Προς το περιεχόμενο

Αγορά οικονομικού πολυμηχανήματος (για το σπίτι)


Anurak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνω για ένα πολυμηχάνημα για το σπίτι, που σημαίνει σποραδικές εκτυπώσεις (50σελ. ανά μήνα) και ακόμη πιο σπάνια χρήση του σκάνερ. WI-Fi και ethernet δεν είναι απαραίτητα, καθώς και η ύπαρξη ADF (αν και καλό θα ήταν να υπάρχει). Έγχρωμες εκτυπώσεις θα είναι επίσης σπάνιες (συνήθως κάποιο διάγραμμα σε εργασίες). Γενικά, αν έχω κάποιο ebook (100+ σελίδες) ή αρκετές έγχρωμες, μάλλον θα προτιμήσω να τυπώσω έξω. Διάβασα ότι είναι προτιμότερο ένα μηχάνημα με ξεχωριστά μελάνια, και ψάχνω για canon, αφού αρκετοί τους τοποθετούν πάνω από τους HP σε αυτή την κατηγορία.

 

Αναρωτιόμουν τι γνώμη έχετε για τη σειρά Canon Pixma iPXXXX (συγκεκριμένα για τον Pixma iP3600)? Υπάρχει κανείς που τον έχει χρησιμοποιήσει; Έχω βρει μελάνια από Αγγλία και είναι αρκετά φθηνα και αρκούν για αρκετές σελίδες. http://www.cartridgesave.co.uk/ink-cartridges/Canon/Pixma-iP3600.html

Ένα σετ μπουκαλάκια για να ξαναγεμίζω εγώ είναι επίσης πολύ φθηνό.

 

Μία εναλλακτική είναι το HP Officejet 4500 All-in-One With ADF, αλλά όπως είπα, δεν έχω ακούσει πολλά καλά για HP. Αν και μετά από πολύ ψάξιμο, κατάλαβα πως 5 διαφορετικοί χρήστες θα προτeίνουν 5 διαφορετικές εταιρίες και 5 διαφορετικά μοντέλλα, οπότε δεν γνωρίζω πόσο αξιόπιστα είναι τα σχόλια αυτά. Έχετε να προτείνεται κάποιο αντίστοιχο πολυμηχάνημα;

 

Ευχαριστώ και ζητώ συγγνώμη που αρχίζω ένα ακόμη θέμα για πολυμηχανήματα, αλλά οι ανάγκες καθενός είναι διαφορετικές, και πρέπει να αποφασίσω πρίν το τέλος της εβδομάδας.

Επεξ/σία από Anurak
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε μου αφού δεν δίνεις πολλές εκτυπώσεις και γενικά δηλαδή αν δεν θές να πάρεις ακριβό μηχάνημα προτίμησε κατι σαν το HP που δείχνεις πιό πάνω . να έχει δηλαδή μελάνια που έχουν πάνω τους τη κεφαλή εκτύπωσης και όχι να την έχει το ίδιο το μηχάνημα (ανεξάρτητα μελάνια δλδ) μπορεί να φένεται φθηνότερο και πιό οικονομικό με τα ανεξάρτητα μελάνια. αλλα επειδή είναι φθηνό προφανός δεν αλλάζει κεφαλές εκτύπωσης οπότε και κάποια στιγμή θα σου ΦΡΑΞΕΙ και θα το πετάξεις.ειδικά αφου δέν θα δίνεις και πολλές εκτυπώσεις. εχω αρκετές εμπειρίες απο τέτοια μηχανήματα απο φίλους και όλα τα χαλάσανε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο IP3600 είναι ένας πολύ καλός εκτυπωτής, δεν είναι πολυμηχάνημα. Τα πολυμηχανήματα που παίρνουν τα μελάνια που θέλεις (MP540, MP550, MP560, MP620, MP630, MP640 κλπ.) είναι πλέον εκτός αγοράς.

Εγώ θα σου πρότεινα ως καλό οικιακό μοντέλο τον Epson BX305F. Έχει

- ADF (το οποίο - σχεδόν - πάντα υποδηλώνει και την ύπαρξη φαξ).

- 4 ανεξάρτητα μελάνια. Βρίσκεις και imitation.

- πολύ καλή αξιοπιστία.

 

Το μόνο που θα χρειαστεί να προσέξεις είναι να τυπώνεις έστω και μία σελίδα κάθε μήνα, για να μήν σου ξεραίνονται τα μελάνια (κάτι που έχει ως συνέπεια την βλάβη του ίδιου του μηχανήματος). Αν σε αγχώνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προτίμησε κάποιο πολυμηχάνημα με δύο μελάνια (μαύρο-έγχρωμο), στα οποία είθισται η κεφαλή να αποτελεί μέρος των μελανιών. Κερδίζεις σε ξεγνοιασιά, χάνεις σε οικονομία (σε βάθος χρόνου). Δύο τέτοιες περιπτώσεις είναι τα Canon MX360 και Canon MX410, όπου το δεύτερο διαθέτει και Wi-Fi.

 

Ό,τι άλλη απορία έχεις, feel free to ask (που λένε και στο χωριό μου). :mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ'ότι διάβασα τις τελεταίες ημέρες σε ελληνικά και ξένα φορουμ, στην κατηγορία που ψάχνω, οι HP έχουν τις κεφαλές πάνω στα μελάνια (που εξηγεί το μεγαλύτερο κόστος), στους Epson είναι στη συσκευή αλλά δεν αλάζουν, και στους Canon οι κεφαλές είναι στη συσκευή, είναι όμως δυνατό να αλλαχθούν στο σέρβις (η αλλαγή δε νομίζω να συμφέρει, αλλά λέμε τώρα).

Τελικά, μάλλον κλίνω προς τους 2 Canon που ανέφερε ο kondoras, και ελπίζω να είμαι από τους τυχερούς που δε αντιμετωπίζουν προβλήματα από τον πρώτο χρόνο.

Ευχαριστώ και τους δύο για τις προτάσεις. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ για posts για 2 ημερες ακόμη, οπότε όσοι έχετε εναλλακτικές προτάσεις παρακαλώ απαντήστε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλημέρα κι από εμένα,

 

Να κάνω κι εγώ την ίδια ερώτηση, γιατί διαβάζω από

προχθές και πάνω που λέω εντάξει βρήκα ποιο θα πάρω,

διαβάζω κάτι και πάλι από την αρχή.

Είμαι ανάμεσα στα:

1)http://www.skroutz.gr/s/273161/Epson-Stylus-Office-BX305F.html

2)http://www.skroutz.gr/s/262480/HP-Officejet-4500-All-in-One.html

 

Εδώ και 10 περίπου χρόνια έχω ένα HP deskjet 920c ο οποίος είναι σκυλί και

δουλεύει μέχρι και σήμερα. Έχει σκάλωμα όμως με τα win7 και δεν δουλεύει.

Οπότε σκέφτηκα μιας και τα πολυμηχανήματα είναι τόσο προσιτά να στραφώ προς τα εκεί.

 

Ενώ θα ήθελα να πάρω τον epson γιατί έχει ξεχωριστά μελάνια, το θέμα είναι ότι

μπορεί για ένα χρονικό διάστημα να μην τυπώσω ούτε σελίδα, οπότε bye bye κεφαλές.

Ο HP απ'ότι έχω διαβάσει δεν έχει τέτοιο θέμα. Τη θέλω όμως τη σύνδεση ethernet.

Αν το έχω στο πρόγραμμα να τυπώνω 1-2 σελίδες το μήνα ο kondoras γράφει ότι

δεν θα έχω τέτοιο πρόβλημα. Αρκεί αυτό? Επίσης κάτι κουφό που διάβασα σε

ένα review στο πλαίσιο από κάποιον που πήρε τον epson. Το scanner λέει δουλεύει

μόνο στο fax και στην αντιγραφή. Ισχύει κάτι τέτοιο? Δηλαδή αν θέλω να αποθηκεύσω

ένα έγγραφο στον υπολογιστή δε παίζει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν τυπώνεις 1-2 σελίδες το μήνα, δεν θα έχεις πρόβλημα με τις κεφαλές. Καλό είναι να έχεις υπόψη σου και κάποια άλλα πραγματάκια:

- κάθε φορά που ανάβεις το πολυμηχάνημα, σου τρώει λίγο μελάνι. :confused:

- δεν μπορείς (πλέον) να χρησιμοποιήσεις κάποιο εκτυπωτικό μηχάνημα, αν κάποιο από τα μελάνια είναι άδειο ή - ακόμη χειρότερα - αν κάποιο λείπει. :whistle: Αυτά που ήξερες από τον 920 (σκυλί μηχάνημα), να τα ξεχάσεις. :-D

- τα μελάνια της hp έχουν ημερομηνία λήξης. Αν αυτή παρέλθει, δεν γίνονται δεκτά από το εκτυπωτικό. :cry:

- τα μελάνια της epson (ειδικά τα μικρά) βγάζουν ένδειξη ότι τελείωσαν σχετικά νωρίς, ενώ το δοχείο μπορεί να είναι και 20% γεμάτο. :shock:

 

Αυτό με το scanner πρώτη φορά το διαβάζω και το θεωρώ απίθανο. Από την άλλη, πλέον είναι πολύ εύκολο να αποθηκεύσει ο οποιοσδήποτε ένα έγγραφο. Απλώς το βγάζει φωτογραφία! :mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...