Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η σιγουρη λυση ειναι μια: KMS activation

δεν λεω περισσοτερα γιατι δεν επιτρεπονται τετοιες πληροφοριες. ψαξτε στο google για σχετικες πληροφοριες.

p.s.: τα οποια προβληματα στο activation ειναι παρελθον εδω και καιρο, υπαρχουν σχετικα εργαλεια.

βεβαια η καλυτερη λυση ειναι να εχεις το δικο σου κλειδι απο την microsoft.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κάτσε να φτιάξουμε τη μητρική και θα το κοιτάξω κι αυτό. Το έχω δοκιμασει λίγο μόνο για το Office.

Δημοσ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!

επειδη ειδα να γραφονται διαφορα περι bios και τελικα ο φιλος μας ο alpo δεν καταφερε

ακομα να κανει επαναφορα του χαλασμενου bios, πρεπει λοιπον να πω, πως

υπάρχει τρόπος επαναφοράς και αποκατάστασης της βλάβης.

Η διαδικασία αυτη ισχύει για μητρικές που έχουν BIOS της εταιρείας AMI.

Η AMI έχει αποθηκευμένο κώδικα επαναφοράς BIOS – fail safe emergency recovery – σε τμήμα του BIOS που ονομάζεται boot block και το οποίο δεν διαγράφεται ή επηρεάζεται από την αναβάθμιση. Έτσι, αν κάτι πάει στραβά, το σύστημα ακολουθεί μια διαδικασία με την οποία είναι δυνατός ο επαναπρογραμματισμός του.

Κατεβασε την τελευταία έκδοση του BIOS της μητρικης σου από το site της εταιρείας,

Μετονομασε το αρχείο σε AMIBOOT.ROM (αυτό είναι το αρχείο που θα ψάχνει αυτόματα να βρει η ρουτίνα αποκατάστασης BIOS)

Αντιγραψε το αρχείο σε μια κενή δισκέτα (δεν χρειάζεται να είναι δισκέτα εκκίνησης, ούτε χρειάζεται το ειδικό αρχείο για τον προγραμματισμό – flash utility).

Αφού τοποθετήσης τη δισκέτα στο drive, ανοίξε τον υπολογιστή.

Το σύστημα αυτόματα θα πρέπει να προσπαθήσει να διαβάσει από τη δισκέτα (το ενδεικτικό LED του drive θα πρέπει να ανάψει). Αν δεν γίνει αυτό αυτόματα, πατησε και κρατησε πατημένα τα πλήκτρα Ctrl-Home για να «αναγκάσης» το σύστημα να ψάξει για δισκέτα.

Ακολουθησε τις οδηγίες που θα σου εμφανίσει για να προγραμματίσης εκ νέου το BIOS

Μόλις ακουστούν 4 beeps ή σου εμφανίσει μήνυμα για επανεκκίνηση μπορείς να βγάλης τη δισκέτα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ :)

Δημοσ.

Θα μπορουσε να αποφυγει και ολη αυτη την ταλαιπωρια με ενα κλειδι που θα εβρισκες απο καποιο υπολογιστη με 7.Ολο και καποιος γνωστος σου θα ειχε laptop με γνησια 7.

Το κλειδι δουλευει τουλαχιστον σε 1 ακομα υπολογιστη σιγουρα

Δημοσ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!

επειδη ειδα να γραφονται διαφορα περι bios και τελικα ο φιλος μας ο alpo δεν καταφερε

ακομα να κανει επαναφορα του χαλασμενου bios, πρεπει λοιπον να πω, πως

Η AMI έχει αποθηκευμένο κώδικα επαναφοράς BIOS – fail safe emergency recovery – σε τμήμα του BIOS που ονομάζεται boot block και το οποίο δεν διαγράφεται ή επηρεάζεται από την αναβάθμιση. Έτσι, αν κάτι πάει στραβά, το σύστημα ακολουθεί μια διαδικασία με την οποία είναι δυνατός ο επαναπρογραμματισμός του.

Κατεβασε την τελευταία έκδοση του BIOS της μητρικης σου από το site της εταιρείας,

Μετονομασε το αρχείο σε AMIBOOT.ROM (αυτό είναι το αρχείο που θα ψάχνει αυτόματα να βρει η ρουτίνα αποκατάστασης BIOS)

Αντιγραψε το αρχείο σε μια κενή δισκέτα (δεν χρειάζεται να είναι δισκέτα εκκίνησης, ούτε χρειάζεται το ειδικό αρχείο για τον προγραμματισμό – flash utility).

Το σύστημα αυτόματα θα πρέπει να προσπαθήσει να διαβάσει από τη δισκέτα (το ενδεικτικό LED του drive θα πρέπει να ανάψει). Αν δεν γίνει αυτό αυτόματα, πατησε και κρατησε πατημένα τα πλήκτρα Ctrl-Home για να «αναγκάσης» το σύστημα να ψάξει για δισκέτα.

Ακολουθησε τις οδηγίες που θα σου εμφανίσει για να προγραμματίσης εκ νέου το BIOS

Μόλις ακουστούν 4 beeps ή σου εμφανίσει μήνυμα για επανεκκίνηση μπορείς να βγάλης τη δισκέτα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ :)

και αν το pc δεν έχει disk -drive? γίνεται με usb?

Δημοσ.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!

ακομα να κανει επαναφορα του χαλασμενου bios' date=' πρεπει λοιπον να πω, πως

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ [/quote']

Κι όμως. Το δοκίμασα κι αυτο. Σε ένα usb φλασάκι. Δεν έγινε τίποτα. Δεν μπόρεσε να το "δει".

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Τι θελετε τα update ρε παιδια. Update κανουμε μονο αν κατι δεν μας δουλευει. Οχι για να περασει η ωρα.. Τωωρα... κλαφτα..:)

Το "update" είναι εντός εισαγωγικών. Ουσιαστικά αυτό που ήθελα να κάνω είναι να flashαρω ένα "πατσαρισμένο" BIOS. Δεν έχει να κάνει με update. Απλά γίνεται με τον ίδιο τρόπο.

Και ναι, δε μου αρκεί να δουλεύει απλά. Θέλω να δουλεύει όπως θέλω εγώ... Και φυσικά το κάνουμε για να περάσει και η ώρα μας, να μαθαίνουμε πράγματα, αλλά και να νοιώθουμε τη χαρά της δημιουργίας. Γι' αυτό έχω τον υπολογιστή στο σπίτι μου. Όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα φαντάζομαι. Δεν ξέρω αν εσύ τον χρησιμοποιείς τον υπολογιστή στο σπίτι σου ποιο εποικοδομητικά.

Αν ναι, τότε μπράβο σου.

Δημοσ.

Αμα πας να βαλεις πειραγμενο bios, χωρις να ξερεις ποιος το εφτιαξε, ουτε αν το εχει δοκιμασει αλλος, αλλα και αν ειναι 100% σιγουρο οτι ειναι φτιαγμενο για το συγκεκριμενο μοντελο μητρικης που εχεις, τοτε ειναι σχεδον βεβαια οτι θα καταστρεψεις την μητρικη σου. Τετοια πραγματα δεν κανουμε αν δεν ειμαστε 100% σιγουροι για το αποτελεσμα.

Και οπως ειπα υπαρχουν αλλοι τροποι (πολυ καλυτεροι και ασφαλεστατοι) και εργαλεια για την ενεργοποιηση των Win7.

Το hardware δεν το πειραζουμε εκτος και αν γνωριζουμε την κανουμε. Διαφορετικα πληρωνε....

Εννοειται πως και εγω ειμαι παθων και μαθων (since a very long time ago).

Σημειωση: Απο την στιγμη που πειραζεις το hardware χανεις αυτοματα την εγγυηση (ευνοητο ετσι?).

Δημοσ.
Αμα πας να βαλεις πειραγμενο bios' date=' χωρις να ξερεις ποιος το εφτιαξε, ουτε αν το εχει δοκιμασει αλλος, αλλα και αν ειναι 100% σιγουρο οτι ειναι φτιαγμενο για το συγκεκριμενο μοντελο μητρικης που εχεις, τοτε ειναι σχεδον βεβαια οτι θα καταστρεψεις την μητρικη σου. Τετοια πραγματα δεν κανουμε αν δεν ειμαστε 100% σιγουροι για το αποτελεσμα.

Και οπως ειπα υπαρχουν αλλοι τροποι (πολυ καλυτεροι και ασφαλεστατοι) και εργαλεια για την ενεργοποιηση των Win7.

Το hardware δεν το πειραζουμε εκτος και αν γνωριζουμε την κανουμε. Διαφορετικα πληρωνε....

Εννοειται πως και εγω ειμαι παθων και μαθων (since a very long time ago).

Σημειωση: Απο την στιγμη που πειραζεις το hardware χανεις αυτοματα την εγγυηση (ευνοητο ετσι?).[/quote']

Διαφωνώ φίλε μου duffy...

Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος 100% για το αποτέλεσμα. Αν δεν τολμούσα να δοκιμάζω πράγματα, δε θα είχα φτάσει ποτέ στο επίπεδο που είμαι τώρα (και δεν μιλάω μόνο για τον υπολογιστή). Ακόμα μαθαίνω και θα συνεχίσω να "ψάχνω" τα πάντα. Δε μου αρέσει το "μην το πειράζεις". Και ας το πληρώσω κάποιες φορές όπως λες.

Και όχι, δεν είναι ευνόητο ότι αυτομάτος χάνεις την εγγύηση απο τη στιγμή που πειράξεις το hardware. Δεν έχασα καμία εγγύηση. Ούτε εγώ στην περίπτωσή μου, ούτε όλοι οι άλλοι που κάνουν overcloking ή οτιδήποτε άλλο έχουν πειράξει.

Το βλέπουμε τελείως διαφορετικά το θέμα.

Δημοσ.

Για την εγγυηση: το θεμα δεν ειναι πως το βλεπω εγω, εσυ ή οποιoσδηποτε αλλος, αλλα πως το βλεπει η αντιπροσωπια και το service της :)

Θα προτεινα παντως να την στειλεις για RMA στην αντιπροσωπια, και να δικαιολογησεις το προβλημα με το εξης: οτι σου εβγαζε συνεχως CMOS checksum error (ενω ειχες αλλαξει και μπαταρια), και οτι μερικες φορες δεν ξεκινουσε καν (μαυρη οθονη). Μη αναφερεις τιποτα για BIOS update κλπ. Ας ελπισουμε οτι ετσι θα αποδεχτουν το προβλημα ως ελαττωματικη μητρικη μεσα σε εγγυηση, και ετσι θα παρεις αλλη χωρις χρεωση.

Greetings,

DaffyDuck

Δημοσ.

Έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα και περιμένω απο μέρα σε μέρα να την παραλάβω. Μέσα στην εγγύηση εννοείται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...