george_o/c Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Ο oc_windforce, γνωστός Κορεάτης overclocker, δημοσίευσε σήμερα τα πρώτα LN2 αποτελέσματα από τον επερχόμενο Intel 3770K 22nm Ivy Bridge. Φυσικά τα scores αυτά κανονικά δεν έπρεπε να δημοσιευτούν γιατί το NDA αργεί ακόμα να λήξει, όμως μιας και έγινε η αρχή, ας μην το αφήσουμε να περάσει έτσι! Πάμε να δούμε αρχικά τι σύστημα χρησιμοποίησε ο oc_windforce: Επεξεργαστή Intel Core i7 3770K ES Ivy Bridge (E1 stepping, no coldbug, no coldboot bug), μητρική MSI Z77A-GD65, μνήμες G.Skill DDR3-2000MHz CL6, τροφοδοτικό PC-PowerCooling 1000W και σκληρό δίσκο Western Digital 300GB Raptor. Αναφορικά με τον τομέα της ψύξης, επιστρατεύθηκε υγρό άζωτο, αλλά και το F1 EE κάνιστρο του k|ngp|n. Όπως προαναφέραμε ο επεξεργαστής δεν είχε coldbug, πράγμα θετικό σε σχέση με τα coldbugs που είχαν σχεδόν όλοι οι Sandy Bridge και μάλιστα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες! Πριν περάσουμε στις φωτογραφίες και τα αποτελέσματα, να σημειώσουμε ακόμα ότι ο επεξεργαστής του Κορεάτη θεωρείται μέτριο κομμάτι μιας και για τα 5GHz χρειάζεται 1.42Vcore. Έχουμε ακούσει ακόμα και για κομμάτια που "παίζουν" στα 5GHz με 1.3V ή και λιγότερο ρεύμα, οπότε καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει με τους Ivy Bridge. Ακόμα μια υποσημείωση για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί Ivy. Η μεγαλύτερη συχνότητα που έχει επιτευχθεί ποτέ από Sandy Bridge 2600K ήταν 6043MHz, ενώ υπάρχουν λιγότερα από 20 CPU παγκοσμίως που μπορούν να benchάρουν στα 5900-5950MHz. Αντιθέτως έχουμε δει ήδη 7GHz+ validation με 3770K Ivy Bridge! Εκτός από αυτό, γνωρίζουμε από έμπιστες πηγές ότι ήδη βγήκαν benchmarks πάνω από 6.3GHz αλλά θα δημοσιευτούν όταν λήξει το NDA. Ο επεξεργαστής του windforce που θεωρείται και average κομμάτι, κατάφερε να σκαρφαλώσει στα 6.2GHz @ 1.776V για SuperPi 1M, πετυχαίνοντας χρόνο 5.844sec! Το τωρινό παγκόσμιο στο SuperPi 1M είναι 5.781sec στα 6.9GHz με Gulftown Core i7 980X, οπότε γίνεται νομίζω αντιληπτό το απίστευτο efficiency των Ivy Bridge! Με ένα καλό CPU στα 6.3-6.5GHz θα πέσουν όλα τα παγκόσμια ρεκόρ σε όλα τα benchmarks. Συνεχίζοντας, ο Ivy του oc_windforce έβγαλε SuperPi 32M στα 6100MHz, PiFast στα 6100MHz, wPrime 32M στα 5900MHz και wPrime 1024M στα 5800MHz. Απολαύστε τώρα τις φωτογραφίες και κάντε υπομονή μέχρι τέλη Απρίλη που λήγει το NDA. Τότε είναι που πραγματικά θα τρίβετε τα μάτια σας... Πηγή: http://www.hwbox.gr/...rks-6-2ghz.html
Haldol Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Slightly off-topic. Πήγα το ποντίκι μου πάνω στο link στην αρχική σελίδα, και διάβασα στο URI... Εξηνταδύο GHz. Mother of LN2.
lazlo1992 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 με windows NT τα κανουν τα benchmarks! λολ!! :-D παντος πολύ καθημερινά αυτα τα τεστ με το άζωτο. ο κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει μια μπουκάλα με υγρό άζωτο στο δωμάτιο του και με μια κουτάλα να ρίχνει στον επεξεργαστή του! ... και φυσικά να φοράει τα windows 1821!
Giorgos09 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 με windows NT τα κανουν τα benchmarks! λολ!! :-D παντος πολύ καθημερινά αυτα τα τεστ με το άζωτο. ο κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει μια μπουκάλα με υγρό άζωτο στο δωμάτιο του και με μια κουτάλα να ρίχνει στον επεξεργαστή του! ... και φυσικά να φοράει τα windows 1821! Κι εγω ετσι εχω τα windows μου. Τραβαει πολυ το windows aero.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 η κλασική, σαν έναν 2600/2700K
viper2005 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 κανε θεουλη μου να ερθει απριλιο να κανω για να μπορω να μια επεξεργασια της προκοπης στο Ps cs5.1 http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i7/Intel-Core%20i7-3770K.html
Meraklis56 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Τουμπανιάρικη αρχιτεκτονική...συνεχίζει η intel μετά απο 3 γενιές να δείχνει πόσο τραβάνε οι 4πύρηνοι και πόσο μπροστά είναι η τεχνογνωσία της.Αν έχουν και τις τιμές του sandy bridge όπως λέει ο Thresh,εύγε. Pure raw performance
george_o/c Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 με windows NT τα κανουν τα benchmarks! λολ!! :-D παντος πολύ καθημερινά αυτα τα τεστ με το άζωτο. ο κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει μια μπουκάλα με υγρό άζωτο στο δωμάτιο του και με μια κουτάλα να ρίχνει στον επεξεργαστή του! ... και φυσικά να φοράει τα windows 1821! Κι εγω ετσι εχω τα windows μου. Τραβαει πολυ το windows aero. Αν και δεν θα έπρεπε, θα σας απαντήσω. Πώς ακριβώς τα αυτοκίνητα "τουμπανιάζονται" και μπαίνουν σε drift events και dragster? Ε το ίδιο ακριβώς πράγμα γίνεται με τους υπολογιστές. Το overclocking με υγρό άζωτο (αν εξαιρέσουμε το υγρό ήλιο που είναι μόνο σε περιπτώσεις μετρημένες στα δάκτυλα) είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα με το εξωφρενικό φτιάξιμο που πέφτει σε ορισμένα αυτοκίνητα. Τα benchmarks είναι αντίστοιχα του dragster και των drift events, δηλαδή αποτελούν δοκιμασίες για να δοκιμάσει ο άλλος το φτιαγμένο του PC. Όπως λοιπόν τα τουμπανάτα S13 με 800+ άλογα συμμετέχουν μόνο σε drift events και δεν τα βλέπεις στο δρόμο, όπως τα top fuel custom jet cars τα βλέπεις μόνο στην Santa Pod και όχι στο δρόμο, όπως τα Yamaha Z125 με στρόφαλο από WR και 60 άλογα στον τροχό τα βλέπεις μόνο στις Σέρρες και όχι στο δρόμο, έτσι και αυτά τα PC, "φτιάχνονται" για να benchάρονται και μόνο. Δεν απαιτεί κανείς να πάρεις το top fuel σου και να πας στο περίπτερο να πάρεις τσιγάρα. Έτσι λοιπόν δεν απαιτεί κανείς από τους καθημερινούς gamers να βάζουν άζωτο στα PC τους. Το άζωτο και το extreme overclocking είναι ένα ακριβό σπορ/hobby και τίποτα παραπάνω. Όσο για τα Windows που λέτε. Όπως ένα τουμπανάτο "κάρο" θέλει εκ νέου χαρτογράφηση στον εγκέφαλο και ρύθμισμα για να βγάλει σωστά τα άτια στην άσφαλτο, έτσι και τα PC αυτά θέλουν συγκεκριμένα λειτουργικά με συγκεκριμένα tweaks για συγκεκριμένα benchmarks. Αν το έτρεχε σε 7άρια με ενεργοποιημένο Aero θα έχανε 0.15sec. Όταν κυνηγάς τις απόλυτες επιδόσεις θες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα 400άρια, άρα όσο το δυνατόν πιο χαμηλούς χρόνους σε οποιοδήποτε benchmark. Που θέλω να καταλήξω? Σταματήστε να γράφετε μπαρούφες γιατί είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι γουστάρει με το PC του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο oc_windforce παίρνει άπειρο hardware από την MSI τζάμπα, παίρνει ES CPU από Intel Taiwan και πληρώνει για άζωτο για να βγάλει όσο το δυνατόν καλύτερα score, επειδή αυτοί είναι οι σπόνσορές του και έτσι γουστάρει Αφήστε τον λοιπόν να τρέχει benchmarks σε άζωτο με τζάμπα hardware και Windows 1821, όμως please μην συγχέετε δύο ανόμοια πράγματα και προπαντός μην κάνετε τους έξυπνους όταν δεν γνωρίζετε.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Aυτό που μάλλον θέλανε να πούνε τα παιδιά είναι ότι οι τόσο μεγάλες δυνατότητες o/c δεν αφορούν τη μεγάλη μερίδα του πληθυσμού γιατί δεν είναι διατεθειμένη να κάνει αυτές τις παραχωρήσεις.
