Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο τίτλος νομίζω είναι ξεκάθαρος. Το pc έχει 1x250GB (που έχει το σύστημα) και έναν άλλον 2,5 160GB που τον έχω ως αποθήκη εφαρμογών. Πριν τον βάλω μέσα στο κουτί των είχα εξωτερικό με θήκη.

Όταν κάνω reboot του υπολογιστή ακούγεται ένας περίεργος θόρυβος από τον 2,5" με το κλείσιμο (σαν να έχω ένα καρφί και να ξύνω ένα μέταλο για παράδειγμα :P ). Του έκανα φορμάτ και συνεχίζει τα ίδια. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του, μεταφορά αρχείων κτλ αλλά τι μπορεί να είναι?

PS: Το έκανε και παλιά όταν τον έβγαζα από την θύρα usb που και που...

Δημοσ.

ειχα κ εγω εναν samsung 500GB εξωτερικο δισκο που ειτε με ασφαλη καταργηση ειτε οχι παντα εκανε εναν παραξενο ηχο σαν ξυσιμο οπως λες.

Ποτε δεν μου δημιουργησε προβλημα,μεχρι που 4 χρονια μετα με προδωσε απο bad sectors λογω συνεχους χρησης,δεν νομιζω να φοβασαι κατι.

Επισης το dell της υπογραφης,Παλι με samsung δισκο,οταν του κανω τερματισμο και σβησει ακουγεται ενας παρομοιος ηχος

προφανως ειναι οι κεφαλες που παρκαρουν.

Δημοσ.

Ωραία... Είχα αρχίσει να ανησυχώ και δεν είναι καιρός για νέο δίσκο ακόμα :) . Ευχαριστώ για την απάντηση. ;)

Δημοσ.

προφανως ειναι οι κεφαλες που παρκαρουν.

...τον ήχο μάλλον του τον κάνει όταν εκκινεί (σύμφωνα με τα λεγόμενά του περί reboot). Άσε που αν κάνανε θόρυβο οι κεφαλές κατά το παρκάρισμα, γάμησέ τα...

Τεσπα, δεν μπορούμε να ξέρουμε, κατ' ουσία. Αλλά γενικά οι θόρυβοι, και δη οι "περίεργοι", συνήθως προέρχονται από το μοτέρ. Το οποίο δεν είναι να το παίρνει κανείς αψήφιστα, ειδικά αν ένας δίσκος έχει αρχίσει ξαφνικά να κάνει θορύβους (ενώ διήγε βίο άμεμπτο). Μιας και θάνατος του μοτέρ, σημαίνει πάπαλα δίσκος, και πρακτικά πάπαλα δεδομένα.

Ασπίδα, μετά θορύβων ή όχι, το ουσιαστικότερο είναι να έχεις αντίγραφα των δεδομένων σου. Το ν' ανησυχείς ή όχι για τον δίσκο ως hardware δεν έχει και πολύ σημασία, καθώς μπορεί να ψοφήσει οποιαδήποτε στιγμή (ο οποιοσδήποτε δίσκος) - όπως μπορεί και να κρατήσει για χρόνια ακόμα.

*...μάλλον άκυρο το περί "reboot" - εγώ ήμουν που δεν είχα διαβάσει καλά το ποστ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...