Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα....Εδω και 9 μηνες παιζω κιθαρα ..Ενας φιλος μου μου ειχε βαλει κατι τρελες ιδεες στο μυαλο μ και με καταφερε να ξεκινισω με ηλεκτρικη..μονο που τωρα εγω την βαρεθηκα επειδη ολοι οι φιλοι μου παιζουν με κλασσικη και δεν εχω καποιον να βοηθησει σε ηλεκτρικη..Οποτε αποφασισα πριν 3 μηνες να ξεκινησω κλασσικη αλλα εχω πολλα προβληματα...Δηλαδη δεν μπορω να πατησω καλα τις χορδες ...Να παιξω μπαρεδες και με τρελενει αυτο το πραγμα γιατι πολλα τραγουδια που θελω να μαθω ειναι με μπαρεδες.....οποτε...Τι μου προτεινεται να κανω?Καποιες συμβουλες ασκησεις κτλπ..

Ευχαριστω....

Δημοσ.

Έξάσκηση και μεθοδική πρόοδο. Μην προσπαθείς να παίξεις παπάδες από την πρώτη μέρα και προπαντώς μην ζορίζεις τον εαυτό σου. Πιο πολύ κακό θα σου κάνει. Το ότι έχεις 9 μήνες εμπειρίας πίσω σου είναι πολύ θετικό και θα σε βοηθήσει προφανώς. Αν υπάρχει η δυνατότητα βρες ένα καλό δάσκαλο.

Δημοσ.

Δυστιχος δεν μπορω να εχω αυτην την δυνατοτητα γιατι τα πραγματα ειναι δυσκολα...θα δω αν μπορουν κατι φιλοι να με βοηθισουν που πιαζουν 9 χρονια κιθαρα...αλλιος τι αλλο θα μπορουσα να κανω πιστευεις?

Δημοσ.

Δυστιχος δεν μπορω να εχω αυτην την δυνατοτητα γιατι τα πραγματα ειναι δυσκολα...θα δω αν μπορουν κατι φιλοι να με βοηθισουν που πιαζουν 9 χρονια κιθαρα...αλλιος τι αλλο θα μπορουσα να κανω πιστευεις?

Θα μπορούσες να παρακολουθήσεις σειρές online μαθήματων. Και αφού έχεις και τους φίλους σου θα μπορούν να σου λύνουν τυχόν απορίες. Δεν έχω ψαχτεί πολύ πάνω σε αυτό το θέμα οπότε θα ήταν καλύτερο αν μπορούσε να σου προτείνει κάποιος άλλος ένα καλό Online πρόγραμμα μαθημάτων. Ένα τυχαίο που βρήκα με μια πρόχειρη αναζήτηση είναι αυτό. Όπως θα δεις ξεκινάει από τα πολύ απλά και αρχικά και προχωράει σιγά σιγά. Υπομονή και μεράκι θέλει και φυσικά όσο πιο πολύ ασχοληθείς τόσο πιο γρήγορα και πιο καλά θα τα πας.

Και ξαναεπαλαμβάνω. ΜΗΝ ζορίζεις τον εαυτό σου ούτε σωματικά ούτε πνευματικά. Σιγά σιγά :)

Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε

Καλή επιτυχία!

Δημοσ.

Σε 9 μήνες δυστυχώς δεν μαθαίνεις να παίζεις.

Ειδικά χωρίς δάσκαλο δίπλα σου.

Θεωρώ αδιανόητο να παρακολουθείς webinars ή να μελετάς μόνος σου χωρίς επίβλεψη από δάσκαλο που θα είναι δίπλα σου.

Είναι δεδομένο πως θα "μάθεις" λάθος και θα είναι μετά σχεδόν ακατόρθωτο να "ξεμάθεις" ό,τι "έμαθες" λάθος.

Προσωπική εμπειρία.

Ξεκίνησα αυτοδίδακτος ακουστική κιθάρα.

Πήρα πτυχίο κλασικής κιθάρας στα 6 χρόνια (κατατακτήριες 1ο Μέσης).

Οι 9 μήνες είναι πραγματικά ελάχιστοι.