george_o/c Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Οι extreme overclockers όμως πριν περάσουν στο άζωτο δοκιμάζουν σε αερόψυξη και αυτό αφορά την μεγαλύτερη μερίδα ατόμων που θα αγοράσει K ivy. Αναφέρω μέσα ότι τα πολύ καλά κομμάτια παίζουν στα 5GHz με λιγότερο από 1.3V, ενώ τα μέτρια (όπως αυτό του windforce) κινούνται στα 1.42V Γενικά μου φάνηκαν λίγο κάπως τα σχόλια, για αυτό και η επεξήγηση.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Nαι, δεν είπα ότι έχεις άδικο πουθενά. Μια εξήγηση προσπάθησα να δώσω. Αλήθεια, τα windows τι μόντα είναι? custom 2000?
george_o/c Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Αν δεν κάνω λάθος είναι Windows XP με classic theme και μερικές αλλαγές στην μπάρα της έναρξης. Απλά φαίνονται Windows 1821 Edition γιατί ο τύπος τις έχει αποθηκεύσει σε JPEG format με 40% compression quality ξέρω 'γω
Giorgos09 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Αν και δεν θα έπρεπε, θα σας απαντήσω. Πώς ακριβώς τα αυτοκίνητα "τουμπανιάζονται" και μπαίνουν σε drift events και dragster? Ε το ίδιο ακριβώς πράγμα γίνεται με τους υπολογιστές. Το overclocking με υγρό άζωτο (αν εξαιρέσουμε το υγρό ήλιο που είναι μόνο σε περιπτώσεις μετρημένες στα δάκτυλα) είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα με το εξωφρενικό φτιάξιμο που πέφτει σε ορισμένα αυτοκίνητα. Τα benchmarks είναι αντίστοιχα του dragster και των drift events, δηλαδή αποτελούν δοκιμασίες για να δοκιμάσει ο άλλος το φτιαγμένο του PC. Όπως λοιπόν τα τουμπανάτα S13 με 800+ άλογα συμμετέχουν μόνο σε drift events και δεν τα βλέπεις στο δρόμο, όπως τα top fuel custom jet cars τα βλέπεις μόνο στην Santa Pod και όχι στο δρόμο, όπως τα Yamaha Z125 με στρόφαλο από WR και 60 άλογα στον τροχό τα βλέπεις μόνο στις Σέρρες και όχι στο δρόμο, έτσι και αυτά τα PC, "φτιάχνονται" για να benchάρονται και μόνο. Δεν απαιτεί κανείς να πάρεις το top fuel σου και να πας στο περίπτερο να πάρεις τσιγάρα. Έτσι λοιπόν δεν απαιτεί κανείς από τους καθημερινούς gamers να βάζουν άζωτο στα PC τους. Το άζωτο και το extreme overclocking είναι ένα ακριβό σπορ/hobby και τίποτα παραπάνω. Όσο για τα Windows που λέτε. Όπως ένα τουμπανάτο "κάρο" θέλει εκ νέου χαρτογράφηση στον εγκέφαλο και ρύθμισμα για να βγάλει σωστά τα άτια στην άσφαλτο, έτσι και τα PC αυτά θέλουν συγκεκριμένα λειτουργικά με συγκεκριμένα tweaks για συγκεκριμένα benchmarks. Αν το έτρεχε σε 7άρια με ενεργοποιημένο Aero θα έχανε 0.15sec. Όταν κυνηγάς τις απόλυτες επιδόσεις θες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα 400άρια, άρα όσο το δυνατόν πιο χαμηλούς χρόνους σε οποιοδήποτε benchmark. Που θέλω να καταλήξω? Σταματήστε να γράφετε μπαρούφες γιατί είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι γουστάρει με το PC του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο oc_windforce παίρνει άπειρο hardware από την MSI τζάμπα, παίρνει ES CPU από Intel Taiwan και πληρώνει για άζωτο για να βγάλει όσο το δυνατόν καλύτερα score, επειδή αυτοί είναι οι σπόνσορές του και έτσι γουστάρει Αφήστε τον λοιπόν να τρέχει benchmarks σε άζωτο με τζάμπα hardware και Windows 1821, όμως please μην συγχέετε δύο ανόμοια πράγματα και προπαντός μην κάνετε τους έξυπνους όταν δεν γνωρίζετε. Τι σχεση εχουν αυτα με το σχολιο μου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα