Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δε μπλέκω με unstable. όταν με το καλό βγει επίσημα θα το δοκιμάσω...

δεν ειναι καθολου unstable.

χρησιμοποιω την nightly εδω και μηνες χωρις κανενα προβλημα.ποσο μαλλον η πιο σταθερη aurora.

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

μέχρι πριν απο λίγα λεπτά είχα τον 10 "φορτωμένο" με πρόσθετα και σερνόταν όλο το PC. Η CPU μονίμως πάνω απο 60% και η μνήμη 600+mbytes.

Έκανα αναβάθμιση σε 11 και τι να πώ! Εμφανής αλλαγή... με τα ίδια sites ανοιχτά και τα ίδια πρόσθετα και η cpu κάτω απο 5% και η μνήμη κάτω απο 300mb. Υπάρχει διαφορά...

Δημοσ.

Για το συγκεκριμενο προβλημα βαλτε την εκδοση Firefox Aurora 13 καθοτι διαθετει πολλα bug fixes απο το Snappy Project που βελτιωνει την αποκριση του browser κατα πολυ.

Καλο ειναι να τρεξετε τον Aurora με καθαρο profile.

Μιας και εχω χρόνια να κανω κατι παρομοιο και βαριεμαι να το ψαχνω.

Πώς:

►Δημιουργεις νεο προφιλ ωστε να τρεχει τον Firefox Aurora?

Το λεω επειδη εχω και τον 3.5 καπου εγκατεστημενο σε φακελο με ονομασια c:\program files\firefox και με προφιλ firefox-default αλλά και τον παρoν που χρησιμοποιω 11 με εγκατασταση c:\program files\firefox4 και με προφιλ firefox-4.

Προφανως πρεπει η εγκατασταση να γινει σε διαφορετικο φακελο και με ενα αλλο προφιλ right?

Πως φτιαχνεις νεο προφιλ ομως?

►Μεταφερεις ολα τα bookmarks, τα addons, τις ρυθμισεις των addons, κωδικους, κλπ, κλπ απο αυτο που χρησιμοποιω τωρα στον Aurora?

Παλιοτερα θυμαμαι δημιουργουσα καθαρο προφιλ και αντεγραφα εκει ολα τα περιεχομενα του προφιλ που χρησιμοποιουσα και ετσι addons, ρυθμισεις τους, κωδικοι κλπ κλπ εμπαιναν μια χαρα και η μεταβαση γινοταν ομαλα.

Τωρα? Υπαρχει ευκολοτερος τροπος?

Δημοσ.

νέο προφιλ φτιάχνεις ανοίγοντας τον profile manager. Τρέχεις στο run firefox.exe -P

Αφου έχεις δυο εγκαταστάσεις θα γράψεις στο run "C:\Program Files\firefox13\firefox.exe" -P, αν υποθέσουμε οτι θα εγκαταστήσεις τον aurora στον φακελο firefox13.

Δημοσ.

Πολύ καλός ο firefox 11 και σε linux.

Εμφανή διαφορά σε απόκριση, μνήμη κλπ είδα από τον 10, ο 11 όμως συνεχίζει ακόμα καλύτερα. Κάτι μικροκολλήματα που εμφάνιζε σε κάποιες σελίδες έχουν εξαφανιστεί, σαν να πάει και λίγο καλύτερα με το flash περιεχόμενο πχ σε κάτι blog που είναι βαρυφορτωμένα.

Βελτιωμένος και σε html5 σε linux και windows σε ότι αφορά το youtube, παίζει καλύτερα στο netbook, σε προηγούμενες εκδόσεις του firefox τα βίντεο σε html5 κολλούσαν/ήταν πολύ βαριά για τέτοια αδύναμα μηχανήματα.

Καιρός ήταν, γιατί είχε μείνει πίσω στο linux, ωραία τα νέα για τις επερχόμενες αλλαγές.

Δημοσ.

Απο οτι βλεπω η παραπληροφορηση και η αγνοια καλα κρατει ακομη.

Τα προβληματα καταχρησης της μνημης του Firefox,εχουν αρχισει να εξαλειφονται απο την εκδοση 9 και μετα χαρη στις προσπαθειες του Memshrink Project.

Ο Firefox μαζι με τον Safari,αποτελουν τους καλυτερους browsers στην καταναλωση της μνημης με τον Chrome να μενει πολυ πισω στον ανταγωνισμο.

Δεν ειναι τυχαιο που ο Firefox εχει βγει 2η συνεχομενη φορα νικητης στα συγκριτικα τεστ του Toms Hardware:

http://www.tomshardware.com/reviews/chrome-17-firefox-10-ubuntu,3129.html

memuse1tabwbgp9.png

memuse40tabswbgp9.png

Επισης καλο ειναι να γνωριζουμε οτι addons και plugins ειναι οι κυριοτεροι υπαιτιοι για τα πολλα memory leaks.

Επομενως αν ο firefox η ο chrome που χρησιμοποιειτε, καταναλωνουν πολυ μνημη τοτε τρεξτε τους σε ενα καθαρο προφιλ και δειτε αν βελτιωνεται η κατασταση.

Επισης ειναι ακυρη η συκριση της μοντερνας,εξελιγμενης εκδοσης του browser με μια αρχαια,υποδεεστερη εκδοση του που δεν διαθετει ουτε τις μισες δυνατοτητες της μοντερνας.

Αν μη τι αλλο ολοι οι μοντερνοι browsers συμπεριφερονται τεχνικα αψογα αν σκεφτει κανεις το ποσο πολυπλοκοι και πλουσιοι σε λειτουργιες εχουν γινει,προκειμενου

να εξυπηρετουν τις αναγκες ενος ολοενα αυξανομενου σε περιεχομενο και απαιτητικο σε resources,Ιnternet.

Mε λιγα λογια,ειναι σοφοτερο να βαλετε την τελευταια εκδοση του Firefox,ειτε θελετε να εχετε χαμηλη καταναλωση στην μνημη,ειτε για να εκσυγχρονισετε τον browser σας.

Δεν υπαρχει λογος να μην το κανετε εκτος και αν ειστε κολλημενοι σε,πλεον, μυθους που αφορουν τον Firefox.

Ενώ γίνεται η ανάλυση των γραφημάτων συνεχίζει εγώ έχω να παραθέσω 3 πραγματάκια:

1ο Το Σχολιασμό απο το Tom's Hardware :

Overall, Internet Explorer and Chrome are the winners during periods of light usage. They also seem to manage memory best. Safari and Firefox shine more prominently during heavy loads. Chrome and IE9, however, are hogs when it comes to heavy use, and Opera for Linux demonstrates poor management.

2ο Το ερώτημα ποιος από εσάς ανοίγει 40 tabs ταυτόχρονα - Εγώ το πολύ μέχρι 15

3ο Αφιερωμένο: http://browseryoulovedtohate.com/

Δημοσ.

"Ο έλεγχος συμβατότητας πρόσθετων" αρχικά είναι απενεργοποιημένος μετά την αναβάθμιση του 10.2.

Μπορειτε να μου πείτε από που μπορώ να τον ενεργοποιήσω/απενεργοποιήσω?

Εχει να μου πει καποιος πως γινετε?

Δημοσ.
1ο Το Σχολιασμό απο το Tom's Hardware :

Παράθεση

Overall, Internet Explorer and Chrome are the winners during periods of light usage. They also seem to manage memory best. Safari and Firefox shine more prominently during heavy loads. Chrome and IE9, however, are hogs when it comes to heavy use, and Opera for Linux demonstrates poor management.

Tι σημαινει manage memory best? Απελευθερωνουν την μνημη πιο γρηγορα; Δεσμευουν λιγοτερη μνημη οταν δεν ειναι κανενα tab ανοιχτο; και στις δυο περιπτωσεις εξηγησα

γιατι ο FF απελευθερωνει την μνημη πιο αργα η δεσμευει περισσοτερη μνημη οταν τρεχει μονος του.Ετσι λειτουργει σκοπιμα.

2ο Το ερώτημα ποιος από εσάς ανοίγει 40 tabs ταυτόχρονα - Εγώ το πολύ μέχρι 15

15 tabs δεν ειναι light usage.Ποσο μαλλον αν αναλογιστουμε πως συνηθως οι browsers τρεχουν και καποια plugins και addons.

Ο Toms Hardware χρησιμοποιησε στα συγκριτικα του για το light usage ενα μονο tab ανοιχτο.E δεν νομιζω ο μεσος user να σερφαρει συνεχεια με ενα μονο tab ανοιχτο.

Ας δουμε ενα πιο ρεαλιστικο σεναριο,πχ καποιος που εχει ανοιχτα 5 tabs απο το insomnia.com:

GXTCP.png

Οπως βλεπεις ο FF σε καθαρο προφιλ,δεσμευει λιγοτερη μνημη απο τον Chrome σε καθαρο προφιλ.

εκτος και αν δεν θεωρεις τα 5 tabs του insomnia "light usage". :mrgreen:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εχει να μου πει καποιος πως γινετε?

σου απαντησα αλλα δεν το προσεξες:

γραψε about:config σε ενα κενο tab,πατα enter,βρες την επιλογη:

extensions.strictCompatibility

και βαλτην στο true.

Δημοσ.
Επίσης σε σελίδες με αρκετή javascript όπως στο site του skai όπου βλέπεις live stream και από δίπλα έχει και chat παράθυρο, το σκρολάρισμα είναι απίστευτα αργό (καρέ καρέ πάει).

Μόλις το δοκίμασα και δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα...

Παιδιά, ελέγξτε τα setup σας πριν δημοσιεύσετε.

Δημοσ.

εμένα πάντως έχει πρόβλημα με το flash σε debian, crashάρει με το παραμικρό

πχ. σε chrome μπορεί να έχω ανοιχτα 10 παράθυρα με video που να παίζουνε ταυτόχρονα και στον firefox με το που ανοίξω δεύτερο the plugin has crashed

μια ζωή firefox και έχω μείνει τώρα με τον chrome γιατί κατάντησαν εκνευριστικά τα crashαρίσματα :-( :-(

Δημοσ.

Tι σημαινει manage memory best? Απελευθερωνουν την μνημη πιο γρηγορα; Δεσμευουν λιγοτερη μνημη οταν δεν ειναι κανενα tab ανοιχτο; και στις δυο περιπτωσεις εξηγησα

γιατι ο FF απελευθερωνει την μνημη πιο αργα η δεσμευει περισσοτερη μνημη οταν τρεχει μονος του.Ετσι λειτουργει σκοπιμα.

15 tabs δεν ειναι light usage.Ποσο μαλλον αν αναλογιστουμε πως συνηθως οι browsers τρεχουν και καποια plugins και addons.

Ο Toms Hardware χρησιμοποιησε στα συγκριτικα του για το light usage ενα μονο tab ανοιχτο.E δεν νομιζω ο μεσος user να σερφαρει συνεχεια με ενα μονο tab ανοιχτο.

Ας δουμε ενα πιο ρεαλιστικο σεναριο,πχ καποιος που εχει ανοιχτα 5 tabs απο το insomnia.com:

GXTCP.png

Οπως βλεπεις ο FF σε καθαρο προφιλ,δεσμευει λιγοτερη μνημη απο τον Chrome σε καθαρο προφιλ.

εκτος και αν δεν θεωρεις τα 5 tabs του insomnia "light usage". :mrgreen:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

σου απαντησα αλλα δεν το προσεξες:

Δεν καταλαβες τι εννοω.

Εννοω το "Ο έλεγχος συμβατότητας πρόσθετων" που σου εχει πανω - πανω στα προσθετα οταν κανεις απλα αναβαθμηση απο το 10.2 σε 11.0 και αν πατησεις απλα ενεργο δεν ξανα-εμφανιζετε.

Τι ακριβως ειναι αυτο και πως το ενεργοποιης/απενεργοποιης?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...