ΟΚ, δεν λέω να πας για πτυχίο, αλλά αν θες να λες πως παίζεις και δεν γρατζουνάς ακομπανιαμέντα, θες και χρόνο και δάσκαλο απαραιτήτως.

Δημοσ.

Σε 9 μήνες δυστυχώς δεν μαθαίνεις να παίζεις.

Ειδικά χωρίς δάσκαλο δίπλα σου.

Θεωρώ αδιανόητο να παρακολουθείς webinars ή να μελετάς μόνος σου χωρίς επίβλεψη από δάσκαλο που θα είναι δίπλα σου.

Είναι δεδομένο πως θα "μάθεις" λάθος και θα είναι μετά σχεδόν ακατόρθωτο να "ξεμάθεις" ό,τι "έμαθες" λάθος.

Προσωπική εμπειρία.

Ξεκίνησα αυτοδίδακτος ακουστική κιθάρα.

Πήρα πτυχίο κλασικής κιθάρας στα 6 χρόνια (κατατακτήριες 1ο Μέσης).

Οι 9 μήνες είναι πραγματικά ελάχιστοι.

ΟΚ, δεν λέω να πας για πτυχίο, αλλά αν θες να λες πως παίζεις και δεν γρατζουνάς ακομπανιαμέντα, θες και χρόνο και δάσκαλο απαραιτήτως.

Πιστεύω πως μιλάς πολύ γενικά...διαφορετική επίδοση μπορεί να έχει ένας σε 9 μήνες και διαφορετικές ένας άλλος. Και προσωπικά έχω φίλο που είναι αυτοδίδακτος και το παιδί σκοτώνει παίζει πολύ καλή κιθάρα. Και ειδικά σε αυτους τους καιρούς κάνουμε ότι μπορούμε με αυτά που έχουμε...

Δημοσ.

Εννοείται πως η εκμάθηση ενός οργάνου έχει να κάνει

με τον μαθητή(ικανότητες, χρόνος για μελέτη κλπ),

με τον καθηγητή κλπ…

Ωστόσο υπάρχουν και κάποια όρια και δεδομένα.

Και δεν έχει να κάνει με ταλέντο μόνο.

Με την λογική αυτή των webinars, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης καθηγητών

σε σχολεία. σχολές, πανεπιστήμια κλπ.

Ένα χαρτί από μόνο δεν είναι ποτέ αρκετό όταν ξεκινάς να μαθαίνεις κάτι.

Αναφέρομαι πάντασε εκμάθηση από το 0. Για κάποιον ο οποίος έχει την απαραίτητη

παιδεία/εκπαίδευση, εννοείται πως έχει μάθει πάνω από όλα να μελετά, επομένως δεν τίθεται θέμα.

Δημοσ.

Με την λογική αυτή των webinars, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης καθηγητών

σε σχολεία. σχολές, πανεπιστήμια κλπ.

Σαφως δεν ισχυει αυτο και δεν νομιζω να το υποννοει καν καποιος. Ακομα και σε τομεις οπως το ΙΤ που μπορεις να φτασεις να ξερεις παρα πολλα διαβαζοντας εντελως μονος, κανεις δε λεει οτι δεν εχουν λογο υπαρξης οι καθηγητες.

Ειναι ομως γεγονος οτι τα πραγματα ειναι πολυ πιο ευκολα σημερα απ'οτι 10-15 χρονια πριν λογω της πληθωρας Online υλικου, και μαλιστα οπτικοακουστικου και υψηλης ποιοτητας.

Για τα μουσικα οργανα συμφωνω οτι χρειαζεται δασκαλος γιατι ειναι αναποφευκτο να μαθεις πραγματα στραβα αν ειναι τελειως μονος σου. Αλλα δυστυχως δεν εχουμε ολοι την πολυτελεια, και πλεον στην εποχη μας ειναι πολυτελεια αν δεν το βλεπεις επαγγελματικα. Στην τελικη καλυτερα να ξεκινησεις και να μαθεις καποια πραγματα εστω και στραβα η με περιορισμους παρα να μην ασχοληθεις ποτε

Δημοσ.

Δεν θεωρώ υψηλό κόστος τα 60-80€ το μήνα για εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου.

Τα τσιγάρα και οι καφέδες και τα περιοδικά, κοστίζουν περισσότερο.

Είναι θέμα προτεραιοτήτων συνεπώς.

Αν όντως είναι ακατόρθωτο, τότε πάω πάσο.

Στη ζωή όλο και κάτι θα στερηθείς για να πετύχεις κάτι άλλο.

Έτσι δουλεύει καλώς ή κακώς.

Sent from my GT-I9000 using Insomnia

Δημοσ.

Το μουσικό όργανο είναι εξερεύνηση και εξάσκηση.

Εγώ ξεκίνησα κιθάρα πριν 3 χρόνια αλλά είμαι ακόμα αρχάριος διότι δεν ασχολήθηκα σοβαρά (παίζω μόνο μια ώρα τον μήνα).

Το πρώτο κομμάτι που έβγαλα από ταμπλατούρες με αριθμούς ήταν το "Dust In The Wind" μετά έμαθα και το "Nothing Else Matters" αλλά μετά τα παράτησα. Μου φάνηκαν πολύ εύκολα, βλέπεις του αριθμούς και πατάς τα τάστα, μετά προσπαθείς να βελτιώσεις την τεχνική σου.

Με αυτό το σκεπτικό θα μπορούσα να ασχολούμαι με ένα κομμάτι το μήνα και να έχω 12 κομμάτια τον χρόνο, άρα θα έπαιζα 36 κομμάτια μέχρι τώρα και θα μου ήταν υπέρ αρκετά, τώρα που το λέω ίσως να το κάνω αυτό το σύστημα που μόλις είπα τώρα.

Καλό αυτό το σύστημα;

Επίσης για τους σκληροπυρηνικούς gamers υπάρχει και το Rocksmith όπου είναι σαν το Guitar Hero αλλά παίζεις με κανονική κιθάρα, αν μη τι άλλο είναι και αυτό ένα μπρίζομα για άτομα σαν κι εμένα που δεν έχουν ισχυρό κίνητρο. :-D

Δημοσ.

Αν είχες ασχοληθεί λίγο σοβαρά, σε 3 χρόνια θα είχες μάθει πολλά περισσότερα,

αν εκτός από εξάσκηση και εξερεύνηση, έκανες και μελέτη.

Πέρα από το ίδιο το μουσικό όργανο, χρειάζονται και βασικές γνώσεις θεωρίας της μουσικής.

Το Guitar Hero δεν είναι μουσικό όργανο παρά ένας controller,

συνεπώς δεν έχει θέση στο παρόν thread που το θέμα μας είναι η κιθάρα.

Για τις ταμπλατούρες, ούτε καν.

Δημοσ.

Δεν θεωρώ υψηλό κόστος τα 60-80€ το μήνα για εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου.

Τα τσιγάρα και οι καφέδες και τα περιοδικά, κοστίζουν περισσότερο.

Είναι θέμα προτεραιοτήτων συνεπώς.

Αν όντως είναι ακατόρθωτο, τότε πάω πάσο.

Στη ζωή όλο και κάτι θα στερηθείς για να πετύχεις κάτι άλλο.

Έτσι δουλεύει καλώς ή κακώς.

φιλε μου δυστυχος ειναι δυσκολο να βρω τα 60-80 τον μηνα γιατι εχω φροντιστιρια και τλπ οποτε καταλαβενεις...

αα ξεχασα να αναφερω επεισης οτι δεν εχω ασχολιθει καθολου με θεορια..δηλαδη και τα ακορντα δεν τα ξερω ολα πως λεγονται και αυτα που ξερω ειναι στα αγγλικα...δηλαδη ενταξει απο αποψη θεοριας το εχω παρει εντελος λαθος το θεμα αλλα ενταξει πιστευω για τους 9 μηνες που παιζω(που ειναι σαφος πολοι λιγοι για την κιθαρα) οτι παιζω αρκετα κλα για αυτοδιδακτος...

Δημοσ.

Ποιος κρίνει αν παίζεις "καλή" κιθάρα;

Αυτός που τελικά κρίνει, με τι προσόντα/υπόβαθρο το κάνει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...