Προς το περιεχόμενο

Τhomson 585 v8 η Netgear DGN2200-100PES η DGN1000-100PES

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hθελα να ρωτήσω αν καποιος φιλος τα έχει δουλεψει τα τρία παραπανω ρουτερ να μου πει ποιο εχει καλυτερη σταθεροτητα,αξιοπιστία,και καλυτερο κλειδωμα ταχυτητας,μονο αυτα με ενδιαφερουν (ουτε ασυρματη εμβελεια,ουτε ποσοι υπολογιστες μπορουν ασυρματα να συνδεθουν επανω κ.τ.λ)

Και ποιες διαφορες εχουν τα netgear 2200 και 1000 μεταξυ τους παλι στο ιδιο ερωτημα σταθεροτητα-αξιοπιστια-καλυτερο κλειδωμα,γιατι αν ειναι το ιδιο,και ειναι καλυτερα απο το thomson 585 v8 να παω στο φτηνοτερο netgear DGN1000 π.χ.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

dgn1000 = 802.11n στα 150mbps

dgn2200 = 802.11n στα 300mbps

thomson 585v8 = 802.11n στα 65 Mbps.

τωρα δεν υπαρχει καλυτερο η χειροτερο ακριβως.

το thomson ειναι οτι πιο σταθερο σε χαλια γραμμες που εχουν πολλες αποσυνδεσεις.αν δεν ανηκεις στην κατηγορια χαλια γραμμη με αποσυνδεσεις το βγαζουμε εκτος.οποτεπας μετα dgn2200 και μετα το 1000.το ποσο θα συγχρονισει το καθενα εξαρτατε firmware και τι dslam θα πεσεις.μπορει σε μενα Px siemens dslam να παιξει καλυτερα το 1000 ενω σε σενα λεμε τωρα με alcatel Να παιξει το 2200.

οτι και να παρεις καντου firmware update.επισης με 25 ευρω παιζει και το vigor 2700vg απο το www.ebw.gr .απλα θελει μια αλλαγη firmware.καλυτερο και απο ολα αυτα το vigor 2710n αλλα αρκετα πιο ακριβο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε poulinos,η γραμμή είναι ψιλοχάλια και έχω καποιες αποσυνδέσεις όντως,άρα καλύτερα να πάω στο thomson 585 v8 απο οτι κατάλαβα.

Δημοσ.

εξαρτατε το ποσο καποιες αποσυνδεσεις.σε καποιες περιπτωσεις ανεβαζουν και το Margin της γραμμης για να ειναι πιο σταθερη αλλα χανεις σε ταχυτητα.πχ τo linksys wag200 πολυ καλο ρουτερ αλλα ελα που σε αποσυνδεσεις σε χαλια γραμμες τρελενοταν.ενω το Thomson εχει καποια μειον αλλα απο την αλλη σε χαλια γραμμες ειτε ποιοτικα ειτε λογω αποστασης παιζει πολυ καλα.αν ειχες και τα 2 τωρα θα μπορουσες να εκανες δοκιμη να δεις.εγω πχ με thomson παιζω τοσο καιρο αλλα και Linksys που ειχα και zyxel δεν ειχα ποτε θεμα.σταθερη γραμμη

Δημοσ.

Ειμαι καπως μακρυά 40 attenuation σε interleave,αποσυνδεσεις 2-3 το 24 ωρο,δεν θελω να μου ανεβασουν snr για να μην πεσει η ταχύτητα,γιαυτο λεω για Thomson

Ποια ειναι τα μειον του Thomson 585 ?

Τα linksys απο οτι ακουω τα παλια μοντελα ειχαν βγει καλυτερα,τα νεωτερα μοντελλα δεν εχουν βγει και τοσο καλα απο οτι ακουω.

Δημοσ.

Ειμαι καπως μακρυά 40 attenuation σε interleave,αποσυνδεσεις 2-3 το 24 ωρο,δεν θελω να μου ανεβασουν snr για να μην πεσει η ταχύτητα,γιαυτο λεω για Thomson

Ποια ειναι τα μειον του Thomson 585 ?

Τα linksys απο οτι ακουω τα παλια μοντελα ειχαν βγει καλυτερα,τα νεωτερα μοντελλα δεν εχουν βγει και τοσο καλα απο οτι ακουω.

ξεχνα τα καινουρια Linksys και τα παλια με 40 attenuation και σε γραμμη που εχεις ηδη αποσυνδεσεις δεν ειναι οτι καλυτερο.πολυ καλο ρουτερ το wag200 αλλα οχι σε τοσο χαλια γραμμη.το thomson ειναι κατι το απλο καλο σταθερο.ισως χρειαστει να του βαλεις κανα firmware update παντω.νορμαλ wireless εχει δεν ειναι κατι το τρελλο.λιγο αργο στο boot αλλα who cares.δινει και καλο συγχρονισμο ακομα και σε χαλια γραμμες και πολλες φορες παραπανω απο οτι με αλλα ρουτερ.

