Kostaskouk Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Θέλησα να προσαρμόσω με το Subtitles Workshop τους υπότιτλους σε μια ταινία (.avi) Το Subtitles Workshop δεν φόρτωνε την ταινία. Μετά από αυτό (επειδή μου έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν), άλλαξα τη ρύθμιση στο DirectVobSub σε "Do not load", οπότε και φορτώθηκε η ταινία (στο S.W.). Έκανα τον συγχρονισμό των υπότιτλων, και τελειώνοντας έπαιξα (δοκιμαστικά και επιτυχώς) την ταινία (με τους συγχρονισμένους υπότιτλους) στον VLC player. Έκλεισα το computer, και όταν μετά από μερικές ώρες το ξανα-άνοιξα για να δω την ταινία, διαπίστωσα πως ο VLC player έχει πλέον στη θέση των υπότιτλων, ερωτηματικά (?????). Έκανα έλεγχο στον VLC player παίζοντας άλλες ταινίες, οι οποίες παίζουν, και παρουσιάζουν τους ελληνικούς υπότιτλους κανονικά. Τί συμβαίνει, και πως μπορώ να διορθώσω το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη ταινία .avi;;;
micos000 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Άνοιξε για αρχή τους υπότιτλους με το σημειωματάριο και δες αν εκεί τους εμφανίζει σωστά. Αν είναι εντάξει πήγαινε Αρχείο->Αποθήκευση ως και τι έχει στην κωδικοποιηση. Βάλτο ANSI ή UTF-8 και σώσε στο ίδιο αρχείο. Στο sw όταν φόρτωσες τους υπότιτλους τι έλεγε στο αριστερό πάνελ; Βάλτο Greek. Στο vc πήγαινε στις εργαλεία->προτιμίσεις->υπότιτλοι και δες που λέει για κωδικοποίηση, βάλτο Ελληνικά windows 1253
Kostaskouk Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) Άνοιξε για αρχή τους υπότιτλους με το σημειωματάριο και δες αν εκεί τους εμφανίζει σωστά. Αν είναι εντάξει πήγαινε Αρχείο->Αποθήκευση ως και τι έχει στην κωδικοποιηση. Βάλτο ANSI ή UTF-8 και σώσε στο ίδιο αρχείο. Στο sw όταν φόρτωσες τους υπότιτλους τι έλεγε στο αριστερό πάνελ; Βάλτο Greek. Στο vc πήγαινε στις εργαλεία->προτιμίσεις->υπότιτλοι και δες που λέει για κωδικοποίηση, βάλτο Ελληνικά windows 1253 Ανοίγοντας τους υπότιτλους με το σημειωματάριο, αυτοί εμφανίζονται σωστά. Κάνοντας "Αποθήκευση ως...", είδα ότι είναι (ήδη) σε κωδικοποίηση ANSI (και ο VLC δεν τους εμφανίζει σωστά .....Η κωδικοποίηση των υπότιλων του VLC είναι: Ελληνικά windows 1253). Έτσι άλλαξα στο σημειωματάριο (κατά την "Αποθήκευση ως...") την κωδικοποίηση σε UTF-8, οπότε οι υπότιτλοι εμφανίζονται σωστά (στον VLC). Όμως τώρα όταν φορτωθούν στο S.W. (για να κάνω "συγχρονισμό"), φαίνονται "αλαμπουρνέζικοι" (ενώ προηγουμένως - όταν δεν τους "εμφάνιζε" ο VLC - είχαν κανονική εμφάνιση στο S.W. ....