..

Για την ασφάλεια φίλε μου υπάρχουν άλλες μέθοδοι που δουλευουν στην πράξη και δεν έχουν σχεση με το κάθε zune. (πχ υπογεγραμμένος κώδικας που βέβαια θέλει €€€ να δείνει ο προγραμματιστής σε κάθε νταβατζή CA)

Το android δεν είναι ακριβώς το αγαπημένο μου και το επικρίνω και αυτό κυρίως για το "χαφιεδοσύστημα" που ακολουθεί (και αυτό, όχι οι αλλοι ειναι καλύτεροι) με το gmail και τα δικαιώματα των εφαρμογών, θέση μέσω GPS, GSM κτλ. Μπορούσε να τα κάνει πιο διακριτηκά. ΚΑΙ ΔΕΝ χρειάζεται το android καθε μερα reboot. Δεν ξέρω τι android είχες ή τι χρήση τα έκανες. Το Galaxy Y pro duos που έχω (2.3.6) κρατάει 5-7 μερες με μια φόρτιση (από τα λίγα μοντέλα βεβαια με τετοια αυτονομία) και το έχω κάνει ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ φορές reboot και πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους.

Και επίσης ΔΕΝ τα έχω με την microsoft. Να σου πώ ότι λάτρεψα το WM 6.X με όλες τις αδυναμίες του που ΔΕΝ χρειάστηκε 40 αναβαθμίσεις για να παίζει mp3 (χωρίς zune) και να τα παίζει και ringtones (φτιάξε μου ένα ringtone για wp λολ, με 10 περιορισμούς γίνεται διαβάζω λολ). Το wm επέτρεπε πολυεπεξεργασία, αλλαγή κελύφους, είχε κανονικό filesystem,και ξεκλείδωτο BT. Και ΟΛΑ αυτά στο "καινούριο" της mobile OS τα έκοψε (?!) Και κάποιοι αυτό το λέτε ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ ?!?. Το αναποδο θα έλεγα αναβάθμιση, αν δεν τα είχε και τα αποκτούσε.

Τες πά.. Οποιος θέλει το παίρνει, εγώ απλά λέω μερικά "γεγονότα" (facts) να τα ξέρει ο κόσμος πρίν το επιλέξει.

Y.Γ. ΟΤΑΝ βγει το wp 8 και δούμε τι καπνό φουμάρει τα ξαναλέμε. Εύχομαι να "συνέλθει" η ms και να ξεκλειδώσει τα αυτονόητα. Ισως το πάρω και εγώ τότε :P

ναι, το zune προσωπικά το θεωρώ χαζομάρα, αλλά ποτέ δεν είχα πρόβλημα με όποιο mp3 ανέβασα (επειδή μιλάς για drm)

ringtone υπάρχουν δωρεάν εφαρμογές που σου φτιάχνουν ότι θέλεις

την έλλειψη bluetooth για αποστολή αρχείων (ακουστικά συνδέονται κανονικά) ενώ αρχικά την θεωρούσα σημαντική, έχω αρχίσει και τη συνηθίζω.. έχω σταματήσει να ανταλλάσσω φωτογραφίες και ringtones με τους φίλους μου από τα 20..

μεγαλύτερη έλλειψη θεωρώ τους 70 χαρακτήρες ανά μήνυμα.. τουλάχιστον στη δικιά μου συσκευή, δεν ξέρω αν έχει λυθεί στις καινούργιες

από εκεί και πέρα την ταχύτητα που μου προσφέρει το lg e900 την έχω συναντήσει μόνο στο galaxy 2.. ακόμα και το htc sensation μου έχει φανεί πιο αργό..

κρίνοντας από το εν λόγω κινητό, η σταθερότητά του απλά δεν υπάρχει.. στο εξάμηνο άντε να έχει κάνει reboot 2 φορές..

επίσης διαθέτει την καλύτερα μακράν ενσωμάτωση facebook και twitter

και ένα Interface που θεωρώ το πιο όμορφο και διαφορετικό..

