Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα. μετα απο ζημια που επαθε ο υπολογιστης μου (λαπ τοπ) απο διακοπη ρευματος (χωρις την μπαταρια επανω) απο υπερταση, το πηρα με φοβο και τωρα τωρα το χρησιμοποιω μονο με την μπαταρια και οταν αδειαζει ενω δουλευει ο υπολογιστης την φορτιζω. και μετα απο κανα δυο ωρες που αδειαζει περιπου την ξαναφορτιζω παλι σε ενω δουλευει...υπαρχει προβλημα να χαλασει ετσι η μπαταρια? μηπος θελει κανονικα να ειναι κλειστος για να φορτιζει?και αλλες δυο ερωτησουλες,για να μην γινομε και κουραστικως...πολλες φορες δεν προλαβενω να τον βαλω στην πριζα γιατι χαζευω και κλεινη ο υπολογιστης απο αδεια μπαταρια ...καποιος μου ειπε οτι χαλαει ετσι ο υπολογιστης ειναι αληθεια? η με δουλευε που δεν γνωριζω?και κατι τελευταιο .υπαρχει προβλημα αν ανοιξω το λαπ τοπ τωρα κανονικα και τον ανοιξω παλι σε καμια ωρα η στο καπακι αμεσως, χωρις να τον εχω βαλει σε αδρανεια η αναστολη ....βοηθηστε τον ασχετο παρακαλω αν θελετε στις ερωτησεις μου :rolleyes: ευχαριστω.

Δημοσ.

Δεν έχει διαφορά αν φορτίζεται η μπαταρία όταν λειτουργεί ο υπολογιστής ή όχι. Όταν η μπαταρία πάει ~5% το laptop μπαίνει σε αδράνεια ή σε hibernate συνήθως, αν δεν το χεις αλλάξει. Στην χειρότερη ίσως κάνει shut-down. Και πάλι δεν έχει πρόβλημα. Όχι δεν πειράζει τίποτα απ αυτά που πες στο τέλος. Γενικά δεν είναι τόσο υπερευαίσθητος.

Πάντως καλό θα ήταν να μην εξαντλείς τη μπαταρία κάθε φορά. Φόρτιζέ την όταν πάει <20% ή ασ τον συνδεδεμένο στο ρεύμα όσο τον χρησιμοποιείς.

Δημοσ.

σιγουρα παντως η μπαταρια ταλαιπωρειται απο τις συνεχεις φορτισεις αποφορτισεις αλλα αυτο φανταζομαι θα το καταλαβαινεις και απο μονος σου αλλα γι αυτο αλλωστε ειναι και η μπαταρια για να χρησιμοποιειται.

Αυτο που κανεις ομως ειναι παρα πολυ κουραστικο για σενα φανταζομαι και δεν ξερω για ποσο καιρο θα αντεξεις να το κανεις. Για αυτο πηγαινε παρε ενα surge arrest πολυμπριζο ή μονη πριζα και βαλε το παλι στο ρευμα μαζι με τη μπαταρια επανω ομως. Οπως ειπα και πιο πανω η μπαταρια ειναι εκει για να χρησιμοποιειται και οχι για να την φυλαμε.

Για τις αλλες ερωτησεις σου δεν υπαρχουν τετοια προβληματα

Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια....αλλα η μταταρια συνεχεια φορτισμενη και συνεχομενα στο ρευμα δεν χαλαει οπως λενε σε διαφορα site merikoi? θελω να πω αν μειωνετε ο χρονος ζωης περισσοτερο ετσι παρα ωπος την κανω εγω?

Δημοσ.

Ο τρόπος που την φορτίζεις εσύ δεν κάνει ούτε καλό ούτε κακό, απλά παιδεύεσαι λίγο παραπάνω. Η μπαταρία φθείρεται λίγο πιο γρήγορα αν την αφήνεις να εξαντληθεί προτού την τελικά φορτίσεις κι όταν ζεσταίνεται αρκετά.

Όταν στο παρελθόν χρησιμοποιούσα το laptop μου σα σταθερό, αφαιρούσα τη μπαταρία και την έκανα μια αποφόρτιση/φόρτιση κάθε ~15 μέρες. Πλέον που τον μετακινώ σχετικά συχνά το χω διαρκώς στο ρεύμα. Ο ρυθμός φθοράς της δεν άλλαξε ιδιαίτερα.

Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια....αλλα η μταταρια συνεχεια φορτισμενη και συνεχομενα στο ρευμα δεν χαλαει οπως λενε σε διαφορα site merikoi? θελω να πω αν μειωνετε ο χρονος ζωης περισσοτερο ετσι παρα ωπος την κανω εγω?

μονος σου ειπες τη φραση μετα απο διακοπη ρευματος. Δεν ξερω τι ακριβως φυσικα συνεβη ουτε εσυ μαλλον αλλα αν ειχες την μπαταρια επανω ισως να μην ειχες το προβλημα με το laptop σου μετα. Δηλαδη προσπαθωντας να μη χαλασεις τη μπαταρια ισως χαλασες το Laptop...Η μπαταρια ειναι για να ειναι επανω οπως ειπα πριν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...