Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Με τη βοηθεια του φορουμ προχωρησα στην αγορα ενος Η/Υ με τα παρακατω χαρακτηριστικα:

-Intel 2500k o οποιος ετοιμαζεται για o/c.

-Sapphire AMD 6870

-8gb ram

-SSD 120gb Corsair Force 3 + 1terra hdd

-Gigabyte z68 d3

-Corsair Builder Series v2 500W PSU

Στην πορεια βρεθηκε ενας φιλος μου που εχει σε αχρηστια εδω και 2-3 χρονια ενα τροφοτικο της Super Flower ισχυος 650W. Kαι ψηνομαι να κανω την αλλαγη, γιατι μου φαινεται πολυ πολυ στιβαρο και ποιοτικο ως κατασκευη σε σχεση με το corsair. Επισης διαθετει και μερικα ωραια αισθητικα καλουδια (LED κλπ), ενω εκτιμω αφανταστα το συστημα ψυξης. Φυσικα και ως τεχνικα χαρακτηριστικα δειχνει να ειναι γουρουνι (βλεπω οτι περα απο τα 650w, βγαζει και 60Αmpere). Με προβληματιζει η μαρκα που δεν την ξερω (ωστοσο λιγο που το εψαξα διαβασα τα καλυτερα), καθως και το οτι ειναι καπως παλιο, αν παιζει αυτο καποιο ρολο.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης:

Να προχωρησω στην αλλαγη τροφοδοτικου, δεδομενου οτι το SuperFlower θα ειναι δωρακι, η να μην υποχρεωνομαι αδικως? Αξιζει σαν τροφοδοτικο σε σχεση με το corsair ή το corsair ειναι καλυτερο?

Οχι τιποτα αλλο, αλλα ετσι και το βαλω θα ψηθω για crossfire 6870x2 χωρις να πολυασχολουμαι με games. Ετσι για το γαμωτο απλως, επειδη ποτε μου δεν καταφερα ειτε λογω PSU, ειτε λογω μητρικης να στησω pc με sli/crossfire:P

To τροφοδοτικο ειναι αυτο http://www.sumberutama.net/sf-650r14he.php

Ενω τωρα, εχω αυτο http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-Builder-Series-CX500-V2-500W-PSU-80-and-CMPS.htm

Δημοσ.

Με δεδομένο μόνο πως το Corsair είναι καλό τροφοδοτικό, εγώ δε θα τ άλλαζα. Και υποχρεώνεσαι και «κινδυνεύεις» να φορτωθείς μια 6870 ακόμα που δεν την πολυχρειάζεσαι :Ρ

Δημοσ.

Τα λελούδια είναι πολύ καλά τροφοδοτικά

Ψήνομαι τελευταία για την αγορά ενός τέτοιου

Τώρα με δεδομένο ότι έχεις ένα καλό Psu και δεν νομίζω να μην σε φτάνει η 6870 λέω να κάτσεις στα ωά σου.

Δημοσ.

Το τωρινό υπερκαλύπτει τις ανάγκες σου σε ρεύμα και είναι και ποιοτικό. Δεν βρίσκω λόγο να το αλλάξεις και να βάλεις μάλιστα ένα παλιότερο (που έχει δουλέψει περισσότερες ώρες) ακόμα και 1200 watt να ήταν. Αν είναι να κάνεις crossfire αλλάζουν τα πράγματα. Αλλά και πάλι δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από το αντίστοιχο 600αρι ή ακόμα καλύτερα το tx650.

Δημοσ.

Ωραια λοιπον, θα κανω την καρδια μου πετρα και θα κρατησω χαρακτηρα, λεγοντας του οτι θα κρατησω το corsair και αν παθει κατι καποτε, ισως χρησιμοποιησω το superflower :P

Να μην μπαινω και στο τρυπακι του crossfire χωρις λογο. Γιατι αν ξερω οτι ολα ειναι ετοιμα και η μητρικη περιμενει την 2η 6870 για να απογειωθει το συστημα, δε θα αντεξω στο τελος και θα κανω crossfire χωρις σημαντικο λογο.

Δημοσ.

Εσυ δεν ποσταρεις για καλο :P

(Να πουλησω το corsair χλωμακι γιατι δεν ειμαι Ελλαδα και εδω που βρισκομαι το εμποριο μεταχειρισμενων σε ειδη Η/Υ δεν υπαρχει ουτε καν σε υποτυπωδη μορφη).

Το γλυκοκοιταζω πολυ παντως. Μιλαμε για γουρουνι, και πολυ βαρυ-στιβαρο. Θα δω τι θα κανω.. Ισως του δωσω κανα 50ευρω ετσι για να μη νιωθω υποχρεωμενος και να το τσιμπησω να υπαρχει.

Δημοσ.

Το γλυκοκοιταζω πολυ παντως. Μιλαμε για γουρουνι, και πολυ βαρυ-στιβαρο. Θα δω τι θα κανω.. Ισως του δωσω κανα 50ευρω ετσι για να μη νιωθω υποχρεωμενος και να το τσιμπησω να υπαρχει.