αν υπάρχει θέληση και για πειραματισμούς, χωρίς να έχω δοκιμάσει, και αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος τα περισσότερα προβλήματα έχουν λυθεί.. και file system και bluetooth για ανταλλαγή αρχείων και εγκατάσταση εφαρμογών εκτός marketplace

αν τώρα αναλογιστεί κανείς ότι η συσκευή διαθέτει πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής από τις περισσότερες σε αυτά τα χρήματα, για 200 ευρώ θεωρώ ότι είναι πολύ καλή προσφορά

Δημοσ.

Μια διευκρίνηση..

Το κάθε zune (ή itunes στους άλλους τα μηλαράκια) δεν είναι οτι δεν σε αφήνει να βάλεις mp3. Σε αφήνει και ως γνωστόν τα mp3 ΔΕΝ έχουν πρόβλεψη για DRM και για αυτό οσο μπόρεσαν τα πολέμησαν (αλλα δεν μπόρεσαν να τα αγνοήσουν λογω εξάπλωσης). Μπορείς, να τα βάλεις, αλλα μπορείς να τα ξαναβγάλεις?? Μπορείς να πάς σε ένα φιλο σου και με καλώδιο να τα τραβήξεις στο PC του??

Υποπτεύομαι πως ΟΧΙ η όχι τόσο απλά. και αυτό είναι το "κόλπο" και ένας από τους δύο λόγους ύπαρξης τετοιων προγραμμάτων (έτσι είναι το itunes γιατί όχι και το zune). Να σου κάνουν την ζωή δύσκολη στην "διάδοση" τραγουδιών. Ο άλλος λόγος είναι να "οργανώνουν" με το ζώρι την μουσική σου και άρα ξέρουν τι ακούς μάλλον. Τώρα τι θα κάνετε όλοι εσείς αμα σας καεί ο δίκος που είχατε τα mp3 και το μόνο backups σας είναι το wm τηλεφωνό σας, αρχίστε να το ψάχνετε από τώρα, γιατί έτσι απλά τραγούδια δεν βγαίνουν (όπως πχ στα android :P)

Τώρα και να μου πεί κάποιος ξέρεις με το τάδε ή δινα πρόγραμμα ή διαδικασία εγώ μπορώ και "βγάζω" τα τραγούδια από το wp τηλέφωνό μου πίσω στο PC (reverce sync με ποσα όμως προβληματα). Εντάξει μπορεί "να γίνεται" (καντε το μια φωρά πρώτα) αλλά δεν με ενδιαφέρει. Για ακόμα μια φορά κάνετε τη ζωή σας δύσκολη.

Γιατί πληρώνετε τόσα χρήματα σε τηλέφωνο για να κάνετε τη ζωή σας δύσκολη? :whistle:

Υ.Γ. απόψεις γράφουμε, καμία εμπάθεια ξαναλέω B)

Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι ότι πλέον τα κινητά έχουν γίνει πολύ πολυδιάστατα για να απαιτούμε να είναι εύκολες όλες οι λειτουργίες τους.

Ναι, το android προσφέρει ότι έχουν να προσφέρουν όλα τα άλλα λειτουργικά μαζί. Ναι, το android τρέχει σε 1002 τηλέφωνα. Ναι, το android δεν σου βάζει περιορισμούς σε 500 πράγματα.

Αλλά, σε πολλές περιπτώσεις, αν εξαιρέσουμε τα high end τηλέφωνα, το λειτουργικό δεν είναι ο ορισμός του smooth (δεν είναι καν κοντά θα έλεγα). Επίσης, δε μπορώ να δεχτώ ότι το κινητό μου θα πρέπει να είναι πανάκριβο για να είναι καλό το ratio ποιότητα κατασκευής/δυνατότητες. Στα ίδια επίπεδα τιμής με το I8350 είναι το Neo V και το Χ5 σε android. Δε λεω, τίμια τηλέφωνα αλλά δεν νομίζω πως τα πλαστικά τους είναι καλύτερα ποιοτικά από τις προσόψεις για το 3310 που πούλαγαν στα φανάρια (προφανώς και τα έχω πιάσει στο χέρι μου για να το λέω, δεν είναι απλά αυτά που διαβάζω).

Τέλος πάντων, το λειτουργικό της MS θέλει πολύ ακόμα για να είναι έτοιμο για ευρεία κατανάλωση. Πιστεύω οι 6 μήνες συνύπαρξης μας με έχουν διδάξει πολλά στο θέμα. Σίγουρα, αν άλλαζα τηλέφωνο σε 1-2 μήνες δεν θα ξαναπροτιμούσα WP μόνο και μόνο γιατί θέλω να δοκιμάσω σε πραγματική χρήση το android και όχι από τηλέφωνα συγγενών και φίλων. Αν πάντως τώρα έψαχνα για τηλέφωνο και δεν ήθελα να ξεφύγω απ τα 200€, το omnia θα ήταν ανάμεσα στις 2 πρώτες θέσεις της λίστας.

Δημοσ.

Σαν beta-tester ανώριμων λειτουργικών (Iphone 3.0 αγγλικό πριν γίνει Ελληνικό, Android 1.6, Windows Phone 7 Αγγλικά στο Trophy, Maemo τώρα στο N9), πρέπει να ομολογήσω ότι παραμένω με ένα symbian για πραγματικά επαγγελματική δουλειά με το κινητό μου. Έχοντας πάντα σαν δεύτερο κάποιο άλλο.

Το μόνο που πλησιάζει την ευκολία του Symbian σαν τηλέφωνο και την ξεπερνάει στα υπόλοιπα είναι το ios (κρατάει ακόμη το συγχρονισμό με το outlook, πολύ βολικό). Πολύ smooth και γρήγορο το Wp7 αλλά του λείπουν μερικά πράγματα (φανατικός των Live-tiles, πολύ περιεχόμενο με μια ματιά), πιστεύω ότι τα Lumia Θα είναι ακόμη πιο χρηστικά, δεν έχω ενθουσιαστεί ιδιαίτερα από το android, όλο κάτι μου λείπει, τα βάζω στην τρίτη θέση σε σχέση με τα άλλα δύο. Συμβιβασμός μεγάλος το symbian, αλλά ανοικτό σε όλα, με εκφώνηση καλούντος (πολύ χρήσιμη). Το Maemo, τόσο ανώριμο που σε ένα sms, δεν μπορείς επιλέγοντας τον αριθμό που σου το έστειλε να κάνεις κλήση απευθείας! Όμορφο πολύ, αλλά δεν είναι όλοι hacker ώστε για να δυναμώσει λίγο το ηχείο (που παίζει πολύ χαμηλά) να πρέπει να γράψεις λίγες γραμμές... Αν και δεν απευθύνεται σε τέτοιο κόσμο η πανέμορφη αυτή συσκευή.

Για κάποιον που θέλει ένα all-around κινητό, με λειτουργικό που να τα κάνει όλα (αν και δεν έχει πολλές εφαρμογές- πλέον έχει λιγότερες νομίζω βασικές από τα WP7), το Nokia 701 από τα MediaMarkt στα 199 ευρώ είναι αχτύπητο. Ακολουθεί το Omnia W λόγω amoled και μετά το Neo-V...

Αν κάποιος θέλει το καλύτερο all-around (τα κάνω όλα ανεξαρτήτως κόστους), τότε καλορίζικο το iphone 4s.

Βέβαια, οι απόψεις είναι πολλές, όσοι είναι κι οι κ..λοι.

Δημοσ.

Αν κάποιος θέλει το καλύτερο all-around (τα κάνω όλα ανεξαρτήτως κόστους), τότε καλορίζικο το iphone 4s.

shock.png προβλεπω κραξιμο για αυτο που ειπες ... good luck!

εν το μεταξυ αρχιζουμε να διαγραφουμε μια τροχια για εντελως off topic συζητηση που αφορα τα Windows Phone VS the rest και κατα ποσο ειναι ευχρηστα.. δεν πειραζειtongue.gif

απο προσωπικη εμπειρια με το Lumia 800 εχω να δηλωσω οτι οντως..εντυπωσιακη

ταχυτητα και πολυ ομορφα σχεδιασμενο το WP OS αλλα δεν φτανει ακομη android και iOS λογω του ακομα σε αναπτυξη Market του και των γνωστων περιορισμων του. Το οmnia W δεν νομιζω να εχει μεγαλες διαφορες σε επιδοσεις απο το Lumia οποτε στα 199 ειναι οντως πολυ καλη τιμη

Δημοσ.

.....

Τώρα τι θα κάνετε όλοι εσείς αμα σας καεί ο δίκος που είχατε τα mp3 και το μόνο backups σας είναι το wm τηλεφωνό σας, αρχίστε να το ψάχνετε από τώρα, γιατί έτσι απλά τραγούδια δεν βγαίνουν (όπως πχ στα android :P)

Τώρα και να μου πεί κάποιος ξέρεις με το τάδε ή δινα πρόγραμμα ή διαδικασία εγώ μπορώ και "βγάζω" τα τραγούδια από το wp τηλέφωνό μου πίσω στο PC (reverce sync με ποσα όμως προβληματα). Εντάξει μπορεί "να γίνεται" (καντε το μια φωρά πρώτα) αλλά δεν με ενδιαφέρει. Για ακόμα μια φορά κάνετε τη ζωή σας δύσκολη.

Γιατί πληρώνετε τόσα χρήματα σε τηλέφωνο για να κάνετε τη ζωή σας δύσκολη? :whistle:

Υ.Γ. απόψεις γράφουμε, καμία εμπάθεια ξαναλέω B)

Πω-πω-πω καταστροφολογίες...!!!!

Κι όμως, γίνεται πολύ πιο απλά απ'οτι νομίζεις:

Κάνεις εγκατάσταση το zune σε όποιο pc θέλεις, και κάνεις "Copy to collection" ότι γουστάρεις από το τηλέφωνο στο pc.....

Τόσο απλά....(δες και το attachment) B)

Εγώ συγχρονίζω το τηλέφωνο με 3 pc, αν είναι να μου χαλάσουν όλα , τι να πω....

Εσύ όμως θέλεις να έχεις ακόμα πιο ήσυχο το κεφάλι σου? Η MS με κάθε live account σου δίνει 25Gb δωρεάν για πάντα στο Skydrive για να αποθηκεύσεις ότι θέλεις από έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο κλπ.... Και το ωραίο είναι ότι μπορείς να τα ανεβάζεις κατευθείαν από το τηλέφωνο (χωρίς zune - είναι embedded στο λειτουργικό) και να τα κατεβάζεις από οποιοδήποτε pc (ακόμα και από του φίλου σου....!) :-D

Στα 199 το Omnia W είναι πραγματική ευκαιρία, καθώς καλύπτει ΟΛΕΣ τις προδιαγραφές της MS για τα δεύτερης γενιάς κινητά (2η κάμερα για Skype, γυροσκόπιο, πυξίδα κλπ) ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με το Lumia 800, το οποίο βέβαια είναι πανέμορφο, αλλά 500 ευρώ για "κουτσουρεμένο" 2ης γενιάς WP7.5 εγώ δεν δίνω ....(Και φυσικά είναι καλύτερο και από το Lumia 710 που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω στα ίδια λεφτά...)

Δείτε και ένα review του κινητού:

http://www.phonearena.com/reviews/Samsung-Omnia-W-Review_id2918

Δημοσ.

Ναι συμφωνω και εγω οτι αυτο με το filesystem ειναι το μεγαλο αρνητικο, παρολα αυτα θα μπορουσα να ζησω και χωρις αυτο, ειδικα αν δουλευει σωστα το skydrive.

Το android πλεον δεν το πολυσυνδεω με υπολογιστη, ναναι καλα το dropbox

Δημοσ.

Ναι συμφωνω και εγω οτι αυτο με το filesystem ειναι το μεγαλο αρνητικο, παρολα αυτα θα μπορουσα να ζησω και χωρις αυτο, ειδικα αν δουλευει σωστα το skydrive.

Το android πλεον δεν το πολυσυνδεω με υπολογιστη, ναναι καλα το dropbox

το skydrive δουλευει πολυ καλα :)

Δημοσ.

Για τα 199€ το τηλέφωνο είναι πάρα πολύ καλό.

Τώρα, αν σκεφτούμε τους δωρεάν χάρτες, και την υποστήριξη (πιστεύω) sim-toolkit από τη nokia (κάποιοι από μας έχουμε Cosmote 2in1) ίσως προτιμήσουμε το Nokia 710...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...