Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Μου χαρισε καποιος εναν Seagate 1TB τον οποιο οταν συνεδεσα στον υπολογιστη μου μου εμφανιζε σαν διαθεσιμο χωρο 890MB απο 931ΜΒ.Αρχεια δεν υπαρχουν αφου τα ειχαμε περασει ολα πριν σε αλλον υπολογιστη.Τι ειναι αυτα τα δεσμευμενα mbs που δεν μπορω να δω??Εχω ενεργοποιησει και εμφανιση κρυφων αρχειων και φακελων αλλα τιποτα.Καμια ιδεα?

Δημοσ.

Δεν το εκανα μηπως υπηρχε κατι μεσα που το ηθελε ο φιλος μου.Υπαρχει καποιο προγραμμα να δω τι ακριβως ειναι αυτα τα 40gb που ειναι πιασμενα?

Δημοσ.

Το σύστημα αρχείων είναι αυτό που χρειάζεται τον χώρο,θα δεις ότι αν τον φορμάρεις σε fat32 θα έχει λιγάκι ποιο πολύ χώρο και με ntfs λιγάκι λιγότερο.

Το 931 είναι για το όταν είναι πραγματικά άδειος δηλαδή αδέσμευτος χωρίς διαμέρισμα.

Δημοσ.

Το σύστημα αρχείων είναι αυτό που χρειάζεται τον χώρο,θα δεις ότι αν τον φορμάρεις σε fat32 θα έχει λιγάκι ποιο πολύ χώρο και με ntfs λιγάκι λιγότερο.

Το 931 είναι για το όταν είναι πραγματικά άδειος δηλαδή αδέσμευτος χωρίς διαμέρισμα.

Δεν το καταλαβαινω αυτο που λες.Εστω οτι εχω ενα στικακι 1gb.Προφανως την πρωτη φορα που θα το φορμαρω δεν θα ειναι 1gb αλλα κατι mb λιγοτερα.Ας πουμε 970mb.Ας πουμε τωρα οτι του βαζω μεσα 100mb.Μετα τα σβηνω.Δεν θα επρεπε να ειναι παλι 970mb ο διαθεσιμος χωρος???

Δημοσ.

Καλησπερα.Μου χαρισε καποιος εναν Seagate 1TB τον οποιο οταν συνεδεσα στον υπολογιστη μου μου εμφανιζε σαν διαθεσιμο χωρο 890MB απο 931ΜΒ.Αρχεια δεν υπαρχουν αφου τα ειχαμε περασει ολα πριν σε αλλον υπολογιστη.Τι ειναι αυτα τα δεσμευμενα mbs που δεν μπορω να δω??Εχω ενεργοποιησει και εμφανιση κρυφων αρχειων και φακελων αλλα τιποτα.Καμια ιδεα?

Προφανως ο σκληρος ηταν master και ειχε το λειτουργικο πανω του?

Αν ναι αν καταλαβαινω σωστα ο φιλος ειχε 2 διαμερισματα ενα 40gb και ενα με τα υπολοιπα 890gb.

Στα 40 ειχε και το λειτουργικο, αυτο πρεπει να το εσβησε εντελως σαν διαμερισμα και δεν το ξαναεκανε ενα διαμερισμα με το αλλο.

Μπες στο control panel ---> administrative tools ---> computer management ---> storage ---> disk management και βρες τον σκληρο σου. Θα δεις οτι θα εχει ενα διαμερισμα και θα το εμφανιζει ως αρχικο διαμερισμα χωρις ονομα π.χ. d: και αφορμαριστο.

Ενοποιησε παλι και τα δυο διαμερισματα, τραβα ενα φορματ σε NTFS και θα εχεις παλι 931gb.

Δημοσ.

Εστω οτι εχω ενα στικακι 1gb.Προφανως την πρωτη φορα που θα το φορμαρω δεν θα ειναι 1gb αλλα κατι mb λιγοτερα.Ας πουμε 970mb

Δεν είναι έτσι, το 1gb όπως το εννοεί η διαφήμιση είναι ήδη 970mb http://en.wikipedia.org/wiki/Gibibyte ,το φορμάρισμα απαιτεί επιπλέον χώρο για να φτιαχτεί μια βάση δεδομένων για τα αρχεία,για να μην χρειάζεται να διαβάζεται κάθε φορά ο δίσκος από την αρχή για να βρεθεί κάποιο αρχείο,αλλά να υπάρχει στην βάση η τοποθεσία του αρχείου.

Δημοσ.

Προφανως ο σκληρος ηταν master και ειχε το λειτουργικο πανω του?

Αν ναι αν καταλαβαινω σωστα ο φιλος ειχε 2 διαμερισματα ενα 40gb και ενα με τα υπολοιπα 890gb.

Στα 40 ειχε και το λειτουργικο, αυτο πρεπει να το εσβησε εντελως σαν διαμερισμα και δεν το ξαναεκανε ενα διαμερισμα με το αλλο.

Μπες στο control panel ---> administrative tools ---> computer management ---> storage ---> disk management και βρες τον σκληρο σου. Θα δεις οτι θα εχει ενα διαμερισμα και θα το εμφανιζει ως αρχικο διαμερισμα χωρις ονομα π.χ. d: και αφορμαριστο.

Ενοποιησε παλι και τα δυο διαμερισματα, τραβα ενα φορματ σε NTFS και θα εχεις παλι 931gb.

Οχι και ειναι λαθος δικο μου που δεν το ανεφερα.ειναι εξωτερικος ο δισκος και η χρηση του ηταν μονο για αποθηκευση αρχειων.Τα οποια οπως ανεφερα τα εσβησα τελειως

Δεν είναι έτσι, το 1gb όπως το εννοεί η διαφήμιση είναι ήδη 970mb http://en.wikipedia.org/wiki/Gibibyte ,το φορμάρισμα απαιτεί επιπλέον χώρο για να φτιαχτεί μια βάση δεδομένων για τα αρχεία,για να μην χρειάζεται να διαβάζεται κάθε φορά ο δίσκος από την αρχή για να βρεθεί κάποιο αρχείο,αλλά να υπάρχει στην βάση η τοποθεσία του αρχείου.

Ναι αλλα με τους αλλους δισκους που εχω δεν συμβαινει κατι τετοιο.Ενα παραδειγμα: εχω εναν εξωτερικο 500αρη.Αν κοιταξω μου λεει 2gb ελευθερα απο 465.Αρα υποθετικα δεσμευμενος χωρος θα ειναι 463.Κανω επιλογη ολων των αρχειων μεσα να δω το συνολικο χωρο και μου βγαζει 462gb.Αυτο το 1gb ισως να ειναι αυτο που λες.δεν ξερω. Στην περιπτωση ομως του Seagate μιλαμε για 40!!!gb

Δημοσ.

Οχι και ειναι λαθος δικο μου που δεν το ανεφερα.ειναι εξωτερικος ο δισκος και η χρηση του ηταν μονο για αποθηκευση αρχειων.Τα οποια οπως ανεφερα τα εσβησα τελειως

τοτε θα ειναι καποια traces - ιχνη αρχειων που εχουν μεινει απο παλαιοτερα σβησιματα που ομως θα απελευθερωθουν αν του κανεις ενα καλο φορματ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...