Δεν θέλω να γίνω κουραστικός αλλά γιατί να δώσεις λεφτά για ένα τροφοδοτικό παλιότερο από το δικό σου που δεν το χρειάζεσαι ειδικά όταν το δικό σου είναι αρκετό και ποιοτικό? Δεν είναι πιο λογικό όταν και αν θελήσεις να κάνεις crossfire να πάρεις ένα καινούριο με 75 - 85 ευρώ (στην ελλάδα, εκεί που είσαι δεν ξέρω τιμές)

Δημοσ.

Εγώ ετοιμάζομαι για την αγορά του αντίστοιχου λουλουδιού στα 750 ... άπλα απίστευτα τροφοδοτικά.... άπλα σκέψου αν το χρειάζεσαι πραγματικά!

Δημοσ.

Μα μια χαρά ποιοτικό είναι βρε τρεξ το λελούδι.

Όχι, δεν κατάλαβες. Δεν είπα ότι το "λουλούδι" δεν είναι ποιοτικό. Είπα ότι έχει ήδη ένα ποιοτικό. Δεν θα πάει από ένα force/multirama, turbox στο λουλούδι, αλλά από ένα corsair. Άρα ίσα βάρκα ίσα πανιά στην ποιότητα.

Τεσπα, εγώ το θεωρώ άσκοπη κίνηση, ο ts όμως ξέρει την τσέπη του.

Δημοσ.

Όχι, δεν κατάλαβες. Δεν είπα ότι το "λουλούδι" δεν είναι ποιοτικό. Είπα ότι έχει ήδη ένα ποιοτικό. Δεν θα πάει από ένα force/multirama, turbox στο λουλούδι, αλλά από ένα corsair. Άρα ίσα βάρκα ίσα πανιά στην ποιότητα.

Τεσπα, εγώ το θεωρώ άσκοπη κίνηση, ο ts όμως ξέρει την τσέπη του.

Δώρο του το κάνει αν κατάλαβα καλά. Οπότε και 50ευρώ να του δώσει έτσι για να μην νιώθει και υποχρέωση τσάμπα το παίρνει ουσιαστικά.

Εκτός αν έχουν πέσει τόσο οι τιμές στα λουλούδια που έχω χάσει επεισόδια

Δημοσ.

Οπως ειπα το super flower δωρο μου το δινει, αν τελικα το παρω σε καποια φαση θα του το ανταποδωσω η θα του πασαρω ενα 50ευρω με τη λογικη οτι απο κει που το ειχε πεταμενο στην αποθηκη του, ετοιμο για τα σκουπιδια, τελικως χρησιμοποιηθηκε και του απεφερε και ενα μικροποσο για να μην λεει "κριμα πηγε χαμενο".

Just for info, το συγκεκριμενο PSu ειναι αγορασμενο στα 200 ευρω πριν 3 χρονια απο εξωτερικο.

Το οτι ειναι μερικα ετη φωτος μπροστα απο το corsair builder v2 το καταλαβαινει κανεις με το που το αγγιζει, ποσο μαλλον αν παρατηρησει και μεσα, τις ψυκτρες του, το 140ρι fan του, την πλακετα και τα γουρουνια πυκνωτες του κλπ. Επισης, βλεπω οτι ειναι πολυ βολικο και στο cable management. Σαφως το corsair ειναι καλο τροφοδοτικο, αλλα η εντυπωση μου με οσα διαβασα και εδω, ειναι οτι μιλαμε για ενα ποιοτικοτατο entry level τροφοδοτικο vs ενα γουρουνι τροφοδοτικο απο εξειδικευμενο κατασκευαστη. Το θρεντ το εκανα κυριως γιατι δεν ειχα ιδεα τι ρολο βαραει η συγκεκριμενη μαρκα και σκεφτομουν μηπως ειναι της οικογενειας deer, innovator κλπ κλπ. Απτη στιγμη που πεφτει confirmation για την ποιοτητα του, νομιζω οτι θα το τιμησω. Μοναδικο θεμα ειναι να καταφερω να αυτοσυγκρατηθω και να μην προχωρησω σε ασκοπο cf :P

(Δεινοσαυρε, δεν εχει δουλεψει 3 χρονια, δουλεψε γυρω στους 6 μηνες και κατεληξε σε μια αποθηκη εκτοτε. Ακομα και 3 χρονια να δουλευε, για ποιο λογο ειναι κακο? Εχω 3 zalman που πλησιαζουν 10ετια και σκοπευω να τα παω για 20ετια και τα 3 :P ).

Αnyway μια αλλη απορια. Το κουτι μου παιρνει το τροφοδοτικο στο κατω μερος του. Η ερωτηση μου ειναι η εξης. Το fan του τροφοτικου να κοιταει προς τα πανω (δηλαδη προς την καρτα γραφικων), η προς τα κατω οπου εχει και τρυπες το κουτι, αλλα μοιραια υπαρχει λιγος αερας μιας και παταει στο επιπλο? (To κουτι ειναι το coolermaster elite rc370).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...