dbrillis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 και εγω το ίδιο βλέπω, ο ηλεκτρολόγος εχει απλα βάλει τα χρωματα ζευγάρια με τη σειρά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 1 hour ago, dbrillis said: και εγω το ίδιο βλέπω, ο ηλεκτρολόγος εχει απλα βάλει τα χρωματα ζευγάρια με τη σειρά. κλασσικα πραγματα.και θα σου πει straight ειναι και δεν θα καταλαβει ποτε την διαφορα με το t568a/b straight. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blastar Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Γενικά τι γίνεται με τα "οικονομικά" καλώδια για να ξέρεται. -Σχεδόν όλα τα οικονομικά καλώδια είναι κακής ποιότητας τύπου CCA (Copper Clad Aluminium) δλδ επιχαλκωμένο αλουμίνιο. -Τα CCA καλώδια δεν είναι το ίδιο εύκαμπτα όπως είναι τα 100% χάλκινα και κάνουν εύκολα ραγίσματα στην επιχάλκωση με αποτέλεσμα να υπάρξει πιθανότητα να έχει χάλια ταχύτατα ακόμα και λόγο λάθος μεταχείρισης κατά την τοποθέτηση. -Άλλο μειονέκτημα είναι πιο επιρρεπή στις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. -Επίσης είναι ακατάλληλα για χρήση POE (π.χ. κάμερες κτλ) ασφαλείς καθώς τα επιχαλκωμένα έχουν μεγάλη αντίσταση και μπορεί από το να μην φτάνει το ρεύμα στην συσκευή μέχρι και να πάρουν φωτιά ανάλογα με τα Volt και το ρεύμα που τραβάει μια συσκευή. Σε γενικές γραμμές να αποφεύγεται τα "οικονομικά" ή CCA καλώδια γιατί είναι σκέτος μπελάς και χαλάνε αρκετά εύκολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
YianniS_tzoum Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Οκ θα το κόψω και θα τα βάλω σωστά.Μακαρι να είναι αυτό 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 πάρε ή 40 μέτρα CAT6e ή 50 μέτρα CAT6e και καθάρισες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 3 hours ago, ikorolis said: πάρε ή 40 μέτρα CAT6e ή 50 μέτρα CAT6e και καθάρισες μια χαρα παιζει gigabit το cat5e. και το cat6 αν το ειχε φτιαξει ετσι παλι δεν θα επαιζε. 😛 3 hours ago, YianniS_tzoum said: Οκ θα το κόψω και θα τα βάλω σωστά.Μακαρι να είναι αυτό αν τα χρωματα ειναι οπως τα εγραψα με βαση αυτο που ειδα ειναι λαθος και την πατανε απειρα ατομα.το εχω δει πολλες φορες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
csontheline Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν θα σου παίξει σε 1000αρι, γιατί τα μπλε και πράσινο είναι σε αυτή την θέση στο πρότυπο για να ακυρώνονται οι παρεμβολές. Οπότε, επειδή δεν τα καταφέρνει να τις ακυρώσει (προφανώς, αφού έχουν μπει όπως να 'ναι τα χρώματα), θα σε ρίχνει στα 100. Όσο για τον πέο και να είναι τα καλώδια, είναι μικρή η απόσταση και δεν το έχεις παρέα με ρεύματα ή άλλα ethernet. Υπόψιν ότι το 5e μπορεί να σηκώσει και 10gbps σε αυτά τα μέτρα. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2022 από csontheline Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 14 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, poulinos είπε μια χαρα παιζει gigabit το cat5e. και το cat6 αν το ειχε φτιαξει ετσι παλι δεν θα επαιζε. 😛 αν τα χρωματα ειναι οπως τα εγραψα με βαση αυτο που ειδα ειναι λαθος και την πατανε απειρα ατομα.το εχω δει πολλες φορες. εγώ μίλησα για επώνυμα έτοιμα καλώδια αν και έχω όλα τα απαραίτητα εργαλεία στο σπίτι μου όταν έστησα την δομημένη καλωδίωση και όλα τα απαραίτητα για το οικιακό δίκτυο προτίμησα επώνυμα έτοιμα καλώδια (όλων των διαστάσεων) CAT6e και έκανα την δουλειά μου. ναι συμφωνώ με την παρατήρηση σου για το CAT5 - CAT5e Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
YianniS_tzoum Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Είχατε δίκιο παιδιά πήρα πρέσα και άλλαξα τη σειρά στα καλώδια και έβγαλε κατευθείαν 200mbps . Δεν το περίμενα να ήταν αυτό αλλά να που ήταν . Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια ,γιατί τα καλώδια ήταν σκαμμένα κ δεν έπαιρναν αλλαγή εύκολα .Τώρα σώθηκα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 3 hours ago, YianniS_tzoum said: Είχατε δίκιο παιδιά πήρα πρέσα και άλλαξα τη σειρά στα καλώδια και έβγαλε κατευθείαν 200mbps . Δεν το περίμενα να ήταν αυτό αλλά να που ήταν . Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια ,γιατί τα καλώδια ήταν σκαμμένα κ δεν έπαιρναν αλλαγή εύκολα .Τώρα σώθηκα. αφου απο την στιγμη που βαλες φωτογραφια στο ειπαμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 On 14/07/2022 at 19:20, ikorolis said: εγώ μίλησα για επώνυμα έτοιμα καλώδια αν και έχω όλα τα απαραίτητα εργαλεία στο σπίτι μου όταν έστησα την δομημένη καλωδίωση και όλα τα απαραίτητα για το οικιακό δίκτυο προτίμησα επώνυμα έτοιμα καλώδια (όλων των διαστάσεων) CAT6e και έκανα την δουλειά μου. ναι συμφωνώ με την παρατήρηση σου για το CAT5 - CAT5e σιγουρα το να παρει cat6 ειναι καλη φαση αλλα αφου τα εχει ηδη περασμενα θα πρεπει να περασει καινουρια αυτο ειναι το προβλημα.και στην παρουσα φαση το προβλημα του δεν ειναι το Cat5e ή το Cat6 αλλα ο ηλεκτρολογος οτι ειναι κουκουρουκου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 32 λεπτά πριν, poulinos είπε σιγουρα το να παρει cat6 ειναι καλη φαση αλλα αφου τα εχει ηδη περασμενα θα πρεπει να περασει καινουρια αυτο ειναι το προβλημα.και στην παρουσα φαση το προβλημα του δεν ειναι το Cat5e ή το Cat6 αλλα ο ηλεκτρολογος οτι ειναι κουκουρουκου Ναι έχεις δίκιο Επίσης αυτό που αναφέρεις για τον ηλεκτρολόγο είναι το μόνο σίγουρο του θέματος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 6 minutes ago, ikorolis said: Ναι έχεις δίκιο Επίσης αυτό που αναφέρεις για τον ηλεκτρολόγο είναι το μόνο σίγουρο του θέματος πολλοι ηλεκτρολογοι το straight το θεωρουν οτι απλα βαζεις τα καλωδια οπως ηταν στην φωτο πιο πανω χωρις να κοιταξεις χρωματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα