Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα (ξανα:P)

εχω ενα macbook air της προηγουμενης γενιας , αγορασμενο τον Σεπτεμβριο του 2010. (2.13 intel core duo , 2 GB DD3 Ram και ssd 128 gb δισκο) με περασμενο το Lion

το θεμα ειναι οτι μετα απο ελαφρα χρηση γινεται πραγματικα χωμα...δεν ξερω αν φταιει η θερμοτητα (πραγματικα ζεσταινεται πολυ) ή κατι αλλο , αλλα με ανοιχτα 4-5 παραθυρα στον safari και κανα video στο youtube η χρηση του γινεται πρακτικα αδυνατη

στο activity monitor δε βλεπω τη cpu να γονατιζει , και η ελευθερη ram μου ειναι στα 250-300 ΜΒ σταθερα...

τι παιζει να φταιει;;

η θερμοτητα;η λιγη RAM;;;

thanks προκαταβολικα...:)

αργουν τα παντα...απο το scrolling στις σελιδες μεχρι οι εναλλαγες αναμεσα στις εφαρμογες...

μηπως τελικα δε σηκωνει Lion ;;;;  :(

Δημοσ.

Νομίζω ότι ο πρώτος ύποπτος είναι η RAM, 2GB για Lion δεν πολυπαίζει.

Το πρώτο που πρέπαι να κάνεις, μην τρέχεις ταυτόχρονα περισσοτερες

εφαρμογές.

Το δεύτερο είναι, αν τυχόν ο δίσκος σου έχει γεμίσει. Δηλαδή αν ο ελεύθερος

χώρος είναι μικρότερος από ≈20% της συνολικής χωρητικότητας τότε μπορεί

να υπάρξει θέμα.

Δημοσ.

Λογω προχειρου σχεδιασμου και κακης ποιοτητας κατασκευης, το μοντελο αυτο macbook air που εχεις εχει προβληματα θερμοκρασιας και μετα απο λιγη ωρα ριχνει την συχνοτητα λειτουργιας του και δεν δουλευει στα 2.13GHz.

Δες πχ κ εδω:

http://www.notebookcheck.net/Review-Apple-MacBook-Air-Mid-2009-MC234-A.21056.0.html

heoretically the 2.13 GHz Core 2 Duo L9600 should show a very good performance thanks to 6 MB L2 cache. In the benchmarks, however, extremely fluctuating results stood out to us. According to different tools the CPU mostly only runs at 1.6 GHz and is thus clearly slower than the data sheet values promise. Apparently the cooling capability of the thin case isn't enough for the relatively fast CPU. With an external notebook cooler, tested in cold condition directly after turning on, we reached clearly better results than in warm condition. Thereby the performance ranks between that of a 1.2 GHz SU9300 up to a 2.0 GHz T7200 Core 2 Duo. From permanent load you can, however, only expect performance from the lower end of the scale.

Interestingly a stress test on Mac OS lasting for several hours with a subsequent Cinebench run provided no diminished results compared to a cold test device. Certainly the performance drop turned out to be blatant on Mac OS when using the device on a soft surface (couch). Here the MBA merely reached a fraction of the results measured previously. On the whole it also stands out that the results of the Cinbench benchmark test in cold condition turn out somewhat higher on Windows than on Mac OS.

Πχ δες εδω επιδοσεις οταν ειναι κρυο(3152 score)

cinebench_r10_cold_01.gif

και εδω οταν ζεσταθηκε(898 score):

cinebench_r10_-_weiche_unterlage_01.gif

Η λυση ειναι να παρεις ενα ποιοτικο λαπτοπ (πχ ακομα και ενα macbook air, αλλα μεταγενεστερο μοντελο με core i5) ή να προσπαθησεις με undervolting(με το coolbook) να κανεις δουλεια.

Δημοσ.

Πράγματι, είχα δοκιμάσει το ΜΒ Air στα 1.86 και μόλις ζεσταινόταν, έκανε τρελά κολλήματα. Επίσης, με το Lion, ήταν οριακή η RAM.

Μόνο με το τελευταίο update έφτιαξε η κατάσταση.

Αντιθέτως, το δικό μου Air με i5, δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

θα συμφωνήσω με τον haHa. Όλα τα Air, πριν το καινούργιο form factor ήταν προβληματικά. Στο δικό σου σώζεται η κατάσταση μέχρι ενός σημείου λόγω του SSD.

Από εκεί και πέρα για τα LION τα 2GB RAM είναι από οριακά έως ανεπαρκή.

Η γνώμη μου είναι να το πουλήσεις όσο ακόμη πιάνει κάποια χρήματα και να πας σε κάποιο νεότερο μοντέλο. Τα καινούργια Air είναι εξαιρετικά γρήγορα και απροβλημάτιστα και μπορείς να βρεις μεταχειρισμένα σε αρκετά καλές τιμές (ακόμη και αυτά με C2D...αρκεί να έχουν 4GB RAM)

Δημοσ.

Πράγματι, είχα δοκιμάσει το ΜΒ Air στα 1.86 και μόλις ζεσταινόταν, έκανε τρελά κολλήματα.

