Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι ακριβώς κάνει αυτο το πρόγραμμα που παραθέτεις @KilliK?

Με απλα λογια βοηθαει τον Firefox να χρησιμοποιει οσο το δυνατον λιγοτερη μνημη.

Οσο καιρο το εχω χρησιμοποιησει κανει καλη δουλεια αν και πλεον με τις τελευταιες εκδοσεις του FF,δεν ειναι και τοσο απαραιτητο.

Για 58 καρτέλες στον Waterfox 10 τρώωει 1GB RAM. Έχει κάποιος κάποιο παραπλήσιο νούμερο από τον 11 να δούμε τι παίζει και αν έχει διαφορά?

Firefox 11 32bit με 58 ανοιχτα tabs σε καθαρο προφιλ:

MmHdE.jpg

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

O Firefox είναι μονόδρομος για όσους θέλουν απροβλημάτιστο και γρήγορο browsing χωρίς διαφημίσεις (AdBlock), crashes, και διάφορα άλλα κολλήματα. Ειδικότερα απο την έκδοση 13 και μετά η οποία θα υποστηρίζει και x64, εκεί θα τελειώσει μια και καλή το παραμύθι του "ανταγωνισμού".

Proud Firefox user since 2006.

Συμφωνώ απόλυτα και με εσένα και με τον Killik. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και εδώ γίνεται τρελό πάρε δώσε παραπληροφόρησης αλλά και σε κάθε παρόμοιο θέμα για την αλεπού.

Ειδικά στο AdBlock είναι ο μόνος που δουλεύει σωστά. Εντωμεταξύ γίνεται όλο και καλύτερος και αυτό φαίνεται.

Τέλος το λέω και το ξαναλέω. Μην χρησιμοποιείτε τον Chrome. Είναι ο μεγαλύτερος ρουφιάνος όλων των εποχών, το 90~% των κερδών της google είναι από διαφημίσεις. Το ξεχνάνε μερικοί ότι είναι διαφημιστική εταιρία :-)

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο έχει γίνει τόσο δημοφιλής ο Chrome. Μάλλον επειδή δουλεύει πιο ομαλά σε υπολογιστές με χαμηλότερη RAM, ΑΛΛΑ και πάλι δεν μπορώ πλέον να διανοηθώ browsing χωρίς AdBlock, ακόμα και στον υπολογιστή 7ετίας που είχα μέχρι πέρσυ περνούσα Firefox και ας ήταν πιο "αργό" απο τους υπόλοιπους browsers.

• Super Moderators
Δημοσ.

Παιδια ελεος με τη ραμ. Ξεκολληστε λιγο απο τη δεκαετια του 90 με τα λιγα ΚΒ εως MB διαθεσιμα, καθως και απο τη νοοτροπια των XP, που ηταν ακριβως η ιδια με μεγαλυτερα νουμερα.

Η ραμ υπαρχει για να αξιοποιειται, οχι για να τη χαιρομαστε άδεια! Με 70 ευρω πηρα ΠΕΡΣΥ 16GB ram και ησυχασα για αρκετα χρονακια...

είσαι καπιτάλας! :P

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο έχει γίνει τόσο δημοφιλής ο Chrome. Μάλλον επειδή δουλεύει πιο ομαλά σε υπολογιστές με χαμηλότερη RAM, ΑΛΛΑ και πάλι δεν μπορώ πλέον να διανοηθώ browsing χωρίς AdBlock, ακόμα και στον υπολογιστή 7ετίας που είχα μέχρι πέρσυ περνούσα Firefox και ας ήταν πιο "αργό" απο τους υπόλοιπους browsers.

να σου απαντήσω... στην περιπτωσή μου, ο Firefox παρουσιάζει προβλήματα μετά από κάμποση ώρα video streaming, για παράδειγμα όταν βλέπω αγώνες ή κάποιο μεγάλο βίντεο στο Youtube. Ακόμα και στον 11, μετά από κάμποση ώρα streaming, δεν δούλευαν καθόλου τα bookmarks... Απεναντίας, με τον Chrome δεν είχα ποτέ προβλήματα.

Πρέπει να παραδεχθώ όμως ότι το Interface του Firefox μου αρέσει πολύ περισσότερο, ειδικά το Bookmarks sidebar.

Δημοσ.

Ο Chrome εχει γινει δημοφιλης λογω του τεραστιου promotion campaign που εχει ξεκινησει εδω και 3+ χρονια:

Διαφημισεις στην τηλεοραση και στο youtube με celebrities οπως Lady Gaga,Justin Bieber,κτλ

Διαφημισεις μεσα απο τις υπηρεσιες της google.

Στις αναζητησεις στο google για θεματα σχετικα με browsers,ο chrome εβγαινε παντα στα πρωτα results ακομη και αν δεν εψαχνες για αυτον.

Πολλα δημοφιλη προγραμματα κατα το installation τους,προσφερουν την επιλογη για εγκατασταση του Chrome.

Με διαφορα sponsored events oπως πχ μια μουσικη συναυλια με ενα γνωστο συγκροτημα,που ειχε γινει προπερσι για να προωθησει τον Chrome και την οποια μπορουσες να δεις οnline μονο μεσα απο τον Chrome.

Και φυσικα ο πολεμος που εχει ξεκινησει απο διαφορα παπαγαλακια μεγαλων tech sites κατα του firefox και του IE.

Δεν ειναι τυχαιο που η πλειοψηφια του market share του Chrome προερχεται απο πρωην IE προβατα-users.

Αλλα αυτο ειναι ενα αλλο,μεγαλο θεμα,ασχετο με το παρον τοπικ.

Δημοσ.

πλακα κανεις; με xmarks,adblock και dictionary και παραπονιεσαι οτι ο firefox χρησιμοποιει 200mb χωρις ανοικτα tabs?

για μενα μια χαρα ειναι τα 200mb με αυτα τα addons.

στην τελικη χρησιμοποιησε το Memoryfox addon αν θες περισσοτερη μνημη:

http://www.browsermemory.com/current-memory-fox/

Στα Windows μου καίει τα μισά. Έχει πρόβλημα είτε ο FF για OSX, είτε το OSX γενικά.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγω το χαφιεδολογισμικό της Google το εχω πετάξει απ' όλα μου τα PC εδω και καιρο. Δεν με ενδιαφέρει η ταχύτητα, αν και όπως φαινεται ο FF δεν υπολείπεται σημαντικά. Απλά δεν μου αρέσει να έχω συναιτέρο την Google Analytics σε καθε σερφαρισμα που κανω. Το ίδιο ισχύει και για το picassa και διάφορα άλλα "καλούδια" που προσφέρει η Google. Διατηρώ μόνο το gmail και χρησιμοποιω και λίγο calendar. Κατα τα άλλα μακριά και αγαπημένοι.

Δημοσ.

Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω. Και μόνο για την αφοσίωσή του στα open standards: Firefox δαγκωτό. Πόσο μάλλον που και σα browser γ@μεί.

Δημοσ.

Για τα σπασίματα στα videos το επιβεβαιώνω και εγώ ως πρόβλημα του firefox.

Επίσης σε σελίδες με αρκετή javascript όπως στο site του skai όπου βλέπεις live stream και από δίπλα έχει και chat παράθυρο, το σκρολάρισμα είναι απίστευτα αργό (καρέ καρέ πάει).

Γενικά έχω την εντύπωση ότι το development πλέον γίνεται με βάση τον chrome ως standard και έπεται η συμβατότητα του firefox, ενώ στα πρώτα του βήματα ήταν ο firefox το σημείο αναφοράς.

Δημοσ.

Εγώ Opera χρησιμοποιούσα αλλά το γύρισα σε Chrome πρώτον για συμβατότητα (πολλές σελίδες δεν ανοίγουν σωστά με Opera), δεύτερον γιατί ο Firefox καλός-χρυσός έχει φτιάξει το θέμα με την μνήμη αλλά εξακολουθώ να τον πιάνω να παγώνει (not responding) και τρίτον και κυριότερον επειδή χρησιμοποιώ πολλά pc και πειραματίζομαι συχνά με format δοκιμάζοντας διάφορα λειτουργικά, έχει στο cloud του αποθηκευμένα πρόσθετα, σελίδες που επισκέπτομαι και κωδικούς!

Αυτό είναι ότι πιο χρήσιμο έχω δει σε browser... Αποθηκεύω έναν κωδικό σε μια σελίδα και ενημερώνεται σε όλα τα pc που έχω αυτόματα...

Φανταστείτε αν αλλάξω κωδικό σε όλους μου τους λογαριασμούς πόσο θα μου έπαιρνε να τους αποθηκεύσω σε όλα τα pc.

Δημοσ.

Αποθηκεύω έναν κωδικό σε μια σελίδα και ενημερώνεται σε όλα τα pc που έχω αυτόματα...

και ενημερωνεται και ολο το google παρεα...

Δημοσ.
Αυτό είναι ότι πιο χρήσιμο έχω δει σε browser... Αποθηκεύω έναν κωδικό σε μια σελίδα και ενημερώνεται σε όλα τα pc που έχω αυτόματα...

Aυτη την λειτουργια την διαθετει και ο Opera και ο Firefox.

δεύτερον γιατί ο Firefox καλός-χρυσός έχει φτιάξει το θέμα με την μνήμη αλλά εξακολουθώ να τον πιάνω να παγώνει (not responding)

Επίσης σε σελίδες με αρκετή javascript όπως στο site του skai όπου βλέπεις live stream και από δίπλα έχει και chat παράθυρο, το σκρολάρισμα είναι απίστευτα αργό (καρέ καρέ πάει).

Για το συγκεκριμενο προβλημα βαλτε την εκδοση Firefox Aurora 13 καθοτι διαθετει πολλα bug fixes απο το Snappy Project που βελτιωνει την αποκριση του browser κατα πολυ.

Καλο ειναι να τρεξετε τον Aurora με καθαρο profile.

Τον κατεβαζετε απο εδω:

http://www.softpedia.com/get/Internet/Browsers/Mozilla-Firefox-Final.shtml

Δημοσ.

Φανταστείτε αν αλλάξω κωδικό σε όλους μου τους λογαριασμούς πόσο θα μου έπαιρνε να τους αποθηκεύσω σε όλα τα pc.

Το φανταζόμαστε εδώ και καιρό! Υπάρχει το firefox sync φυσικά

Δημοσ.

το sync του firefox ενημερώνει και κωδικούς; nice.. δε το ήξερα.. smilie.png

οσο αφορα τα παγωματα του Firefox,δοκιμασε την εκδοση Aurora 13 οπου βελτιωνει το συγκεκριμενο προβλημα κατα πολυ.

δε μπλέκω με unstable. όταν με το καλό βγει επίσημα θα το δοκιμάσω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...