Δημοσ.

το dgn2200 εχω και ειναι σκυλι :P

πιστευω ειναι το καλυτερο απτα 3

αλλα δοκιμασε τα μερικες μερες το καθενα να δεις και εσυ ο ιδιος πιο παιζει καλυτερα στη γραμμη σου

Δημοσ.

το dgn2200 εχω και ειναι σκυλι

πιστευω ειναι το καλυτερο απτα 3

αλλα δοκιμασε τα μερικες μερες το καθενα να δεις και εσυ ο ιδιος πιο παιζει καλυτερα στη γραμμη σου

το 2200 ναι εχει τα περισσοτερα καλουδια αλλα αμα η γραμμη ειναι λιγο μπαχαλο οπως μας λεει και εχει αποσυνδεσεις εκει το Thomson θα παιξει πολυ καλα εστω και αμα δεν ειναι σε χαρακτηριστικα τοσο καλο οσο το Netgear.

δεν νομιζω να τα εχει και τα 3 ρουτερ για να τα δοκιμασει.αν τα εχει και μπορει να κανει δοκιμη και τα 3 θα ηταν το καλυτερο να δει ποιο τον καλυπτει ποιο ειναι πιο σταθερο κτλ.

και μετα απο εκει και περα ειναι και τι θελει.αν θελει N 300 τοτε κανενα απο τα αλλα 2 δεν του κανει.αμα δεν τον νοιαζει το G τοτε οκ ολα ειναι καλη επιλογη και δεν υπαρχει λογος να δωσει τρελα λεφτα για να παρει το 2200.εκει μπορει να παρει και το vigor 2700vg με 25 ευρω απο το www.ebw.gr να του αλλαξει το firmware και απο altec να το κανει generic και να εχει ενα ρουτερ κορυφη με 25 ευρω.αλλα ειναι και το θεμα αποσυνδεσεων.σαν το Thomson σε θεματα σταθεροτητας σε αποσυνδεσεις δεν ξερω αν υπαρχει καλως η κακως.

Δημοσ.

Σωστός ο φίλος poulinos,γιά σιγουριά πήρα το thomson 585 v8

Bαζω και τα προσωπικα αποτελεσματα αλλαγης απο adsl over isdn ,σε adsl over pstn,γιά κάποιον που πιθανόν σκέφτεται αυτήν τήν αλλαγή.

Χτές ενεργοποιηθηκε το adsl over pstn απο isdn που ηταν,και ειδα διαφορες προς το καλύητερο στην σύνδεση ,καλυτερο attenuation,καλυτερα ping (με την isdn λογο αποσυνδεσεων με ειχαν interleave είς γνώσην μου ,και στο speedtest με τον server της Αθηνας ειχα 30-40 ping,τωρα με την pstn με εβαλαν σε fast path μαλλον,και εχω ping 7-15 )

Η διαφορές που ειδα ηταν στο upload απο τα 870 kbps πηγε στα 1023 kbps.

Αλλα και στο download διαφορες προς το καλύτερο καπου 500 kbps παραπανω

Πολυ σωστη αποδειχτηκε και στην πραξη η θεωρια οτι το adsl over isdn κοβει καποιες συχνοτητες απο το φασμα του adsl λογο των 2 καναλιών

Eνα αλλο που παρατηρησα με την isdn το snr ητανε ασανσερ ξεκιναγε απο 9 και επεφτε σταδιακα και στα 4-5 εκανε αποσυνδεση,τωρα το snr με την pstn ειναι σχεδον σταθερο στα 9 και πεφτει 1 db αλλα επανερχετε στο 9 (conn-x).Eχω κατι λαθακια HEX και CRC γιά να δούμε τι θα δείξη,9 ώρες up είναι οκ προς το παρών.

Το συμπέρασμα είναι οτι αξιζει η αλλαγη,αν δεν χρειάζεται καποιος τα δύο κανάλια του isdn.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Μπορεί να είμαι λίγο άσχετος στο θέμα αλλά να ρωτήσω κάτι. Το 585 v8 υποστηρίζει WDS Ή όχι τελικά ξέρει κανένας? Εχω της forthnet...έβαλα to generic firmware για να μπω απο telnet. Aλλού είδα ότι υποστηρίζει αλλά πρέπει να το ενεργοποιήσεις από TELNET (το δοκίμασα αλλά δεν..) Αλλού ότι δεν το υποστηρίζει (το v7 υποστήριζε WDS)...οπότε δεν έβγαλα άκρη

Κανένας αν μπορεί βοηθήσει...ευχαριστώ πολύ!!

Δημοσ.

Σωστός ο φίλος poulinos,γιά σιγουριά πήρα το thomson 585 v8

Bαζω και τα προσωπικα αποτελεσματα αλλαγης απο adsl over isdn ,σε adsl over pstn,γιά κάποιον που πιθανόν σκέφτεται αυτήν τήν αλλαγή.

Χτές ενεργοποιηθηκε το adsl over pstn απο isdn που ηταν,και ειδα διαφορες προς το καλύητερο στην σύνδεση ,καλυτερο attenuation,καλυτερα ping (με την isdn λογο αποσυνδεσεων με ειχαν interleave είς γνώσην μου ,και στο speedtest με τον server της Αθηνας ειχα 30-40 ping,τωρα με την pstn με εβαλαν σε fast path μαλλον,και εχω ping 7-15 )

Η διαφορές που ειδα ηταν στο upload απο τα 870 kbps πηγε στα 1023 kbps.

Αλλα και στο download διαφορες προς το καλύτερο καπου 500 kbps παραπανω

Πολυ σωστη αποδειχτηκε και στην πραξη η θεωρια οτι το adsl over isdn κοβει καποιες συχνοτητες απο το φασμα του adsl λογο των 2 καναλιών

Eνα αλλο που παρατηρησα με την isdn το snr ητανε ασανσερ ξεκιναγε απο 9 και επεφτε σταδιακα και στα 4-5 εκανε αποσυνδεση,τωρα το snr με την pstn ειναι σχεδον σταθερο στα 9 και πεφτει 1 db αλλα επανερχετε στο 9 (conn-x).Eχω κατι λαθακια HEX και CRC γιά να δούμε τι θα δείξη,9 ώρες up είναι οκ προς το παρών.

Το συμπέρασμα είναι οτι αξιζει η αλλαγη,αν δεν χρειάζεται καποιος τα δύο κανάλια του isdn.

μια χαρα.οτε δεν ειχες και πριν οτε και τωρα ε??η πηγες σε αλλο παροχο?σου εφεραν καινουρια γραμμη η απλα η ιδια απο Isdn γυρισε σε Pstn?

α.μην αγχωνεσαι για το snr που πεφτει συν πλην 1 .ειναι φυσιολογικο.και +2 +3 η -2 -3 να πεσει δνε εχεις θεμα.πρεπει να παει κατω απο 4 και πιο κατω για να κανει αποσυνδεση.

β.μην αγχωνεσαι για crc Και Hex.περα οτι το thomson εχει ενα θεμα με τους counters στα errors δεν υπαρχει γραμμη που να μην εχει crc η fec,hex κτλ.ειναι και τα 96 volt που κανουν και την ζημια περα απο την συχνοτητα.

επισης το Thomson απο που το πηρες?οτεshop,forthnetshop κτλ???μπορεις να του αλλαξεις και firmware αμα εχει Custom και να βαλεις Generic.

Καλησπέρα σας,

Μπορεί να είμαι λίγο άσχετος στο θέμα αλλά να ρωτήσω κάτι. Το 585 v8 υποστηρίζει WDS Ή όχι τελικά ξέρει κανένας? Εχω της forthnet...έβαλα to generic firmware για να μπω απο telnet. Aλλού είδα ότι υποστηρίζει αλλά πρέπει να το ενεργοποιήσεις από TELNET (το δοκίμασα αλλά δεν..) Αλλού ότι δεν το υποστηρίζει (το v7 υποστήριζε WDS)...οπότε δεν έβγαλα άκρη

Κανένας αν μπορεί βοηθήσει...ευχαριστώ πολύ!!

ναι υποστηριζει με Generic firmware και μονο μεσα απο Telnet.και για να παιξει το wds πρεπει να εχει wds και το αλλο σου ρουτερ.εγω το ειχα κανει με 2 thomson.επισης το thomson επαιζε wds μονο με wep key.ειχα διαβασει δεν θυμαμαι αν το δοκιμασα κιολας οτι με wpa το ξεχνας.εχω ειχα κανει 2 χ 780 σε wds.

για telnet

http://npr.me.uk/wds.html

εχει γενικα δυσκολο telnet to thomson.και πλεον σχεδον ολα τα thomson το εχουν μονο απο Telnet.Κατι 780 με παλια firmware το ειχαν ετσι απλα.το v7 επισης με παλιο firmware version 7 Νομιζω.απο το 8 .χ.χ.χ και πανω δεν υπηρχε αν θυμαμαι καλα.

Δημοσ.

μια χαρα.οτε δεν ειχες και πριν οτε και τωρα ε??η πηγες σε αλλο παροχο?σου εφεραν καινουρια γραμμη η απλα η ιδια απο Isdn γυρισε σε Pstn?

α.μην αγχωνεσαι για το snr που πεφτει συν πλην 1 .ειναι φυσιολογικο.και +2 +3 η -2 -3 να πεσει δνε εχεις θεμα.πρεπει να παει κατω απο 4 και πιο κατω για να κανει αποσυνδεση.

β.μην αγχωνεσαι για crc Και Hex.περα οτι το thomson εχει ενα θεμα με τους counters στα errors δεν υπαρχει γραμμη που να μην εχει crc η fec,hex κτλ.ειναι και τα 96 volt που κανουν και την ζημια περα απο την συχνοτητα.

επισης το Thomson απο που το πηρες?οτεshop,forthnetshop κτλ???μπορεις να του αλλαξεις και firmware αμα εχει Custom και να βαλεις Generic.

Oτε conn-x ειχα και πριν ,οτε conn-x εχω και τωρα ,οχι δεν εφεραν νεα γραμμη απλα το isdn γυρισε σε pstn στην ιδια γραμμη.

Απο oteshop το πηρα το ρουτερ.

Λοιπον 2-3 αποσυνδεσεις το 24 ωρο ειχα με την isdn παλια σε interleave (γιατι η isdn σε fastpath ηταν μανταρα κρασάριζε ο browser συνεχεια,και ειχε τρελλες αποσυνδεσεις.

Τωρα παρατηρησα με pstn σε fastpath 1 αποσυνδέση το 24 ωρο,αρα πολυ καλυτερα,αρα αν τους πω και με γυρισουν intereaved νομιζω οτι με την pstn δεν θα εχω καμμία αποσυνδεση το 24 ωρο,παιχνιδια δεν παιζω ,απλα παρατηρω οτι σε fastpath οι σελιδες ανοιγουν πιο γρήγορα,και ειναι θετικο αυτό.

Ποια ειναι η γνώμη σου ? να τους πω να με γυρισουν interleave ? θα χασω σε ταχυτητα αν γυρισω σε interleave η θα κερδισω ? .Και ετσι να το αφησω παντος δεν εχω προβλημα,τις ειχα συνηθηση 2 χρονια της 2-3 αποσυνδεσεις το 24 ωρο,και τωρα ειναι μονο μία αποσύνδεση σε fastpath.

Γενικα τι οφελος υπαρχει σε fastpath η interleave,εκτος τα ping και το καλυτερο browsing σε fastpath

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Oτε conn-x ειχα και πριν ,οτε conn-x εχω και τωρα ,οχι δεν εφεραν νεα γραμμη απλα το isdn γυρισε σε pstn στην ιδια γραμμη.

Απο oteshop το πηρα το ρουτερ.

Λοιπον 2-3 αποσυνδεσεις το 24 ωρο ειχα με την isdn παλια σε interleave (γιατι η isdn σε fastpath ηταν μανταρα κρασάριζε ο browser συνεχεια,και ειχε τρελλες αποσυνδεσεις.

Τωρα παρατηρησα με pstn σε fastpath 1 αποσυνδέση το 24 ωρο,αρα πολυ καλυτερα,αρα αν τους πω και με γυρισουν intereaved νομιζω οτι με την pstn δεν θα εχω καμμία αποσυνδεση το 24 ωρο,παιχνιδια δεν παιζω ,απλα παρατηρω οτι σε fastpath οι σελιδες ανοιγουν πιο γρήγορα,και ειναι θετικο αυτό.

Ποια ειναι η γνώμη σου ? να τους πω να με γυρισουν interleave ? θα χασω σε ταχυτητα αν γυρισω σε interleave η θα κερδισω ? .Και ετσι να το αφησω παντος δεν εχω προβλημα,τις ειχα συνηθηση 2 χρονια της 2-3 αποσυνδεσεις το 24 ωρο,και τωρα ειναι μονο μία αποσύνδεση σε fastpath.

Γενικα τι οφελος υπαρχει σε fastpath η interleave,εκτος τα ping και το καλυτερο browsing σε fastpath

Ευχαριστώ

Λογικα θα εχει custom firmware otenet.εγω θα περναγα generic.μικρη η διαφορα σε σελιδες με fast path.αν επαιζες παιχνιδια οκ.εγω θα τους ελεγα να με βαλουν σε Interleave.θα κερδιζες και σε σταθεροτητα και σε ταχυτητα.fasthpath το βασικο για Gaming που παιζει λιγο καλυτερα.σε κανα skype παλι μπορει λιγο καλυτερα.δεν αξιζει για μενα το fast path αν δεν παιζεις παιχνιδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...