Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.Θέλω να μάθω php και mysql.Για την επιλογή του φροντιστήριου που θα γραφτώ πρέπει να λάβω υπόψην αν δίνει πιστοποίηση?? Είναι απαραίτητη για να βρω δουλειά??

Δημοσ.

Αν τελικά μάθεις θα βρεις και δουλειά. Αν πάλι δεν μάθεις, μπορεί και πάλι κάτι να βρεις γιατί εδώ στο Ελλάντα έχουμε πολλούς "developers" στην πιάτσα. Όπως και να 'χει, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μάθεις από το φροντιστήριο στο βαθμό που χρειάζεται για να λέγεσαι επαγγελματίας.

Αυτό που θα σου προσφέρει το φροντιστήριο είναι μια καθοδήγηση για το πώς να το πάρεις καθώς και επαφή με πιο έμπειρους απο σένα (φοβάμαι να πω σκέτο "έμπειρους") -- κάτι που για πολλούς ανθρώπους είναι πολύ σημαντικό (αν και μπορείς να βρεις και να μάθεις τα πάντα μόνος σου πληρώνοντας σε χρόνο ενασχόλησης αντί για χρήματα).

Τέλος δεν ξέρω τι πιστοποίηση έχεις στο μυαλό σου (δεν έχω καμία επαφή με το φροντιστηριακό χώρο) αλλά να έχεις υπόψη ότι στην τελική αυτό που μετράει είναι το τι μπορείς να κάνεις και όχι τι λέει οποιοδήποτε χαρτί.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να αρχήσεις να μαθαίνεις από μόνος σου και να μην ξοδευτείς σε φρονιστήρια. Για αρχή θα μπορούσες να ρήξεις μια ματιά στις βασικές έννοιες π.χ. στο w3schools και να κατεβάσεις κανένα e-book.

Δημοσ.

Μπορώ να πω ότι το να ξέρεις μια συγκεκριμένη γλώσσα δε παίζει και τόσο ρόλο στο να βρεις δούλεια σαν junior developer, όσο το να ξέρεις προγραμματισμό "καλά" σε θεωρητικό επίπεδο. Δηλαδή αν μπορείς να γράψεις κάποιο αλγόριθμο έστω και στη δική σου γλώσσα και μπορείς επίσης να διαβάσεις documentations, εύκολα ή δύσκολα θα κάνεις τελικά αυτό που θέλεις.

Αυτό που θα πρότεινα λοιπόν, είναι να πιάσεις μία γλώσσα αρχικά (ίσως Java) να μάθεις τα βασικά του προγραμματισμού (από το 0) ακόμη και αν νομίζεις ότι ξέρεις μερικά σκόρπια πραγματάκια. Στη συνέχεια να δουλέψεις αρκετά με το documentation της γλώσσας και μετά δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα να δουλέψεις με οποιαδήποτε γλώσσα ^_^

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοιγω νεο θεματακι γραφω εδω.

Εχω ενα πινακα σε mysql ο οποιος εχει μια στηλη Α/Α η οποια περιεχει τους αριθμους 1 2 3 4 κτλ.

Η εργασια που εχω θελει να εμφανιζουμε με php αυτη την στηλη,αλλα οχι με τα δεδομενα που εχει μεσα(δλδ το 1 2 3 4) αλλα με ενα μετρητη της php πχ i που θα παιρνει τις τιμες 1 2 3 4.Εχω καταφερει να εμφανισω τον υπολοιπο πινακα κανονικα μεσω php αλλα εχω σκαλωσει σε αυτο το ερωτημα με τον μετρητη.Καποια βοηθεια γιατι εχω δοκιμασει τα παντα.....

Δημοσ.

Η λογική μου μου λέει τα ακόλουθα:

- Κάνεις την στήλη να παίρνει unique τιμές μόνο και μόνο για τα θεαθήναι (μιας και θα το ελέγχεις μέσω κώδικα)

- Από PHP τρέχεις ένα query στον πίνακα για να βρεις ποια είναι η μέγιστη τιμή αυτής της στήλης

>select max(stili) from mytable

- Ορίζεις στην μεταβλητή σου την τιμή αυτή συν ένα.

>index = query_result+1

- Όταν περνάς νέα δεδομένα απλά ορίζεις και την τιμή αυτής της στήλης και μετά αυξάνεις τον μετρητή κατά ένα.

>myquery = "insert into mytable(stili,data1,data2) values(" + index + ",'lala','lala');";
index++;

ΥΓ: Ο κώδικας που γράφω θυμίζει πιο πολύ java (μιας και δεν έχω ασχοληθεί με php), οπότε προσάρμοσε τον σε php :P

Δημοσ.

Θα σου απαντησω αυριο γιατι μολις τελειωσα καποια αλλα ερωτηματα και το κεφαλι μου ειναι καζανι.Σε ευχαριστω παντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...