στο οποίο η ρύθμιση των υπότιλων είναι στο Greek). ΔΗΛΑΔΗ με δυο λόγια: Όταν οι υπότιτλοι ΔΕΝ "παίζονται" από τον VLC παρουσιάζονται κανονικά στο S.W., και όταν "παίζονται" σωστά από τον VLC, ΔΕΝ παρουσιάζονται κανονικά στο S.W. Μετά από αυτά τα περίεργα: Ανοίγω τους υπότιτλους με το σημειωματάριο, και τους (ξανα)αποθηκεύω με κωδικοποίηση ANSI. Τώρα το S.W. τους "βλέπει", οπότε και κάνω τον απαιτούμενο συγχρονισμό τους με την ταινία. Τους αποθηκεύω (μέσω του S.W.) σαν S.R.T. (όπου όμως επειδή έχουν ακόμα κωδικοποίηση ANSI, δεν τους "παίζει" σωστά ο VLC). Μετά, (μέσω του σημειωματάριου) τους (ξανα)αποθηκεύω, με κωδικοποίηση UTF-8. Τώρα πιά, τους παίζει σωστά ο VLC. Βρήκα λοιπόν αυτή τη λύση. Δεν ξέρω αν εσύ έχεις να προτείνεις κάτι διαφορετικό απ' αυτό που έκανα εγώ. Σε κάθε περίπτωση όμως, σε ευχαριστώ για την υπόδειξή σου, που με βοήθησε να βρω έστω και αυτή την "περίπλοκη" λύση. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2012 από Kostaskouk
micos000 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Τι λειτουργικό έχεις; Μήπως είναι στην Αγγλική γλώσσα και έχεις περάσει Ελληνικό MUI ή είναι ακόμα στα Αγγλικά; Στον πίνακα ελέγχου εκεί που ρυθμίζεις τοπικές ρυθμίσεις, έχει κάπου επιλογή για τι γλώσσα να χρησιμοποιούν τα Μη unicode προγράμματα. Στα Vista είναι Πίνακας ελέγχου->Ώρα γλώσσα περιοχή->Τοπικές ρυθμίσεις και μετά στην καρτέλα Διαχείριση. Δοκίμασε στο vlc να βάλεις Greek ISO 8859-7 ή Universal UTF-8. Θέλει επανεκκίνηση το πρόγραμμα σε κάθε αλλαγή νομίζω.
Kostaskouk Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Τι λειτουργικό έχεις; Μήπως είναι στην Αγγλική γλώσσα και έχεις περάσει Ελληνικό MUI ή είναι ακόμα στα Αγγλικά; Στον πίνακα ελέγχου εκεί που ρυθμίζεις τοπικές ρυθμίσεις, έχει κάπου επιλογή για τι γλώσσα να χρησιμοποιούν τα Μη unicode προγράμματα. Στα Vista είναι Πίνακας ελέγχου->Ώρα γλώσσα περιοχή->Τοπικές ρυθμίσεις και μετά στην καρτέλα Διαχείριση. Δοκίμασε στο vlc να βάλεις Greek ISO 8859-7 ή Universal UTF-8. Θέλει επανεκκίνηση το πρόγραμμα σε κάθε αλλαγή νομίζω. Το λειτουργικό που έχω, είναι τα Windows XP Ελληνικά. Στον Πίνακα Ελέγχου >> Τοπικές Ρυθμίσεις, η γλώσσα για τα Μη Unicode προγράμματα, είναι τα Ελληνικά. Στον VLC έκανα από την πρώτη στιγμή τη δοκιμή (με επανεκκίνηση) για Greek ISO 8859-7 ή Universal UTF-8. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Τελικά η μόνη λύση που βρήκα, είναι αυτή που σου περιέγραψα στο προηγούμενο post μου. Εντάξει...... αφού αντιμετωπίστηκε, δεν υπάρχει πρόβλημα (έτσι κι' αλλιώς -μέχρι τώρα- είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αυτό το περίεργο πράγμα). ....Και ρώτησα μήπως έχεις κάτι άλλο να προτείνεις, απλά για μια εξήγηση του "φαινομένου".
micos000 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Πρώτη φορά το ακούω αυτό, ιδίως για Ελληνικά XP. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι φταίει η έκδοση του vlc, ποια έκδοση έχεις; Δοκίμασες καμιά άλλη έκδοση; Βλέπω ότι έχει βγει η v2 (http://www.filehippo.com/download_vlc/). Στο λινκ έχει και παλαιότερες εκδόσεις του προγράμματος. Δοκίμασες κανένα άλλο player; Δες και το MPC-HC. Μπορείς να κάνεις ένα zip/rar αρχείο με τους υπότιτλους; Βάλε και τους αρχικούς που κατέβασες και αυτούς που έκανες με το sw. Είμαι περίεργος και θέλω να τους ελέγξω και στο δικό μου σύστημα.
