Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά βρισκόμαι στον 2ο όροφο και παίρνω σήμα wifi από το wifi router του αδερφού μου που βρίσκεται στον 1ο όροφο.

Eπειδή είναι ασθενές (μία γραμμή) και θέλω να το ενισχύσω για να πίανω καλύτερα :

Μπορώ να το κάνω με access point συσκευή και ποια θα πρέπει να είναι η συνδεσμολογία

(δηλ. θα έχω το access point στον 2ο όροφο και θα πιάνει σήμα ασύρματα από το wifi router του 1ου ορόφου ενισχύοντάς το

ή θα πρέπει να είναι συνδεμένο σε θύρα ethernet του router στον 1ο όροφο)

Υπάρχει κάποια άλλη λύση?

Δεκτές και προτάσεις συσκευών...

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

repeater = παιρνει ασυρματα δινει ασυρματα η με καλωδιο σε client mode

access point=παιρνει με καλωδιο και δινει ασυρματα η και με καλωδιο.

repeater θες

η να περασεις καλωδιο

η να χρησιμοποιησεις Powerline

αν τωρα δεν εχεις θεμα να ριξεις καλωδιο μεχρι το δευτερο ρουτερ και αυτο μετα να δινει ασυρματα εκει μπορεις αν εχεις spare κανα παλιο adsl router να το κανεις να παιξει σαν access point.αλλιως αν θες ασυρματα μιλαμε για Repeater.καποια adsl router εχουν λειτουργεια repeater με wds αλλα δεν αξιζει η υλοποιηση.(δυσκολη)

Δημοσ.

access point=παιρνει με καλωδιο και δινει ασυρματα η και με καλωδιο.

repeater θες

η να περασεις καλωδιο

η να χρησιμοποιησεις Powerline

αν τωρα δεν εχεις θεμα να ριξεις καλωδιο μεχρι το δευτερο ρουτερ και αυτο μετα να δινει ασυρματα εκει μπορεις αν εχεις spare κανα παλιο adsl router να το κανεις να παιξει σαν access point.αλλιως αν θες ασυρματα μιλαμε για Repeater.καποια adsl router εχουν λειτουργεια repeater με wds αλλα δεν αξιζει η υλοποιηση.(δυσκολη)

Παίζει ρολο που θα τοποθετηθει ο repeater pouline? δηλαδη οπως το σκεφτομαι εγω μαλλον βεραντατο το κοβω να μπαινει ο repeater , μιλαμε παντα για ασυρματο Mode...

Δημοσ.

βαλε μεγαλητερη κεραια στο μοντεμ ή βαλε, εαν μιλαμε για σταθερο υπολογιστη, usb wifi στικακι με υποδοχη για κεραια και παρε και μια μεγαλυτερη κεραια να εχει καλυτερη ληψη. περισσοτερα db θελεις. εαν μπορεις να βρεις καποιο για δοκιμη θα ειναι καλυτερο απτο να τα αγορασεις και να μην πιανει.

για να εχεις σημα ποιο ισχυρο, καλο θα ειναι το δωματιο του 1 και του 2ου να ειναι πανω κατω, και οχι διαγωνια στην αλλη ακρη του σπιτιου, γιατι εχει πολλα εμποδια να στειλει το σημα (π.χ. τοιχοι, μεταλλικες συσκευες)

Δημοσ.

Παίζει ρολο που θα τοποθετηθει ο repeater pouline? δηλαδη οπως το σκεφτομαι εγω μαλλον βεραντατο το κοβω να μπαινει ο repeater , μιλαμε παντα για ασυρματο Mode...

α.για βεραντα πρεπει να ειναι σε στεγανο κουτι.η λογικη λεει οτι εχεις το ρουτερ πχ στην θεση 1.βαζεις το Repeater εκει που το σημα του ασυρματου ρουτερ αρχιζει να πεφτει.

ο Repeater πιανει το σημα και το αναμεταδιδει για να πιασεις στην θεση 2.προσπαθεις να το βαλεις εκει που οταν εισαι με το laptop πχ βλεπεις οτι το σημα μειωνεται.δεν θα το βαλεις ουτε πολυ κοντα ουτε εκει που ειναι οριακα γιατι θα χανεις σε ταχυτητα.το σεταρισμα θα το κανεις με τα 2 ρουτερ να ειναι κοντα και αφου δεις οτι παιζουν τοτε θα τα απομακρυνεις.δεν ειναι μονο το να εχει ιντερνετ το Pc στην θεση 2 αλλα να παιζει και σχετικα σωστα.αμα βαλεις το Repeater καπου οριακα θα πιανει το σημα με δυσκολια και θα εχεις delay μεγαλο(το λεω με απλα χαζα λογια).

αν παει βεραντα ετσι και βραχει παει.δεν ξερω πως ειναι το σπιτι σου για να σου πω.αν πχ εισαι πρωτο οροφο στην μια πλευρα του σπιτιου και ο αλλος δευτερο οροφο στην αλλη πλευρα (διαγωνια δηλαδη) τοτε θα βολευε το Repeater να μπει πχ στον δευτερο οροφο ακριβως πανω απο τον πρωτο οροφο που ειναι το adsl router και μετα να το αναμεταδιδει σε σενα που θα εισαι στον ιδιο οροφο με το Repeater απλα στην ακρη του οροφου.

βαλε μεγαλητερη κεραια στο μοντεμ ή βαλε, εαν μιλαμε για σταθερο υπολογιστη, usb wifi στικακι με υποδοχη για κεραια και παρε και μια μεγαλυτερη κεραια να εχει καλυτερη ληψη. περισσοτερα db θελεις. εαν μπορεις να βρεις καποιο για δοκιμη θα ειναι καλυτερο απτο να τα αγορασεις και να μην πιανει.

για να εχεις σημα ποιο ισχυρο, καλο θα ειναι το δωματιο του 1 και του 2ου να ειναι πανω κατω, και οχι διαγωνια στην αλλη ακρη του σπιτιου, γιατι εχει πολλα εμποδια να στειλει το σημα (π.χ. τοιχοι, μεταλλικες συσκευες)

αν εχει μονο μια παυλα ακομα και αν αλλαξει την κεραια και σε ρουτερ και σε καρτα θα παει max 2.θα τον εσωζε λιγακι μια μεγαλυτερη κεραια σε συνδυασμο με μια καρτα με περισσοτερα Mw η ρουτερ και wi fi stick με κατευθυντικα panel για να σημαδεψει ο ενας τον αλλον να το πω ετσι.και βεβαια πολλες φορες ουτε σε ρουτερ ουτε σε wi fi καρτα αλλαζει η κεραια.και αν ειναι να δωσει 20 ευρω για να παρει αλλη Usb wi fi καρτα+ κεραια τοτε η να παρει την alfa που ειναι πιο δυνατη η με αυτα τα λεφτα να παρει το repeater πχ tp link wa701nd που ειναι φτηνο.αλλιως μετα ειτε καλωδιο ειτε powerlines.για τα powerlines παλι κανεις δεν μπορει να του πει οτι θα παιξει σιγουρα.

Δημοσ.

Νομιζω καπου ειχα διαβασει οτι τα repeaters για να δινουν ασυρματα πρεπει να ειναι WEP η κρυπτογραφηση. Ισχυει κατι τετοιο?

Δημοσ.

ετυχε να σεταρω για ενα φιλο ενα tp link wa701nd

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Ασύρματα-ADSL-Modem/Access-Points/TP-Link-Access-Point-TL-WA701ND-150Mbps-TL-WA701ND.htm

Μου πηρε 5 λεπτα να περασω το τελευταιο firmware και κανα δεκαλεπτο το σεταρισμα σαν Universal repeater.και επαιξε μια χαρα απο οτι μου ειπε αυτος που το χρησιμοποιησε.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γεια χαρά...θα ήθελα μία βοήθεια σχετικά με το θέμα.
βρήκα ένα netgear wg602 v4 στην αποθήκη και προσπαθώ να το ρυθμίσω σαν  repeater σε ένα thomson tg782 που προμηθεύει η cyta(είμαι λίγο άσχετος στο θέμα και το ψάχνω δίχως κάποιο αποτέλεσμα ακόμη)
το βάζω στο Repeater with Wireless Client Association

και περνάω την μακ αντρεςς του ρουτερ αλλά τίποτα.βασικά δεν ξέρω αν υποστηρίζεται να το κάνω αυτό

καθώς μου δίνει τις εξής δυνατότητες:
Wireless Multi-Point Bridging

Wireless Point-to-Point Bridging

Access Point

Repeater with Wireless Client Association

Client Mode

έχω επίσης και ένα παλιό μόντεμ/ρούτερ της hol(intracom...NETFASTER IAD) και δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω wds ή κάτι άλλο με αυτό.

Επεξ/σία από aggelos1324

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...