Για να καταλαβουμε το μεγεθος του προβληματος, το μοντελο στα 1.86 ηταν συνηθως γρηγοροτερο απο το μοντελο στα 2.13GHz, γιατι το 2.13 λογω υψηλοτερης συχνοτητας ζεσταινοταν πιο γρηγορα/ευκολα και ετσι εριχνε πιο γρηγορα την συχνοτητα του και αρχιζε τα τρελα κολληματα οπως περιγραφεις.

Μαλιστα το 2.13GHz ηταν πολλες φορες πιο αργο και απο το προηγουμενς γενιας macbook air 1.86, λογω θερμοκρασιων και throttling.

Πχ:

http://www.macworld.com/article/1141296/macbook_air_mid09.html

What’s weird about the new high-end MacBook Air model is that although it cost dramatically less than its immediate predecessor, it was also slower than that model. The late-2008 1.86GHz MacBook Air was faster than the new top-of-the-line model in 11 of our 18 tests, and as a result, the old system’s final Speedmark score was slightly higher. The low-end 1.86GHz model did a better job versus its predecessor, besting it on most tests and improving on its Speedmark score.

We also saw several cases in which the lower-end systems, with slower processors but with hard drives rather than solid-state drives, bested their high-end equivalents.

But on tasks we tend to consider particularly processor intensive, such as compressing video or rendering 3-D objects, the low-end systems also outperformed the higher-end systems. We’re not quite sure why this is happening, though it’s possible that the Air’s thermal-protection systems are aggressively ratcheting down the speed of the faster, hotter processors when they’re asked to perform those tasks, slowing their performance.

These new models aren’t much faster than their predecessors—in fact, the high-end system is slower than the previous model

Κακιστη ποιοτητα κατασκευης και κακος σχεδιασμος για ενα τοσο ακριβο λαπτοπ.

Δημοσ.

πωωωωω....τοσο χαλια.....

βασικα παρατηρησα 2 πραγματα....

1)οταν εχω cooler απο κατω τα πραγματα διορθωνονται αισθητα....αλλα ποιο το νοημα του air αν εχεις κολλημενο κατι τεραστιο απο κατω;;;

2)οταν απο το activity monitor κλεισω το safari web content (που καταλαμβανει 200+ ΜΒ) επισης διορθωνεται η κατασταση...

οποτε πρεπει να φταιει και η RAM αλλα και η θερμοκρασια....

παντως και πριν απο το Lion ειχα το ιδιο θεμα...αρα δεν ειναι θεμα μονο OS

το να το πουλησω το ειχα κι εγω στο μυαλο μου...

τι τιμη πιανει βρε παιδια αυτο;;;

μου το εφεραν απο US , ειναι σε αριστη κατασταση αλλα δεν εχω (δεν ξερω καν αν κυκλοφορουσε τοτε) το usb stick με το λογισμικο του Snow μεσα...

thanks...

Δημοσ.

Εγκατάστησε το coolbook και κάνε undervolt. Τα καλύτερα 10$ που έχω δώσει. Δεν θα ζεσταίνεται, θα ανεβεί η μπαταρία και θα λειτουργεί μια χαρά.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα, παιδια εχω και γω ενα macbook air 1.86 και κολαει τρελα. Θα ηθελα να σας ρωτησω αν του βαλω 4g RAM απο 2g που εχει τωρα και κανα SSD θα φτιαξει καθολου η κατασταση η δεν αξιζει? Να το πουλησω? Ευχαριστω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω MacBook Air late 2010, 256 GB SSD, 4 GB Ram με Lion από την ημερομηνία που ήταν διαθέσιμα. Στο παρελθόν έχω και εγω αντιμετωπίσει προβλήματα υπερθέρμανσης, ιδίως σε μερικά video ή όταν κάνεις converting. Εδώ και μερικούς μήνες λειτουργεί άψογα για όλες τις συνήθεις εργασίες. Αυτή τη στιγμή έχω ανοιχτά, πλην του Safari(εννοείται)τα Mail,Word,Notes και AppStore και το smc funcontrol που δείχνει 45 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασία και ταχύτητα 1996 rpm στο ανεμιστηράκι. Πιθανώς να βελτιώθηκε λόγω κάποιου update. Bέβαια, λόγω επεξεργαστή(διπύρηνος Core2Duo)αν επιχειρήσω Converting η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 90 βαθμούς περίπου!Το πρόβλημα αυτό παραμένει, από ότι έχω δει στο YouTube και με Ι5 και Ι7 επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται σε μοντέλα του 2011, εφόσον παραμένουν διπύρηνοι. Δεν ξέρω τι γίνεται σε μοντέλα του 2012. Για το λόγο αυτό προσανατολίζομαι, μόλις οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν σε αγορά mac Mini έστω και διπύρηνου μοντέλου, όπου όμως η θερμοκρασία δεν απασχολεί τόσο αφού μπορείς να το βάλεις πάνω σε ένα cooler και δεν το δουλεύεις στα πόδια σου, όπως εγώ το MacBook Air. Πολύ θα ήθελα βέβαια και το νέο ΜacBook Pro 13'' με Retina, αλλά 1900 ευρώ για υπολογιστή δύσκολα θα ξανασκάσω στο μέλλον :-D Συμβουλή:Κατεβάστε το Memory Sweeper Pro για το καθάρισμα της μνήμης, κάνει δουλειά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...