Kostaskouk Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Πρώτη φορά το ακούω αυτό, ιδίως για Ελληνικά XP. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι φταίει η έκδοση του vlc, ποια έκδοση έχεις; Δοκίμασες καμιά άλλη έκδοση; Βλέπω ότι έχει βγει η v2 (http://www.filehippo.com/download_vlc/). Στο λινκ έχει και παλαιότερες εκδόσεις του προγράμματος. Δοκίμασες κανένα άλλο player; Δες και το MPC-HC. Μπορείς να κάνεις ένα zip/rar αρχείο με τους υπότιτλους; Βάλε και τους αρχικούς που κατέβασες και αυτούς που έκανες με το sw. Είμαι περίεργος και θέλω να τους ελέγξω και στο δικό μου σύστημα. Περίεργο.... Έχω τον VLC 1.1.11 και όταν από το ίδιο το πρόγραμμα ζητάω να ψάξει για καινούργια έκδοση, μου απαντάει πως έχω "την τελευταία". Από το link που μου έδωσες κατέβασα την έκδοση 2 και την εγκατέστησα. Όμως και πάλι οι υπότιτλοι (όταν είναι σε κωδικοποίηση ANSI) "παίζονται" με μορφή ερωτηματικών (????) ενώ σε κωδικοποίηση UTF-8 "παίζονται" κανονικά. Δεν δοκίμασα (και δεν θέλω να δοκιμάσω) άλλον player. (Άλλωστε όπως είπα, η ταινία προβάλλεται κανονικά με κωδικοποίηση υποτίτλων σε UTF-8) Σου στέλνω σε zip τους αρχικούς και τους τελικούς (επεξεργασμένους) υπότιτλους. Οι αρχικοί είναι σε κωδικοποίηση ANSI (και δεν "παίζονται" από τον VLC αλλά αναγνωρίζονται από το SW), και οι τελικοί είναι σε κωδικοποίηση UTF-8 ("παίζονται" από τον VLC αλλά δεν αναγνωρίζονται από το SW). Υπότιτλοι.zip
micos000 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Κάτι έγινε σε μένα και το vlc δεν προβάλει εξωτερικούς υπότιτλους. Ότι να 'ναι μιλάμε! EDIT: Έβαλα την ν2 και τώρα όλα καλά. Δοκίμασα τους υπότιτλους σου στο vlc καθώς και σε όλους τους players που έχω (mpc-hc, km player) και παίζουν σωστά και οι δύο. Στο vlc έχει μια επιλογή αν πατήσεις show all στις ρυθμίσεις και πας input->subtitles codecs->subtitles που λέει UTF-8 subtitle auto deection. Δοκίμασε να την απενεργοποιήσεις.
Kostaskouk Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Στο vlc έχει μια επιλογή αν πατήσεις show all στις ρυθμίσεις και πας input->subtitles codecs->subtitles που λέει UTF-8 subtitle auto deection. Δοκίμασε να την απενεργοποιήσεις. Έκανα απενεργοποίηση στο "UTF-8 subtitle auto detection" του VLC, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Κατόπιν "κόλησα" τους υπότιτλους σε μία άλλη (τυχαία) ταινία (.mp4), οπότε έπαιξαν κανονικά. Ξανακατέβασα την ταινία από "αλλού" (.avi, 1η ροή βίντεο MPEG-4 - σύμφωνα με το "MediaInfo"), και υπάρχει σωστή συνεργασία ταινίας-υπότιτλων στον VLC. Επομένως θα πρέπει να φταίει η αρχική ταινία (που είναι .avi, 1η ροή βίντεο AVC).
micos000 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 AVC σε avi container δεν είναι και ότι καλύτερο. Θα έπρεπε να είναι σε mp4 ή mkv.
mithrid Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 εντελως ενημερωτικα (αν και πολυ αργα για το ποστ) ειχα το ιδιο θεμα σε εναν φιλο μου εχτες.Υποτιτλοι με ερωτηματικα στον vlc με ολες τις ρυθμισεις στα ελληνικα.Ενω επαιζε στον bs player κανονικα,στον vlc τιποτα. Η λυση δοθηκε με απλο τροπο.Στον ιδιο φακελο ειχα αγγλικους και ελληνικους υποτιτλους srt.Εσβησα τους αγγλικους και ως δια μαγειας το vlc επαιζε τους ελληνικους Οποιος δεν το εχει δοκιμασει ας το δοκιμασει και αυτο και ας πει αν οντως λειτουργει. 1
kostas_dr Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2013 Πολλές φορές και εμένα μου έχει εμφανιστεί αυτό το πρόβλημα (ιδίως σε επεισόδια τηλεοπτικών σειρών). Με την αφαίρεση των αγγλικών υπότιτλων, οι ελληνικοί παίζουν κανονικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα