Padaz Bloody Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Αυτήν την φορά με δεξί κλικ στην συντόμευση του προγράμματος Free Pascal IDE>ιδιότητες>γραμματοσειρά>μέγεθος γραμματοσειράς επέλεξα την πιο μεγάλη που ήτανε διαθέσιμη. Αυτό δεν εννοείς? Ορίστε άλλη μία photo. Uploaded with ImageShack.us Αυτήν την φορά φαίνονται πολύ πιο καθαρά βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι βλέπεις περισσότερες γραμμές κώδικα τη φορά, απλά τα βλέπεις όλα μεγαλύτερα.
migf1 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Αυτό εννοούσα ναι. Έχει κι άλλα πράγματα με τα οποία μπορείς να πειραματιστείς εκεί. Το πόσες γραμμές θα δείχνει ανά σελίδα το IDE της Pascal δεν εξαρτάται από τα Windows, αλλά από τις ρυθμίσεις του IDE (αν έχουν προβλέψει τέτοια ρύθμιση).
Padaz Bloody Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Ναι τώρα κατάλαβα, από ότι είδα έχει και άλλες γραμματοσειρές που μπορώ να επιλέξω. Είναι η μέρα με τη νύχτα. Αυτό το κόλπο με αυτές τις ρυθμίσεις δεν το ήξερα. Επειδή μου είπες ιδιότητες, μετά σκέφτηκα ότι θα εννοείς αυτό. Thanks. Μεγάλη διαφορά. Αυτό μπορείς να το εφαρμόσεις και σε άλλα πράγματα δηλαδή? Σε άλλες εφαρμογές windows κτλπ? Ωραία φάση.
Directx Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 [..]Το πόσες γραμμές θα δείχνει ανά σελίδα το IDE της Pascal δεν εξαρτάται από τα Windows, αλλά από τις ρυθμίσεις του IDE (αν έχουν προβλέψει τέτοια ρύθμιση). Yeap, το IDE τους υποστηρίζει 25 ή 43/50 (EGA/VGA) γραμμές, ακολουθούν μερικά στιγμιότυπα από την παμπάλαια Turbo C++..
migf1 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Κρατάει τις ρυθμίσεις που κάνεις για το συγκεκριμένο instance του παραθύρου-κονσόλας (για το συγκεκριμένο .exe με άλλα λόγια). Ανάλογα την έκδοση των Windows μπορεί να σε ρωτήσει αν θέλεις οι ρυθμίσεις σου να μονιμοποιηθούν για το συγκεκριμένο instance του παραθύρου ή αν θες να χαθούν μόλις κλείσεις το παράθυρο. EDIT: Μια χαρά λοιπόν σύμφωνα με τις εικόνες που ποστάρισε ο Direct-X (μαζί γράφαμε).
Padaz Bloody Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 46 γραμμές, 127 στήλες - δείτε κάτω αριστερή γωνία - σχεδόν full screen λίγο ήθελα για να γίνει full. Πολύ μεγάλη βελτίωση πάντως σε σχέση με όλα τα προηγούμενα. Οι γραμμές και οι στήλες μου θεωρούνται φυσιολογικές? Περίπου έτσι ήτανε και στο original ms dos? Πιστεύω έχω αρκετό χώρο για να δουλέψω. Μακάρι να μην είναι πρόβλημα στο μέλλον έτσι όπως το έχω τώρα. Άλλη μία photo τελευταία. Uploaded with ImageShack.us
migf1 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 ... Οι γραμμές και οι στήλες μου θεωρούνται φυσιολογικές? Περίπου έτσι ήτανε και στο original ms dos? Πιστεύω έχω αρκετό χώρο για να δουλέψω. Μακάρι να μην είναι πρόβλημα στο μέλλον έτσι όπως το έχω τώρα. Γιατί παιδεύεσαι με IDE της δεκαετίας του '80 και δεν δουλεύεις απευθείας με το Lazarus IDE (γενικώς γιατί παιδεύεσαι με Pascal; ).
Directx Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 [..]Οι γραμμές και οι στήλες μου θεωρούνται φυσιολογικές? Περίπου έτσι ήτανε και στο original ms dos? Καταρχήν συμφωνώ με τον migf1, δοκίμασε ένα μοντέρνο IDE, τώρα όσον αφορά την εποχή του DOS, προσωπικά έγραφα στην τυπική ανάλυση των 80x25 καθώς για εμένα ήταν ξεκούραστη, η 43/50 (ή τέλος πάντων η EGA όπως την λέγαμε τότε) κέρδιζε σε χώρο αλλά εις βάρος του μεγέθους των χαρακτήρων οπότε εγώ τουλάχιστον σπάνια την συναντούσα. Ίσως προς το τέλος του DOS, με την έλευση των monitor με πολλές ίντσες να απέκτησε περισσότερη χρηστικότητα (αλλά ήδη τότε είχε αρχίσει το γύρισμα των IDE σε Windows 3.11 και '95).
Padaz Bloody Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Νομίζω ότι το code blocks παίζει και pascal. Μπορεί να το επιβεβαιώσει κανείς?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα