Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μπορούν να κοιμηθούν μερικά χρονάκια ακόμη. Οι μετρήσεις κατανάλωσης μνήμης είναι να χαμε να λέγαμε. Το θέμα είναι όταν κλείνεις κάποιο tab να γυρνά πίσω η μνήμη, πράγμα που δε συμβαίνει!!!

Δείτε στο screenshot, μόλις έχει ανοίξει ο FF και ένα tab ανοιξε το hotmail. Το κλείνω και με κανένα tab ανοιχτό 200ΜΒ δεσμευμένης μνήμης!!! Η τραγωδία σε όλο της το μεγαλείο

εισαι λαθος:

http://www.tomshardware.com/reviews/chrome-17-firefox-10-ubuntu,3129-14.html

memuse40tabswbgp9.png

memman39tabswbgp9.png

memman39tabs2minwbgp9.png

οπως βλεπεις ο FF απελευθερωνει την μνημη.δεν το κανει ομως αμεσως σε περιπτωση που θελεις να ξανανοιξεις καποιο tab που εκλεισες.

επισης αν υπαρχει ελευθερη μνημη ο FF θα δεσμευσει καποιο μερος για να εξυπηρετηθουν ταχυτερα οι δικες του λειτουργιες,ακομη και αν δεν υπαρχει κανενα tab ανοιχτο.

και το ξαναλεω μεχρι να το καταλαβετε:

στο performance και στο stability ενος browser σημαντικο ρολο παιζουν και τα addons/plugins που χρησιμοποιειτε.αυτο ισχυει για ολους τους browsers.

αν εχετε καποιο προβλημα με τον browser σας,ειναι αργος η crasharei,τρεχτε τον σε καθαρο profile και μονο με τα απολυτως απαραιτητα plugins ενεργοποιημενα,

τα οποια να ειναι παντα updated στις τελευταιους τους εκδοσεις: flash,shockwave,silverlight,java.

αν δειτε οτι βελτιωνεται η κατασταση,τοτε σιγουρα την ζημια την κανει καποιο plugin/addon.

Δημοσ.

Εγώ δεν έχω καν τη σταθερή έκδοση εγκατεστημένη. Προεπιλεγμένος στον υπολογιστή μου είναι η beta έκδοση/κανάλι. Παίζουν μέρες που χρησιμοποιώ περισσότερο την Nightly x64 ( 14 πλέον ) παρά τη σταθερή ( 12 beta 1 σε ολίγον ).

Πραγματικά, ο Chrome και η επιτυχία του έπαιξε σχεδόν τον ίδιο ρόλο που είχε τότε ο Fx όταν βγήκε ενώ χρησιμοποιούσαμε όλοι ΙΕ. Όχι το ίδιο βέβαια, αλλά ανάγκασε τη Mozilla να πατήσει γκάζι και να ξυπνήσει εντελώς. Επιτέλους υλοποιούν ιδέες που είχαν καιρό κλεισμένες στα ντουλάπια τους. Όσο για την βελτιστοποίηση, είμαι πλήρως ικανοποιημένος... Με κάθε έκδοση που λαμβάνουμε, υπάρχουν ~1000 διορθώσεις/βελτιστοποιήσεις που ούτε καν τις αντιλαμβανόμαστε.

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, Killik... άσ΄το αδελφέ, είναι ανίκητη η βλακεία του διαδικτύου. Μη το σκέφτεσαι και μη προσπαθείς τόσο πολύ, διότι όπως βλέπεις και θα βλέπεις πάντα, πάει χαμένος ο κόπος. Δεν ασχολούμαι με παρόμοια μηνύματα και απλά ηρέμησα. Εκνευριζόμουν για το τίποτε, όχι τίποτ΄άλλο...

Δημοσ.

ff11.png

με τα tabs που έχω τώρα ανοιχτά

πάντως και με τον memory fox ορίστε πως μου τρέχει-βέβαια δεν ήταν μόλις τον άνοιξα,αλλά κανά λεπτό μετά.

Δημοσ.
Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, Killik... άσ΄το αδελφέ, είναι ανίκητη η βλακεία του διαδικτύου. Μη το σκέφτεσαι και μη προσπαθείς τόσο πολύ, διότι όπως βλέπεις και θα βλέπεις πάντα, πάει χαμένος ο κόπος. Δεν ασχολούμαι με παρόμοια μηνύματα και απλά ηρέμησα. Εκνευριζόμουν για το τίποτε, όχι τίποτ΄άλλο...

yep,you are right. :(

Δημοσ.

Ο Firefox 11 διαθετει πλεον καινουργιο αλγοριθμο smooth scrolling,ο οποιος ειναι καλυτερος απο τον παλιοτερο.

εχεις ομως την δυνατοτητα να ενεργοποιησεις τον παλιοτερο αν δεν σου αρεσει ο καινουργιος.

Πού/πώς? :-D

Δημοσ.

Πού/πώς? :-D

εκανα λαθος.στην εκδοση 13 θα βαλουν τον νεο αλγοριθμο.

βασικα χρησιμοποιουν τον αλγοριθμο του SmoothWheel addon:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/smoothwheel/?src=search

oποτε αμα θελεις να τον χρησιμοποιησεις,ειτε βαλε το συγκεκριμενο addon,ειτε βαλε τον Firefox Aurora 13.

Δημοσ.

Μηπως εχεις lion απανω??

Sent from my iPad using Insomnia

Μηπως εχεις lion απανω?

Sent from my iPad using Insomnia

Όχι Snow Leopard. Στα Windows ίσως είναι βελτιωμένος - δεν ξέρω γιατί έχω 8GB RAM και δε με πειράζει.

Μάλλον για OSX δεν είναι τόσο καλός.

Δημοσ.

εισαι λαθος:

http://www.tomshardware.com/reviews/chrome-17-firefox-10-ubuntu,3129-14.html

memuse40tabswbgp9.png

memman39tabswbgp9.png

memman39tabs2minwbgp9.png

οπως βλεπεις ο FF απελευθερωνει την μνημη.δεν το κανει ομως αμεσως σε περιπτωση που θελεις να ξανανοιξεις καποιο tab που εκλεισες.

επισης αν υπαρχει ελευθερη μνημη ο FF θα δεσμευσει καποιο μερος για να εξυπηρετηθουν ταχυτερα οι δικες του λειτουργιες,ακομη και αν δεν υπαρχει κανενα tab ανοιχτο.

και το ξαναλεω μεχρι να το καταλαβετε:

στο performance και στο stability ενος browser σημαντικο ρολο παιζουν και τα addons/plugins που χρησιμοποιειτε.αυτο ισχυει για ολους τους browsers.

αν εχετε καποιο προβλημα με τον browser σας,ειναι αργος η crasharei,τρεχτε τον σε καθαρο profile και μονο με τα απολυτως απαραιτητα plugins ενεργοποιημενα,

τα οποια να ειναι παντα updated στις τελευταιους τους εκδοσεις: flash,shockwave,silverlight,java.

αν δειτε οτι βελτιωνεται η κατασταση,τοτε σιγουρα την ζημια την κανει καποιο plugin/addon.

3-4 add-ons κλασσικά. Xmarks, adblock, download statusbar, dictionary. Δε μπορώ να τα βγάλω, τα θέλω. Σε OSX θεωρώ πως γίνεται τρομερή κατάχρηση μνήμης από τους browsers, με όλους έχω πρόβλημα.

Τώρα ο tom πως καταφέρνει με 40tabs να τρώει 150ΜΒ μνήμης δεν ξέρω... Ίσως να τα έχει άδεια.

• Moderators
Δημοσ.

Παιδια ελεος με τη ραμ. Ξεκολληστε λιγο απο τη δεκαετια του 90 με τα λιγα ΚΒ εως MB διαθεσιμα, καθως και απο τη νοοτροπια των XP, που ηταν ακριβως η ιδια με μεγαλυτερα νουμερα.

Η ραμ υπαρχει για να αξιοποιειται, οχι για να τη χαιρομαστε άδεια! Με 70 ευρω πηρα ΠΕΡΣΥ 16GB ram και ησυχασα για αρκετα χρονακια...

Δημοσ.
3-4 add-ons κλασσικά. Xmarks, adblock, download statusbar, dictionary. Δε μπορώ να τα βγάλω, τα θέλω. Σε OSX θεωρώ πως γίνεται τρομερή κατάχρηση μνήμης από τους browsers, με όλους έχω πρόβλημα.

πλακα κανεις; με xmarks,adblock και dictionary και παραπονιεσαι οτι ο firefox χρησιμοποιει 200mb χωρις ανοικτα tabs?

για μενα μια χαρα ειναι τα 200mb με αυτα τα addons.

στην τελικη χρησιμοποιησε το Memoryfox addon αν θες περισσοτερη μνημη:

http://www.browsermemory.com/current-memory-fox/

Δημοσ.

O Firefox είναι μονόδρομος για όσους θέλουν απροβλημάτιστο και γρήγορο browsing χωρίς διαφημίσεις (AdBlock), crashes, και διάφορα άλλα κολλήματα. Ειδικότερα απο την έκδοση 13 και μετά η οποία θα υποστηρίζει και x64, εκεί θα τελειώσει μια και καλή το παραμύθι του "ανταγωνισμού".

Proud Firefox user since 2006.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...